DN > Nyheter

Monday, 15 October, 19:39

DN - 23 sep 18 kl. 06:00

Kommer synen på SD att knäcka svensk borgerlighet?Inställningen till Sverigedemokraterna aktiverar historiska konflikter inom alliansen. De som driver på för SD-samarbete öppnar för en skilsmässa mellan liberaler och konservativa..
Läs mer på DN
Läs mer om:
SD, Sverigedemokraterna

Dela artikeln

1865 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kommer synenpå SD att , knäckasvensk , borgerlighet
YLE - 20 jul 12 kl. 04:34

Läkare kan upptäcka människohandel

Alerta läkare kan upptäcka offer för människohandel och erbjuda dem hjälp. Men att tyda tecken kan vara svårt, eftersom fallen är så sällsynta. Essi Thesslund vid Pro-Tukipiste är utvecklingskoordinator för Iris-programmet, vars syfte är att hjälpa offer för människohandel.

Dagensanalys.se - 01 mar 17 kl. 10:46

8 av 10 tycker att fejknyheter påverkar synen på fakta

Åtta av tio vuxna svenskar menar att fejknyheter i hög utsträckning påverkar våra uppfattningar om grundläggande fakta när det gäller aktuella frågor och händelser. Det visar en ny undersökning som mediernas branschorganisation TU – Medier i Sverige presenterar i dag. Undersökningen visar att fyra av tio svenskar varje vecka ser nyhetsartiklar eller nyhetsinslag på internet som de uppfattar vara påhittade och osanna.

Expressen - 26 apr 13 kl. 11:04

Efter otäcka kraschen: "Det var så hemskt"

Kraschen i Tjeckien var så allvarlig att Isabelle Söderberg tvingades till en akut operation under natten mot fredag. Hennes stallkamrat Hanna Nilsson var med om samma krasch ? och säger att synen av sin skadade kompis lär hemsöka henne länge.

Expressen - 02 okt 13 kl. 17:40

Lucau talar ut om sin otäcka ögonskada

Philip Stenmalms stenhårda skott i ögat på Herdeiro Lucaus kunde ha fått ödesdigra konsekvenser. IFK Kristianstads målvakt ville ut och spela direkt efteråt - men nekades av klubbläkarna. ?

Expressen - 11 nov 13 kl. 01:08

Kusken opererad efter otäcka travolyckan

Kusken Marcus Schön skadades illa under fredagens tävlingar på Romme-travet. I helgen har han opererat sitt öga - men ännu är hans prognos osäker. – Just nu kan de inte säga om jag kommer återfå synen eller ej, berättar han för travronden.

Trelleborgs Allehanda - 02 jan 14 kl. 13:51

"Slottets" överlevare vill förändra synen på stroke

När han blev sjuk slutade telefonen att ringa. Branschens bemötande ledde till nio år av tystnad. I "Stjärnorna på slottet" talar skådespelaren Claes Månsson ut om stroken.

Kristianstadsbladet - 02 jan 14 kl. 13:51

"Slottets" överlevare vill förändra synen på stroke

När han blev sjuk slutade telefonen att ringa. Branschens bemötande ledde till nio år av tystnad. I "Stjärnorna på slottet" talar skådespelaren Claes Månsson ut om stroken.

UNT - 28 jan 14 kl. 09:32

"Vi måste bredda synen"

BASKET Keith Wright vs Migrationsverket-affären har blivit en het snackis. Nu hoppas Uppsala Basket att all uppståndelse ska väcka frågan om en regelförändring..

YLE - 08 apr 16 kl. 09:11

Finland har EU:s liberalaste drönarregler – sunt förnuft ska räcka långt

Reglerna för de som flyger obemannade luftfartyg har blivit lättare, Trafiksäkerhetsverket hoppas att det här ska inspirera till flera experiment med drönarna. Bland yrkesflygare finns det ändå en beställning på hårdare reglering. Enligt de nya reglerna som trädde i kraft i höstas får obemannade luftfarkoster flygas på max 150 meters höjd, i tätbebyggda områden och det krävs inget flygcertifikat eller tillstånd för att flyga en obemannad luftfarkost.

