Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Wednesday, 17 October, 02:53

Helsingborgs Dagblad - 24 sep 18 kl. 06:30

70-tal nya lägenheter på Söder fortfarande ledigaTvå hus är fullt uthyrda och inflyttade. I nästa två är nästan 70 lägenheter lediga..
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
Söder

Dela artikeln

88 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 70-talnya , lägenheter, Söder, fortfarande, lediga
SmålandsPosten - 29 okt 16 kl. 06:00

Grönt ljus för 30-tal lägenheter

Älmhultsbostäders styrelse har nu beslutat att bygga 30 till 35 nya bostäder i kvarteret Kvarnen. Byggstart i vår och inflyttning till nästa jul..

Skånskan - 20 aug 18 kl. 19:56

Stor brist på seniorbostäder

Södra Sandby Många äldre i Södra Sandby bor kvar i sina villor eftersom det saknas senior- och trygghetsbostäder i byn, larmar pensionärsorganisationen PRO och S-föreningen.
Björn Abelson (S), byggnadsnämndens ordförande, menar dock att en rad byggprojekt ligger i pipelinen och kommer att påbörjas de närmaste åren.– Bostadsfrågan är den enskilt största som kommer upp gång på gång.

Skånskan - 16 okt 15 kl. 06:00

Vill bygga bostäder på tidigare skandaltomt

MALMÖ Ett 100-tal lägenheter för studenter och andra i behov av en mindre bostad kan bli aktuellt på de omdiskuterade ödetomterna vid Lönngatan.
Under flera år har den sammanhängande marken förvandlats till en skräptomt.
Något som gjort att närboende vänt sig till kommunen och klagat.

Cornucopia - 19 sep 18 kl. 10:01

Nitton procent osålda lägenheter i färdigt Oscar Properties-projekt

Hur står det egentligen till med den börsnoterade "bostadsutvecklaren" Oscar Properties färdigställda projekt och antalet osålda lägenheter? Ett av projekten visar sig ha drygt 19% osålda lägenheter, och är dessutom en tredimensionell fastighet ovanpå en annan av företagets föreningar som påverkas av detta.Nacka StrandOscar Properties har nu dumpat priserna i fem färdigställda bostadsrättsföreningar, där företaget har ställt ut garantier att betala avgifterna för osålda lägenheter i två år och därefter köpa (=fortsätta betala avgifterna) osålda lägenheter.

BT - 27 aug 14 kl. 20:10

Stort sug efter fler bostäder

Det kan komma att byggas fler nya hyresrätter i Fristad. Fristadbostäder AB vill satsa ytterligare på Prästskogen. De två nya trähöghusen på Åsbovägen står stadigt i Fristad och Fristadbostäder AB:s ambition är att bygga fler hyresrätter i området.

Skånskan - 20 aug 16 kl. 06:00

Hyr lägenheter för LSS på Källhaga

Hörby Sex av lägenheterna på Källhaga kan bli LSS-bostäder.
Det beslutade en enig kommunstyrelsen. För äldre kan det innebära att det blir svårare att få servicelägenheter där.

Skånskan - 07 apr 17 kl. 10:00

Fortsatt strid om nya bostäder

HÖRBY Om några dagar skickar Acrinova in bygglovet för 27 marklägenheter på Stattena norra. Samtidigt fortsätter protesterna mot byggplanerna. Villaägarna får bland annat stöd av Gert Nygren i SPI, som anser att beslutet om markanvisningen till Acrinova togs på felaktiga grunder.

Skånskan - 24 mar 17 kl. 07:00

60-tal bostäder kan byggas på Ica-tomt

Furulund Den tidigare i Icabutiken i Furulund har stått tom i flera år.
Snart kan lokalerna rivas och ersättas med bostäder. Kommunala bostadsbolaget KKB har nått en överenskommelse med markägaren, och börjar bygga så fort en delning av fastigheten godkänts av Lantmäteriet.

