GöteborgsPosten > Opinion

Friday, 14 December, 11:21

Liknande nyheter

Taggar: Boström, Danmarkvisar , vägen
Skånskan - 26 apr 16 kl. 14:00

Han stakar ut vägen

YSTAD Ystad hamn söker EU-bidrag för två färjelägen i yttre hamnbassängen.
– Vi har jobbat som tusan på det och hoppas att få svar i sommar, säger vd Björn Boström.EU-bidraget söks i samarbete med hamnarna i Rönne och Swinoujzcie.

YLE - 26 maj 17 kl. 09:24

SJK analyserar sina motståndare med hjälp av video och statistik – så här går det till

I fotbollsligaklubben SJK har man gått in för grundlig analys med hjälp av video och statistik. Analysen upptar största delen av chefstränaren Sixten Boströms arbetstid. Boström analyserar sitt eget lag och kommande motståndare noggrant, ofta till klockan nio eller tio på kvällen.

YLE - 08 okt 15 kl. 05:56

Miljoner i företagsstöd till Österbotten

927 miljoner euro betalade staten ut 2014 i företagsstöd. En del av miljonerna landade hos företag i svenska Österbotten. Det visar en kartläggning av YLE:s program MOT.

YLE - 05 aug 15 kl. 20:24

Helnordiskt på pallen – men Finland fyra

Finland lyckades inte ta medalj i orienterings-VM två dagar i rad. Damerna, med Minna Kauppi på ankaretappen, hade häng på trean Sverige – men det räckte inte. Kauppi plockade en placering på ankaretappen i jakten på medalj, men det räckte inte hela vägen.

Skånskan - 29 nov 15 kl. 06:00

Vindarna har vänt för Ystads omsättning av godstrafik

YSTAD 2015 har varit ett positivt år för Ystads hamn.
Intressenter för att starta nya färjelinjer finns och förra årets tapp vad gäller linjerna Ystad-Polsen är tillbaka på tidigare nivå.– När TT-Line i Trelleborg satte in en ny färja till Polen märkte vi tydligt av det 2014.

Skånskan - 21 jun 16 kl. 14:00

”Stora gränshinder till Bornholm”

YSTAD Gränshinder mellan Bornholm och Sverige är för stora.
Det anser Björn Boström, vd Ystads hamn.Omkring 96 procent av alla resande till och från Bornholm tar vägen via Sverige och åker från Ystads hamn till Rönne.

YA - 02 jun 14 kl. 06:30

450 000 slaktsvin kan passera varje år

Foto: ARKIVBILD: DANIEL MAURER
Slakteriet i Rönne läggs ner. Det betyder att 450 000 bornholmska grisar om året kan passera Ystad på väg till slakteriet i Köpenhamn.
– Det finns inga hinder mot att transportera grisarna genom Sverige på vägen till slakteriet, säger länsveterinär Mattias Gårdlund.

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 6 timmar sedan

Aborträtten är hotad i Norge

Den norska högerregeringen för diskussion med Kristelig folkeparti om att riva upp abortlagen. Om förslaget bli verklighet kan kvinnor tvingas att föda barn med funktionsnedsättningar..

GöteborgsPosten - 07 dec 18 kl. 22:08

Årets kalender är förutsägbar och stereotyp

Årets julkalender har fått lyriska recensioner. Äntligen en kalender med julkänsla, snö och rara barn sägs det. Efter att ha sträcktittat på de fem första avsnitten vill jag gärna lägga till orden förutsägbart, fördomsfullt och stereotypt också..

GöteborgsPosten - 07 dec 18 kl. 22:05

Adamsson: "Förslag ska diskuteras medan de är förslag"

Just nu rasar det in massor av reaktioner på vår Facebooksida som handlar om förslaget att dra ner på ambulansberedskapen i Strömstad. Det är bra..

GöteborgsPosten - 08 dec 18 kl. 11:30

Räknar med fysisk premiär: "Vi är laddade"

Tränaren Mathias Gillerstedt efterlyser noggrannhet i defensiven. Nästan lika viktigt är det också att Filip Hilmersson tar med sig formtoppen. Hockeytreans poängkung blir en viktig pusselbit för Lions när alltrean inleds..

GöteborgsPosten - 08 dec 18 kl. 11:50

Test: Detta är årets godaste julmust

Genom att lansera nya smakvarianter hoppas läsktillverkarna locka till sig andra målgrupper och dra uppmärksamhet till sitt varumärke. Men när det gäller julmust gäller det att tänka till som konsument. Ska musten passa barn, vuxna eller alla?

GöteborgsPosten - 08 dec 18 kl. 12:25

Nya Operationscentrum tar form

Nu är det klart hur nya Operationscentrum Uddevalla sjukhus ska se ut. Med ett hypermodernt nytt hus ska fler kunna opereras. Kostnaden beräknas till 788 miljoner kronor..

GöteborgsPosten - 08 dec 18 kl. 16:04

"Strömstadscupen är och förblir en tradition"

Lekfullt, seriöst och fokuserat. Strömstadscupen innehöll känslostämningar och prestationer av olika mått. Arrangörerna Sensu Dojo var nöjda med att landa säsongens sista tävling..

GöteborgsPosten - 09 dec 18 kl. 09:17

Hyllningen till spelarna: "Killarna ska vara stolta"

Lionstränaren Mathias Gillerstedt är laddad. I dag spelar Lions premiärmatch i alltrean - dock har man alltjämt tre nyckelspelare på skadelistan..

GöteborgsPosten - 09 dec 18 kl. 09:27

Kommer (C) fortsätta driva frågan om ett resecentrum?

Insändarskribenten Christer Wilhelmsson, Järnvägsfrämjandet, om framtiden för Strömstads resecentrum..

GöteborgsPosten - 09 dec 18 kl. 13:02

Guldyra för Lions

Tre segrar på fyra matcher räckte hela vägen till DM-guld. Lions U-16 reste hem från Dalsland till Skee som vinnare. - Det här känns jätteroligt för killarna.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.