SVT > Inrikes

Tuesday, 18 December, 15:11

Liknande nyheter

Taggar: S bryter, praxisoch , röstar, V:s, kandidatsom , andre vice talman
SmålandsPosten - 21 maj 14 kl. 00:30

Hästar mer än bara en hobby

Det påstås att Sverige har näst flest hästar per invånare i hela Europa. Den svenska hästnäringen sysselsätter närmare 25 000 personer fördelade på 7 500 företag: allt från stora riksanläggningar som Strömsholm till hovslagare, veterinärer och tränare. Likväl betraktas hästar som hobby snarare än seriös verksamhet.

DN - 18 sep 14 kl. 11:39

Statsvetare: praxis för talmän kan ändras

Den 29 september röstar Sveriges riksdag om vilka som blir nya talmän. Praxis är att talmännen kommer från de fyra största partierna, men enligt statsvetaren Marja Lemne kan praxis ändras..

YLE - 08 jun 15 kl. 12:54

Aminoff: Hästar ska inte stå i garage som bilar

Ryttare Jessica Aminoff låter sina hästar beta och umgås med varandra, medan många ställer sina hästar i stallet som bilar. Hon anser också att finländare borde äta mera hästkött. Jessica Aminoff från Billnäs ridcentrum bytte ut stallet mot studion då hon gästade Sportmåndag (8.

Kristianstadsbladet - 19 sep 13 kl. 10:08

Mazzy Star återvänder efter 17 år

När Mazzy Star släpper ett nytt album är det som att vara tillbaka i 90-talet. Ett band som tar sig tid är tillbaka.
Få band har så hängivna men tystlåtna följare som Mazzy Star.

Trelleborgs Allehanda - 19 sep 13 kl. 10:08

Mazzy Star återvänder efter 17 år

När Mazzy Star släpper ett nytt album är det som att vara tillbaka i 90-talet. Ett band som tar sig tid är tillbaka.
Få band har så hängivna men tystlåtna följare som Mazzy Star.

Resume - 13 sep 13 kl. 09:13

Star Alliance ? ingen policy att måla över logga


Resumé kunde igår berätta att Thai Airways målade över sin logga på ett plan som kanade av banan vid Bangkok. Flygbolagets talesperson uppgav att det är praxis i branschen att måla över logotyper eller andra detaljer vid olyckor. Flygnätverket Star Alliance håller inte med..

Posh24 - 19 jul 11 kl. 17:03

Kändisarna som bryter mot klädkoden!

Det är verkligen skönt att se att även om du är en superkändis, är det ok att bära samma kläder flera gånger. Vilken lättnad! Precis som oss, har kändisar som Keira Knightley, Kate Bosworth och Jessica Alba också sina favoriter i garderoben som de inte kan sluta använda!

GT - 20 feb 16 kl. 20:54

Han bryter tystnaden om färjebranden

159 personer dog i samband med brandkatastrofen på Scandinavian Star 1990. Nu bryter fallets förundersökningsledare tystnaden efter 26 år - och minskar kraftigt kretsen av misstänkta personer, skriver danska Politiken. – Det måste ha varit noga planlagt.

Expressen - 23 sep 17 kl. 14:18

Harrison Ford bryter tystnaden om romansen med Carrie Fisher

Harrison Ford och Carrie Fisher hade en relation under inspelningarna av Star Wars, avslöjade Fisher i en självbiografi förra året.Nu bryter Harrison Ford tystnaden om den numera avlidna skådespelaren.– Det var konstigt, säger han till GQ..

GT - 20 feb 16 kl. 20:54

"Scandinavian Star- branden var anlagd"

159 personer dog i samband med brandkatastrofen på Scandinavian Star 1990. Nu bryter fallets förundersökningsledare tystnaden efter 26 år - och menar att branden var anlagd, skriver danska Politiken. .

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

”Grinch-lågtrycket” hotar den vita julen

Det ser ut att bli en vit jul över stora delar av landet – men, som meteorologen Nitzan Cohen uttrycker det, vädret har alltid ett ess i rockärmen. Två jokerlågtryck lurar, och beroende på hur de sveper in kan de föra med sig regn och blåst som får snön att försvinna..

SVT - 1 timme sedan

Här är de nya experterna i Veckans brott

En polis, en advokat med dna-expertis och en kriminolog/deckarförfattare tar plats i rutan när Veckans brott återkommer i SVT i januari. – Det är ett färgstarkt gäng med mycket klokskap och åsikter, säger programledare Camilla Kvartoft..

SVT - 4 timmar sedan

Ulf Kristersson håller ”ideologiskt” jultal

När Moderaternas ledare Ulf Kristersson håller jultal kommer den bland annat att handla om hur det går att förena konservativa och liberala värden. Det meddelar partiets pressekreterare..

SVT - 4 timmar sedan

Forskarens tre bästa tips: så undviker du att dricka för mycket i jul

Under högtider som jul och nyår ökar alkoholkonsumtionen generellt och många dricker mer. Anders Hammarberg, alkoholforskare och leg. psykoterapeut menar att det inte är skadligt för barn och ungdomar att se föräldrar dricka alkohol om det sker under ordnade former, men att vuxna bör tänka på att dricka måttligt och inte bli berusade.

SVT - 5 timmar sedan

Kvinnor påverkas mer negativt av andras alkoholkonsumtion kring jul

Mer än hälften av alla kvinnor säger att deras jul- och nyårsfirande har påverkats negativt på grund av andras alkoholkonsumtion. Det visar en Sifo-undersökning, beställd av Systembolagets dotterbolag IQ. – Det känns sorgligt, säger Karin Hagman, vd på IQ..

SVT - 5 timmar sedan

Saga Gardevärn, 22: ”Det var för mycket ångest”

För Saga Gardevärn blev alkoholen det livet kretsade kring i så stor utsträckning att hon till slut var tvungen att göra en förändring. För några år sedan slutade hon i princip helt att dricka. Hon följer trenden av unga som väljer bort alkohol..

SVT - 5 timmar sedan

Hårda kritiken mot politikerna: ”En kedjereaktion av senfärdigheter”

Hundratals har sedan 2012 åkt från Sverige för att ansluta sig till våldsbejakande islamistgrupper i Irak och Syrien, varav cirka hälften har återvänt tillbaka. Trots detta saknar Sverige en helhetslösning för att ta hand om de här personerna varav vissa kan utgöra ett hot, enligt terrorforskaren Magnus Ranstorp. – De kan bli extremt farliga, säger han..

SVT - 6 timmar sedan

Talmannen ger besked på onsdagen om regeringsbildningen

Talman Andreas Norlén kommer att ge besked om kommande steg i regeringsbildningen vid en pressträff under onsdagen den 19 december..

SVT - 7 timmar sedan

Hundra dagar sedan valet

Sedan valet den 9 september har dagarna varit fyllda med talmansrundor, sonderingsuppdrag och statsministeromröstningar. Men ingen regering. Här är några av de mest dramatiska händelserna..

SVT - 8 timmar sedan

Så många IS-återvändare känner kommunerna till

Enligt Säpo har 150 personer som rest till Syrien för att gå med i jihadistiska våldsbejakande organisationer återvänt till Sverige. Experter är eniga om att delar av de som kommit tillbaka kan vara farliga – trots det har kommunerna dålig koll på vilka de är, visar SVT Nyheters enkät..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.