PrivataAffärer > Ekonomi

Friday, 22 February, 19:12

PrivataAffärer - 24 sep 18 kl. 13:00

Experten: Så blir du förmögen genom att spara i investmentbolag
Köp Marcus Fridells bok här: Du som läser Privata Affärer kan köpa Marcus Fridells bok i vår bokhandel.  Beställ här.
Att köpa aktier i investmentbolag är ”den gyllene medelvägen” till den blivande förmögenheten om du inte vill lägga din tid enbart på aktier, och inte heller på fonder, anser Marcus Fridell, född 1989. För att lyckas gäller det att förstå den oerhört kraftfulla pote
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Marcus Fridells, Privata Affärer, Marcus Fridell, Latour, Sveriges, Kinneviks, Zalando, Fridells, Nordeas, Nordea, ISK

Dela artikeln

123 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Experten, blir du , förmögengenom att , sparai , investmentbolag
Expressen - 08 jan 11 kl. 13:31

Experten: Hodgson agerade fel i värvningarna

Roy Hodgson får sparken. Experten Ola Andersson är förvånad - men ser flera anledningar till misslyckandet. Bland annat taktiken på transfermarknaden.

BT - 31 dec 14 kl. 11:07

Experten: Vänta inte till tolvslaget

När raketerna smattrar korkar vi upp champagnen. Fel, anser dryckesexperten Anders Öhman, som tipsar om att servera bubblet redan när gästerna anländer. - Jag brukar rekommendera att om man ska dricka champagne ska man gärna starta med den eller ha den till maten.

SVT - 04 jan 19 kl. 18:32

NRK experten: Gör Tour de Ski till en VM-distans

Stjärnglansen kring Tour de Ski avtar all eftersom fler åkare hoppar av touren för att spara på formen inför VM. Ett misstag som kostar sporten, tycker NRK-experten Fredrik Aukland. – Kanske bör man göra tour de ski till en VM-distans, att man får en VM-titel kanske hade gjort att touren hade varit ännu viktigare för alla, säger han till SVT Sport..

DN - 16 nov 14 kl. 10:09

Experten: Spara brett och stabilt till pensionen

Spara i breda aktiefonder eller stabila aktier som ger bra utdelning. Det är tips till den som tänker börja pensionsspara i investerings­sparkonto. – Man vill ha något som tuffar på, säger ­sparekonomen Claes Hemberg..

VA - 18 apr 17 kl. 15:54

Den här enkla morgonrutinen kan spara dig 20 timmar i veckan

Om du använder din tid rätt kan du korta ner din arbetsdag och spara dyrbar tid, enligt experten Benjamin P. Hardy. .

News55 - 22 nov 17 kl. 11:03

Experten tipsar: Tio saker att tänka på inför pensionen

I takt med att befolkningen blir allt äldre kommer även antalet pensionärer i landet att öka avsevärt de kommande decennierna. Pensionsexperten Kristina Kamp hjälper till med förberedelserna inför den livslånga semestern, något som Göteborgs Posten var först med att skriva om. 10 tips som tryggar pensionen: Hela arbetslivet påverkar “Tänk på pensionen tidigt, det lönar sig.

Västerbottens Folkblad - 22 dec 17 kl. 13:00

[PLUS] Så vet du hur mycket pengar du behöver spara

Hur vet jag hur mycket pengar jag ska spara för att min ekonomi ska gå ihop. Experten ger dig tips..

Aftonbladet - 04 aug 11 kl. 08:26

Välj rätt verkstad -spara 5000 kronor

TABELL: Banta dina servicekostnader rejält.Experten: "Pinsamt stora prisskillnader"..

E24 - 10 okt 12 kl. 19:26

Så mycket kan du spara på den nya räntan

Drastisk räntesänkning ? så säger experten..

SVT - 17 mar 15 kl. 18:48

Experten varnar: Kvinnor kan hamna i pensionsfälla

Spara långsiktigt och tänk över hur föräldraledigheten och en deltidsanställning påverkar pension. Särskilt kvinnor riskerar att hamna i en pensionsfälla, varnar ekonomijournalisten Annika Creutzer..

