DI > Ekonomi

Wednesday, 20 February, 06:02

DI - 23 sep 18 kl. 07:55

Ge upp hoppet om sparräntanOm orosmolnen tornar upp sig – kom ihåg att tiden är på din sida. Den som inte måste sälja aktier eller aktiefonder inom de närmaste 5–10 åren behöver inte stressa upp sig..
Läs mer på DI

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ge upp hoppetom , sparräntan
PrivataAffärer - 09 jan 19 kl. 08:02

Prisad bank höjer sparräntan till 0,95 procent

Sedan Nordax Bank före jul fick Privata Affärers utmärkelse Årets Sparränta har banken genomfört två ytterligare förändringar av erbjudandet. – Vi har höjt räntan och sänkt minsta insatta belopp till 10 000 kr, för att fler kunder ska få tillgång till en riktigt bra sparränta, säger Andreas Frid, marknads- och kommunikationschef på Nordax Bank. Även i Norge satsar Nordax Bank på att höja sparräntan.

SvD - 26 jan 17 kl. 11:17

Se upp med sparräntan: ”Kan plötsligt sänkas”

Vilken bank som erbjuder bäst sparränta skiftar snabbt, och för räntejägaren gäller det att vara på tårna. Collector, som i några månader erbjudit den bästa rörliga sparräntan, sänker på torsdagen. .

DN - 16 jan 14 kl. 10:40

Bankerna som sänkt sparräntan mest

De svenska storbankerna har alla sänkt räntan på sina obundna sparkonton det senaste året. Störst är sänkningen hos Nordea som sänkt sparräntan med 0,45 procentenheter på ett år..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Sju av tio saknar koll på sparräntan

Nio av tio svenskar har ett sparkonto, men bara tre av tio vet vilken ränta de har på kontot. Det visar en undersökning från SBAB Bank. Bäst koll har män över 56 år och boende i Småland.

Helsingborgs Dagblad - 11 jul 12 kl. 09:20

Sju av tio saknar koll på sparräntan

Nio av tio svenskar har ett sparkonto, men bara tre av tio vet vilken ränta de har på kontot. Det visar en undersökning från SBAB Bank. Bäst koll har män över 56 år och boende i Småland.

DN - 19 dec 12 kl. 10:52

SBAB sänker sparräntan

SBAB sänker sparräntan med 0,30 procentenheter för både privatpersoner, bostadsrättsföreningar och företag..

Expressen - 17 apr 13 kl. 15:57

Experten: Så tjänar du pengar på sparräntan

Dagens räntebesked välkomnas av låntagaren, men är mindre positivt för spararen. Men det går att höja sparräntan. ?

Dagens PS - 07 jan 19 kl. 09:51

Så kan du tiodubbla sparräntan – med ett klick

Svenskars sparpengar stagnerar hos de etablerade bankerna. Samtidigt finns det aktörer som erbjuder upp till 10 procents avkastning. ”Att spararna får så låg ränta tyder på att storbankerna fortsätter att dominera när det gäller sparkonton.

DI - 17 jan 18 kl. 22:27

Banken som höjer sparräntan

Lilla uppstickaren Svea Ekonomi höjer räntan på sitt sparkonto. Det är ett vårtecken för bankspararnas bottenfrusna sparräntor. Här är sparkontona med högst ränta.

DI - 21 maj 14 kl. 12:36

Nyheter 12.30: Här får du bästa sparräntan

Storbankerna tappar mark till småbankerna, som ger betydligt bättre sparräntor. Här har du bankerna med de bästa och sämsta räntorna..

PrivataAffärer - 09 jul 14 kl. 08:50

Storbanker sänker sparräntan till noll

Sparräntorna kryper ner mot nollstrecket i spåren av Riksbankens besked. På vissa sparkonton slopas den helt....

Fler nyheter från DI

DI - 4 minuter sedan

Miljarder in i svensk kärnkraft – energijätten öppnar för nya reaktorer

Krisen för den svenska kärnkraften är över och mångmiljardbelopp investeras för att reaktorerna ska kunna producera el i ytterligare flera decennier. Tyska Uniper utesluter inte 80 års drift eller på sikt nya reaktorer i Sverige. Statliga Vattenfall avfärdar däremot såväl kraven på att ompröva stängningsbesluten som ny kärnkraft..

DI - 15 minuter sedan

Detta händer onsdag den 20 februari

RAPPORTER STOCKHOLMSBÖRSEN - Scandi Standard (kl 7.30), Raysearch (kl 7.45), GHP Specialty Care (kl 8.

DI - 30 minuter sedan

Japans export minskar

Den japanska exporten minskade med 8,4 procent i januari jämfört med samma månad året före..

DI - 30 minuter sedan

Tuff höst för pensionerna – men jättens reträtt räddade spararnas pengar

Vinterstormarna på världens börser slog mot svenska pensionssparare. Flera pensionsjättar såg kapitalet krympa under fjolåret – men några lyckades trots allt generera avkastning..

DI - 1 timme sedan

Telenors nya chef träffas på gymmet

Kaaren Hilsen gör comeback i telekomgiganten Telenor och blir bolagets första kvinnliga Sverigechef. I ett halvår har vd-bytet varit klart och hon har haft gott om tid på sig att fundera på framtiden. Ett av de första besluten var att ställa ledningsgruppen inför en utmaning..

DI - 1 timme sedan

Asienbörserna tuffar på uppåt

Börserna i Kina och Japan inledde onsdagshandeln i dur, till följd av uppgångar i USA på tisdagen och förhoppningarna om att handelssamtalen mellan Kina och USA ska leda framåt..

DI - 7 timmar sedan

Trump: Ingen brådska med nedrustning

USA:s president Donald Trump meddelar en vecka före mötet med Nordkoreas ledare Kim Jong-Un att slutmålet är att diktaturen avvecklar sina kärnvapen, men att det inte är någon brådska..

DI - 7 timmar sedan

Trump antyder förlängda handelsförhandlingar

USA och Kina inledde en ny samtalsrunda på tisdagen för att försöka att hitta en lösning på handelskonflikten. Senare i veckan kommer uppföljande samtal att hållas på en högre nivå, uppger Vita huset..

DI - 7 timmar sedan

Danmark klår Sverige i matkriget

Köpenhamn går nu förbi Stockholm på krogscenen. Och kanske får vi vänja oss vid årliga antiklimax när Guide Michelin presenterar de nya stjärnkrogarna..

DI - 7 timmar sedan

Saudiska kronprinsen sopar mordet under sedelmattan

HONGKONG Saudiarabiens kronprins Mohammed bin Salman är på charmturné i Pakistan, Indien och Kina. Trots mordet på journalisten Jamal Khashoggi möts prinsen av öppna armar – och erbjuder massiva investeringar och politiska samarbeten i utbyte..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.