DN > Nyheter

Monday, 15 October, 20:57

DN - 24 sep 18 kl. 09:37

Unga med funktionshinder nätmobbas dubbelt så oftaUnga som utsätts för trakasserier på nätet och skolmobbning har oftare psykisk ohälsa. Mest drabbade är elever med funktionshinder, som utsätts för mobbning och nättrakasserier dubbelt så ofta som andra enligt en ny avhandling..
Läs mer på DN

Dela artikeln

53 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ungamed , funktionshinder, nätmobbas, dubbelt, , ofta
SVT - 23 maj 17 kl. 09:35

Unga med funktionsnedsättning dubbelt utsatta online

Nu har Statens medieråd släppt rapporten ”Ungar & medier 2017”. Den visar bland annat att unga med funktionsnedsättning utsätts för mobbing och hot online dubbelt så ofta som genomsnittet. Dessutom råkar de oftare ut för sexuella kontaktförsök från vuxna..

YLE - 15 apr 13 kl. 05:07

Närvårdaryrket pop - dubbelt fler sökande än platser

Närvårdaryrket är populärt bland unga. Senast var det dubbelt fler sökande än Yrkeskademin i Österbotten kunde ta emot och de flesta sökande hade närvårdarutbildningen som första val. Fenomenet att det krävs allt högre betyg för att studera till närvårdare, och att toppelever också annars i många fall föredrar en yrkesutbildning framom gymnasiet bekymrar rektorerna i Team Nord, de fem gymnasierna i norra svenska Österbotten.

BT - 18 mar 13 kl. 12:47

Inför dubbelt jobbskatteavdrag för unga

Trots hög ungdomsarbetslöshet har företagare svårt att hitta arbetskraft till yrken som i huvudsak riktar sig till ungdomar. Regeringen har ökat efterfrågan på jobb för unga, nu måste vi gå vidare och ge mer morötter så att fler också söker jobben. Trots en ungdomsarbetslöshet på 17 procent i Västra Götalands län söker frustrerade arbetsgivare med ljus och lykta efter unga att anställa.

YLE - 12 mar 17 kl. 09:02

Korta kontrakt dubbelt så vanliga bland unga kvinnor - svårt att dela vårdnaden jämnt

- Vi vill verkligen gärna dela på vårdnaden, men det är svårt då jag inte har jobb, säger Belinda Andersson. Hon är en av många kvinnor som efter ett kortare kontrakt blev moderskapsledig och nu inte har ett jobb att återvända till efter föräldraledigheten. Det är en av orsakerna till att det kan bli svårt att genomföra den senaste tidens planer på att göra familjeledigheterna mera jämställda.

Dagen - 02 mar 12 kl. 03:00

Självmordsförsöken bland unga har ökat kraftigt

Självmord är den vanligaste dödsorsaken bland unga människor i Sverige. Över hundra ungdomar tar livet av sig i Sverige varje år. 2008 var 66 av dem tonåringar.

YLE - 13 apr 15 kl. 09:18

Unga pirater utmanar gamla kommunister

((vis:917210)) Partierna som brukar klumpas ihop under rubriken "övriga" är en brokig skara. Ser man till åldersfördelningen är Piratpartiets kandidater påfallande unga. Piratpartiet som ställer upp 123 kandidater i årets riksdagsval har den överlägset yngsta kandidatlistan bland alla partier.

Sydsvenskan - 09 nov 11 kl. 19:30

Skåningar och unga mest utsatta för brott

Elva procent har utsatts för brott under år 2010. I Skåne ligger siffran på 14,2 procent.
Inom kategorin brott mot enskild person ingår brottstyperna misshandel, hot, sexualbrott, personrån, bedrägerier och trakasserier.

Nyheter 24 - 07 maj 12 kl. 16:38

Arvoden, flyg, taxi och hotell - Så lever riksdagens unga


NYHETER24 GRANSKAR DEL 1. De ska representera ungdomarna i riksdagen, men själva lever det ett liv långt från Sveriges ungas verklighet. STOCKHOLM.

