SVT > Inrikes

Wednesday, 20 February, 17:28

Liknande nyheter

Taggar: S bryter, praxisoch , röstar, V:s, kandidatsom , andre vice talman
SmålandsPosten - 21 maj 14 kl. 00:30

Hästar mer än bara en hobby

Det påstås att Sverige har näst flest hästar per invånare i hela Europa. Den svenska hästnäringen sysselsätter närmare 25 000 personer fördelade på 7 500 företag: allt från stora riksanläggningar som Strömsholm till hovslagare, veterinärer och tränare. Likväl betraktas hästar som hobby snarare än seriös verksamhet.

DN - 18 sep 14 kl. 11:39

Statsvetare: praxis för talmän kan ändras

Den 29 september röstar Sveriges riksdag om vilka som blir nya talmän. Praxis är att talmännen kommer från de fyra största partierna, men enligt statsvetaren Marja Lemne kan praxis ändras..

YLE - 08 jun 15 kl. 12:54

Aminoff: Hästar ska inte stå i garage som bilar

Ryttare Jessica Aminoff låter sina hästar beta och umgås med varandra, medan många ställer sina hästar i stallet som bilar. Hon anser också att finländare borde äta mera hästkött. Jessica Aminoff från Billnäs ridcentrum bytte ut stallet mot studion då hon gästade Sportmåndag (8.

Kristianstadsbladet - 19 sep 13 kl. 10:08

Mazzy Star återvänder efter 17 år

När Mazzy Star släpper ett nytt album är det som att vara tillbaka i 90-talet. Ett band som tar sig tid är tillbaka.
Få band har så hängivna men tystlåtna följare som Mazzy Star.

Trelleborgs Allehanda - 19 sep 13 kl. 10:08

Mazzy Star återvänder efter 17 år

När Mazzy Star släpper ett nytt album är det som att vara tillbaka i 90-talet. Ett band som tar sig tid är tillbaka.
Få band har så hängivna men tystlåtna följare som Mazzy Star.

Resume - 13 sep 13 kl. 09:13

Star Alliance ? ingen policy att måla över logga


Resumé kunde igår berätta att Thai Airways målade över sin logga på ett plan som kanade av banan vid Bangkok. Flygbolagets talesperson uppgav att det är praxis i branschen att måla över logotyper eller andra detaljer vid olyckor. Flygnätverket Star Alliance håller inte med..

Posh24 - 19 jul 11 kl. 17:03

Kändisarna som bryter mot klädkoden!

Det är verkligen skönt att se att även om du är en superkändis, är det ok att bära samma kläder flera gånger. Vilken lättnad! Precis som oss, har kändisar som Keira Knightley, Kate Bosworth och Jessica Alba också sina favoriter i garderoben som de inte kan sluta använda!

GT - 20 feb 16 kl. 20:54

Han bryter tystnaden om färjebranden

159 personer dog i samband med brandkatastrofen på Scandinavian Star 1990. Nu bryter fallets förundersökningsledare tystnaden efter 26 år - och minskar kraftigt kretsen av misstänkta personer, skriver danska Politiken. – Det måste ha varit noga planlagt.

Expressen - 23 sep 17 kl. 14:18

Harrison Ford bryter tystnaden om romansen med Carrie Fisher

Harrison Ford och Carrie Fisher hade en relation under inspelningarna av Star Wars, avslöjade Fisher i en självbiografi förra året.Nu bryter Harrison Ford tystnaden om den numera avlidna skådespelaren.– Det var konstigt, säger han till GQ..

GT - 20 feb 16 kl. 20:54

"Scandinavian Star- branden var anlagd"

159 personer dog i samband med brandkatastrofen på Scandinavian Star 1990. Nu bryter fallets förundersökningsledare tystnaden efter 26 år - och menar att branden var anlagd, skriver danska Politiken. .

Fler nyheter från SVT

SVT - 15 minuter sedan

Kulturprofilen: Hovrätten har begått grovt tjänstefel

Under onsdagen togs kulturprofilen Jean-Claude Arnaults överklagande upp i Högsta domstolen. Nu har Svea hovrätt ombetts yttra sig i, efter att Arnault anklagat hovrätten för ”grovt rättegångsfel”, skriver Dagens nyheter..

SVT - 2 timmar sedan

UD:s protest mot Ungern: ”Måste kunna diskutera utan att gå till personangrepp”

Den ungerska ambassaden i Stockholm tog i dag emot Sveriges protest mot det språkbruk som Ungerns vice premiärminister Zsolt Semjen använde om den svenska socialförsäkringsministern Annika Strandhäll i ungersk tv häromdagen. Semjen kallade Strandhäll för ”en stackars sjuk varelse”..

SVT - 5 timmar sedan

Swedbanks svar till upprörda kunder: ”Vi har inget att dölja, se programmet”

I SVT:s granskning framkommer att Swedbank kan ha använts för systematisk penningtvätt i flera år. Flera personer har på sociala medier kommenterat avslöjandet och Swedbank har också valt att svara på kommentarer via Twitter: ”Om du inte redan sett programmet uppmanar vi dig att göra det.”.

SVT - 6 timmar sedan

Nu väntas våren på flera håll i landet

Våren är i antågande på flera håll i landet till helgen. Plusgrader i nästan hela landet väntas och den meteorologiska våren tros komma i södra delarna av landet på fredag..

SVT - 8 timmar sedan

Swedbanks aktie rasar på börsen

När Stockholsmbörsen öppnade klockan 09.00 på morgonen stod det klart att aktien faller 5,6 procent. Raset kommer efter SVT:s avslöjande om misstänkt penningtvätt..

SVT - 8 timmar sedan

Ställ dina frågor om den misstänkta penningtvätten i Swedbank

Swedbank kan ha använts för omfattande och systematisk penningtvätt under närmare ett decennium. Totalt har minst 40 miljarder kronor slussats mellan misstänkta konton i Swedbank och Danske Bank i Baltikum. Det visar en granskning som Uppdrag granskning och SVT Nyheter har gjort.

SVT - 12 timmar sedan

20 februari: Nattens nyheter

SVT - 12 timmar sedan

Brevhotande man hade krut på diskbänken – Säpo reagerade inte

Mannen hade hotat nästan hela regeringen. I bostaden fanns krut och hotfulla lappar om att döda och bomba, men Säpo reagerade inte på detta när de gjorde en husrannsakan då 43-åringen misstänktes för olaga hot. 43-åringen fri i nästan ett halvår.

SVT - 18 timmar sedan

Statsvetare: ”Det är allvarligt och mycket olämpligt”

Att som EU-parlamentariker ta välavlönade sidouppdrag i privata bolagsstyrelser är både allvarligt och olämplig. Det menar Marja Lemne, lektor i statsvetenskap, som nu reagerar på SVT:s granskning. – Jag personligen tycker man skall vara väldigt aktsam med sådana här saker, säger hon till SVT Nyheter..

SVT - 18 timmar sedan

AF-chefen kallas till riksdagen – måste förklara robothaveriet

Arbetsförmedlingens generaldirektör kallas till riksdagens arbetsmarknadsutskott för att förklara det it-haveri som kan ha orsakat upp till 70 000 felbeslut..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.