Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Wednesday, 19 December, 08:25

Helsingborgs Dagblad - 24 sep 18 kl. 06:30

70-tal nya lägenheter på Söder fortfarande ledigaTvå hus är fullt uthyrda och inflyttade. I nästa två är nästan 70 lägenheter lediga..
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
Söder

Dela artikeln

88 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 70-talnya , lägenheter, Söder, fortfarande, lediga
SmålandsPosten - 29 okt 16 kl. 06:00

Grönt ljus för 30-tal lägenheter

Älmhultsbostäders styrelse har nu beslutat att bygga 30 till 35 nya bostäder i kvarteret Kvarnen. Byggstart i vår och inflyttning till nästa jul..

Skånskan - 20 aug 18 kl. 19:56

Stor brist på seniorbostäder

Södra Sandby Många äldre i Södra Sandby bor kvar i sina villor eftersom det saknas senior- och trygghetsbostäder i byn, larmar pensionärsorganisationen PRO och S-föreningen.
Björn Abelson (S), byggnadsnämndens ordförande, menar dock att en rad byggprojekt ligger i pipelinen och kommer att påbörjas de närmaste åren.– Bostadsfrågan är den enskilt största som kommer upp gång på gång.

Skånskan - 16 okt 15 kl. 06:00

Vill bygga bostäder på tidigare skandaltomt

MALMÖ Ett 100-tal lägenheter för studenter och andra i behov av en mindre bostad kan bli aktuellt på de omdiskuterade ödetomterna vid Lönngatan.
Under flera år har den sammanhängande marken förvandlats till en skräptomt.
Något som gjort att närboende vänt sig till kommunen och klagat.

Cornucopia - 19 sep 18 kl. 10:01

Nitton procent osålda lägenheter i färdigt Oscar Properties-projekt

Hur står det egentligen till med den börsnoterade "bostadsutvecklaren" Oscar Properties färdigställda projekt och antalet osålda lägenheter? Ett av projekten visar sig ha drygt 19% osålda lägenheter, och är dessutom en tredimensionell fastighet ovanpå en annan av företagets föreningar som påverkas av detta.Nacka StrandOscar Properties har nu dumpat priserna i fem färdigställda bostadsrättsföreningar, där företaget har ställt ut garantier att betala avgifterna för osålda lägenheter i två år och därefter köpa (=fortsätta betala avgifterna) osålda lägenheter.

BT - 27 aug 14 kl. 20:10

Stort sug efter fler bostäder

Det kan komma att byggas fler nya hyresrätter i Fristad. Fristadbostäder AB vill satsa ytterligare på Prästskogen. De två nya trähöghusen på Åsbovägen står stadigt i Fristad och Fristadbostäder AB:s ambition är att bygga fler hyresrätter i området.

Skånskan - 20 aug 16 kl. 06:00

Hyr lägenheter för LSS på Källhaga

Hörby Sex av lägenheterna på Källhaga kan bli LSS-bostäder.
Det beslutade en enig kommunstyrelsen. För äldre kan det innebära att det blir svårare att få servicelägenheter där.

Skånskan - 07 apr 17 kl. 10:00

Fortsatt strid om nya bostäder

HÖRBY Om några dagar skickar Acrinova in bygglovet för 27 marklägenheter på Stattena norra. Samtidigt fortsätter protesterna mot byggplanerna. Villaägarna får bland annat stöd av Gert Nygren i SPI, som anser att beslutet om markanvisningen till Acrinova togs på felaktiga grunder.

Skånskan - 24 mar 17 kl. 07:00

60-tal bostäder kan byggas på Ica-tomt

Furulund Den tidigare i Icabutiken i Furulund har stått tom i flera år.
Snart kan lokalerna rivas och ersättas med bostäder. Kommunala bostadsbolaget KKB har nått en överenskommelse med markägaren, och börjar bygga så fort en delning av fastigheten godkänts av Lantmäteriet.

