YLE > Finland

Wednesday, 20 February, 06:11

Liknande nyheter

Taggar: En tredje person har gripits, polisenfortsätter med sin , utredning i Åboland
YLE - 30 dec 16 kl. 14:13

50 i topp - nyhetsåret i Åboland 2016

Ett nytt år med nya tag står inför dörren och det är dags att välkomna 2017. Vilka händelser minns du bäst från året som gått? Här har vi sammanställt Yle Åbolands mest lästa artiklar år 2016.

YLE - 16 apr 18 kl. 17:29

Misstänkt drogbrott på Kimitoön - Källa till Yle Åboland: Var ett släp fullt med cannabisplantor

Polisen utreder just nu ett drogbrott på Kimitoön. Det efter en polisinsats på fredagen mot ett hus i Rosendal på Kimitoön. Enligt en källa till Yle Åboland handlar polisens beslag om ett bilsläp fullt med 50-80 centimeter höga cannabisplantor..

YLE - 26 sep 18 kl. 10:35

Poliskälla bekräftar: Veckoslutets storoperation i Åboland och kriminalpolisens utredningar fokuseras på bolaget Airiston Helmi

En poliskälla bekräftar för Yle att den stora polisoperation som utfördes under veckoslutet i Åboland har kopplingar till bolaget Airiston Helmi. Tidigare har ingen inom polisen uppgett vilket bolag det handlar om..

YLE - 20 aug 17 kl. 12:59

Polisen: "Exceptionellt lugn natt i Åbo"

- Det har varit en exceptionellt lugn augustinatt i Åbo, berättar kommissarie Kai Loukkaanhuhta för Yle Åboland. - Färre människor har rört sig på stan än under en vanlig lördag natt. Polisen har heller inte fått meddelanden om att det skulle ha förekommit hot eller våld mot invandrare.

YLE - 30 jul 17 kl. 12:41

Polisen berömmer evenemangsbesökarna i Åbo

Den här helgen i Åbo har minst sagt varit fullspäckad med evenemang. För att nämna några har folkdansfestivalen Europeade, musikfestivalen Down By The Laituri och festivalen Ilmiö alla tydligt märkts i staden de senaste dagarna. Från polisens sida är man väldigt nöjd med hur evenemangsbesökarna har skött sig.

YLE - 29 jul 16 kl. 13:08

Polisen grep en av Europas mest efterlysta män i Åboregionen

Centralkriminalpolisen bekräftar att en man som hör till de mest efterlysta personerna i Europa har blivit gripen i Åbotrakten. Mannen åkte fast den 16:e juni. Mannen var ett av namnen på Europols lista för de mest efterlysta personerna i Europa.

YLE - 31 mar 16 kl. 14:30

Pargaspolitiker: vi måste få läsa vårdrapporten innan mötet

På måndag ska stadsstyrelsen i Pargas slå fast om det behövs en extern utredare eller inte, gällande problemen inom socialvården. Stadsdirektör Patrik Nygrén lovar nu att politikerna ska få rapporten senast på fredag. Efter anklagelser om vanvård inom barnskyddet ska stadsstyrelsen i Pargas på måndag ta ställning om staden ska koppla in en extern utredare för att gå till botten med problemen, eller om det räcker med den rapport stadsdirektör Patrik Nygrén har gjort.

YLE - 25 jul 14 kl. 04:00

NTM-centralen håller fast vid kritiserade upphandlingar

Bränder, grundstötningar och raserade bryggor. Upphandlingarna har lett till att gamla fartyg trafikerar i skärgården och listan över missöden kan göras lång. Nya EU-direktiv lättar på kravet att upphandla men vid NTM-centralen står man på sig - upphandlingarna fortsätter.

YLE - 12 apr 16 kl. 14:39

Åbo Akademi ska utreda professorernas löner

Nyheten om att kvinnliga professorer vid Åbo Akademi tjänar sämst i landet jämfört med manliga professorer kom som en överraskning för akademin. En tre år gammal utredning visade motsatsen. För Christina Nygren-Landgärs, vicerektor vid akademin och ansvarig för utbildningsärenden, var det naturligtvis ett tråkigt besked.

