SVT > Inrikes

Saturday, 23 February, 16:10

SVT - 24 sep 18 kl. 08:36

Här är flygbolagen som vägrar betala ersättningDe resebolag som inte ersätter sina kunder vid till exempel försenade flyg hamnar på Vagabonds och Råd & Röns ”svarta lista”. I år får danska Primera Air sämst betyg. – Det har vägrat att följa rekommendationen, säger Per J Andersson på Vagabond..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Vagabonds, Råd, Primera Air, Per, Andersson, Vagabond

Dela artikeln

193 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Här är flygbolagensom , vägrar, betala, ersättning
DI - 04 nov 14 kl. 13:48

Lättare för kunder få ersättning av flygbolag

Tekniska fel är inte längre skäl nog för flygbolagen att slippa betala ersättning vid förseningar..

YLE - 20 dec 12 kl. 10:49

Sök ersättning för försenade flyg!

Trafiksäkerhetsverket Trafi och konsumentombudsmannen påminner flygresenärer om att söka ersättningar för försenade flyg. Reglerna för ersättningar har länge varit oklara men i oktober höll EU-domstolen fast vid ett förhandsbeslut om att resenärer har rätt till en ersättning på mellan 250 och 600 euro om flyget försenas med mer än tre timmar och förseningen inte beror på oförutsägbara förhållanden. Flygbolagen är nu tvungna att ge grundligare förklaringar om de vägrar betala ersättningar på grund av oförutsägbara förhållanden.

Expressen - 23 jun 16 kl. 11:01

Allt fler resenärer får ersättning för sena flyg

Kriget mellan flygbolagen och passagerare om ersättning för förseningar, inställda flyg och förlorat bagage tycks aldrig ta slut. År efter år ligger den typen av tvister i topp på Konsumentverkets ärendelista. Fast sakta men säkert blir det något bättre..

PrivataAffärer - 15 okt 18 kl. 09:22

Nytt kaos på SAS – så får du ersättning för inställt flyg

SAS tvingades ställa in en mängd flygningar under sommaren, främst på grund av personalbrist i bolagets irländska dotterbolaget. Denna gång är problemen relaterade till den skandinaviska delen. – Orsaken till de inställda flygningarna är en kombination av flera faktorer, såsom personalbrist, teknik och väder.

PrivataAffärer - 30 jul 18 kl. 10:42

Så får du ersättning för SAS-kaoset

Sommaren har varit tuff för många SAS-resenärer då flygbolaget ställt in en rad avgångar. Bara under den gångna helgen ställde SAS in över 20 flygningar och kaoset väntas fortsätta även denna vecka. I dag är till exempel sju flighter från Arlanda inställda.

DN - 24 jan 18 kl. 16:50

Ny tjänst ska hjälpa till att kräva ersättning från flygbolagen

Missnöjet kring försenade och inställda flyg fortsätter att växa bland svenskarna. Som svar på detta lanseras nu den nya tjänsten Flygkalkylatorn. Tjänsten ska göra det lättare för konsumenten att kräva flygbolagen på ersättning.

IDG - 16 apr 14 kl. 14:35

Tjänsten som hjälper dig få ersättning för flygförseningen

Varje år går drygt 700 000 svenska flygresenärer miste om tusentals kronor i ersättning på grund av flygförseningar och ombokningar. Men nu finns en ny tjänst som hjälper flygresenärer processa mot flygbolagen..

DI - 24 apr 14 kl. 18:09

Många missar ersättning för flygförsening

Flygpassagerare går varje år miste om stora belopp som de skulle ha fått i ersättning när de europeiska flygbolagen drabbas av förseningar..

DI - 20 feb 17 kl. 14:41

SAS kräver ersättning från Kastrup

SAS och ett antal andra flygbolag kräver börsnoterade Köpenhamns flygplats på 2,5 miljarder danska kronor, som ersättning för landnings- och lyftavgifter som flygbolagen anser har varit för höga historiskt och kommer att vara det under 2015-2019..