Dagens Media - 01 mar 17 kl. 11:09

Så många av svenskarna anser att fejknyheter påverkar synen på fakta

En färsk undersökning från TU visar att åtta av tio vuxna anser att fejknyheter i hög utsträckning påverkar våra uppfattningar om grundläggande fakta. Dessutom är var tredje person osäker på sin egen förmåga att upptäcka en fejknyhet. "Det är oroande siffror", säger TU:s chefsanalytiker Tobias Lindberg..

Dagens Media - 01 mar 17 kl. 11:09

Åtta av tio: "Fejknyheter påverkar synen på fakta"

En färsk undersökning från TU visar svenskarnas relation till falska nyheter. Resultatet visar bland annat att var tredje person osäker på sin egen förmåga att upptäcka en fejknyhet. "Det är oroande siffror", säger TU:s chefsanalytiker Tobias Lindberg..

Fler nyheter från DN

DN - 10 minuter sedan

Massakern i Omagh

Mitt under pågående fredsprocess exploderar en bomb i staden Omagh. Nu fasar många för att Brexit kan häva den bräckliga fred som råder i Nordirland..

DN - 30 minuter sedan

Sprickan växer om Brexit i brittiska regeringen

”Vi har gjort framsteg i förhandlingarna, och inte minst om Nordirland. Nu gäller det att hålla huvudet kallt”. Det sa Storbritanniens premiärminister Theresa May på måndagen inför veckans laddade toppmöte i Bryssel.

DN - 45 minuter sedan

Ett urgröpt polisväsende ger urgröpt rättssäkerhet

DN 16/10 2018. Det spelar ingen roll hur mycket pengar man öser över en verksamhet som är så pass dysfunktionell som polismyndigheten: den kommer ändå inte att bli bättre..

DN - 1 timme sedan

Fortsatt S-styre i Malmö: Hade önskat en lösning över blockgränsen

MALMÖ. Det blir en fortsättning på det drygt två decennier långa S-styret i Malmö. Det stod klart under måndagen då både L och C valde att lägga ned sina röster när kommunfullmäktige skulle rösta om vem som ska styra staden under de kommande fyra åren..

DN - 1 timme sedan

Pekades ut som ”bluff-Pocahontas” av Trump – nu har dna-testet kommit

Hon kallades för ”bluff-Pocahontas” av Donald Trump. Nu har kvinnan som kan bli  presidentens främsta utmanare, Elizabeth Warren, dna-bevis på att hon har ett ursprung som går tillbaka till USA:s ursprungsinvånare..

DN - 1 timme sedan

IF Metall: Sexistiska attityderna har förändrats

Den mansdominerade industrin och fackförbundet IF Metall har haft stora problem med sexuella trakasserier. En undersökning i november i fjol visade att sex av tio kvinnliga medlemmar under 30 utsatts på sina arbetsplatser.  Ett år efter Metoo-upproret har attityderna förändrats, anser förbundsordförande Marie Nilsson.

DN - 1 timme sedan

Pettersson borta minst en vecka efter tacklingen

Vancouvers stjärnskott Elias Pettersson tvingas vila i sju-tio dagar från spel i NHL. Enligt uppgift drabbades succésvensken av en hjärnskakning efter att ha blivit överkörd av Floridabacken Mike Matheson i helgen..

DN - 1 timme sedan

Viktors val: Nej till inflytande – ja till bråk

Så kan Moderaterna och Socialdemokraterna hämnas på centerliberalernas bråkande. Sveriges ledande samhällsmagasin har hela historien..

DN - 1 timme sedan

ESS-gymnasiet tvingas bort efter klagomål på elever

ESS-gymnasiet måste lämna sina lokaler i Münchenbryggeriet på Södermalm i Stockholm. Anledningen är klagomål som har kommit in till utbildningsförvaltningen från hyresvärden angående flera händelser.  – Senast gäller det att elever på skolan har kastat gafflar mot en städare, säger gymnasiedirektören Peter Lyth till DN.

DN - 1 timme sedan

Nu ligger avgörandet i Annie Lööfs händer

Stefan Löfven har fått uppdraget att sondera en ny regering men avgörandet ligger i Annie Lööfs händer. C-ledaren vill både hålla ihop Alliansen och samregera med S men hon möter borgerligt motstånd. – Då gör vi större nytta i opposition, säger Ebba Busch Thor (KD)..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.