SVT > Inrikes

Tuesday, 16 October, 18:50

SVT - 24 sep 18 kl. 08:36

Här är flygbolagen som vägrar betala ersättningDe resebolag som inte ersätter sina kunder vid till exempel försenade flyg hamnar på Vagabonds och Råd & Röns ”svarta lista”. I år får danska Primera Air sämst betyg. – Det har vägrat att följa rekommendationen, säger Per J Andersson på Vagabond..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Vagabonds, Råd, Primera Air, Per, Andersson, Vagabond

Dela artikeln

193 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Här är flygbolagensom , vägrar, betala, ersättning
DI - 04 nov 14 kl. 13:48

Lättare för kunder få ersättning av flygbolag

Tekniska fel är inte längre skäl nog för flygbolagen att slippa betala ersättning vid förseningar..

YLE - 20 dec 12 kl. 10:49

Sök ersättning för försenade flyg!

Trafiksäkerhetsverket Trafi och konsumentombudsmannen påminner flygresenärer om att söka ersättningar för försenade flyg. Reglerna för ersättningar har länge varit oklara men i oktober höll EU-domstolen fast vid ett förhandsbeslut om att resenärer har rätt till en ersättning på mellan 250 och 600 euro om flyget försenas med mer än tre timmar och förseningen inte beror på oförutsägbara förhållanden. Flygbolagen är nu tvungna att ge grundligare förklaringar om de vägrar betala ersättningar på grund av oförutsägbara förhållanden.

Expressen - 23 jun 16 kl. 11:01

Allt fler resenärer får ersättning för sena flyg

Kriget mellan flygbolagen och passagerare om ersättning för förseningar, inställda flyg och förlorat bagage tycks aldrig ta slut. År efter år ligger den typen av tvister i topp på Konsumentverkets ärendelista. Fast sakta men säkert blir det något bättre..

PrivataAffärer - Igår: 09:22

Nytt kaos på SAS – så får du ersättning för inställt flyg

SAS tvingades ställa in en mängd flygningar under sommaren, främst på grund av personalbrist i bolagets irländska dotterbolaget. Denna gång är problemen relaterade till den skandinaviska delen. – Orsaken till de inställda flygningarna är en kombination av flera faktorer, såsom personalbrist, teknik och väder.

PrivataAffärer - 30 jul 18 kl. 10:42

Så får du ersättning för SAS-kaoset

Sommaren har varit tuff för många SAS-resenärer då flygbolaget ställt in en rad avgångar. Bara under den gångna helgen ställde SAS in över 20 flygningar och kaoset väntas fortsätta även denna vecka. I dag är till exempel sju flighter från Arlanda inställda.

DN - 24 jan 18 kl. 16:50

Ny tjänst ska hjälpa till att kräva ersättning från flygbolagen

Missnöjet kring försenade och inställda flyg fortsätter att växa bland svenskarna. Som svar på detta lanseras nu den nya tjänsten Flygkalkylatorn. Tjänsten ska göra det lättare för konsumenten att kräva flygbolagen på ersättning.

IDG - 16 apr 14 kl. 14:35

Tjänsten som hjälper dig få ersättning för flygförseningen

Varje år går drygt 700 000 svenska flygresenärer miste om tusentals kronor i ersättning på grund av flygförseningar och ombokningar. Men nu finns en ny tjänst som hjälper flygresenärer processa mot flygbolagen..

DI - 24 apr 14 kl. 18:09

Många missar ersättning för flygförsening

Flygpassagerare går varje år miste om stora belopp som de skulle ha fått i ersättning när de europeiska flygbolagen drabbas av förseningar..

DI - 20 feb 17 kl. 14:41

SAS kräver ersättning från Kastrup

SAS och ett antal andra flygbolag kräver börsnoterade Köpenhamns flygplats på 2,5 miljarder danska kronor, som ersättning för landnings- och lyftavgifter som flygbolagen anser har varit för höga historiskt och kommer att vara det under 2015-2019..

