PrivataAffärer > Ekonomi

Tuesday, 16 October, 18:09

PrivataAffärer - 24 sep 18 kl. 13:00

Experten: Så blir du förmögen genom att spara i investmentbolag
Köp Marcus Fridells bok här: Du som läser Privata Affärer kan köpa Marcus Fridells bok i vår bokhandel.  Beställ här.
Att köpa aktier i investmentbolag är ”den gyllene medelvägen” till den blivande förmögenheten om du inte vill lägga din tid enbart på aktier, och inte heller på fonder, anser Marcus Fridell, född 1989. För att lyckas gäller det att förstå den oerhört kraftfulla pote
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Marcus Fridells, Privata Affärer, Marcus Fridell, Latour, Sveriges, Kinneviks, Zalando, Fridells, Nordeas, Nordea, ISK

Dela artikeln

122 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Experten, blir du , förmögengenom att , sparai , investmentbolag
Expressen - 08 jan 11 kl. 13:31

Experten: Hodgson agerade fel i värvningarna

Roy Hodgson får sparken. Experten Ola Andersson är förvånad - men ser flera anledningar till misslyckandet. Bland annat taktiken på transfermarknaden.

BT - 31 dec 14 kl. 11:07

Experten: Vänta inte till tolvslaget

När raketerna smattrar korkar vi upp champagnen. Fel, anser dryckesexperten Anders Öhman, som tipsar om att servera bubblet redan när gästerna anländer. - Jag brukar rekommendera att om man ska dricka champagne ska man gärna starta med den eller ha den till maten.

DN - 16 nov 14 kl. 10:09

Experten: Spara brett och stabilt till pensionen

Spara i breda aktiefonder eller stabila aktier som ger bra utdelning. Det är tips till den som tänker börja pensionsspara i investerings­sparkonto. – Man vill ha något som tuffar på, säger ­sparekonomen Claes Hemberg..

VA - 18 apr 17 kl. 15:54

Den här enkla morgonrutinen kan spara dig 20 timmar i veckan

Om du använder din tid rätt kan du korta ner din arbetsdag och spara dyrbar tid, enligt experten Benjamin P. Hardy. .

News55 - 22 nov 17 kl. 11:03

Experten tipsar: Tio saker att tänka på inför pensionen

I takt med att befolkningen blir allt äldre kommer även antalet pensionärer i landet att öka avsevärt de kommande decennierna. Pensionsexperten Kristina Kamp hjälper till med förberedelserna inför den livslånga semestern, något som Göteborgs Posten var först med att skriva om. 10 tips som tryggar pensionen: Hela arbetslivet påverkar “Tänk på pensionen tidigt, det lönar sig.

Västerbottens Folkblad - 22 dec 17 kl. 13:00

[PLUS] Så vet du hur mycket pengar du behöver spara

Hur vet jag hur mycket pengar jag ska spara för att min ekonomi ska gå ihop. Experten ger dig tips..

Aftonbladet - 04 aug 11 kl. 08:26

Välj rätt verkstad -spara 5000 kronor

TABELL: Banta dina servicekostnader rejält.Experten: "Pinsamt stora prisskillnader"..

E24 - 10 okt 12 kl. 19:26

Så mycket kan du spara på den nya räntan

Drastisk räntesänkning ? så säger experten..

SVT - 17 mar 15 kl. 18:48

Experten varnar: Kvinnor kan hamna i pensionsfälla

Spara långsiktigt och tänk över hur föräldraledigheten och en deltidsanställning påverkar pension. Särskilt kvinnor riskerar att hamna i en pensionsfälla, varnar ekonomijournalisten Annika Creutzer..

Expressen - 01 apr 15 kl. 18:01

SVT-experten varnar för ryska filmningar

Räkna med fultricks när Damkronorna ställs mot Ryssland i VM-kvarten. SVT-experten och hockeylegendaren Maria Rooth varnar nu för ryskornas förmåga att "skapa" numerära överlägen. – De är väldigt duktiga på att filma till sig utvisningar, säger hon till hockeysverige.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Danske: Hexagons kursnedgång talar för köp

Det framgår av en analys där rekommendationen höjs till köp från behåll med intakt riktkurs om 565 kr. ”Värderingen i förhållande till sektorn är attraktiv igen och marginalförväntningarna inför det tredje kvartalet ser nu rimliga ut”, skriver banken. På lång sikt är Hexagon av allt att döma en vinnare menar analyshuset.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Bomarknaden: Större köpintresse i Stockholm

Det visar statistik från bostadssajten Booli som Nyhetsbyrån Direkt tagit del av. ”I Stockholms kommun lades det i snitt 11,6 bud per budgivning förra veckan, vilket är ganska mycket. Vi ser både att antalet bud och antalet personer som budar på lägenheterna är högre just nu än vad de var samma period förra året, även om budgivningarna fortfarande är svalare jämfört med samma period 2016”, säger Matilda Adelborg, pressansvarig vid Booli, till Nyhetsbyrån Direkt.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

