Sydsvenskan > Utrikes

Friday, 15 February, 19:45

Sydsvenskan - 24 sep 18 kl. 09:04

Pris mot mutor, diktatur och ökenutbredningDe har fått till över 300 fällande korruptionsdomar, fängslats för sin kamp för mänskliga rättigheter och hindrat ökenutbredning i Afrika. Nu får de årets Right Livelihood-pris för sina insatser. Årets hederspris går till Thelma Aldana och Iván Velásque.
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Afrika, Right Livelihood, Thelma Aldana, Iván Velásque

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Prismot , mutor, diktaturoch , ökenutbredning
GöteborgsPosten - 24 sep 18 kl. 09:01

Pris mot mutor, diktatur och ökenutbredning

De har fått till över 300 fällande korruptionsdomar, fängslats för sin kamp för mänskliga rättigheter och hindrat ökenutbredning i Afrika. Nu får de årets Right Livelihood-pris för sina insatser..

Helsingborgs Dagblad - 24 sep 18 kl. 09:04

Pris mot mutor, diktatur och ökenutbredning

De har fått till över 300 fällande korruptionsdomar, fängslats för sin kamp för mänskliga rättigheter och hindrat ökenutbredning i Afrika. Nu får de årets Right Livelihood-pris för sina insatser. Årets hederspris går till Thelma Aldana och Iván Velásque.

UNT - 24 sep 18 kl. 09:23

Pris mot mutor, diktatur och ökenutbredning

De har fått till över 300 fällande korruptionsdomar, fängslats för sin kamp för mänskliga rättigheter och hindrat ökenutbredning i Afrika..

SvD - 19 jan 13 kl. 12:54

Mejl, miljarder och misstänkta mutor

Maktfullkomliga direktörer, en girig diktatur ? och ett statligt bolag som körde i diket..

DN - 04 nov 17 kl. 16:45

UD arrangerar företagsresa till diktatur

Omfattande korruptionshärvor har avslöjats kring svenska företag med affärer i Azerbajdzjan de senaste åren. I veckan arrangerar UD och Business Sweden en resa där svenska företag ska träffa ökända bolag och representanter från diktaturens regim. – Det här är en inbjudan till korruption och mutor, säger Fredrik Malm (L)..

Cornucopia - 02 dec 18 kl. 14:16

Vänsterpartist förespråkar global diktatur

Vänsterpartisten och professorn i etik Torbjörn Tännsjö förespråkar i en debattartikel hos Dagens Nyheter att en global diktatur ska införas, som ska stoppa klimatförändringarna. Tännsjö har tidigare bland annat förespråkat att det kan vara rätt att döda människor, om konsekvenserna av det blir positiva.
Vårt mål - kommunism.

Cornucopia - 20 feb 18 kl. 11:12

Även Venezuela nu klassad som diktatur

Vänsterpartiets andra favoritland efter Kuba, dvs Venezuela, föll 2017 ner från hybridregim till ren diktatur i The Economists demokratiindex. Landet är nu klassat som en diktatur, även om idealet Kuba fortfarande är en hårdare regim.
Lenin.

Nyheter 24 - 21 apr 12 kl. 21:10

Lööf 2012: "Oklart vad Kina är" - Lööf 2007: "Världens största diktatur"


Annie Lööfs uttalanden om Kina och hennes snabba pudel har fått stor uppmärksamhet. Men hennes oklara åsikt om Kina i dag och för fem år sen skiljer sig. Hon har även kritiserat Socialdemokraterna för vapenavtalet med Saudiarabien - innan Alliansregeringen förlängde det.

Dagens PS - 16 okt 17 kl. 11:47

Juholt orolig: Risk för diktatur i Sverige

”Det är så in i helvete sorgligt”, säger den tidigare S-toppen och målar upp en dyster bild av framtida Sverige. Svenska Dagbladet har träffat den tidigare Socialdemokratiske partiledaren Håkan Juholt på Island. I ett stort reportage talar ex-toppen ut om det nya livet som ambassadör i landet och om det intensiva mediedrevet som tvingade bort honom från partiets högsta post 2012.

Nyhetskanalen - 13 aug 12 kl. 08:42

Försvarsministern backar: Saudiarabien är diktatur

Försvarsminister Karin Enström backar nu och medger i ett skriftligt uttalande att Saudiarabien visst är en diktatur. "Regeringen delar inte in världens länder i demokratier eller diktaturer, men om det endast är möjligt att beskriva Saudiarabien som antingen en demokrati eller diktatur så bör Saudiarabien beskrivas som en diktatur", skriver hon i ett pressmeddelande..

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 15 minuter sedan

Bluffade till sig penisbild – pressade 53-åring på pengar

Nu ställs den 20-årige mannen inför rätta för en lång rad utpressningar och bedrägerier..

Sydsvenskan - 45 minuter sedan

Franska ambassadören återvänder till Rom

Frankrikes ambassadör i Italien återvänder till Rom på fredagen, en dryg vecka efter att denne kallats hem med anledning av svajiga politiska relationer mellan länderna. Återkallandet motiverades med den italienska populistregeringens "ogrundade och bis.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Malmö stad hyrde in ex-poliser – målet: Avslöja skolkorruption

Säkerhetsfirma granskade Malmörektor och två lärare i hemlighet i flera månader..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Francos familj pressas att hitta gravplats

Francisco Francos familj får 15 dagar på sig att hitta en ny gravplats för den spanske diktatorn, uppger landets justitieminister Dolores Delgado. Om de anhöriga inte hör av sig eller blir överens kommer regeringen att utse en gravplats. Franco, som sty.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Danska blir FN:s nya miljöchef

Den danska ekonomen och miljökämpen Inger Andersen nomineras som FN:s nya miljöchef. Andersen arbetar nu som vd för den Internationella naturvårdsunionen. Som chef för FN:s miljöprogram Unep ersätter hon norrmannen Erik Solheim, som avgick i november ef.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Trumps nödläge kan bli fråga för HD

USA:s president Donald Trump spelar ett högt politiskt spel när han utlyser nödläge vid mexikanska gränsen – trots kritik, även från partikamrater i kongressen. Nödläget kommer att skapa kraftiga protester, spår USA-kännaren Dag Blanck. Sannolikt kommer.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Krångligt att stoppa Trumps murkupp

President Donald Trump utlyser ett nödläge för att gå runt USA:s kongress och kunna bygga sin utlovade gränsmur mot Mexiko. Men kan han verkligen göra det? Och vad kan hans politiska motståndare göra för att stoppa planerna?

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Botten är nådd – efter helgen tas fiskarna ur Stadsparksdammen

I måndags drogs proppen ur dammen i Stadsparken. Då hände – ingenting..

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Malmö FF gjorde 40 miljoner kronor i vinst

Allsvenska Malmö FF gjorde en vinst på 39,6 miljoner kronor 2018 och har närmare en halv miljard i eget kapital. Totalt landar nettoomsättningen på 343 miljoner kronor – att jämföra med 231 miljoner kronor för 2017. Klubben har nu runt 218 miljoner kron.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Fängelse för dödlig fyrhjulingsolycka

En kvinna i 23-årsåldern döms till ett års fängelse för inblandning i en fyrhjulingsolycka med dödlig utgång, skriver SVT Västerbotten. Olyckan inträffade i somras förra året i Brednoret, i Robertsfors kommun och förutom kvinnan, som körde fordonet, fan.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.