YLE - 24 mar 15 kl. 11:17

Mannerheims Barnskyddsförbund: Unga ringer om allvarliga saker

De ämnen som unga vill diskutera då de kontaktar Mannerheims Barnskyddsförbund har blivit allvarligare. De senaste fem åren har kontakterna som gällande depression och självdestruktiva tankar ökat ordentligt. Sammanlagt hade Mannerheims Barnskyddsförbund över 30 000 kontakter med barn och unga via sin hjälptelefon och nättjänst i fjol.

BT - 16 mar 11 kl. 09:03

Unga kvinnors skulder oroar

Det totala antalet ansökningar om betalningsförelägganden i Sverige ökade med tre procent till drygt 1,2 miljoner ärenden år 2010. 20-åringarnas ökning var procentuellt sett störst med 9 procent, till 19 700 ärenden, enligt ny statistik från Kronofogden.
De unga kvinnornas ökning av obetalda skulder är dubbelt så stor som hos männen i åldersgruppen 18-25 år.

Fler nyheter från DN

DN - 30 minuter sedan

Australien gör Melodifestivalen light

Australien gör en Melodifestvalen light och för första gången får landets tevetittare rösta fram vilket bidrag som ska delta i Eurovision Song Contest. .

DN - 30 minuter sedan

Ny lag slår fast: Den sidan ska du gå på

Promenerar du på en gemensam gång och cykelbana – håll till vänster. Den nya lagen gäller från måndagen och syftet är att öka säkerheten. .

DN - 1 timme sedan

SKL: Hot och hat mot politiker ökar kraftigt

Hot, hat och våld mot förtroendevalda politiker ökar, enligt en halvtidsredovisning av Sveriges kommuner och landsting (SKL). Något som får allt fler politiker att antingen lämna sina politiska uppdrag eller censurera sig själva.  – Extremistmiljöerna har ökat, upplever de flesta förtroendevalda, säger Lena Langlet, ansvarig för demokratiområdet på SKL..

DN - 1 timme sedan

Ewa Stenberg: "Löfvens möjligheter ser små ut"

"Löfvens möjligheter ser små ut". Hör Ewa Stenbergs analys efter dagens talmansrunda..

DN - 1 timme sedan

Attentatet i Omagh får politiska konsekvenser 20 år senare

Alla pratar om gränsen på Irland – men varför har just den gränsen blivit så central i Brexit-förhandlingarna? En del av svaret finns i staden Omagh, där det blodigaste attentatet i konflikten i Nordirland ägde rum för 20 år sedan. Ingen har dömts för attacken, och anhöriga till offren varnar för att freden ännu är skör..

DN - 1 timme sedan

Massakern i Omagh

Mitt under pågående fredsprocess exploderar en bomb i staden Omagh. Nu fasar många för att Brexit kan häva den bräckliga fred som råder i Nordirland..

DN - 1 timme sedan

Sprickan växer om Brexit i brittiska regeringen

”Vi har gjort framsteg i förhandlingarna, och inte minst om Nordirland. Nu gäller det att hålla huvudet kallt”. Det sa Storbritanniens premiärminister Theresa May på måndagen inför veckans laddade toppmöte i Bryssel.

DN - 1 timme sedan

Ett urgröpt polisväsende ger urgröpt rättssäkerhet

DN 16/10 2018. Det spelar ingen roll hur mycket pengar man öser över en verksamhet som är så pass dysfunktionell som polismyndigheten: den kommer ändå inte att bli bättre..

DN - 2 timmar sedan

Fortsatt S-styre i Malmö: Hade önskat en lösning över blockgränsen

MALMÖ. Det blir en fortsättning på det drygt två decennier långa S-styret i Malmö. Det stod klart under måndagen då både L och C valde att lägga ned sina röster när kommunfullmäktige skulle rösta om vem som ska styra staden under de kommande fyra åren..

DN - 2 timmar sedan

Pekades ut som ”bluff-Pocahontas” av Trump – nu har dna-testet kommit

Hon kallades för ”bluff-Pocahontas” av Donald Trump. Nu har kvinnan som kan bli  presidentens främsta utmanare, Elizabeth Warren, dna-bevis på att hon har ett ursprung som går tillbaka till USA:s ursprungsinvånare..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.