Expressen > Opinion

Monday, 18 February, 14:20

Expressen - 24 sep 18 kl. 07:10

Sluta klaga på korna – de är klimathjältarDet är en utbredd, total missuppfattning att kor och nötkött i sig är dåligt för klimatet – och även att gris och kyckling skulle vara bättre, skriver docent Artur Granstedt..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Artur Granstedt

Dela artikeln

11613 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sluta, klaga, kornade är , klimathjältar
Expressen - 24 apr 18 kl. 14:55

Sju smarta tricks som gör dig och ditt barn till klimathjältar

Vill du och ditt barn engagera er i kampen för att rädda planeten?Här är sju tips på hur ni kan göra lite skillnad – och samtidigt ha ganska roligt..

GöteborgsPosten - 05 nov 18 kl. 15:59

Klimathjältar eller utsläppsskurkar – stora klyftor i näringslivet

Klimatfrågan är numera viktig i svenska och europeiska börsbolags styrelser och de flesta har tydliga mål om att minska utsläppen. Men i en del länder bryr man sig knappt alls – här finns tre enskilda bolag som står för över tio procent av världens industriella utsläpp av koldioxid..

Barometern - 04 okt 13 kl. 23:44

TID FÖR HJÄLTAR(((eller)))TID FÖR SVARTVITA HJÄLTAR

Vad är en hjälte, egentligen?
?En beundransvärd person som utför stordåd, och som på så sätt vinner stor heder och ära?

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Årets bästa hjältar 2014 – vi har listan

Vi på Nyheter24 hylla människor som på ett eller annat sätt har hjälpt eller räddat andra människor.
Här är Årets hjältar 2014 – helt utan inbördes ordning. 
♥ Sandra var den enda som ingrep när en flicka med Downs syndrom mobbades
Det brast för Sandra Hallén när en flicka med Downs syndrom mobbades av ett gäng tjejer.

Expressen - 30 dec 17 kl. 19:01

"Sluta attackera våra hjältar – backa upp räddningstjänsten"

Hela julhelgen har brandmän beskjutits med raketer och bangers.Imorgon vill jag se att personalen på räddningstjänsten bemöts som de hjältar de är..

SVT Debatt - 30 jan 14 kl. 15:55

När blir romer hjältar på vita duken?

ROMER PÅ FILM Rasismen mot romer breder ut sig – polisens register är ett exempel. Filmbranschen måste ta sitt ansvar och måste sluta porträttera romer som ohygieniska, obildade och rotlösa. Idag diskuteras rasismen mot romer på seminarium på Göteborgs Filmfestival.

Resume - 04 mar 15 kl. 10:34

”Sluta lura dina kunder – de går ändå inte på det”

Att reklam ska uppfattas som journalistik verkar vara varje företags våta dröm. Tyvärr är det ett galet mål att ha, skriver Tobias Welander, projektledare på chefsutbildningen Digitala Hjältar och Content Manager på Mynewsdesk i en spaning..

Expressen - 04 jul 16 kl. 00:56

Islands hjältar hyllar Lars Lagerbäck stort

Island är utslaget ur EM efter 2-5 mot Frankrike. Lars Lagerbäck kommer med största sannolikhet sluta som förbundskapten för Island – men svensken lär bli ihågkommen för alltid. – Han har gjort mycket och betytt väldigt mycket för nationen, säger Arnor Traustasson – Det är väldigt sorgligt att han lämnar, säger storstjärnan Gylfi Sigurdsson..

BT - 26 feb 17 kl. 04:00

Sluta snåla! Fredagsfralla ersätter inte högre lön

Att snålheten bedrar visheten är en gammal sanning. Borås stads lönepolicy är ett levande bevis för detta. Det kan inte bara lärare, socialsekreterare, omsorgsarbetare och andra välfärdshjältar vittna om..

