YLE > Finland

Saturday, 20 October, 01:57

YLE - 23 sep 18 kl. 07:59

En tredje person har gripits – polisen fortsätter med sin utredning i ÅbolandYtterligare en person har nu gripits av Centralkriminalpolisen i samband med de husrannsakningar som gjorts i Egentliga Finland under veckoslutet..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Åboland, Centralkriminalpolisen, Egentliga Finland

Dela artikeln

59 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: En tredje person har gripits, polisenfortsätter med sin , utredning i Åboland
YLE - 30 dec 16 kl. 14:13

50 i topp - nyhetsåret i Åboland 2016

Ett nytt år med nya tag står inför dörren och det är dags att välkomna 2017. Vilka händelser minns du bäst från året som gått? Här har vi sammanställt Yle Åbolands mest lästa artiklar år 2016.

YLE - 16 apr 18 kl. 17:29

Misstänkt drogbrott på Kimitoön - Källa till Yle Åboland: Var ett släp fullt med cannabisplantor

Polisen utreder just nu ett drogbrott på Kimitoön. Det efter en polisinsats på fredagen mot ett hus i Rosendal på Kimitoön. Enligt en källa till Yle Åboland handlar polisens beslag om ett bilsläp fullt med 50-80 centimeter höga cannabisplantor..

YLE - 26 sep 18 kl. 10:35

Poliskälla bekräftar: Veckoslutets storoperation i Åboland och kriminalpolisens utredningar fokuseras på bolaget Airiston Helmi

En poliskälla bekräftar för Yle att den stora polisoperation som utfördes under veckoslutet i Åboland har kopplingar till bolaget Airiston Helmi. Tidigare har ingen inom polisen uppgett vilket bolag det handlar om..

YLE - 20 aug 17 kl. 12:59

Polisen: "Exceptionellt lugn natt i Åbo"

- Det har varit en exceptionellt lugn augustinatt i Åbo, berättar kommissarie Kai Loukkaanhuhta för Yle Åboland. - Färre människor har rört sig på stan än under en vanlig lördag natt. Polisen har heller inte fått meddelanden om att det skulle ha förekommit hot eller våld mot invandrare.

YLE - 30 jul 17 kl. 12:41

Polisen berömmer evenemangsbesökarna i Åbo

Den här helgen i Åbo har minst sagt varit fullspäckad med evenemang. För att nämna några har folkdansfestivalen Europeade, musikfestivalen Down By The Laituri och festivalen Ilmiö alla tydligt märkts i staden de senaste dagarna. Från polisens sida är man väldigt nöjd med hur evenemangsbesökarna har skött sig.

YLE - 29 jul 16 kl. 13:08

Polisen grep en av Europas mest efterlysta män i Åboregionen

Centralkriminalpolisen bekräftar att en man som hör till de mest efterlysta personerna i Europa har blivit gripen i Åbotrakten. Mannen åkte fast den 16:e juni. Mannen var ett av namnen på Europols lista för de mest efterlysta personerna i Europa.

YLE - 31 mar 16 kl. 14:30

Pargaspolitiker: vi måste få läsa vårdrapporten innan mötet

På måndag ska stadsstyrelsen i Pargas slå fast om det behövs en extern utredare eller inte, gällande problemen inom socialvården. Stadsdirektör Patrik Nygrén lovar nu att politikerna ska få rapporten senast på fredag. Efter anklagelser om vanvård inom barnskyddet ska stadsstyrelsen i Pargas på måndag ta ställning om staden ska koppla in en extern utredare för att gå till botten med problemen, eller om det räcker med den rapport stadsdirektör Patrik Nygrén har gjort.

YLE - 25 jul 14 kl. 04:00

NTM-centralen håller fast vid kritiserade upphandlingar

Bränder, grundstötningar och raserade bryggor. Upphandlingarna har lett till att gamla fartyg trafikerar i skärgården och listan över missöden kan göras lång. Nya EU-direktiv lättar på kravet att upphandla men vid NTM-centralen står man på sig - upphandlingarna fortsätter.

