YLE > Finland

Wednesday, 12 December, 19:48

Liknande nyheter

Taggar: En tredje person har gripits, polisenfortsätter med sin , utredning i Åboland
YLE - 30 dec 16 kl. 14:13

50 i topp - nyhetsåret i Åboland 2016

Ett nytt år med nya tag står inför dörren och det är dags att välkomna 2017. Vilka händelser minns du bäst från året som gått? Här har vi sammanställt Yle Åbolands mest lästa artiklar år 2016.

YLE - 16 apr 18 kl. 17:29

Misstänkt drogbrott på Kimitoön - Källa till Yle Åboland: Var ett släp fullt med cannabisplantor

Polisen utreder just nu ett drogbrott på Kimitoön. Det efter en polisinsats på fredagen mot ett hus i Rosendal på Kimitoön. Enligt en källa till Yle Åboland handlar polisens beslag om ett bilsläp fullt med 50-80 centimeter höga cannabisplantor..

YLE - 26 sep 18 kl. 10:35

Poliskälla bekräftar: Veckoslutets storoperation i Åboland och kriminalpolisens utredningar fokuseras på bolaget Airiston Helmi

En poliskälla bekräftar för Yle att den stora polisoperation som utfördes under veckoslutet i Åboland har kopplingar till bolaget Airiston Helmi. Tidigare har ingen inom polisen uppgett vilket bolag det handlar om..

YLE - 20 aug 17 kl. 12:59

Polisen: "Exceptionellt lugn natt i Åbo"

- Det har varit en exceptionellt lugn augustinatt i Åbo, berättar kommissarie Kai Loukkaanhuhta för Yle Åboland. - Färre människor har rört sig på stan än under en vanlig lördag natt. Polisen har heller inte fått meddelanden om att det skulle ha förekommit hot eller våld mot invandrare.

YLE - 30 jul 17 kl. 12:41

Polisen berömmer evenemangsbesökarna i Åbo

Den här helgen i Åbo har minst sagt varit fullspäckad med evenemang. För att nämna några har folkdansfestivalen Europeade, musikfestivalen Down By The Laituri och festivalen Ilmiö alla tydligt märkts i staden de senaste dagarna. Från polisens sida är man väldigt nöjd med hur evenemangsbesökarna har skött sig.

YLE - 29 jul 16 kl. 13:08

Polisen grep en av Europas mest efterlysta män i Åboregionen

Centralkriminalpolisen bekräftar att en man som hör till de mest efterlysta personerna i Europa har blivit gripen i Åbotrakten. Mannen åkte fast den 16:e juni. Mannen var ett av namnen på Europols lista för de mest efterlysta personerna i Europa.

YLE - 31 mar 16 kl. 14:30

Pargaspolitiker: vi måste få läsa vårdrapporten innan mötet

På måndag ska stadsstyrelsen i Pargas slå fast om det behövs en extern utredare eller inte, gällande problemen inom socialvården. Stadsdirektör Patrik Nygrén lovar nu att politikerna ska få rapporten senast på fredag. Efter anklagelser om vanvård inom barnskyddet ska stadsstyrelsen i Pargas på måndag ta ställning om staden ska koppla in en extern utredare för att gå till botten med problemen, eller om det räcker med den rapport stadsdirektör Patrik Nygrén har gjort.

YLE - 25 jul 14 kl. 04:00

NTM-centralen håller fast vid kritiserade upphandlingar

Bränder, grundstötningar och raserade bryggor. Upphandlingarna har lett till att gamla fartyg trafikerar i skärgården och listan över missöden kan göras lång. Nya EU-direktiv lättar på kravet att upphandla men vid NTM-centralen står man på sig - upphandlingarna fortsätter.

YLE - 12 apr 16 kl. 14:39

Åbo Akademi ska utreda professorernas löner

Nyheten om att kvinnliga professorer vid Åbo Akademi tjänar sämst i landet jämfört med manliga professorer kom som en överraskning för akademin. En tre år gammal utredning visade motsatsen. För Christina Nygren-Landgärs, vicerektor vid akademin och ansvarig för utbildningsärenden, var det naturligtvis ett tråkigt besked.

