DI > Ekonomi

Friday, 14 December, 11:17

Liknande nyheter

Taggar: TalmansvaletMP , stöderS och , väljerV , framförSD
DN - 24 sep 18 kl. 05:39

Talmansvalet liknar ingenting tidigare

På måndagen avgörs det vem som ska inneha landets högsta valda ämbete de närmaste fyra åren. Talmansvalet visar på den splittring som råder i den nya riksdagen och väntas pågå i flera timmar. Att det delvis blir slutna omröstningar öppnar för att ledamöter inte följer partilinjen..

Skånskan - 24 sep 18 kl. 16:43

Centerpartist på plats vid talmansvalet: Väljer mellan att jobba politiskt i riksdagen eller kommunalt

SKÅNE På måndagen var Centerpartiets Niels Paarup-Petersen från Malmö på plats i riksdagen under talmansvalet.
Samtidigt är han mitt uppe i förhandlingarna för att med sitt parti försöka ta över makten i Malmö tillsammans med Alliansen.– Jag har ännu inte bestämt mig för om jag enbart ska satsa på riksdagen eller kombinera posten som ledamot med att även vara aktiv i kommunpolitiken i Malmö, säger Niels Paarup-Petersen till Skånskan på måndagen.

DN - 24 sep 18 kl. 09:52

Live: Riksdagen väljer talman

I dag avgörs det vem som ska inneha landets högsta valda ämbete. Talmansvalet visar på den splittring som råder i den nya riksdagen och väntas pågå i flera timmar. DN rapporterar direkt under måndagens omröstning..

DN - 25 sep 18 kl. 07:34

Åkesson besviken på Moderaterna

Sverigedemokraten Björn Söder förlorade talmansvalet. Partiledaren Jimmie Åkesson är besviken på Alliansen och framförallt Moderaterna som släppte fram vänsterpartiets kandidat till andre vice talman..

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Så mycket lägger 30-åringen på boendet

I medelåldern är boendet dyrast, enligt färska siffror från SCB. I åldrarna 30–49 år lägger svensken i genomsnitt över 94 000 kronor om året på sitt boende..

DI - 15 minuter sedan

Rekordstora utflöden ur amerikanska aktiefonder

Förra veckan var nettoutflödena ur amerikanska aktiefonder de största någonsin. Det visar statistik från Lipper som tillhör finansfirman Thomson Reuters..

DI - 30 minuter sedan

Bostadsutvecklarnas kris en joker i leken

Små prisrörelser under november visar att bostadsmarknaden fortsätter att gå i sidled. Framöver är det räntan och konjunkturen som avgör..

DI - 30 minuter sedan

Audi A7 - komfort i toppklass

Intrycken från den första presskörningen i Sydafrika tidigare i år består, även i det betydligt bistrare klimatet i norra Danmark, Audi A7 är en långfärdsdröm. Och bland övriga nya Audimodeller finns det ingen där insida och utsida spelar så väl tillsammans som i A7. Precis som föregångaren definieras bilen av en lång hjulbas, korta överhäng och ett sluttande bakparti..

DI - 45 minuter sedan

340.000 ton olja ska ha stulits från Shells raffinaderi i Singapore

Stöldhärvan på Shells raffinaderi i Singapore ser ut att vara betydligt värre än vad som först befarats. Enligt domstolsdokument som Reuters tagit del av ska 340.000 ton olja till ett värde av omkring 1,4 miljarder kronor ha stulits från raffinaderiet sedan 2014.

DI - 1 timme sedan

Svagaste signalerna från europeiska inköpschefer på över fyra år

Ett snabbestimat över euroområdets kombinerade inköpschefsindex sjönk till 51,3 i december, jämfört med 52,7 föregående månad. .

DI - 1 timme sedan

Amazon-ägda Whole Foods avslutar leveranssamarbete med Instacart

Matleveransföretaget Instacart meddelar att samarbetet med Amazon-ägda Whole Foods nu upphör. De båda bolagen ingick ett femårigt avtal 2016 men det hela har komplicerats av att Amazon köpte upp Whole Foods förra året..

DI - 1 timme sedan

SSM ökar produktion av hyresrätter till 50 procent

Bostadsutvecklaren SSM ökar sin produktion av hyresrätter från 30 till 50 procent samtidigt som bostadsrättsaffären ska fokuseras till prisintervallet 1,3-2,2 miljoner kronor. Nya marknadsförutsättningar ligger bakom förändringen..

DI - 1 timme sedan

Talmannens varning: Sverige drivs mot nyval

Efter att Stefan Löfven röstades ned i riksdagen på fredagen höjer nu talmannen Andreas Norlén tonläget.  "Riksdagens partier driver Sverige närmare ett extra val. Jag beklagar det och jag kommer att göra allt jag kan för att förhindra det", säger han..

DI - 1 timme sedan

Tuffare reglering väntar Huawei i Frankrike

Den franska regeringen väntas tuffa till regleringen kring 5G-infrastrukturen vilket slår främst emot kinesiska Huawei, rapporterar Bloomberg News med hänvisning till källor..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.