DN > Nyheter

Monday, 18 February, 04:47

DN - 24 sep 18 kl. 09:37

Unga med funktionshinder nätmobbas dubbelt så oftaUnga som utsätts för trakasserier på nätet och skolmobbning har oftare psykisk ohälsa. Mest drabbade är elever med funktionshinder, som utsätts för mobbning och nättrakasserier dubbelt så ofta som andra enligt en ny avhandling..
Läs mer på DN

Dela artikeln

53 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ungamed , funktionshinder, nätmobbas, dubbelt, , ofta
SVT - 23 maj 17 kl. 09:35

Unga med funktionsnedsättning dubbelt utsatta online

Nu har Statens medieråd släppt rapporten ”Ungar & medier 2017”. Den visar bland annat att unga med funktionsnedsättning utsätts för mobbing och hot online dubbelt så ofta som genomsnittet. Dessutom råkar de oftare ut för sexuella kontaktförsök från vuxna..

YLE - 15 apr 13 kl. 05:07

Närvårdaryrket pop - dubbelt fler sökande än platser

Närvårdaryrket är populärt bland unga. Senast var det dubbelt fler sökande än Yrkeskademin i Österbotten kunde ta emot och de flesta sökande hade närvårdarutbildningen som första val. Fenomenet att det krävs allt högre betyg för att studera till närvårdare, och att toppelever också annars i många fall föredrar en yrkesutbildning framom gymnasiet bekymrar rektorerna i Team Nord, de fem gymnasierna i norra svenska Österbotten.

BT - 18 mar 13 kl. 12:47

Inför dubbelt jobbskatteavdrag för unga

Trots hög ungdomsarbetslöshet har företagare svårt att hitta arbetskraft till yrken som i huvudsak riktar sig till ungdomar. Regeringen har ökat efterfrågan på jobb för unga, nu måste vi gå vidare och ge mer morötter så att fler också söker jobben. Trots en ungdomsarbetslöshet på 17 procent i Västra Götalands län söker frustrerade arbetsgivare med ljus och lykta efter unga att anställa.

YLE - 12 mar 17 kl. 09:02

Korta kontrakt dubbelt så vanliga bland unga kvinnor - svårt att dela vårdnaden jämnt

- Vi vill verkligen gärna dela på vårdnaden, men det är svårt då jag inte har jobb, säger Belinda Andersson. Hon är en av många kvinnor som efter ett kortare kontrakt blev moderskapsledig och nu inte har ett jobb att återvända till efter föräldraledigheten. Det är en av orsakerna till att det kan bli svårt att genomföra den senaste tidens planer på att göra familjeledigheterna mera jämställda.

Dagen - 02 mar 12 kl. 03:00

Självmordsförsöken bland unga har ökat kraftigt

Självmord är den vanligaste dödsorsaken bland unga människor i Sverige. Över hundra ungdomar tar livet av sig i Sverige varje år. 2008 var 66 av dem tonåringar.

YLE - 13 apr 15 kl. 09:18

Unga pirater utmanar gamla kommunister

((vis:917210)) Partierna som brukar klumpas ihop under rubriken "övriga" är en brokig skara. Ser man till åldersfördelningen är Piratpartiets kandidater påfallande unga. Piratpartiet som ställer upp 123 kandidater i årets riksdagsval har den överlägset yngsta kandidatlistan bland alla partier.

Sydsvenskan - 09 nov 11 kl. 19:30

Skåningar och unga mest utsatta för brott

Elva procent har utsatts för brott under år 2010. I Skåne ligger siffran på 14,2 procent.
Inom kategorin brott mot enskild person ingår brottstyperna misshandel, hot, sexualbrott, personrån, bedrägerier och trakasserier.

Nyheter 24 - 07 maj 12 kl. 16:38

Arvoden, flyg, taxi och hotell - Så lever riksdagens unga


NYHETER24 GRANSKAR DEL 1. De ska representera ungdomarna i riksdagen, men själva lever det ett liv långt från Sveriges ungas verklighet. STOCKHOLM.

