DI > Ekonomi

Monday, 17 December, 13:41

DI - 23 sep 18 kl. 18:30

Elpriserna svänger vilt - så ska du göra med ditt elavtal2018 har varit ovanligt turbulent på elmarknaden och efter en historiskt dyr sommar har priserna plötsligt fallit. Di har frågat experterna om hur de ser på utvecklingen och hur man ska göra med sina elavtal. .
Läs mer på DI

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Elpriserna, svänger, vilt, ska du , göramed ditt , elavtal
YLE - 02 feb 16 kl. 19:05

Ulf Johansson i Bodom om elpriserna: Det här är bara början

För tio år sedan var Ulf Johansson kärringen mot strömmen. Då Esbo stad beslöt att sälja stadens affärsverk Esbo elektriska till tyska E.ON protesterade han högt.

YLE - 10 aug 12 kl. 11:39

Elen fem gånger dyrare i Finland

Elpriserna i Finland har under den senaste tiden varit nästa fem gånger högre än i Sverige. Enligt Energiindustrins chef för elhandel Pekka Salomaa är så här stora prisskillnader exceptionella. Elpriserna i Sverige har inte varit så här låga på över tio år på grund av den ovanligt goda vattensituationen vid vattenkraftverken.

YLE - 23 nov 15 kl. 18:21

Hanaholmen får bostäder – kraftverket stänger senast 2024

Stadsstyrelsen vill stänga kolkraftverket på Hanaholmen och ersätta det med flera biovärmecentraler. Stadsdelen ska istället få bostäder för 6000-8000 nya invånare. Kraftverket ska stängas i början av 2020-talet, senast i slutet av år 2024.

YLE - 03 feb 16 kl. 04:30

"Egen el är bästa vapnet mot elpriserna"

Carunas planer på att höja överföringsavgifterna med 30 procent har fått hård kritik från flera håll. Företagaren Lasse Jokinen i Salo rekommenderar nu andra att göra som han gjorde för tre år sedan. Satsa på solenergi och minska på ditt elbolagsberoende.

Barometern - 25 jun 14 kl. 08:14

Tufft år väntar OKG

Det gångna året har varit tufft för de anställda och det kommande året lär inte bli mycket lugnare, så kan man sammanfatta OKG:s årsstämma som hölls i Simpevarp under tisdagen. Det är framför allt de låga elpriserna och problemen med moderniseringen av reaktor O2 som gör att det gångna året varit tufft för OKG och dess anställda.
– Hela den europeiska elmarknaden har förändrats mycket på kort tid, vi har nu de lägsta elpriserna sedan 2007 och det gör att OKG måste fortsätta på den inslagna med moderniseringen av O2 och förbättringsarbetet, säger OKG:s styrelseordförande Ingemar Engkvist.

SmålandsPosten - 12 dec 13 kl. 09:27

Det är dyrt att sakna energipolitik

Nu börjar tumskruvarna dras åt. Efter att elpriserna under en period har hållits tillbaka av lågkonjunkturen ser Europa nu fram mot en lång period av ständigt stigande priser. Igår kom en dom i förvaltningsdomstolen i Linköping som - om den inte ändras i högre instans - ger elnätsbolagen rätt att kraftigt höja nätavgifterna.

SVT Debatt - 08 apr 14 kl. 08:54

Styrelsen i Vattenfall bär ansvaret för Nuonaffären

NUONAFFÄREN Vattenfalls styrelse saknade kompetens och lät sig vilseledas av Nuon. Om nu styrelsen under ledning av den erfarne Lars Westerberg saknade kompetens att sätta stopp för köpet, så kan man inte förvänta sig att den ansvariga ministern Maud Olofsson ska ha den kompetensen. I de senaste förhören i konstitutionsutskottet har det uttryckts tveksamheter om kvalitén i min analys inför statliga Vattenfalls förvärv av holländska Nuon.

Supermiljöbloggen - 11 aug 14 kl. 12:31

Världens största elnät

State Grid Corporation of China har 1,5 miljoner anställda, och över en miljard kunder. Enligt Fortune 500 är företaget världens sjunde största räknat i inkomster. Det beror på en monopolställning vad gäller tillgångar och överföring på Kinas enorma energimarknad.

Cornucopia - 23 sep 13 kl. 16:33

Gas- och energikris i Europa i vinter?