Sydöstran - 17 maj 17 kl. 06:00

Vardagshjältar räddade Tommys liv

Den trevliga jazz-kvällen höll på att sluta med katastrof. Men tack vare rådigt ingripande av allmänheten och en hjärtstartare överlevde Lisbets man en farlig hjärtsjukdom..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 8 timmar sedan

Kvinnor lider – förstatliga svensk förlossningsvård

Landstingen levererar inte jämlik vård. Det behövs ett nationellt ledarskap som pekar ut riktningen för hela förlossningsvården. Jag är beredd att ta det.

Expressen - Igår: 07:10

Lövins klimatpolitik sker på de svagas bekostnad

Låg- och medelinkomsttagare ska inte finansiera en närmast religiös symbolpolitisk klimatpolitik som ställer stad mot landsbygd och välbärgade mot sämre bemedlade, skriver SD:s Martin Kinnunen och Runar Filper..

Expressen - I förrgår: 07:10

I min del av landet får de kriminella fri lejd, Damberg

Hej, Mikael Damberg. Jag tänker ta upp ett bekymmer om dessvärre inte alls intresserade din företrädare Morgan Johansson. Hur kan en enda polispatrull anses tillräcklig för en yta stor som Danmark?

Expressen - 15 feb 19 kl. 10:23

Skrota tillfälliga asyllagen och höj skatten för de rika

Här är ett tips till ojämlikhetspartiet C. Den tillfälliga asyllagen skapar bara lidande och sämre integration. Skrota den och de planerade skattesänkningarna till landets rikaste direktörer, skriver Christina Höj Larsen (V)..

Expressen - 15 feb 19 kl. 06:10

Björklunds största styrka blev till slut en belastning

Ingen i Liberalerna vill öppet ifrågasätta att dagens partiledning ska vaska fram Jan Björklunds efterträdare. Hur ska de som ledde oss ner i detta ras kunna leda processen?Krismedvetenheten är häpnadsväckande usel i mitt parti, skriver Jasenko Selimovic..

Expressen - 14 feb 19 kl. 12:21

C blundar för följderna av sin migrationspolitik

Som läkare försöker jag förutse konsekvenserna av mina beslut. C-toppen Anders W Jonssons replik om humanitär skyddsgrund får mig att undra om han som politiker gör detsamma, skriver Stefan Krakowski..

Expressen - 14 feb 19 kl. 06:30

De försöker fortfarande mörda Salman Rushdie

Idag är det 30 år sedan författare Salman Rushdie fick ett pris på sitt huvud, senast 2016 aktualiserades fatwan när iranska tidningar höjde belöningen.Jesper Bengtsson skriver att yttrandefrihetens nya vindar på 90-talet i dag är en parentes mellan två repressiva epoker. .

Expressen - 14 feb 19 kl. 06:10

Markera nu – kalla upp Rysslands ambassadör

Sverige kan inte passivt se på när ett land, dessutom i vårt närområde, bedriver utrensning av personer baserat på deras sexuella läggning.Vi vill se utökade sanktioner mot Ryssland på grund av övergreppen, skriver Fredrik Malm och Joar Forssell (L)..

Expressen - 13 feb 19 kl. 17:49

En överläkare utan koll på svensk lag

Centerpartiets Anders W Jonsson svarar på Stefan Krakowskis kritik mot hur läkarna kommer att påverkas av den kommande migrationspolitiken:”Det är inte vi läkare som avgör om någon ska få stanna i Sverige. Det har det aldrig varit.” .

Expressen - 13 feb 19 kl. 06:10

Strandhäll och Löfven förvanskar sanningen

Den svenska liberala demokratin räddas av Januariöverenskommelsen! I alla fall om man ska tro Stefan Löfven och andra ledande socialdemokrater. Med detta förvrids inte bara grundläggande parlamentariska och politiska fakta, man ger sig dessutom ut på retoriskt mycket farlig mark, skriver M:s partisekreterare Gunnar Strömmer..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.