Dagensanalys.se > Ekonomi

Sunday, 17 February, 18:38

Dagensanalys.se - 23 sep 18 kl. 05:18

Google Data Studio lämnar betafasen och rullas utTvå år efter att Google lanserade Google Data Studio lämnar nu datatjänsten sin betafas och blir tillgänglig på alla marknader fullt ut. Data Studio är idag en del av Google Marketing Platform och har integrationer med Google Analytics, Google Ads, Display & Video 360, Search Ads 360, YouTube Analytics, Google Sheets och Google BigQuery. Det finns även hundratals integrationer utanför Google till Data Studio. Enligt Google har tjänsten redan idag miljontals användare..
Läs mer på Dagensanalys.se
Läs mer om:
Data Studio, Google, Google Data Studio, Studio, Google Marketing Platform, Google Analytics, Ads, Analytics, Sheets, Google BigQuery

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Google, Data, Studio, lämnar, betafasenoch , rullasut
DN - 01 nov 18 kl. 13:57

Google-anställda i stor protest mot företaget

Många Google-anställda lämnar i dag jobbet i ett gemensamt uppror mot den rådande kulturen på företaget. Först ut var Singapore och under dagen väntas tusentals ansluta världen över. .

Dagensanalys.se - 30 jun 16 kl. 11:21

Undersökningsjätten som lämnar ifrån sig sin data till Google

Sifo är en av Sveriges största undersökningsinstitut som mäter allt från val till webb. Deras största kassako är Orvesto som mäter både gammelmedia och internet. För att nå köpare av sin data använder de annonsverktyget Doublick från sökjätten Google.

YLE - 24 okt 13 kl. 08:20

Bakom kulisserna på Google

På Mannerheimvägen 12 finns ett kontorshotell. Här hyr små företag som inte har något ?eget?

Dagensanalys.se - 17 apr 17 kl. 12:31

Google kämpar om online-shopparna

Google lanserar nu en ny funktion i sin bildsök för att locka online-shopparna att göra sina sökningar efter nya produkter där istället för på Amazon eller Pinterest. Nyligen uppmärksammades att hela 55 % av online-shoppare i USA börjar sina sökningar på Amazon, en siffra som bara ett år tidigare var 44 % enligt företaget BloomReach. Detta har fått Google att reagera, eftersom de gärna vill att sökningar ska börja hos dem.

Dagensanalys.se - 10 sep 18 kl. 16:12

”Låt inte din strategiska data hamna i en återvändsgränd”

Kees de Jong som är GM EMEA på Sizmek skriver i sin krönika att ”Det är endast genom transparens om vilken data som används, hur mycket pengar som spenderas och vilka resultat som uppnås som företag kan utvärdera sina kampanjer.” Och visst är det så. I vår datadrivna värld är företagsledare väl medvetna om hur viktigt det är att förstå kundernas behov för att lansera framgångsrika sälj- eller marknadsaktiviteter.

Dagensanalys.se - 12 jan 18 kl. 10:03

5 tips för att maximera möjligheterna med Google Analytics

Många använder sig av Google Analytics för att följa hur en sajt eller kampanj presterar, men det finns en hel del tips och trix för att optimera hur du använder Analytics. Enligt Karl Norling på managementkonsultföretaget Curamando finns det ett antal frågor du bör ställa dig, och sedan några saker som du bör lägga en del tid på för att verkligen göra din sajt affärsdrivande. Varför har du en sajt?

Dagensanalys.se - 20 okt 16 kl. 15:56

Google lanserar nya uppdateringar i sin marknadsundersökningstjänst

Google lanserar några avgörande ändringar den fyra år gamla undersökningstjänsten Google Consumer Surveys. Man kommer bland annat att förbättra design, och integrera delar av tjänsten i plattformen Analytics 360. Läs mer: Googles undersökningstjänst paras ihop med Marketsight Verktyget komma nu delas i två delar, där en (under det nya namnet Google Surveys 360)  kommer sikta på marknadsförare på företagsnivå och alltså integreras i Google Analytics 360.

Dagensanalys.se - 23 apr 18 kl. 13:38

Så här samlar Facebook data på dem som inte har ett konto

En av de mer intressanta saker som kom ut från förhören med Mark Zuckerbergs under kongressens vittnesmål under förra veckan var att Facebook samlar in data från alla även om de inte har ett Facebook-konto. Ännu mer intressant är att det inte finns något sätt att undvika att de samlar data från dig fast du inte har ett Facebook-konto. Facebook publicerade ett blogginlägg under förra veckan för att förklara varför de samlar in data från de som inte har ett konto.

Dagensanalys.se - 16 maj 17 kl. 12:31

Google skyddar varumärken från att synas i fel sammanhang

Google inför möjligheten att blocka annonser från specifika sidor och inte från en hel domän, samtidigt skapas ett nytt ”Policy Center” för att ge publicister möjlighet att bemöta blockeringen. Googles AdSense kunde tidigare bara blockera reklam från en hel domän, något som gjorde att det tog tid innan en blockering infördes, och det var svårt för publicisten att veta vad som var fel. Men mot bakgrund av den senaste tidens kritik mot att reklam syns i ofördelaktiga sammanhang på exempelvis YouTube uppdaterar nu Google sin verktygslåda för att skydda såväl annonsörer som publicister.