”Saudiarabien lockande placering trots journalistaffär”

Saudiarabien hotar hämnas om världssamfundet inför sanktioner mot landet om det visar sig att den försvunne saudiske journalisten Jamal Khashoggi blivit mördad  och bortförd från landets konsulat i Turkiet. Oljeanalytiker spekulerar i om landet då kommer att begränsa utbudet av olja som hämnd, vilket skulle kunna medföra en mycket kraftig höjning av priset i aldrig tidigare skådad omfattning. I den saudiägda tv-kanalen Al Arabiya varnade vd:n Turki Aldakhil för ”den ekonomiska katastrof” som inträffar om sanktioner införs mot Saudiarabien.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Billerud sämre än väntat

Billerud Korsnäs rörelseresultatet uppgick till 513 miljoner kronor och rörelsemarginalen blev 8,5 procent för det tredje kvartalet 2018. Det framgår av kvartalsrapporten. Infront Estimates sammanställning av tre analytikers prognoser för rörelseresultatet låg i genomsnitt på 633 miljoner kronor och på en rörelsemarginal om 10,4 procent.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Chocken från NCC visar risken med aktier i byggbolagen

Läs även: Vinstvarning från NCC – aktien rasar 13 procent Fonderna som drabbas hårdast av NCC:s vinstvarning När NCC:s nye vd Tomas Carlsson tillträdde i våras kom han från teknikkonsulten Sweco som varit en succé på börsen under senare år. Nu klev han in i ett getingbo där det nya bolaget direkt fick presentera en sämre halvårsrapport än väntat i juli – och han meddelade då att det sku

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Trading Direkt tisdag: NCC, Volvo och hård brexit

Aktier/bolag som nämns utöver tekniska analyser: NCC, Volvo, Leo Vegas, Getinge Tobbe Roséns tekniska analyser: INDEX: OMXS30, DAX, S&P 500 AKTIER: Swedbank, Volvo, Hexagon TITTARÖNSKEMÅL: H&M, Fingerprint Cards, Mycronic, Oncopeptides, Prolight Diagnostics, Sobi VALUTOR: EUR/SEK, USD/SEK RÅVAROR: Koppar, Råolja (Brent), Guld HÅLLTIDER: 01:01 Börsen 05:40 Teknisk Analys med Tobbe Rosén 31:00 Tittarfrågor med Makrochefen Mikael Sandbladh 34:52 Hållpunkter för Makroveckan    .

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

Halverad riktkurs och säljrek sänker Norwegian

Den radikala omvärderingen beror enligt Danske Bank på att det är osannolikt med ett bud på flygbolaget från IAG, men också på faktorer som högre pris på flygbränsle och risken för en nyemission. ”Eftersom det gått sex månader sedan nyheten om att IAG äger 4,6 procent av Norwegian och de obekräftade avfärdade buden anser vi att sannolikheten för ett bud är under 50 procent”, skriver Danske Bank Markets. Mäklarhuset räknar med att Norwegians eget kapital kommer att sjunka till under 1,5 miljarder norska kronor under det första kvartalet 2019, en nivå som utgör ett minimikrav i förhållande till bolagets existerande lånevillkor.

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

Fonderna som drabbas hårdast av NCC:s vinstvarning

Läs också: NCC rasar efter vinstvarning NCC vinstvarnade på måndagskvällen och flaggar för ytterligare omstruktureringskostnader om cirka 200 miljoner kronor fram till slutet av 2019, för att lyfta koncernens lönsamhet. NCC har beslutat om omvärderingar utöver den löpande verksamheten, med en preliminär negativ påverkan om 1.565 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2018, vilket innebär att b

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

Analytiker: Kursfallet skapar köptillfälle i Leo Vegas

Det menar DNB Markets analytiker Martin Arnell i sin inledande analys av bolaget med köprekommendation och riktkurs 70 kr. ”Konsensusförväntningarna för tillväxten för det andra halvåret i år har kapats rejält och aktien är ned runt 40 procent i år. Vår positiva syn bygger på Leo Vegas konkurrenskraftiga styrkor och förmågan att hantera de kommande spelskatterna” skriver banken och pekar bland annat på stordriftsfördelar och minskade marknadsföringskostnader.

PrivataAffärer - 8 timmar sedan

”USA-aktier lär falla mer”

”Vi fortsätter tro att vi för alla globala risktillgångar är mitt i en ‘bear market’, orsakad av bristande likviditet och en tillväxt som toppat. /…/ Förr eller senare kommer björnen tillbaka och vill ha mer”, skriver Mike Wilson. Enligt Morgan Stanley-strategen har räntehöjningarna i USA fungerat som en vändpunkt för aktiemarknaden.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.