Expressen - 02 sep 14 kl. 14:52

Flygbolagen på Svarta listan – de är allra värst

Charterarrangörernas flygbolag Thomas Cook Airlines och Primera Air hör till värstingarna i senaste Svarta listan som publiceras av Råd & Rön. Thomas Cook är värst. I tolv fall vägrar bolaget betala ersättning till försenade resenärer..

Fler nyheter från SVT

SVT - 4 timmar sedan

Tredubbling av antidepressiva läkemedel till barn

Antalet barn som får antidepressiva läkemedel har tredubblats sedan 2007, visar siffror från Socialstyrelsen. Förra året fick nästan 5 700 barn upp till 14 år antidepressiva medel..

SVT - 8 timmar sedan

Stefan Löfvens samtal har inletts – träffar Alliansen i dag

Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven sitter just nu i samtal med moderatledaren Ulf Kristersson, skriver Expressen. Detta en dag efter att han tagit över stafettpinnen och försöket att bilda en ny regering..

SVT - 8 timmar sedan

Svårt läge för Löfven – små chanser att locka C och L

Bollen ligger nu hos S-ledaren Stefan Löfven i försöket att bilda en ny regering. För att han ska lyckas måste han få med sig framför allt C, men även L. Löfvens chanser att lyckas verkar dock inte vara särskilt stora, enligt SVT:s politikreporter Elisabeth Marmorstein..

SVT - 8 timmar sedan

100 000 lever i materiell fattigdom i Sverige

Ungefär en procent av befolkningen i Sverige lever i allvarlig materiell fattigdom i Sverige, enligt SCB:s senaste rapport. Det är lägst i Europa..

SVT - 9 timmar sedan

KD-ledaren räds inte att L och C lämnar Alliansen

KD-ledaren Ebba Busch Thor räds inte att C och L ska överge Alliansen och stödja en regering med Stefan Löfven (S) som statsminister. Detta säger hon dagen efter att Löfven tagit över stafettpinnen. – Alla mina Allianskollegor och jag är tydliga med att vi vill hålla ihop Alliansen, säger hon..

SVT - 10 timmar sedan

Nya kryddburken väcker ilska: ”Det bor en liten Donald Trump i oss alla”

Kryddtillverkaren Santa Maria har varit i blåsväder de senaste dagarna. Anledningen är den nya kryddburken, som fått ett lock med ett större hål än den gamla. Detta har väckt stor ilska i sociala medier och folk är väldigt upprörda.

SVT - 13 timmar sedan

Regeringsbildningen drar ut på tiden – nu höjs röster för grundlagsändring

Fem veckor efter valet finns ännu ingen ny regering i sikte. Och att bilda en ny regering kan i praktiken ta hur lång tid som helst. Nu höjs röster för att grundlagen borde ändras och en maxgräns införas.

SVT - 18 timmar sedan

Ny rapport: Unga som återvänder till Afghanistan blir utstötta

Barn och unga från Afghanistan, som varit i Europa men återvänt till sitt hemland, tvingas ofta till ett farligt liv i rädsla och utsatthet. Det hävdar hjälporganisationen Rädda Barnen som i en ny rapport kritiserar återvändarprocessen..

SVT - 20 timmar sedan

Lövin (MP) om Kristerssons sista-minuten flört: ”Inte seriöst”

Bara någon timme innan Ulf Kristersson publicerade sitt uppmärksammade Facebook-inlägg så sträckte han ut en hand till Miljöpartiet. I SVT:s Aktuellt på måndagen kommenterade Isabella Lövin M-inviten: – Vi upplevde inte att det var seriösa förhandlingar, säger MP:s språkröret..

SVT - Igår: 18:01

Tågstrulen har blivit en vana för pendlaren May

Tågstörningarna mellan Stockholm och Göteborg väntas pågå i flera dagar. Men förseningar i tågtrafiken är inget konstigt för May Jägerland som under många år pendlat mellan de två storstäderna..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.