Sydsvenskan > Utrikes

Tuesday, 16 October, 08:33

Liknande nyheter

Taggar: Kriseni , Ystadkan , slåmot , ortopedpatienteri hela , Skåne
Helsingborgs Dagblad - 23 sep 18 kl. 07:00

Krisen i Ystad kan slå mot ortopedpatienter i hela Skåne

Kris på akutsjukhusen. Väntetiderna för gamla med onda höfter byggs till berg..

YA - 08 maj 14 kl. 06:30

Läkare mycket orolig för patientsäkerheten

Foto: Sprisse Nilsson
Ständiga överbeläggningar på medicinkliniken på lasarettet i Ystad hotar patientsäkerheten. Det anser ST-läkaren Samuel Ademson som är allvarligt oroad över arbetsmiljön på sjukhuset.
- Vår personal är frustrerad, det går inte att jobba i en sådan miljö.

YA - 08 maj 14 kl. 06:30

"Patientsäkerheten inte i fara"

Ständiga överbeläggningar på medicinkliniken i Ystad påverkar patienterna negativt men än är säkerheten inte i fara, enligt chefsläkaren Staffan Banke.
- Vi försöker se till att patientsäkerheten klaras. Vi utvärderar dag för dag hur flödet och belastningen ser ut och försöker vidta kloka åtgärder, säger Staffan Banke.

Kristianstadsbladet - 25 jun 14 kl. 10:22

"Vi behöver en styrning som framförallt lyssnar nedåt"

Foto: Ulrika Aastrup Berg

Det är med bestörtning jag ser händelserna i Ystad nystas upp. 27 människor har drabbats och 10 människor har dött i sviterna av en smittspridning på sjukhuset. Epidemier är absolut saker som kan ske och sjuka människor drabbas hårdare, det är vårt uppdrag att skydda de svagaste.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Fastighetsmarknaden fortsätter att mattas av

Färre sålda småhus, och långsammare ökning av inteckningarna. Fastighetsmarknaden fortsätter att mattas av under tredje kvartalet i år, enligt färska siffror från Lantmäteriet. Mellan juli och september såldes 16 831 småhus, vilket är 2 procent lägre än.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Idrottspolitik till salu

Med Colin Kaepernick blir protesten en kommersiell möjlighet..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Italiens regering har godkänt budget

Den italienska regeringen har godkänt budgeten för 2019. Budgeten, som bland annat innehåller ökade välfärdssatsningar och sänkt pensionsålder, kommer att innebära ett ökat underskott för Italien, vilket skapat oro på finansmarknaden och även kritiserat.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Förtroendeklyfta får Svedala att sjunka när lokalt företagsklimat rankas

Företagaren John Tegger ville växa men fick uppleva långbänk när han sökte bygglov..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Snabbkoll på nattens nyheter

Skottfri helg i New York för första gången på 25 år, Asiens börser har öppnat uppåt – och Filip Forsberg har gjort sitt tredje mål på två matcher i NHL-hockeyn..

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Här är skåningarna som kan prisas som ”Årets vd”

En dansskolegrundare, en vd från energibolagsvärlden och en vd från ett stort textilbolag..

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Skottfri helg i New York

New York upplevde en ovanligt tyst helg. Inte en enda rapport om skottlossning eller mord ägde rum, vilket är första gången på 25 år, uppger polisen. – Det är första gången på decennier och något som inte bara NYPD (New Yorks poliskår), utan alla New Yo.

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

DO granskar Statement – nu kopplas JO in

Turerna kring den mansfria festivalen Statement fortsätter. Efter att flera anmält festivalen till Diskrimineringsombudsmannen (DO) under senaste året beslutade myndigheten att granska festivalen. Dessvärre hann DO inte ge något besked innan festivalen.

Sydsvenskan - 9 timmar sedan

England chockade Spanien

Spanien slog VM-finalisten Kroatien med 6–0 senast i Nations League. Mot England chockades laget – med tre baklängesmål i första halvlek. Raheem Sterling gjorde två av Englands vackra mål i 3–2-segern – hans första landslagsmål på tre år.

Sydsvenskan - 9 timmar sedan

Våg av klockrån på Östermalm

Sedan slutet av juli har sex personer rånats på dyrbara märkesklockor på Östermalm i Stockholm. Det återkommande tillvägagångssättet gör att polisen misstänker en liga, skriver Aftonbladet. – Det som är gemensamt för de här händelserna är att de sker på.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.