SVT > Inrikes

Wednesday, 19 December, 12:56

SVT - 24 sep 18 kl. 08:36

Här är flygbolagen som vägrar betala ersättningDe resebolag som inte ersätter sina kunder vid till exempel försenade flyg hamnar på Vagabonds och Råd & Röns ”svarta lista”. I år får danska Primera Air sämst betyg. – Det har vägrat att följa rekommendationen, säger Per J Andersson på Vagabond..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Vagabonds, Råd, Primera Air, Per, Andersson, Vagabond

Dela artikeln

193 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Här är flygbolagensom , vägrar, betala, ersättning
DI - 04 nov 14 kl. 13:48

Lättare för kunder få ersättning av flygbolag

Tekniska fel är inte längre skäl nog för flygbolagen att slippa betala ersättning vid förseningar..

YLE - 20 dec 12 kl. 10:49

Sök ersättning för försenade flyg!

Trafiksäkerhetsverket Trafi och konsumentombudsmannen påminner flygresenärer om att söka ersättningar för försenade flyg. Reglerna för ersättningar har länge varit oklara men i oktober höll EU-domstolen fast vid ett förhandsbeslut om att resenärer har rätt till en ersättning på mellan 250 och 600 euro om flyget försenas med mer än tre timmar och förseningen inte beror på oförutsägbara förhållanden. Flygbolagen är nu tvungna att ge grundligare förklaringar om de vägrar betala ersättningar på grund av oförutsägbara förhållanden.

Expressen - 23 jun 16 kl. 11:01

Allt fler resenärer får ersättning för sena flyg

Kriget mellan flygbolagen och passagerare om ersättning för förseningar, inställda flyg och förlorat bagage tycks aldrig ta slut. År efter år ligger den typen av tvister i topp på Konsumentverkets ärendelista. Fast sakta men säkert blir det något bättre..

PrivataAffärer - 15 okt 18 kl. 09:22

Nytt kaos på SAS – så får du ersättning för inställt flyg

SAS tvingades ställa in en mängd flygningar under sommaren, främst på grund av personalbrist i bolagets irländska dotterbolaget. Denna gång är problemen relaterade till den skandinaviska delen. – Orsaken till de inställda flygningarna är en kombination av flera faktorer, såsom personalbrist, teknik och väder.

PrivataAffärer - 30 jul 18 kl. 10:42

Så får du ersättning för SAS-kaoset

Sommaren har varit tuff för många SAS-resenärer då flygbolaget ställt in en rad avgångar. Bara under den gångna helgen ställde SAS in över 20 flygningar och kaoset väntas fortsätta även denna vecka. I dag är till exempel sju flighter från Arlanda inställda.

DN - 24 jan 18 kl. 16:50

Ny tjänst ska hjälpa till att kräva ersättning från flygbolagen

Missnöjet kring försenade och inställda flyg fortsätter att växa bland svenskarna. Som svar på detta lanseras nu den nya tjänsten Flygkalkylatorn. Tjänsten ska göra det lättare för konsumenten att kräva flygbolagen på ersättning.

IDG - 16 apr 14 kl. 14:35

Tjänsten som hjälper dig få ersättning för flygförseningen

Varje år går drygt 700 000 svenska flygresenärer miste om tusentals kronor i ersättning på grund av flygförseningar och ombokningar. Men nu finns en ny tjänst som hjälper flygresenärer processa mot flygbolagen..

DI - 24 apr 14 kl. 18:09

Många missar ersättning för flygförsening

Flygpassagerare går varje år miste om stora belopp som de skulle ha fått i ersättning när de europeiska flygbolagen drabbas av förseningar..

DI - 20 feb 17 kl. 14:41

SAS kräver ersättning från Kastrup

SAS och ett antal andra flygbolag kräver börsnoterade Köpenhamns flygplats på 2,5 miljarder danska kronor, som ersättning för landnings- och lyftavgifter som flygbolagen anser har varit för höga historiskt och kommer att vara det under 2015-2019..

Expressen - 02 sep 14 kl. 14:52

Flygbolagen på Svarta listan – de är allra värst

Charterarrangörernas flygbolag Thomas Cook Airlines och Primera Air hör till värstingarna i senaste Svarta listan som publiceras av Råd & Rön. Thomas Cook är värst. I tolv fall vägrar bolaget betala ersättning till försenade resenärer..

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

LISTA: Här är talmannens planering – då ska vi senast ha en regering

Det här händer i regeringsbildandet nu – talman Andreas Norlén har lagt upp en tidtabell för när den sista statsministeromröstningen ska ske. Om den faller, kommer han att gå vidare med att planera extra val. Han lägger nu press på Löfven och Kristersson.

SVT - 1 timme sedan

Talmannen berättar om nästa steg i regeringsbildningen

I dag väntas talman Andreas Norlén lämna ett nytt besked om nästa steg i regeringsbildningsprocessen. Sannolikheten att han planerar en ny statsministeromröstning innan jul är dock låg..

SVT - 4 timmar sedan

Postnords Sverigechef: ”Jag tror inte man är lika negativ längre”

Hårt kritiserade Postnord har blivit bättre bara det senaste året, det säger företagets Sverigechef Annemarie Gardshol, som menar att kunderna nu har en bättre bild av företaget. På onsdagsmorgonen svarade hon på tittarnas frågor i SVT:s Morgonstudion..

SVT - 4 timmar sedan

Riksrevisionen kritiserar Skolverket för att nationella prov läckte ut

Skolverket har haft stora svårigheter att förhindra att nationella prov läckt ut. Det visar en granskning som Riksrevisionen presenterade på onsdagsmorgonen. Bristerna är tydligast under 2017 när rekordmånga prov spreds på ett otillåtet sätt..

SVT - 7 timmar sedan

19 december: Nattens nyheter

SVT - 8 timmar sedan

EU förbjuder ålfiske nästa år

Efter förhandlingar i dagar har EU:s fiskeministrar beslutat att förbjuda allt ålfiske i EU-vatten under tre månader nästa år..

SVT - 8 timmar sedan

Lööf stänger inte dörren för S om nya samtal

I dag, onsdag, väntas talmannen ge besked om nästa steg i regeringsbildningen. Centerpartiets ledare Annie Lööf vill inte avslöja partiets planer men utesluter inte nya förhandlingar med Socialdemokraterna, rapporterar Ekot. – Socialdemokraterna behöver i så fall återkomma, säger Annie Lööf (C)..

SVT - 16 timmar sedan

SD-ledamot spred rykten om partikollegas sambo

SD-riksdagsledamoten Jonas Millard spred ryktet att en kvinnlig partikamrat legat sig till sin position i partiet och har delat porrlänkar via sin partimejladress, rapporterar Expressen. – Det tyder på omoget språkbruk och ingenting jag står för i dag, säger Millard till SVT Nyheter..

SVT - 15 timmar sedan

Rapport: Positiva till Sverigedemokraterna har högre förtroende för Putin

Den som har en positiv bild av Sverigedemokraterna har högre förtroende för Vladimir Putin än andra svenskar. Statsvetaren Anders Hellström tror att en förklaring ligger i den ryska presidentens auktoritära stil. – Om man utgår från en kaotisk världsbild är det nära till hands att man ställer sig på den starke ledarens sida..

SVT - 16 timmar sedan

Här styr Sverigedemokraterna

För första gången någonsin är Sverigedemokraterna nu med och styr i svenska kommuner. Och riktningen i politiken syns. Bort med tiggeriet och in med fler ordningsvakter..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.