Alingsås tidning - 01 mar 18 kl. 08:00

Plan rivs upp – bygge av bostäder försenas

Mark- och miljödomstolen upphäver kommunens beslut om ny detaljplan för kvarteret Farkosten – därmed försenas det planerade bygget av ett 30-tal lägenheter. Det var för drygt ett år sedan som samhällsbyggnadsnämnden antog en ny detaljplan som skulle göra det möjligt att bygga bostäder på parkeringen utanför Utbildningens hus, längst ner på Östra Ringgatan. Den nya detaljplanen gav klartecken till trevåningshus, med indragen vindsvåning.

BT - 14 jan 15 kl. 09:17

Bostäder planeras på parkeringen

Ett 50-tal lägenheter planeras på gamla textilmuseets parkering. Om allt går vägen hoppas Hökerum Bygg ha ett färdigt bygglov i maj eller juni. Hökerum bygg planerar att bygga bostadsrätter intill Spinneriet, det gamla Textilmuseet.

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Armékopplade Facebooksidor stängs i Myanmar

Facebook har tagit bort hundratals konton, sidor och grupper på nätverkssajten i Myanmar efter att ha upptäckt "koordinerat falskt beteende", med koppling till landets militär. Nyligen tog teknikjätten bort flera konton, bland annat Myanmars arméchefs,.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Årets översättning ges nytt liv

Prissumman för årets bästa översättning höjs rejält när Natur & Kultur kliver in som samarbetspartner till Sveriges Författarförbund. Översättarsektionen inom Författarförbundet har delat ut priset Årets översättning sedan 2011. Från och med nästa år de.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Norska köpmän och fack: "Stoppa gränshandeln"

Norska handlare har gått ihop med fackförbunden och bildat Gränshandelsalliansen för att trycka på politikerna att jämna ut skatter och avgifter så att gränshandeln minskar, rapporterar SVT Värmland. – Vi har både den traditionella gränshandeln där folk.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Åstorp/Kvidinge slog ut Landskrona

Damernas DM-slutspel är framme i semifinal..

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Premiär för dokumentär om PJ Harvey

En ny dokumentärfilm om den brittiska kompositören, musikern och sångerskan PJ Harvey får premiär på Berlins filmfestival i februari 2019. Filmen " A dog called money" är regisserad av fotografen och filmmakaren Seamus Murphy som har följt PJ Harvey und.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Ny hypersnabb Musktunnel testas

Den första tunneln i Elon Musks nya projekt för att skapa en ny, hypersnabb transportlinje för bilar har presenterats. Premiären sker i Los Angeles och tanken är att projektet ska expandera och lanseras i fler städer. Bakom tunneln står Musks företag Th.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Inga spår efter försvunnen i Eksjö

Det finns fortfarande inga konkreta spår efter den 21-årig kvinnan från Eksjö som varit försvunnen sedan i lördags. Polisen har tillsammans med räddningstjänst, försvaret och Missing People fortsatt att söka efter kvinnan, men utan resultat. – Sökandet.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Juniorkronorna besegrade Ryssland

Juniorkronorna visade styrkebesked inför junior-VM i ishockey som startar om en vecka. Det blev seger i träningsmatchen över en av förhandsfavoriterna i VM, Ryssland, med 4–2. Hockeynews.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Miljardköp – Victoria Park skruvar prognos

Fastighetsbolaget Victoria Park köper nio fastigheter med totalt 2 340 lägenheter från Akelius. Merparten av lägenheterna ligger i Haninge och 200 lägenheter i Mölndal, enligt ett pressmeddelande. Det underliggande fastighetsvärdet beräknas till 4,7 mil.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Biobränsle i pumpen på svenska flygplatser

Fem av Sveriges största flygplatser kommer från och med onsdagen att blanda ut flygbränslet i pumparna med bioflygbränsle. Det statliga bolaget Swedavia har köpt sammanlagt 542 ton bioflygbränsle som ska pumpas ut i en till två dagar på flygplatserna Ar.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.