YLE - 12 apr 16 kl. 14:39

Åbo Akademi ska utreda professorernas löner

Nyheten om att kvinnliga professorer vid Åbo Akademi tjänar sämst i landet jämfört med manliga professorer kom som en överraskning för akademin. En tre år gammal utredning visade motsatsen. För Christina Nygren-Landgärs, vicerektor vid akademin och ansvarig för utbildningsärenden, var det naturligtvis ett tråkigt besked.

YLE - 20 nov 15 kl. 12:28

Regionförvaltningsverket granskar Kårkulla i Pargas

Myndigheterna inleder en granskning av Kårkulla efter vittnesmål om vanvård vid Kårkulla i Pargas. Det bekräftar Regionförvaltningsverket i Sydvästra Finland och samkommunsdirektör Sofia Ulfstedt för Yle Åboland. Yle Åboland berättade i början av veckan att personer med funktionsnedsättningar utsatts för psykiskt våld och vanvård vid Kårkulla i Pargas.

Fler nyheter från YLE

YLE - 10 timmar sedan

”Raseborg har nu Finlands finaste stadshus” - se de första bilderna

Raseborgs nya stadshus på Ekåsenområdet i Ekenäs är nu så gott som inflyttningsklart. På fredagsmorgonen visades det nya renoverade huset för första gången för pressen..

YLE - 11 timmar sedan

Operationer av kvinnosjukdomar kan flytta bort från Raseborg

Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt vill koncentrera den gynekologiska kirurgin till sjukhus som sköter förlossningar. Det betyder att Raseborgs sjukhus kan bli av med den delen av kirurgin..

YLE - 11 timmar sedan

Pargas- och Kimitoöbarn får mat under strejken, Åbobarn ska ha egen matsäck

Kimitoön berörs inte alls av strejken, Pargas har lyckats ordna skolmat på olika sätt, medan daghemsbarnen och skoleleverna i Åbo måste ta med sig egen mat på måndag och tisdag..

YLE - 12 timmar sedan

Jourfrågan - en långkörare som inte ännu är över

Torsdagens beslut i riksdagens social- och hälsovårdsutskott innebär att Vasa centralsjukhus inte får omfattande jour. Men vad betyder egentligen omfattande jour, och hur skiljer det sig från läget idag? Vi ger dig en sammanfattning av hur frågan har stötts och blötts..

YLE - 13 timmar sedan

Bussar ersätter tåg på kustbanan under veckoslutet

På grund av banarbete ersätts tågen mellan Helsingfors och Åbo helt eller delvis av bussar under tiden lördag (20.10) klockan 18 och söndag (21.10) klockan 14..

YLE - 14 timmar sedan

Polisen: Det handlade om brott mot liv då Försvarsmakten kallades in i Kuortti

Polisen i mellersta Finland bad Försvarsmakten om handräckning efter att en person dödats i en privatbostad i Leivonmäki i kommunen Joutsa..

YLE - 14 timmar sedan

Egen smörgås med – så här ordnas matserveringen i Raseborg under strejken

Under JHL:s två strejkdagar måste de allra flesta elever i Raseborg ta egen matsäck med. Så blir det även på vissa daghem. De äldre får mat som normalt, meddelar staden..

YLE - 15 timmar sedan

Tonen hårdnar mellan fackförbunden och regeringen – industrifacket säger upp konkurrenskraftsavtalet

Industrifacket har sagt upp konkurrenskraftsavtalet om arbetstidsförlängningen för 100 000 fackanslutna..

YLE - 16 timmar sedan

Utredning: Busschauffören bromsade för sent vid olyckan i Kuopio som krävde fyra dödsoffer

Olycksutredningscentralen har i stora drag rett ut händelseförloppet i samband med den bussolycka i Kuopio som krävde fyra människors liv den 24 augusti 2018. Busschauffören bromsade för sent då bussen närmade sig korsningen efter avfarten från motorvägen..

YLE - 15 timmar sedan

Alla skolelever i Borgå måste ta matsäck med på måndag och tisdag – strejken drabbar fler än väntat

Borgå lokalservice meddelar nu att man inte har möjlighet att servera någon skolmat på måndag och tisdag. Orsaken är fackförbundet JHL:s strejk..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.