Expressen > Nyheter

Friday, 22 February, 14:14

Liknande nyheter

Taggar: Public, service, fruktaren , dansk, skalle
Expressen - 23 sep 18 kl. 06:49

Public service fruktar en dansk skalle

Som skåning är jag uppvuxen med inte bara svensk public service, utan också dansk. .

Kristianstadsbladet - 13 apr 11 kl. 06:30

Public service inför skranket

Foto: Fredrik Sandberg / Scanpix
Till sommaren presenteras utredningen som helt kan förändra offentlig tv och radio. Kulturministern avslöjar inget i förväg, men experter förutspår ett smalare public service.
?

Skånskan - 07 okt 15 kl. 14:36

Bra om public service konkurrerar

Krönika Flera stora kommersiella mediebolag startar nu en utredning om public service. Framförallt verkar det handla om att de menar att public service nätsatsningar haft en negativ effekt på dagspressens webbupplagor. Men det finns tecken på att det faktiskt förhåller sig tvärtom.

Helsingborgs Dagblad - 04 jan 16 kl. 19:05

Public service en grundsten i demokratin

Jag kan hålla med gästskribenten Carl Rudbeck (28/12) om att det finns fördelar med att programmet Debatt läggs ner, det har kanske aldrig varit en av mediehistoriens mest lysande produktioner. Programmet har dock tjänat sitt syfte i och med att många som aldrig annars skulle ha fått möjlighet att komma till tals har kunnat göra sin röst hörd. Men att använda Debatt som exempel och argumentationsgrund för public service vara eller icke vara är en dålig ide, och kanske precis lika ologiskt som att föreslå att kolumnen ”Gästskribenten” på Opinion borde läggas ner eftersom där torgförs åsikter som inte ligger i linje med ens egna.

SmålandsPosten - 14 feb 14 kl. 00:30

Public service har avslöjat sig själv

Valåret har fört med sig en debatt om hur public service ska förhålla sig till de politiska partierna. Från SR och SVT verkar det som att man tycker att det är särskilt viktigt att public service ska vara opartiskt under ett valår. Den naturliga följdfrågan är om public service inte borde eftersträva ett sådant ideal också mellan valen?

YA - 20 aug 12 kl. 06:30

Dags att skrota public service

Just nu skrivs de sista orden i den stora utredningen om framtidens public service. I början av september ska ett förslag lämnas över till kulturministern. Därefter ska det beslutas om vad som skall hända med Radiotjänst, SVT, Sveriges Radio och UR.

YLE - 10 aug 16 kl. 15:54

Stark public service motverkar högerextremism

I länder med populära public service-medier och hög pressfrihet har högerextremismen svårare att samla anhängare, visar en studie från de europeiska rundradiobolagens paraplyorganisation EBU. Studien, som omfattar 25 länder, visar på ett klart samband mellan stark public service och demokratins tillstånd. Länder med stark public service tenderar att ha mer pressfrihet och högre valdeltagande.

Sydsvenskan - 21 apr 11 kl. 10:05

Dansk public service får ta betalt

Foto: Scanpix
Danska TV 2 ska kodas och bara göras tillgänglig för de som betalar, skriver tidningen Politiken.
Det sedan ett beslut från EU-kommissionen.-Det är en sensation att man för första gången på en europeisk nivå accepterar att en public service-huvudkanal finansieras via abonnemangsavgifter, säger Frands Mortensen, professor i medievetenskap vid universitet i Århus, till Politiken..

Regeringen - 22 okt 12 kl. 12:28

Public service-kommitténs betänkande på remiss

Public service-kommitténs betänkande Nya villkor för public service (SOU 2012:59) har i dag gått ut på remiss till ett stort antal myndigheter, organisationer och företag. Remissen är ett viktigt steg i beredningen av villkor för public service-verksamheten från 2014. Kommitténs förslag om framtidens radio- och tv-avgift är däremot inte föremål för remissbehandling.

SR - 17 sep 13 kl. 17:08

Dansk public service arrangerar äktenskap i ny dokusåpa

I Danmark har det ännu en gång blossat upp kritik mot en av DR:s Tv-program. Tidigare i år fick public service-bolaget kritik för sitt program Blachman, där programledaren med inbjudna gäster betraktade nakna kvinnor och pratade om manligt och kvinnligt. Den här gången är det den relativt nystartade kanalen DR3 som har gjort en realityserie med arrangerade äktenskap - "Gift ved første blik"..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Felicia, 17, fick pengar för att skicka nakenbilder

Felicia, 17, är inte van att få brev. Speciellt inte innehållande 500 kronor och ett handskrivet löfte om mer då hon lägger till en användare på Snapchat.Men det hände – och nu tror polisen att det rör sig om ett försök att få bilder.

Expressen - 15 minuter sedan

JUST NU: Smittspårning efter mässling i Sydsverige

Smittspårning pågår efter att en gäst på Vallåsens värdshus på Hallandsåsen visat sig ha mässlingen, uppger region Halland i ett pressmeddelande.Sjukvården söker kontakt med personer som varit på anläggningen under samma tid..

Expressen - 15 minuter sedan

Personallarm: Avdelning stängs på storsjukhus

Ännu en avdelning har fått stänga på Universitetssjukhuset i Umeå.Osaken är sjukahus-problem som får personalen att må dåligt. Utslag och andningsproblem har drabbat flera anställda.

Expressen - 2 timmar sedan

Jordbävning i Ecuador – hade en magnitud på 7,7

Ecuador har drabbats av en jordbävning under fredagsförmiddagen..

Expressen - 30 minuter sedan

Jagad rysk politiker gripen i räd i Sverige

Polisens Fast-grupp i Sverige har gripit en rysk kriminell med kopplingar till ryska säkerhetstjänsten och uppsatta politiker.– Vi är mycket nöjda att kunna förhindra att han etablerar sig i Sverige under falsk identitet, säger en inspektör vid Fast-gruppen..

Expressen - 30 minuter sedan

Estelle fyller 7 år – och får nu sin sista berlock

Nu är det dags för nästa kungabarn att fylla år.På lördagen blir prinsessan Estelle, hertiginna av Östergötland, sju år.Då får hon en sjätte berlock i present från östgötarna – och därmed är hennes armband komplett..

Expressen - 30 minuter sedan

Välkomnar folkomröstning – men säger ja till fängelset

Det blir en folkomröstning om det planerade fängelset i Svedala – det slår förvaltningsrätten fast.Bra, tycker många av de Svedalabor som Kvällsposten pratat med:– Jag tycker inte politikerna ska bestämma för mycket själva, säger Tommy Jönsson..

Expressen - 30 minuter sedan

E6 avstängd – två bilar i krasch

Två bilar har kolliderat i norrgående riktning på E6 i höjd med Alnarp.Polis och räddningstjänst har åkt till olycksplatsen för kontroll.Skadeläget är ännu okänt..

Expressen - 45 minuter sedan

Moderattopp vill se Orbáns parti lämna EPP

Moderaternas förstanamn i valet till EU-parlamentet, Tomas Tobé, anser att den ungerske premiärministern Viktor Orbáns parti Fidesz bör lämna den partigrupp (EPP) där M och KD ingår i EU-sammanhang..

Expressen - 45 minuter sedan

USA anklagas för provokation i Venezuela

Ryssland anklagar på fredagen USA för att driva en dold agenda i samband med hjälpsändningarna till krisdrabbade Venezuela. Det skriver nyhetsbyrån AFP..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.