Sydsvenskan > Utrikes

Sunday, 24 February, 02:46

Sydsvenskan - 23 sep 18 kl. 07:00

Krisen i Ystad kan slå mot ortopedpatienter i hela SkåneKris på akutsjukhusen. Väntetiderna för gamla med onda höfter byggs till berg..
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Ystad, Skåne

Dela artikeln

360 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kriseni , Ystadkan , slåmot , ortopedpatienteri hela , Skåne
Helsingborgs Dagblad - 23 sep 18 kl. 07:00

Krisen i Ystad kan slå mot ortopedpatienter i hela Skåne

Kris på akutsjukhusen. Väntetiderna för gamla med onda höfter byggs till berg..

YA - 08 maj 14 kl. 06:30

Läkare mycket orolig för patientsäkerheten

Foto: Sprisse Nilsson
Ständiga överbeläggningar på medicinkliniken på lasarettet i Ystad hotar patientsäkerheten. Det anser ST-läkaren Samuel Ademson som är allvarligt oroad över arbetsmiljön på sjukhuset.
- Vår personal är frustrerad, det går inte att jobba i en sådan miljö.

YA - 08 maj 14 kl. 06:30

"Patientsäkerheten inte i fara"

Ständiga överbeläggningar på medicinkliniken i Ystad påverkar patienterna negativt men än är säkerheten inte i fara, enligt chefsläkaren Staffan Banke.
- Vi försöker se till att patientsäkerheten klaras. Vi utvärderar dag för dag hur flödet och belastningen ser ut och försöker vidta kloka åtgärder, säger Staffan Banke.

Kristianstadsbladet - 25 jun 14 kl. 10:22

"Vi behöver en styrning som framförallt lyssnar nedåt"

Foto: Ulrika Aastrup Berg

Det är med bestörtning jag ser händelserna i Ystad nystas upp. 27 människor har drabbats och 10 människor har dött i sviterna av en smittspridning på sjukhuset. Epidemier är absolut saker som kan ske och sjuka människor drabbas hårdare, det är vårt uppdrag att skydda de svagaste.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Flera döda efter våld i Venezuela

Lastbilar med hjälpsändningar försökte på lördagen korsa den venezuelanska gränsen från både Colombia och Brasilien. Våldsamheter uppstod och vid gränsen mot Brasilien uppges flera personer ha dödats. Flera lastbilar sattes i brand vid gränsen mot Colom.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Bästa bilden på snögubben i rymden

Rymdsonden New Horizons har ingen vidare uppkoppling, men efter nästan två månader har de bästa bilderna från Ultima Thule nått jorden. Bilderna av "det mest primitiva objekt en rymdsond någonsin stött på" togs när New Horizons passerade som närmast den.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Leonora sjunger för Danmark i Eurovision

Det blir 20-åriga Leonora och låten "Love is forever" som ska representera Danmark i Eurovision Song Contest i Tel Aviv i maj. Hon höll för favorittrycket när finalen i Dansk Melodi Grand Prix avgjordes i Herning på lördagskvällen. – Det betyder att det.

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Fraktflygplan i krasch utanför Houston

Ett fraktflygplan har kraschat i en bukt utanför den amerikanska staden Houston, i delstaten Texas, rapporterar lokala medier. Planet uppges vara av modellen Boeing 767 och enligt de amerikanska luftfartsmyndigheternas preliminära uppgifter befann sig t.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Finländsk dominans på Bergsåker

Timo Nurmos startade hela nio hästar på Bergsåker. Samtliga tillhörde favoriterna på V75-spelet. Efter en tung inledning lossnade det för Nurmos-stallet som tog hem de två sista avdelningarna.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

FI: Behöver tätare samarbete med Baltikum

Finansinspektionen (FI) är självkritisk efter Uppdrag gransknings avslöjande om misstänkt penningtvätt i Swedbanks verksamhet i Baltikum. Samarbetet med baltiska myndigheter måste bli bättre. – Här borde vi gjort mer, konstaterar Martin Noréus, biträdan.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Kimdrinkar och Trumpfrisyrer inför toppmötet

Sugen på en Kim Jong Ale eller Rock It, Man? Eller kanske en mer orangeblond hårman? Det är fullt möjligt i det toppmötesrusiga Hanoi i Vietnam där USA:s president och Nordkoreas diktator möts på onsdag.

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Tredje raka förlusten för Daniel Teymur

Det var en pressad Daniel Teymur som klev in i oktagonen på den första UFC-galan någonsin på tjeckisk mark i Prag. Efter att ha förlorat sina två första UFC-matcher så skulle en tredje förlust, mot britten Chris Fishgold, med största sannolikhet innebär.

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Uppsving för krisprylar efter SVT:s serie

Hjälp, det kan bli strömavbrott. Hit med en vevradio, ett gasolkök och en vattenrenare tänker svensken, och köper krisberedskapsprylar som aldrig förr. Efter SVT:s serie Nedsläckt land får krisbranschen ett uppsving.

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Avestakvinnan troligen hittad död

Polisen bekräftar att en kropp som kan vara den försvunna, troligen mördade, Avestakvinnan har hittats utanför Gävle. – I nuläget är vår bedömning att det är henne vi har hittat. Men hon är ännu inte identifierad, säger Olof Norgren, spaningsledare.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.