YLE - 20 nov 15 kl. 12:28

Regionförvaltningsverket granskar Kårkulla i Pargas

Myndigheterna inleder en granskning av Kårkulla efter vittnesmål om vanvård vid Kårkulla i Pargas. Det bekräftar Regionförvaltningsverket i Sydvästra Finland och samkommunsdirektör Sofia Ulfstedt för Yle Åboland. Yle Åboland berättade i början av veckan att personer med funktionsnedsättningar utsatts för psykiskt våld och vanvård vid Kårkulla i Pargas.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Över dubbelt fler familjer får julhjälp i Raseborg i år: "Tröskeln är låg att vända sig till oss"

I fyra år har Julhjälp Raseborg förgyllt julen för mindre bemedlade familjer. Varje år har de som önskar mat och julklappar blivit fler och i år har man hjälpt 77 familjer och allt som allt 250 personer..

YLE - 3 timmar sedan

EU-parlamentet sade ja till handelsavtal med Japan - EU får billigare japanska bilar och kan lättare exportera trävaror

EU-parlamentet har med god marginal godkänt ett omfattande handelsavtal med Japan. Finland ska på sikt kunna gagnas genom att japanska bilar blir billigare och den finländska skogsindustrin får ett uppsving då det blir lättare att exportera träprodukter..

YLE - 3 timmar sedan

Sannfinländarnas Tavio jämförde utvecklingen inom EU med Nazityskland

Sannfinländarnas riksdagsledamot Ville Tavio orsakade uppståndelse i riksdagen på onsdagen. Tavios jämförelse fördömdes allmännt..

YLE - 4 timmar sedan

Tre år efter köpet - Muurainen börjar nu sälja sina bruksbostäder i Fiskars

Olli Muurainens bolag Billnäs Bruk börjar sälja ut bruksbostäderna i Fiskars. Men marken under husen säljs inte..

YLE - 6 timmar sedan

Begränsad rättshjälp för asylsökande blev en flopp: Justitieministeriet kan få backa

Den förkortade besvärstiden för asylsökande har gjort mer skada än nytta. Rättshjälpen för asylsökande har äventyrats och dessutom är rättsbiträdena överarbetade och underbetalda, visar en rapport från Justitieministeriet..

YLE - 6 timmar sedan

Raseborg kan testa köpta läkartjänster på bäddavdelningen - nytt samarbete i sikte med bekant vårdföretag

Läkartjänster av samma vårdbolag som också sköter äldrevårdens telefonläkartjänst - det vill Raseborgs stad nu testa på bädden, det vill säga hälsovårdscentralens bäddavdelning..

YLE - 7 timmar sedan

Nästa år kan man välja och kombinera efternamn på ett enklare sätt

Nya bestämmelser om för- och efternamn träder i kraft vid årsskiftet. Då blir det möjligt kombinera efternamn i högre grad. Också valfriheten ökar..

YLE - 8 timmar sedan

Så kan Finland nå nollutsläpp inom trafiken år 2045: Vi ska hellre cykla och åka tåg än köra bil, och när vi kör bil ska den gå på el

Både stödformer och förbud rekommenderas i trafikministeriets slutrapport om hur vi ska få ner utsläppen inom trafiken. Bland annat måste bilarna i raskare takt bytas ut mot miljövänligare versioner, föreslår rapporten..

YLE - 9 timmar sedan

Klagomål om polisens agerande under självständighetsdagen - inte straffbart att använda sig av nazistiska symboler

Helsingforspolisens agerande under Nordiska motståndsrörelsens marsch på självständighetsdagen har fått kritik. Totalt fyra klagomål har lämnats in..

YLE - 11 timmar sedan

Det här googlade finländarna mest i år: presidentval, Airiston Helmi och mässling

Världens största sökfunktion, Google, har publicerat listor på de mest sökta ämnena för år 2018. På listorna, som bland annat täcker populäraste personerna och filmerna, finns presidentvalet, månförmörkelse och GDPR..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.