DN > Nyheter

Wednesday, 19 December, 14:19

DN - 24 sep 18 kl. 09:37

Unga med funktionshinder nätmobbas dubbelt så oftaUnga som utsätts för trakasserier på nätet och skolmobbning har oftare psykisk ohälsa. Mest drabbade är elever med funktionshinder, som utsätts för mobbning och nättrakasserier dubbelt så ofta som andra enligt en ny avhandling..
Läs mer på DN

Dela artikeln

53 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ungamed , funktionshinder, nätmobbas, dubbelt, , ofta
SVT - 23 maj 17 kl. 09:35

Unga med funktionsnedsättning dubbelt utsatta online

Nu har Statens medieråd släppt rapporten ”Ungar & medier 2017”. Den visar bland annat att unga med funktionsnedsättning utsätts för mobbing och hot online dubbelt så ofta som genomsnittet. Dessutom råkar de oftare ut för sexuella kontaktförsök från vuxna..

YLE - 15 apr 13 kl. 05:07

Närvårdaryrket pop - dubbelt fler sökande än platser

Närvårdaryrket är populärt bland unga. Senast var det dubbelt fler sökande än Yrkeskademin i Österbotten kunde ta emot och de flesta sökande hade närvårdarutbildningen som första val. Fenomenet att det krävs allt högre betyg för att studera till närvårdare, och att toppelever också annars i många fall föredrar en yrkesutbildning framom gymnasiet bekymrar rektorerna i Team Nord, de fem gymnasierna i norra svenska Österbotten.

BT - 18 mar 13 kl. 12:47

Inför dubbelt jobbskatteavdrag för unga

Trots hög ungdomsarbetslöshet har företagare svårt att hitta arbetskraft till yrken som i huvudsak riktar sig till ungdomar. Regeringen har ökat efterfrågan på jobb för unga, nu måste vi gå vidare och ge mer morötter så att fler också söker jobben. Trots en ungdomsarbetslöshet på 17 procent i Västra Götalands län söker frustrerade arbetsgivare med ljus och lykta efter unga att anställa.

YLE - 12 mar 17 kl. 09:02

Korta kontrakt dubbelt så vanliga bland unga kvinnor - svårt att dela vårdnaden jämnt

- Vi vill verkligen gärna dela på vårdnaden, men det är svårt då jag inte har jobb, säger Belinda Andersson. Hon är en av många kvinnor som efter ett kortare kontrakt blev moderskapsledig och nu inte har ett jobb att återvända till efter föräldraledigheten. Det är en av orsakerna till att det kan bli svårt att genomföra den senaste tidens planer på att göra familjeledigheterna mera jämställda.

Dagen - 02 mar 12 kl. 03:00

Självmordsförsöken bland unga har ökat kraftigt

Självmord är den vanligaste dödsorsaken bland unga människor i Sverige. Över hundra ungdomar tar livet av sig i Sverige varje år. 2008 var 66 av dem tonåringar.

YLE - 13 apr 15 kl. 09:18

Unga pirater utmanar gamla kommunister

((vis:917210)) Partierna som brukar klumpas ihop under rubriken "övriga" är en brokig skara. Ser man till åldersfördelningen är Piratpartiets kandidater påfallande unga. Piratpartiet som ställer upp 123 kandidater i årets riksdagsval har den överlägset yngsta kandidatlistan bland alla partier.

Sydsvenskan - 09 nov 11 kl. 19:30

Skåningar och unga mest utsatta för brott

Elva procent har utsatts för brott under år 2010. I Skåne ligger siffran på 14,2 procent.
Inom kategorin brott mot enskild person ingår brottstyperna misshandel, hot, sexualbrott, personrån, bedrägerier och trakasserier.

Nyheter 24 - 07 maj 12 kl. 16:38

Arvoden, flyg, taxi och hotell - Så lever riksdagens unga


NYHETER24 GRANSKAR DEL 1. De ska representera ungdomarna i riksdagen, men själva lever det ett liv långt från Sveriges ungas verklighet. STOCKHOLM.

YLE - 24 mar 15 kl. 11:17

Mannerheims Barnskyddsförbund: Unga ringer om allvarliga saker

De ämnen som unga vill diskutera då de kontaktar Mannerheims Barnskyddsförbund har blivit allvarligare. De senaste fem åren har kontakterna som gällande depression och självdestruktiva tankar ökat ordentligt. Sammanlagt hade Mannerheims Barnskyddsförbund över 30 000 kontakter med barn och unga via sin hjälptelefon och nättjänst i fjol.

BT - 16 mar 11 kl. 09:03

Unga kvinnors skulder oroar

Det totala antalet ansökningar om betalningsförelägganden i Sverige ökade med tre procent till drygt 1,2 miljoner ärenden år 2010. 20-åringarnas ökning var procentuellt sett störst med 9 procent, till 19 700 ärenden, enligt ny statistik från Kronofogden.
De unga kvinnornas ökning av obetalda skulder är dubbelt så stor som hos männen i åldersgruppen 18-25 år.

Fler nyheter från DN

DN - 3 timmar sedan

Misstänkt bomb var attrapp

Den misstänkta bomben som gjorde att ett stort område i Göteborg spärrades på tisdagen av var en ofarlig attrapp, rapporterar lokala medier..

DN - 3 timmar sedan

Varning för flygstopp vid Brexit – EU planerar nödåtgärder

Flygstopp och inga givna uppehållstillstånd för britter i EU-länder väntar om Storbritanniens utträde sker utan avtal. EU-kommissionen väntas i dag, onsdag, ändå mana till en kortare övergångsperiod för att lindra den eventuella smällen i slutet av mars..

DN - 3 timmar sedan

Ole Gunnar Solskjär tar över Manchester United

Det blir en norrman som tar över Manchester United efter att José Mourinho fått sparken.  Ole Gunnar Solskjär blir tillfällig tränare säsongen ut, meddelar klubben..

DN - 4 timmar sedan

Ny hypersnabb Musktunnel testas

Den första tunneln i Elon Musks nya projekt för att skapa en ny, hypersnabb transportlinje för bilar har presenterats. Premiären sker i Los Angeles och tanken är att projektet ska expandera och lanseras i fler städer..

DN - 5 timmar sedan

Räntefönstret på väg smälla igen

Höja styrräntan eller låta den vara oförändrad? I morgon lämnar Riksbanken nytt besked och händer inget nu finns risken att räntan lämnas oförändrad även i februari, enligt analytiker..

DN - 5 timmar sedan

Insatser kom försent – trots omfattande provfusk

Gång på gång spreds uppgifter och facit i förväg bland elever som skulle skriva nationella prov. Skolmyndigheterna försökte stävja fusket men insatserna kom för sent, enligt Riksrevisionens granskning..

DN - 8 timmar sedan

En anhållen för Järfällaöverfall

En person har anhållits efter flera överfall i Järfälla, nordväst om Stockholm. Polisen uppger för Aftonbladet  att bakgrunden är ett intensivt utredningsarbete..

DN - 8 timmar sedan

Två unga migranter tros ha mördats i Mexiko

Tredje pojke undkom attack i Tijuana, enligt Honduras ambassadör..

DN - 9 timmar sedan

700 kallas till kontroll efter tbc-larm: ”Unik händelse”

En person som har lungsjukdomen tuberkulos har vistats i en hälsocentral och tandvårdsklinik i Luleå kommun, rapporterar SVT Nyheter Norrbotten..

DN - 9 timmar sedan

”Inte konstigt att mina elever är skoltrötta”

Betygen har gjort att allt kretsar kring bedömning, inte lärande..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.