YLE - 24 mar 15 kl. 11:17

Mannerheims Barnskyddsförbund: Unga ringer om allvarliga saker

De ämnen som unga vill diskutera då de kontaktar Mannerheims Barnskyddsförbund har blivit allvarligare. De senaste fem åren har kontakterna som gällande depression och självdestruktiva tankar ökat ordentligt. Sammanlagt hade Mannerheims Barnskyddsförbund över 30 000 kontakter med barn och unga via sin hjälptelefon och nättjänst i fjol.

BT - 16 mar 11 kl. 09:03

Unga kvinnors skulder oroar

Det totala antalet ansökningar om betalningsförelägganden i Sverige ökade med tre procent till drygt 1,2 miljoner ärenden år 2010. 20-åringarnas ökning var procentuellt sett störst med 9 procent, till 19 700 ärenden, enligt ny statistik från Kronofogden.
De unga kvinnornas ökning av obetalda skulder är dubbelt så stor som hos männen i åldersgruppen 18-25 år.

Fler nyheter från DN

DN - 10 jan 19 kl. 12:16

Bokrecension: Caroline Albertine Minor imponerar med små bortvändheter

Sju noveller. Sju kvinnoliv. Danska Caroline Albertine Minor har hyllats för sin novellsamling ”Välsignelser”, som nu kommer på svenska.

DN - 10 jan 19 kl. 11:51

Anna-Lena Laurén: Tintins Sovjetunionen stämde rätt väl med verkligheten

Hergé hade aldrig satt sin fot i Sovjetunionen när han lät sin i dag 90-årsjubilerande seriehjälte besöka landet. Ändå träffade ”Tintin i Sovjet” helt rätt i sin skildring av bolsjevismens väsen..

DN - 10 jan 19 kl. 10:51

Analytiker överraskade över nedskrivningen

– Det är definitivt en större reträtt än man hoppats på inom BSS-delen som man har haft problem med innan också, säger Daniel Djurberg, analytiker på Handelsbanken..

DN - 10 jan 19 kl. 10:47

Larsson kan få möta mästarinnan i Australien

Svenskorna ska kunna ta sig förbi första omgången i Australian Open. Men redan i den andra blir det kanske övermäktigt motstånd. Johanna Larsson ställs mot regerande mästarinnan Caroline Wozniacki..

DN - 10 jan 19 kl. 10:25

”Gå i opposition till valet 2022”

Bättre än att kompromissa, skriver tidigare S-riksdagskandidat..

DN - 10 jan 19 kl. 07:26

Ytterligare skottlossning i Värnamo

Pågående konflikt mellan olika kriminella grupper kan ligga bakom..

DN - 10 jan 19 kl. 09:46

Ny dokumentär pekar ut Michael Jackson

Popstjärnan Michael Jackson anklagas för sexuella övergrepp i en ny dokumentär som har premiär på den amerikanska filmfestivalen Sundance, skriver Rolling Stone..

DN - 10 jan 19 kl. 09:46

Marianne, 89, skadades vid t-banan – nu läggs förundersökningen ner

Marianne Sundström, 89, knuffades omkull vid tunnelbanan i oktober. Hon föll illa, tvingades operera höften och har haft kraftiga smärtor efteråt.  Polisen omhändertog en person efter händelsen – men nu läggs ärendet ner.

DN - 10 jan 19 kl. 09:12

Klämskydd saknades vid dödsolycka på fabrik

Klämskydd saknades vid den maskin där en anställd hos golvtillverkaren Tarkett i Ronneby fick skador som ledde till döden..

DN - 10 jan 19 kl. 08:39

Storm på väg mot hela Norrland – klass 2-varning i fjällen

Från torsdagseftermiddagen väntas storm i fjällen, och under natten och fredagen väntas stormvindarna dra in även över inlandet och kusten i norr. Varningar och risker har utfärdats för i stort sett hela Norrland..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.