Sydsvenskan > Utrikes

Tuesday, 16 October, 18:09

Sydsvenskan - 24 sep 18 kl. 09:04

Pris mot mutor, diktatur och ökenutbredningDe har fått till över 300 fällande korruptionsdomar, fängslats för sin kamp för mänskliga rättigheter och hindrat ökenutbredning i Afrika. Nu får de årets Right Livelihood-pris för sina insatser. Årets hederspris går till Thelma Aldana och Iván Velásque.
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Afrika, Right Livelihood, Thelma Aldana, Iván Velásque

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Prismot , mutor, diktaturoch , ökenutbredning
GöteborgsPosten - 24 sep 18 kl. 09:01

Pris mot mutor, diktatur och ökenutbredning

De har fått till över 300 fällande korruptionsdomar, fängslats för sin kamp för mänskliga rättigheter och hindrat ökenutbredning i Afrika. Nu får de årets Right Livelihood-pris för sina insatser..

Helsingborgs Dagblad - 24 sep 18 kl. 09:04

Pris mot mutor, diktatur och ökenutbredning

De har fått till över 300 fällande korruptionsdomar, fängslats för sin kamp för mänskliga rättigheter och hindrat ökenutbredning i Afrika. Nu får de årets Right Livelihood-pris för sina insatser. Årets hederspris går till Thelma Aldana och Iván Velásque.

UNT - 24 sep 18 kl. 09:23

Pris mot mutor, diktatur och ökenutbredning

De har fått till över 300 fällande korruptionsdomar, fängslats för sin kamp för mänskliga rättigheter och hindrat ökenutbredning i Afrika..

SvD - 19 jan 13 kl. 12:54

Mejl, miljarder och misstänkta mutor

Maktfullkomliga direktörer, en girig diktatur ? och ett statligt bolag som körde i diket..

DN - 04 nov 17 kl. 16:45

UD arrangerar företagsresa till diktatur

Omfattande korruptionshärvor har avslöjats kring svenska företag med affärer i Azerbajdzjan de senaste åren. I veckan arrangerar UD och Business Sweden en resa där svenska företag ska träffa ökända bolag och representanter från diktaturens regim. – Det här är en inbjudan till korruption och mutor, säger Fredrik Malm (L)..

Cornucopia - 20 feb 18 kl. 11:12

Även Venezuela nu klassad som diktatur

Vänsterpartiets andra favoritland efter Kuba, dvs Venezuela, föll 2017 ner från hybridregim till ren diktatur i The Economists demokratiindex. Landet är nu klassat som en diktatur, även om idealet Kuba fortfarande är en hårdare regim.
Lenin.

Nyheter 24 - 21 apr 12 kl. 21:10

Lööf 2012: "Oklart vad Kina är" - Lööf 2007: "Världens största diktatur"


Annie Lööfs uttalanden om Kina och hennes snabba pudel har fått stor uppmärksamhet. Men hennes oklara åsikt om Kina i dag och för fem år sen skiljer sig. Hon har även kritiserat Socialdemokraterna för vapenavtalet med Saudiarabien - innan Alliansregeringen förlängde det.

Dagens PS - 16 okt 17 kl. 11:47

Juholt orolig: Risk för diktatur i Sverige

”Det är så in i helvete sorgligt”, säger den tidigare S-toppen och målar upp en dyster bild av framtida Sverige. Svenska Dagbladet har träffat den tidigare Socialdemokratiske partiledaren Håkan Juholt på Island. I ett stort reportage talar ex-toppen ut om det nya livet som ambassadör i landet och om det intensiva mediedrevet som tvingade bort honom från partiets högsta post 2012.

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Rektor får pris för digitalt lärande

Amelie Wahlström, rektor på Rudsskolan i Karlstad, utsågs på tisdagen till mottagare av Guldäpplejuryns särskilda pris 2018. Wahlström är en av fem rektorer som deltagit i forskningsprojektet ”Det digitala lärandets möjligheter”..

SmålandsPosten - 3 timmar sedan

Kultur: Småländsk sagoberättare får kungligt pris

Per Gustavsson, en av Sagobygdens grundare i Kronoberg får pris av Kungliga Gustav Adolfs Akademin. Han får det tillsammans med Ulf Palmenfelt. De har skrivit samlingsverket Folksagan i Sverige, ett arbete som akademin nu vill belöna..

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 10 minuter sedan

Kan bli klart på söndag – här är HIF:s allsvenska plan

Ordförande Krister Azelius om spelarbudget och Andreas Granqvist dubbla roller..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Ralph Fiennes får europeiskt hederspris

Den europeiska filmgalan EFA har valt att ge årets hedersutmärkelse till den brittiska skådespelaren Ralph Fiennes. Han tilldelas priset för "europeiska insatser för internationell film" för sina bedrifter framför och bakom kameran. Nyheten innebär att.

Sydsvenskan - 45 minuter sedan

Hur går du egentligen?

Från och med denna vecka gäller förtydligade regler för gång- och cykeltrafikanter. De flesta bilister och cyklister är väl införstådda i sina trafikregler – men vad gäller för fotgängare? I måndags trädde regeringens ändring i Trafikförordningen, som f.

Sydsvenskan - 45 minuter sedan

Man uppträdde hotfullt i Slottsstaden – polis på plats

På tisdagen fick polisen larm om att en man stod och skrek och betedde sig hotfullt utanför en restaurang i Slottsstaden..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

”Det här är den bästa platsen i Åkarp just nu – förutom lekplatsen”

Nyfikna samlas vid utsiktsplatsen när två enorma betongbroar skjuts på plats vid E6..

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Vägledning om avverkning kan överklagas

Skogsstyrelsens råd till skogsägare som planerar att avverka, kallat vägledning, kan överklagas till domstol. Det har kammarrätten i Göteborg beslutat. Organisationen Skydda Skogen hade överklagat en sådan vägledning – men förvaltningsrätten avvisade kl.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Katt kvarglömd på buss

Någon som har glömt sin katt på bussen? Polisen efterlyser ägaren till en katt som hittades på en buss i Sundsvall vid tvåtiden på tisdagen. Bussföraren hittade en bur med tillhörande katt och ringde polisen.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

”Att ta en joint är inget man gör i skymundan längre”

Fältassistenten Stina Fager oroas av det växande droganvändandet bland unga i Lund..

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Stora vårdaffären berör flera verksamheter i Skåne

Men än så länge kommer inget att märkas, enligt Aleris..

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Burlöv kan få maktskifte – Centern lämnar de rödgröna

Poster gick till C, M och SD på måndagens fullmäktige..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.