DN > Nyheter

Friday, 14 December, 11:36

Liknande nyheter

Taggar: Kommer synenpå SD att , knäckasvensk , borgerlighet
YLE - 20 jul 12 kl. 04:34

Läkare kan upptäcka människohandel

Alerta läkare kan upptäcka offer för människohandel och erbjuda dem hjälp. Men att tyda tecken kan vara svårt, eftersom fallen är så sällsynta. Essi Thesslund vid Pro-Tukipiste är utvecklingskoordinator för Iris-programmet, vars syfte är att hjälpa offer för människohandel.

Dagensanalys.se - 01 mar 17 kl. 10:46

8 av 10 tycker att fejknyheter påverkar synen på fakta

Åtta av tio vuxna svenskar menar att fejknyheter i hög utsträckning påverkar våra uppfattningar om grundläggande fakta när det gäller aktuella frågor och händelser. Det visar en ny undersökning som mediernas branschorganisation TU – Medier i Sverige presenterar i dag. Undersökningen visar att fyra av tio svenskar varje vecka ser nyhetsartiklar eller nyhetsinslag på internet som de uppfattar vara påhittade och osanna.

Expressen - 26 apr 13 kl. 11:04

Efter otäcka kraschen: "Det var så hemskt"

Kraschen i Tjeckien var så allvarlig att Isabelle Söderberg tvingades till en akut operation under natten mot fredag. Hennes stallkamrat Hanna Nilsson var med om samma krasch ? och säger att synen av sin skadade kompis lär hemsöka henne länge.

Expressen - 02 okt 13 kl. 17:40

Lucau talar ut om sin otäcka ögonskada

Philip Stenmalms stenhårda skott i ögat på Herdeiro Lucaus kunde ha fått ödesdigra konsekvenser. IFK Kristianstads målvakt ville ut och spela direkt efteråt - men nekades av klubbläkarna. ?

Expressen - 11 nov 13 kl. 01:08

Kusken opererad efter otäcka travolyckan

Kusken Marcus Schön skadades illa under fredagens tävlingar på Romme-travet. I helgen har han opererat sitt öga - men ännu är hans prognos osäker. – Just nu kan de inte säga om jag kommer återfå synen eller ej, berättar han för travronden.

Trelleborgs Allehanda - 02 jan 14 kl. 13:51

"Slottets" överlevare vill förändra synen på stroke

När han blev sjuk slutade telefonen att ringa. Branschens bemötande ledde till nio år av tystnad. I "Stjärnorna på slottet" talar skådespelaren Claes Månsson ut om stroken.

Kristianstadsbladet - 02 jan 14 kl. 13:51

"Slottets" överlevare vill förändra synen på stroke

När han blev sjuk slutade telefonen att ringa. Branschens bemötande ledde till nio år av tystnad. I "Stjärnorna på slottet" talar skådespelaren Claes Månsson ut om stroken.

UNT - 28 jan 14 kl. 09:32

"Vi måste bredda synen"

BASKET Keith Wright vs Migrationsverket-affären har blivit en het snackis. Nu hoppas Uppsala Basket att all uppståndelse ska väcka frågan om en regelförändring..

YLE - 08 apr 16 kl. 09:11

Finland har EU:s liberalaste drönarregler – sunt förnuft ska räcka långt

Reglerna för de som flyger obemannade luftfartyg har blivit lättare, Trafiksäkerhetsverket hoppas att det här ska inspirera till flera experiment med drönarna. Bland yrkesflygare finns det ändå en beställning på hårdare reglering. Enligt de nya reglerna som trädde i kraft i höstas får obemannade luftfarkoster flygas på max 150 meters höjd, i tätbebyggda områden och det krävs inget flygcertifikat eller tillstånd för att flyga en obemannad luftfarkost.

Dagens Media - 01 mar 17 kl. 11:09

Så många av svenskarna anser att fejknyheter påverkar synen på fakta

En färsk undersökning från TU visar att åtta av tio vuxna anser att fejknyheter i hög utsträckning påverkar våra uppfattningar om grundläggande fakta. Dessutom är var tredje person osäker på sin egen förmåga att upptäcka en fejknyhet. "Det är oroande siffror", säger TU:s chefsanalytiker Tobias Lindberg..

Dagens Media - 01 mar 17 kl. 11:09

Åtta av tio: "Fejknyheter påverkar synen på fakta"

En färsk undersökning från TU visar svenskarnas relation till falska nyheter. Resultatet visar bland annat att var tredje person osäker på sin egen förmåga att upptäcka en fejknyhet. "Det är oroande siffror", säger TU:s chefsanalytiker Tobias Lindberg..

Fler nyheter från DN

DN - 15 minuter sedan

Kina sänker tullar på bilar från USA

Kinas finansdepartement uppger på fredagen att de kommer att ta bort strafftullarna på bilar och bildelar från USA från den 1 januari 2019..

DN - 1 timme sedan

P4 firar jul med Arne Weise

Det blir en radiojul i P4 även i år, med både julkonserter och den traditionsenliga uppesittarkvällen dan före dopparedan..

DN - 4 timmar sedan

09.00: Löfven prövas av riksdagen

I dag röstas Stefan Löfven (S) sannolikt ner som statsministerkandidat av riksdagen. Om så sker kommer talmannen Andreas Norlén att fortsätta sina försök att hitta en kandidat som kan tolereras av riksdagen..

DN - 5 timmar sedan

Alexandra Carlsson Tenitskaja: Vad hjälper det våra påsar under ögonen

Mynttorget. Riksdagens presscenter 09.45.

DN - 6 timmar sedan

”Nationalstaterna är överspelade”

Vågen av högerpopulism kan ses som dödsryckningar..

DN - 19 timmar sedan

”Forskningen måste få mer stöd”

Sjuka barn pantar flaskor..

DN - 11 timmar sedan

Julvädret: Hopp om snö i stora delar av landet

Just nu tyder det mesta på att vi får klassiskt svenskt julväder i år..

DN - 12 timmar sedan

Utredning öppnad om Trumps installation

Federala åklagare i USA har öppnat en brottsutredning om den kommitté som ansvarade för president Donald Trumps installation i januari 2017. Enligt Wall Street Journal rör utredningen frågor hur medel som samlats in använts av kommittén..

DN - 12 timmar sedan

”Doobidoo” kommer tillbaka – med Lasse Kronér

Nu står det klart att det populära SVT-programmet ”Doobidoo” får en ny säsong nästa år och att Lasse Kronér fortsätter som programledare, rapporterar  Göteborgs-Posten..

DN - 16 timmar sedan

Filmrecension: Kaxiga hbtq-kämpar visar vägen i ”En armé av älskande”

Kaxiga kärlekskämpar visade vägen för dagens hbtq-kamp. Ingrid Rybergs dokumentär samlar filmer och minnen från den tid tid då allt fler modiga slutade att skämmas för sin kärlek till människor av samma kön. En positivt energisk hyllning av pionjärerna..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.