Expressen - 02 sep 14 kl. 14:52

Flygbolagen på Svarta listan – de är allra värst

Charterarrangörernas flygbolag Thomas Cook Airlines och Primera Air hör till värstingarna i senaste Svarta listan som publiceras av Råd & Rön. Thomas Cook är värst. I tolv fall vägrar bolaget betala ersättning till försenade resenärer..

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Moderatledaren Ulf Kristersson glömde låsa vapenskåpet – polisen omhändertog jaktvapnen

Moderatledaren Ulf Kristersson lämnade vapenskåpet olåst hemma i villan. Polisen har nu omhändertagit hans jaktvapen och startat en utredning, uppger Aftonbladet. – Jag begick ett misstag, säger partiledaren..

SVT - 7 timmar sedan

Reinfeldt och KTH förnekar samröre med kinesiske affärsmannen

Fredrik Reinfeldt förnekar samröre med den kinesiske affärsmannen Kevin Liu, trots att han används i Lius marknadsföring. SVT Nyheter kan nu visa att även Kungliga tekniska högskolan utnyttjas som reklam i Lius bolag trots att detta inte sanktionerats av KTH..

SVT - 3 timmar sedan

Här räknas rösterna i Sveriges största underhållningsprogram

Varje vecka röstar svenska folket miljontals gånger på sina favoritbidrag i Melodifestivalen och det är mycket som står på spel. Ansvariga för att röstningsmomentet och rösträkningen går till på rätt sätt är en grupp personer ihopträngda i fikarummet för de som till vardags kör hockeyarenans ismaskin..

SVT - 4 timmar sedan

Löfven ryter till mot Swedbank

Statsminister Stefan Löfven (S) vill se hårdare tag i arbetet mot penningtvätt och utesluter inte skärpt lagstiftning. – Om det här senaste nu stämmer, så att man kan belägga Swedbank med de här bristerna, så är det naturligtvis fullständigt oacceptabelt, säger han..

SVT - 8 timmar sedan

Kinesiske affärsmannen vill köpa svensk medicinsk högteknologi

Kevin Liu, den kinesiske affärsman som var involverad i förhandlingar om frigivning av den svenske förläggaren Gui Minhai, förhandlar nu med ett svenskt högteknologiskt företag. Den svenske entreprenören Thorleif Lavold blev inbjuden till Lius flotta kontor i Kina och möttes av en bild på Fredrik Reinfeldt och av reklam för Karolinska institutet och KTH..

SVT - 18 timmar sedan

Aktiespararnas vd kritisk både mot Swedbank och Finansinspektionen

Aktiespararnas vd Joacim Olsson är kritisk både mot Swedbanks agerande, men också hur Finansinspektionen agerat. – Jag tycker att det finns anledning att rikta kritik mot hur Finansinspektionen agerat hittills, säger han..

SVT - 18 timmar sedan

Blixthalka orsakar många olyckor

SMHI varnar för plötslig blixthalka i Västerbottens och Norrbottens kustland. Längs med stora delar av Norrlandskusten rapporteras om mängder av halkolyckor och lastbilar som ställer sig på tvären. Jag har stått i bilkö i fem timmar, säger en bilist vid Kinnbäck, norr om Skellefteå..

SVT - 20 timmar sedan

Bolaget som ska syna Swedbank granskas själva för inblandning i penningtvätt

Revisionsbolaget EY har anlitats för att göra en extern utredning av den misstänkta penningtvätten i Swedbank. Men samtidigt granskas EY själva för inblandning i penningtvättshärvan i Danske Bank, skriver Affärsvärlden..

SVT - 21 timmar sedan

Riksgäldens chef: ”Det finns en girighetskultur hos bankerna”

Riksgäldsdirektören Hans Lindblad är mycket bekymrad över uppgifterna om misstänkt penningtvätt i Swedbank. – Bankerna måste ändra sin kultur och inställning, säger han..

SVT - 21 timmar sedan

Annika Strandhäll om hatet på nätet: Som kvinna drabbas man hårdare

Socialförsäkringsministern Annika Strandhäll (S) råkade i veckan ut för en attack. En bild på en kontroversiell tweet som såg ut att vara skriven från hennes konto. Men bilden är manipulerad.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.