BT - 14 jan 15 kl. 09:17

Bostäder planeras på parkeringen

Ett 50-tal lägenheter planeras på gamla textilmuseets parkering. Om allt går vägen hoppas Hökerum Bygg ha ett färdigt bygglov i maj eller juni. Hökerum bygg planerar att bygga bostadsrätter intill Spinneriet, det gamla Textilmuseet.

Alingsås tidning - 01 mar 18 kl. 08:00

Plan rivs upp – bygge av bostäder försenas

Mark- och miljödomstolen upphäver kommunens beslut om ny detaljplan för kvarteret Farkosten – därmed försenas det planerade bygget av ett 30-tal lägenheter. Det var för drygt ett år sedan som samhällsbyggnadsnämnden antog en ny detaljplan som skulle göra det möjligt att bygga bostäder på parkeringen utanför Utbildningens hus, längst ner på Östra Ringgatan. Den nya detaljplanen gav klartecken till trevåningshus, med indragen vindsvåning.

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Bilbrand på Föreningsgatan

Räddningstjänsten larmades till Landskrona på tisdagsnatten..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

"Saudiarabien förnekar kännedom"

USA:s utrikesminister Mike Pompeo säger att saudiska ledare kraftigt förnekar kännedom om vad som inträffat vid den saudiske journalisten Jamal Khashoggis besök på landets konsulat i Istanbul. Pompeo åkte till Riyad efter att Saudiarabien anklagats för.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Man allvarligt skadad efter bråk i Kalmar

Flera ungdomar var på tisdagskvällen inblandade i ett bråk vid köpcentret Baronen i Kalmar, skriver Barometern. Totalt har tre män i 18-årsålderns skadats, en av dem allvarligt, enligt Aftonbladet. – Det är ett stick- eller skärvapen som använts, säger.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Minst 29 döda i orkanen Michael

Sökandet efter hundratals saknade efter orkanen Michael fortsätter. En vecka efter att stormen förstört hela samhällen i Florida har 29 människor bekräftats döda. Florida drabbades värst av Michael, som hade högsta uppmätta ihållande vindar på närmare 7.

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

Debutanten Olsson nöjd men kräver mer

Godkänt, men att det kan bli bättre. Det var Kristoffer Olssons betyg på sin debut i A-landslaget. – Jag har alltid höga krav på mig själv och vill alltid göra det bättre, sade mittfältaren efter Sveriges 1–1 mot Slovakien.

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

Nyhetsöknar breder ut sig i USA

Över 1 800 dags- och veckotidningar har försvunnit i USA sedan 2004. Med en femtedel av tidningsbeståndet nerlagt riskerar tusentals samhällen att hamna i "nyhetsöknar" utan vettig bevakning av offentliga angelägenheter, varnar University of North Carol.

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

Svårt att hålla Martin Olsson utanför laget

Janne Andersson var inte på skämthumör när han samlade spelarna i omklädningsrummet efter den första halvleken. – Det är nog första gången sedan jag blev förbundskapten som jag var irriterad i pausen, säger förbundskaptenen. Han påpekar också att situat.

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

Larm om höga smällar i Uppsala

En misstänkt explosion har rapporterats på en parkeringsplats i Uppsala, skriver Aftonbladet. Polisen fick flera samtal om en hög smäll vid halv elva på måndagskvällen och har spärrat av platsen. – Att det har smällt är vi, och alla som ringt in, rörand.

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

Bedrövad Peterson kramades om av Andersson

Åtta dagar med landslaget gav ett inhopp på tio minuter mot Slovakien. Kristoffer Peterson stökade undan debuten med att stöka till det rejält för sig med misstaget som kostade segern. – Jag tappar bollen, det finns inga ursäkter, säger han.

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

Man misshandlades av flera personer utomhus

På tisdagskvällen blev en man i 18-årsåldern misshandlad av tre okända gärningsmän vid Fårhagevägen nära Sofiero..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.