Expressen > Opinion

Tuesday, 11 December, 06:43

Expressen - 24 sep 18 kl. 07:10

Sluta klaga på korna – de är klimathjältarDet är en utbredd, total missuppfattning att kor och nötkött i sig är dåligt för klimatet – och även att gris och kyckling skulle vara bättre, skriver docent Artur Granstedt..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Artur Granstedt

Dela artikeln

11526 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sluta, klaga, kornade är , klimathjältar
Expressen - 24 apr 18 kl. 14:55

Sju smarta tricks som gör dig och ditt barn till klimathjältar

Vill du och ditt barn engagera er i kampen för att rädda planeten?Här är sju tips på hur ni kan göra lite skillnad – och samtidigt ha ganska roligt..

GöteborgsPosten - 05 nov 18 kl. 15:59

Klimathjältar eller utsläppsskurkar – stora klyftor i näringslivet

Klimatfrågan är numera viktig i svenska och europeiska börsbolags styrelser och de flesta har tydliga mål om att minska utsläppen. Men i en del länder bryr man sig knappt alls – här finns tre enskilda bolag som står för över tio procent av världens industriella utsläpp av koldioxid..

Barometern - 04 okt 13 kl. 23:44

TID FÖR HJÄLTAR(((eller)))TID FÖR SVARTVITA HJÄLTAR

Vad är en hjälte, egentligen?
?En beundransvärd person som utför stordåd, och som på så sätt vinner stor heder och ära?

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Årets bästa hjältar 2014 – vi har listan

Vi på Nyheter24 hylla människor som på ett eller annat sätt har hjälpt eller räddat andra människor.
Här är Årets hjältar 2014 – helt utan inbördes ordning. 
♥ Sandra var den enda som ingrep när en flicka med Downs syndrom mobbades
Det brast för Sandra Hallén när en flicka med Downs syndrom mobbades av ett gäng tjejer.

Expressen - 30 dec 17 kl. 19:01

"Sluta attackera våra hjältar – backa upp räddningstjänsten"

Hela julhelgen har brandmän beskjutits med raketer och bangers.Imorgon vill jag se att personalen på räddningstjänsten bemöts som de hjältar de är..

SVT Debatt - 30 jan 14 kl. 15:55

När blir romer hjältar på vita duken?

ROMER PÅ FILM Rasismen mot romer breder ut sig – polisens register är ett exempel. Filmbranschen måste ta sitt ansvar och måste sluta porträttera romer som ohygieniska, obildade och rotlösa. Idag diskuteras rasismen mot romer på seminarium på Göteborgs Filmfestival.

Resume - 04 mar 15 kl. 10:34

”Sluta lura dina kunder – de går ändå inte på det”

Att reklam ska uppfattas som journalistik verkar vara varje företags våta dröm. Tyvärr är det ett galet mål att ha, skriver Tobias Welander, projektledare på chefsutbildningen Digitala Hjältar och Content Manager på Mynewsdesk i en spaning..

Expressen - 04 jul 16 kl. 00:56

Islands hjältar hyllar Lars Lagerbäck stort

Island är utslaget ur EM efter 2-5 mot Frankrike. Lars Lagerbäck kommer med största sannolikhet sluta som förbundskapten för Island – men svensken lär bli ihågkommen för alltid. – Han har gjort mycket och betytt väldigt mycket för nationen, säger Arnor Traustasson – Det är väldigt sorgligt att han lämnar, säger storstjärnan Gylfi Sigurdsson..

BT - 26 feb 17 kl. 04:00

Sluta snåla! Fredagsfralla ersätter inte högre lön

Att snålheten bedrar visheten är en gammal sanning. Borås stads lönepolicy är ett levande bevis för detta. Det kan inte bara lärare, socialsekreterare, omsorgsarbetare och andra välfärdshjältar vittna om..