Via bloggrannen Osunt upplystes vi förra veckan om att gaslagren i EU i år är lägre än vid samma tidpunkt förra året. Får vi inte en mild och kort vinter i Europa i år står vi inför en potentiell energikris i EU, där gasnätet helt enkelt inte kan leverera den efterfrågade gasen till kraftverk och uppvärmning, samtidigt som tysk kärnkraft ska stängas ner och vi även här i Sverige har problem med våra pensionärer till kärnkraftverk.
Som tidigare rapporterat var Storbritannien två dagar från att få slut på gaslagren i våras och allt hängde på att enskilda tankers med flytande naturgas kom in i hamn enligt schemat.

Sydsvenskan - 22 dec 13 kl. 06:30

Abes dagar som ledare kan vara räknade

Under 2013 var Abenomics ordet på allas läppar. I såväl inhemska som internationella medier har det skrivits spaltmeter om hur premiärminister Shinzo Abes aggressiva finanspolitik har gett Japans ekonomi en nytändning. Efter närmare tjugo år med nolltillväxt och obefintlig inflation – en burk läsk kostar lika mycket idag som den gjorde i slutet av 80-talet – har åtskilliga ekonomer proklamerat att nu vänder det!

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Tele2 och Nordea håller emot fall på börsen – H&M tappar över 8 procent

Stockholmsbörsen har inlett veckan svagt ned. Det är fokus på räntepolitik och räntebesked väntas både för amerikansk och svensk del senare i veckan. Viss osäkerhet råder kring om en höjning från Riksbanken blir av nu i december eller i februari.

DI - 15 minuter sedan

Saniona meddelar positiva studieresultat – aktien rusar

Det danska bioteknikbolaget Saniona meddelar att tesofensine uppfyller de primära och sekundära behandlingsmålen i registreringsgrundande fas 3-studie mot fetma. Aktien stiger med drygt 20 procent. .

DI - 15 minuter sedan

Prime Living-aktien handelsstoppad

Handeln i den krisdrabbade bostadsutvecklaren Prime Livings aktie handelsstoppades vid 12.30-tiden. Aktien steg med som mest över 116 procent på måndagsförmiddagen.

DI - 30 minuter sedan

Zalando: Vår försäljning fjärde kvartalet ligger i linje med förväntat

Zalandos försäljning under det fjärde kvartalet går bra och ligger i linje med förväntningarna, uppger företagets kommunikationschef Alexander Styles för Bloomberg..

DI - 45 minuter sedan

Löfven redo för nya förhandlingar med Lööf

Stefan Löfven står redo att återuppta förhandlingarna med Centerpartiet och varnar samtidigt för riskerna med ett extraval. “Jag tror att det skulle försvaga demokratin”, säger han..

DI - 45 minuter sedan

Vattenfall and Norwegian Elkem sign long-term electricity supply deal

Vattenfall and the Norwegian industrial group Elkem have signed a long-term electricity supply agreement for the period 2020 – 2026. The deal is the first major supply agreement with Elkem and includes supply of 260 GWh yearly or a total of approximately 1.8 TWh..

DI - 45 minuter sedan

Vattenfall och norska Elkem tecknar långsiktigt elavtal

Vattenfall och den norska industrikoncernen Elkem har tecknat ett långsiktigt avtal om elleveranser för perioden 2020 - 2026. Affären är det första större leveransavtalet med Elkem och omfattar omkring 260 GWh/år eller totalt cirka 1,8 TWh..

DI - 30 minuter sedan

Nordea anklagas för att ha tvättat miljoner på Köpenhamnskontor

Motsvarande över 100 miljoner svenska kronor flödade genom Nordeas bankkontor på Vesterbrogade i Köpenhamn. Pengarna kan ha varit en penningtvättsoperation, skriver Børsen med hänvisning till Finans.dk..

DI - 45 minuter sedan

Nu brinner H&M:s utdelning inne

H&M motsvarar förväntningarna och presenterar sitt försäljningsmässigt starkaste kvartal på två år. Men glädjen blev kortvarig och risken är stor att bokslutsrapporten kommer innebära en kalldusch, framför allt för utdelningsjägarna. .

DI - 1 timme sedan

Dometic faller efter rekommendationssänkning

Kylskåpstillverkaren Dometics aktie fick en frostig behandling på måndagsförmiddagen och backar med 8 procent. Fallet kommer i spåren av att Kepler Cheuvreux sänkt sin rekommendation till behåll från tidigare köp samt skruvat ned riktkursen från 100 till 65 kronor per aktie..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.