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Avanza drar tillbaka årsredovisningen

”Anledningen är sanktionsavgiften från Finansinspektionen som kommer att inkluderas i resultatet för 2018, i enlighet med redovisningsprinciperna i IAS 10 Händelser efter rapportperioden”, uppger Avanza Bank i ett pressmeddelande. Ny publicering kommer att ske den 26 februari 2019, med någon dags fördröjning av den engelska översättningen. Den föreslagna utdelningen för 2018 förändras inte, betonar Avanza Bank.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Ny boom för europeiska ETF:er

Det visar en analys av de europeiska kapitalflödena som gjorts av Lyxor, den franska banken Société Générales kapitalförvaltning. – Ser vi till aktiesidan generellt så har inflödet ökat kraftigt och motsvarar cirka 1,6 miljarder euro i januari. Om vi bryter upp detta i geografisk exponering så noterar vi störst intresse för tillväxtmarknads-ETF:er, säger Adam Laird, chef ETF strategi Norra Europa på Lyxor.

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

Trading Direkt: Bornold om Swedbankskandalen

Makrochefen Mikael Sandbladh gästade också studion för att bland annat prata om handelskonflikten mellan USA-Kina. I teknisk analys fanns Tobbe Rosén som bland annat analyserade tittarönskemålen Sampo, Enquest och Nobina. Aktier/bolag som nämns utöver tekniska analyser: Swedbank Tobbe Roséns tekniska analyser: Index: OMXS30, DAX, S&P500 Aktier: Assa Abloy, Swedbank, Ericsson, Crunchfish, Fingerprint Valutor: USD/SEK, EUR/SEK Råvaror: Koppar, guld, råolja (Brent) Tittarönskemål: H+H International, Arctic Paper, Sampo, Xintela, Oncopeptides, Enquest, Dustin Group, Mycronic, Nobina, Bayn Europe, Minesto, G5 Entertainment, Stillfront Group, Itab  .

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

Hernhag: En bra tillväxtaktie

Anita: Hej ! Vad tror du Evolution Gaming? De hade en mycket bra rapport och till och med Börsveckan var imponerade.

PrivataAffärer - 8 timmar sedan

Här är fredagens färska analyser

Barclays Capital sänker riktkursen för Net Ent till 37 kr från 41 kr. Rekommendationen jämvikt upprepas. Det framgår av Bloomberg.

PrivataAffärer - 9 timmar sedan

Riksbankschef öppnar för räntehöjning i april

Läs även: Ingen anledning ändra räntan ”Men allt tyder än så länge på att det är klokt att avvakta till andra halvåret i år innan räntan höjs nästa gång”, fortsatte han. Martin Flodén påpekade att kronans försvagning efter räntehöjningen i december ”är överraskande eftersom förväntningarna på omvärldens penningpolitik har skiftat i mer expansiv riktning under den här periodens

PrivataAffärer - 9 timmar sedan

Bomarknaden: För få har råd med nyproducerat

Det visar Svensk Nyproduktions årsrapport över Stockholms nyproduktionsmarknad 2018, som Nyhetsbyrån Direkt tagit del av. ”Vår sammanställning visar att det finns en påtaglig skillnad mellan betalningsförmåga och pris för de bostäder som säljstartat i Stockholms län. Detta är en av många aspekter som är del av förklaringen till den avtagande försäljning som präglade 2018 på flera håll i länet”, säger Jesper Höök, analysansvarig vid Svensk Nyproduktion, till Nyhetsbyrån Direkt.

PrivataAffärer - 9 timmar sedan

Riksbanken: Ingen anledning ändra räntan

Det noterades vid Riksbankens penningpolitiska möte den 12 februari, enligt en sammanfattning av protokollet i ett pressmeddelande. Även om det finns en del blandade signaler kvarstår bilden av en stark svensk konjunktur och förutsättningarna för att inflationen ska vara kvar nära 2 procent kommande år har inte förändrats i någon större utsträckning. Det var därför lämpligt att lämna räntan oförändrad och liksom i december indikera att nästa höjning sker under andra halvåret 2019.

PrivataAffärer - 10 timmar sedan

Starkt uppåt för hissbolaget

Resultatet per aktie uppgick till 2,65 kr. Här väntades 1,82 kr. Nettoomsättningen uppgick till 1.

PrivataAffärer - 11 timmar sedan

Klart sämre än väntat för Elekta

Omsättningen uppgick till 3.320 miljoner kr (2.756).

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.