Sydöstran - 17 maj 17 kl. 06:00

Vardagshjältar räddade Tommys liv

Den trevliga jazz-kvällen höll på att sluta med katastrof. Men tack vare rådigt ingripande av allmänheten och en hjärtstartare överlevde Lisbets man en farlig hjärtsjukdom..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 30 minuter sedan

Socialtjänsten bygger sin verksamhet på hot

Det är något som inte stämmer i rättsstaten Sverige. Tvångsomhändertaganden av barn maskeras som frivilliga placeringar. Eftersom de formellt sett är frivilliga behöver de inte granskas eller godkännas av någon domstol, skriver författaren Tove Karlsson..

Expressen - Igår: 06:16

Varför behandlar ni inte SD intellektuellt sakligt?

Det är så slött att peka ut Sverigedemokraterna som en fara för demokratin, som fascister, som moraliskt undermåliga.Moderaterna måste förklara sin hållning till SD på ett moget och begripligt sätt, skriver Helena Rivière, tidigare riksdagsledamot (M)..

Expressen - Igår: 07:10

Varför ska hyresgäster bo utan ekonomisk risk?

Sossetyngda Hyresgästföreningen bryr sig bara om sig själva och medlemmarna, som de mjölkar på över 200 miljoner kronor om året. Pengar som bland annat används för att driva kampanj mot påstådda marknadshyror åt S, skriver Rebecca Weidmo Uvell..

Expressen - I förrgår: 07:10

Nya utvecklingssamtalen tar priset i ren skär dumhet

Jag håller med om att barn kan växa av eget ansvar men nu är gränsen passerad.De elevledda utvecklingssamtalen är en idiotisk metod. Det finns inget att vinna på detta, inte för någon, skriver mamman Maria Celin..

Expressen - 06 dec 18 kl. 17:57

Sverige måste sluta beväpna Saudiarabien

Våra grannländer har meddelat att de slutar – ändå fortsätter Sverige sin vapenexport till diktaturen Saudiarabien.Detta är en skandal och måste omedelbart upphöra, skriver Gudrun Schyman och Gita Nabavi från Feministiskt initiativ – som på sikt vill stoppa all vapenexport..

Expressen - 06 dec 18 kl. 06:16

Staten kan inte garantera kvinnors säkerhet längre

Åtgärder för att stoppa de skenande sexualbrotten skulle stå högt upp på en moderatledd regerings dagordning.Här är våra förslag för att stärka kvinnors trygghet, skriver partiets rättspolitiska talesperson Tomas Tobé..

Expressen - 05 dec 18 kl. 11:06

Nej, Sverige säljer inte ut sitt självbestämmande

Det går inte så bra för högern nu. Paniken lyser igenom Gunnar Hökmarks dimridåer och osanningar om EU:s sociala pelare, skriver Marita Ulvskog (S)..

Expressen - 05 dec 18 kl. 06:16

Min systerson tog sitt liv efter vaccinsprutan

Staten, F-kassan och läkemedelsbolaget GSK sviker de som drabbades av narkolepsi efter svininfluensavaccinet.Nu har det värsta hänt, skriver Madeleine Körössy, vars systerson till slut inte orkade längre..

Expressen - 04 dec 18 kl. 18:30

Släng ut fossilföretagen från klimatförhandlingarna

Just nu pågår klimatförhandlingarna i Katowice, Polen och det krävs krafttag för att begränsa klimatuppvärmingen till 1,5 grader. Det är hög tid att slänga ut fossilindustrin från klimatförhandlingarna och sätta planeten före kommersiella särintressen, skriver fyra MP-toppar..

Expressen - 04 dec 18 kl. 06:16

Vårt skolsystem sparkar nedåt – mot de svagaste

5 500 barn i Sverige har blivit hemmasittare – med personliga tragedier och enorma kostnader som följd.Vi föräldrar har för döva öron larmat om inkluderingens pris i flera år, skriver Jiang Millington och Malin Holm efter "Kalla faktas" granskning..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.