Dagensanalys.se - 21 mar 17 kl. 17:57

Allt fler lämnar YouTube och Google

Igår rapporterade vi om att Googles miss med annonsering tillsammans med extremistfilmer på YouTube lett till att flera stora annonsörer avslutat sitt samarbete. Idag meddelar detaljhandelsföretaget Marks & Spencer att de också lämnar annonsplatser som ägs av Google, och fler verkar vara på väg. Det var i slutet på förra veckan som det uppdagades att annonser syntes före extremistfilmer som förespråkar terrorism.

Fler nyheter från Dagensanalys.se

Dagensanalys.se - Igår: 19:28

Apple köper analysföretaget DataTiger

DataTiger hjälper sina kunder att skräddarsy marknadsföringssystem så att de kan maximera analysnyttan. Enligt DataTiger är data och analys “the fastest and easiest way to increase retention and monetisation”. Och tillägger “with our platform you can individually optimize the marketing flows for your customers in real-time across all channels.

Dagensanalys.se - I förrgår: 15:11

Nu tar Adobe personaliseringen till de fysiska butikerna

Företags konkurrenskraft och kundlojalitet bygger i dag i allt större utsträckning på personaliserade kundupplevelser. Nya funktioner i Adobe Experience Manager gör det nu möjligt att erbjuda digitala upplevelser som följer kunderna på alla skärmar de möter – även i fysiska butiker. Den digitala utvecklingen bidrar i snabb takt till nya kundbeteenden.

Dagensanalys.se - I förrgår: 15:14

Schibsted först i Norden med en AR-annonsprodukt

Nu lanserar Schibsted ett nytt format som tar annonsörer ännu närmre sin målgrupp. Genom att blanda den digitala och fysiska världen kan Augmented Reality (AR) skapa både ökat engagemang och stärkt betalningsvilja. om första medieaktör i Norden erbjuder nu Schibsted Sales & Inventory (SSI) en standardiserad AR-annonsprodukt.

Dagensanalys.se - I förrgår: 05:17

Dela listor i LinkedIn Sales Navigator och mer i senaste uppdateringen

LinkedIn har uppdaterat sin Sales Navigator med nya funktioner som gör det möjligt att bland annat dela prospeklistor med kollegor. LinkedIn är ett trevlig häng för dig som söker jobb eller vill vidga ditt nätverk. Det är också ett verktyg för rekryterare och säljare av olika produkter och tjänster.

Dagensanalys.se - I förrgår: 04:53

TikTok lanserar sponsrade videoklipp

Nu kan alla annonsörer nå ut till TikToks unga publik genom att visa målgruppsanpassade videoklipp. Ett första test av “Sponsored” innehåll dök upp från cykelmärket Specialized på TikTok. Rolling through TikTok and got an ad from Specialized Bikes that just takes you to their profile when you tap “Learn more” but then brings up “video ads do not support this feature” when you tap on the promoted music track.

Dagensanalys.se - I förrgår: 04:43

SurveyMonkey integreras med Microsoft

Gör-det-själv-verktyget SurveyMonkey och Microsoft är numera samarbetspartners. Tanken är att användare av Microsofts plattformar numera ska kunna lyfta in feedback från sina kunder direkt in i sin vanliga miljö. “Combining the insights from customer and employee feedback with operational information from Power BI can help customers transform their businesses,” kommenterar SurveyMonkey.

Dagensanalys.se - I förrgår: 19:49

Så här ska Amazon få sin AI-assistent att bli ännu smartare

Även om Amazons Alexa redan har 80.000 skills (tänk appar) vill man nu öka takten så att AI-assistenten blir ännu smartare. Nu kan nämligen vem som helst (ja, även du) börja koda skills för Alexa.

Dagensanalys.se - 14 feb 19 kl. 17:00

Nu ska föräldrar få hjälp att fatta E-sport

Inet har sedan tidigare ingått i ett treårigt samarbete med Female Legends målet är bland andra att på ett pedagogiskt vis ge föräldrar och andra vuxna en bättre förståelse för tävlingsinriktade tv- och datorspel. – Vi tycker att det är viktigt att vuxenvärlden skaffar sig större insyn i e-sporten, så att fler engagerar sig och bidrar till en bättre miljö online, säger Johan Wahlberg, marknads- och försäljningschef på Inet. Inet har sedan tidigare ingått i ett treårigt samarbete med Female Legends för att kämpa för en mer inkluderande e-sport genom projektet Framtidens e-sport.

Dagensanalys.se - 14 feb 19 kl. 16:11

En analytiker i teamet – så viktigt!

Oavsett bransch och vilken kundupplevelse du arbetar med – är dessa tips guld värda! I detta avsnitt av Growthpodden får du svar på hur du ska ta hjälp för att driva digital transformation. Dessutom berättar man vilka kompetenser du behöver ha med dig på den resan och varför det är så viktigt att ha en analytiker med i teamet.

Dagensanalys.se - 14 feb 19 kl. 15:31

Ny marknads- och försäljningschef på Åhléns

Cecilia Mortimer Meurling, nuvarande försäljningschef på Åhléns, får en ny roll som marknads- och försäljningschef. c – För att hela tiden kunna utveckla mötet med våra kunder lever vi i ständig förändring. Genom ett gemensamt ledarskap för marknad och försäljning tar vi tillvara potentialen i Åhléns starka varumärke, samtidigt som vi förstärker våra försäljningsinsatser.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.