YLE - 20 nov 15 kl. 12:28

Regionförvaltningsverket granskar Kårkulla i Pargas

Myndigheterna inleder en granskning av Kårkulla efter vittnesmål om vanvård vid Kårkulla i Pargas. Det bekräftar Regionförvaltningsverket i Sydvästra Finland och samkommunsdirektör Sofia Ulfstedt för Yle Åboland. Yle Åboland berättade i början av veckan att personer med funktionsnedsättningar utsatts för psykiskt våld och vanvård vid Kårkulla i Pargas.

Fler nyheter från YLE

YLE - 30 minuter sedan

Saltade cykelvägar är bra för vintercyklandet men bedrövligt för cyklarna: "Efter två veckor är en helt ny kejda sönderrostad"

Hösten 2017 började Åbo stad satsa på vintercyklisterna och började salta några utvalda cykelvägar vintertid. Vägarna är i flitig användning, men nu har många cyklister börjat märka av ett problem - saltandet leder till att cykelns delar börjat rosta..

YLE - 30 minuter sedan

Pargas psykiatriska avdelning stängs - ny tvåspråkig avdelning öppnas i Åbo

Den 3 mars stängs Pargas psykiatriska avdelning. Istället blir en psykiatrisk avdelning på sjukhuset i Kuppis tvåspråkig. Men det finns fortfarande oro för hur det blir med vård på svenska..

YLE - 1 timme sedan

Savon Sanomat: Siilinjärvi vill utreda dödsfall på Attendos äldreboende – sex personer dog på fyra veckor

Vårdbolaget Attendo krävs på en utredning om sex dödsfall på ett äldreboende i Siilinjärvi i Norra Savolax, rapporterar Savon Sanomat. Inspektioner som gjorts den senaste månaden har visat på flera brister vid vårdhemmet..

YLE - 1 timme sedan

Hangö hamns vd: "Vi har ingen chans att klara konkurrensen om Hangö-Hyvingebanan inte elektrifieras"

Trots långvarig lobbning är Hangö-Hyvingebanan den sista järnvägen som inte är elektrifierad i södra Finland. Det är nu en ödesfråga för regionen att banan blir modern och effektiv, säger Hangö hamns vd Anders Ahlvik..

YLE - 1 timme sedan

Flygledarnas konflikt märks i flygledningstornet på Helsingfors-Vanda – men det finns inte rum för misstag

Stridsåtgärderna trappas upp inom flygledningen, vilket också märks tydligt på Jenny Ehrnsten arbetsplats. Hon säger att konflikten påverkar stämningen och att arbetsbördan också har blivit större, trots att det är en bransch där det inte finns rum för misstag..

YLE - 1 timme sedan

Henrik betalade inte medlemsavgiften till segelföreningen, som tog avgiften till indrivning: "Det är bara luft bakom, jag behöver inte betala"

Har du låtit bli att betala medlemsavgiften till en förening där du är medlem? Avgiften kan gå till indrivning. Enligt Lauri Tarasti, expert på föreningslagen, finns inget lagligt hinder för det, men åtgärden är ovanlig.

YLE - 11 timmar sedan

Anne Berner ställer inte upp för omval i riksdagsvalet - ska bli medlem i SEB:s styrelse

Kommunikationsminister Anne Berner (C) lämnar politiken och föreslås som ny styrelsemedlem vid SEB, skriver Dagens Industri. Berner ställer därmed inte upp för omval i riksdagsvalet i april..

YLE - 9 timmar sedan

Kunskapscenter ska underlätta invandrarnas väg ut i arbetslivet – i Åbo erbjuds hjälp på elva olika språk

Vid kunskapscentret i Åbo ska invandrare bland annat få hjälp med att söka jobb och utbildningar..

YLE - 10 timmar sedan

Sjörövarpartaj i Snappertuna med storsatsning på byn och borgen

Ett nytt och dramatiserat koncept ska göra Snappertunadagen ännu större. Arrangörerna vill stärka den lokala identiteten och frågar vilken artist ortsborna vill höra den 3 augusti..

YLE - 11 timmar sedan

Anne Berner lämnar politiken - ska bli medlem i SEB:s styrelse

Transport- och kommunikationsminister Anne Berner (C) lämnar politiken och föreslås som ny styrelsemedlem vid SEB, skriver Dagens Industri. Berner ställer därmed inte upp för omval i riksdagsvalet i april..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.