Dagensanalys.se > Ekonomi

Sunday, 16 December, 20:26

Dagensanalys.se - 23 sep 18 kl. 05:18

Google Data Studio lämnar betafasen och rullas utTvå år efter att Google lanserade Google Data Studio lämnar nu datatjänsten sin betafas och blir tillgänglig på alla marknader fullt ut. Data Studio är idag en del av Google Marketing Platform och har integrationer med Google Analytics, Google Ads, Display & Video 360, Search Ads 360, YouTube Analytics, Google Sheets och Google BigQuery. Det finns även hundratals integrationer utanför Google till Data Studio. Enligt Google har tjänsten redan idag miljontals användare..
Läs mer på Dagensanalys.se
Läs mer om:
Data Studio, Google, Google Data Studio, Studio, Google Marketing Platform, Google Analytics, Ads, Analytics, Sheets, Google BigQuery

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Google, Data, Studio, lämnar, betafasenoch , rullasut
DN - 01 nov 18 kl. 13:57

Google-anställda i stor protest mot företaget

Många Google-anställda lämnar i dag jobbet i ett gemensamt uppror mot den rådande kulturen på företaget. Först ut var Singapore och under dagen väntas tusentals ansluta världen över. .

Dagensanalys.se - 30 jun 16 kl. 11:21

Undersökningsjätten som lämnar ifrån sig sin data till Google

Sifo är en av Sveriges största undersökningsinstitut som mäter allt från val till webb. Deras största kassako är Orvesto som mäter både gammelmedia och internet. För att nå köpare av sin data använder de annonsverktyget Doublick från sökjätten Google.

YLE - 24 okt 13 kl. 08:20

Bakom kulisserna på Google

På Mannerheimvägen 12 finns ett kontorshotell. Här hyr små företag som inte har något ?eget?

Dagensanalys.se - 17 apr 17 kl. 12:31

Google kämpar om online-shopparna

Google lanserar nu en ny funktion i sin bildsök för att locka online-shopparna att göra sina sökningar efter nya produkter där istället för på Amazon eller Pinterest. Nyligen uppmärksammades att hela 55 % av online-shoppare i USA börjar sina sökningar på Amazon, en siffra som bara ett år tidigare var 44 % enligt företaget BloomReach. Detta har fått Google att reagera, eftersom de gärna vill att sökningar ska börja hos dem.

Dagensanalys.se - 10 sep 18 kl. 16:12

”Låt inte din strategiska data hamna i en återvändsgränd”

Kees de Jong som är GM EMEA på Sizmek skriver i sin krönika att ”Det är endast genom transparens om vilken data som används, hur mycket pengar som spenderas och vilka resultat som uppnås som företag kan utvärdera sina kampanjer.” Och visst är det så. I vår datadrivna värld är företagsledare väl medvetna om hur viktigt det är att förstå kundernas behov för att lansera framgångsrika sälj- eller marknadsaktiviteter.

Dagensanalys.se - 12 jan 18 kl. 10:03

5 tips för att maximera möjligheterna med Google Analytics

Många använder sig av Google Analytics för att följa hur en sajt eller kampanj presterar, men det finns en hel del tips och trix för att optimera hur du använder Analytics. Enligt Karl Norling på managementkonsultföretaget Curamando finns det ett antal frågor du bör ställa dig, och sedan några saker som du bör lägga en del tid på för att verkligen göra din sajt affärsdrivande. Varför har du en sajt?

Dagensanalys.se - 20 okt 16 kl. 15:56

Google lanserar nya uppdateringar i sin marknadsundersökningstjänst

Google lanserar några avgörande ändringar den fyra år gamla undersökningstjänsten Google Consumer Surveys. Man kommer bland annat att förbättra design, och integrera delar av tjänsten i plattformen Analytics 360. Läs mer: Googles undersökningstjänst paras ihop med Marketsight Verktyget komma nu delas i två delar, där en (under det nya namnet Google Surveys 360)  kommer sikta på marknadsförare på företagsnivå och alltså integreras i Google Analytics 360.

Dagensanalys.se - 23 apr 18 kl. 13:38

Så här samlar Facebook data på dem som inte har ett konto

En av de mer intressanta saker som kom ut från förhören med Mark Zuckerbergs under kongressens vittnesmål under förra veckan var att Facebook samlar in data från alla även om de inte har ett Facebook-konto. Ännu mer intressant är att det inte finns något sätt att undvika att de samlar data från dig fast du inte har ett Facebook-konto. Facebook publicerade ett blogginlägg under förra veckan för att förklara varför de samlar in data från de som inte har ett konto.

Dagensanalys.se - 16 maj 17 kl. 12:31

Google skyddar varumärken från att synas i fel sammanhang

Google inför möjligheten att blocka annonser från specifika sidor och inte från en hel domän, samtidigt skapas ett nytt ”Policy Center” för att ge publicister möjlighet att bemöta blockeringen. Googles AdSense kunde tidigare bara blockera reklam från en hel domän, något som gjorde att det tog tid innan en blockering infördes, och det var svårt för publicisten att veta vad som var fel. Men mot bakgrund av den senaste tidens kritik mot att reklam syns i ofördelaktiga sammanhang på exempelvis YouTube uppdaterar nu Google sin verktygslåda för att skydda såväl annonsörer som publicister.

Dagensanalys.se - 21 mar 17 kl. 17:57

Allt fler lämnar YouTube och Google

Igår rapporterade vi om att Googles miss med annonsering tillsammans med extremistfilmer på YouTube lett till att flera stora annonsörer avslutat sitt samarbete. Idag meddelar detaljhandelsföretaget Marks & Spencer att de också lämnar annonsplatser som ägs av Google, och fler verkar vara på väg. Det var i slutet på förra veckan som det uppdagades att annonser syntes före extremistfilmer som förespråkar terrorism.

Fler nyheter från Dagensanalys.se

Dagensanalys.se - 3 timmar sedan

Google lanserar banners för konvertering

Google har lanserat bidding för banners som ska konvertera. Formatet heter “Pay for conversions”. Med det nya formatet behöver du bara betala när någon faktiskt konverterar från annonsen, istället för klick eller visningar.

Dagensanalys.se - 4 timmar sedan

Hubspots samarbete med AWS ändrar spelplanen

Samarbetet som löper de närmaste 3 åren ska enligt både Hubspot och Amazon Web Services (AWS) gynna alla existerande återförsäljare och startups som redan är anslutna. Hubspot vill med andra ord bli mer som Slack och Salesforce samt få fler att ansluta sig till sin plattform. Läs också: Intervju med internationella marknadschefen för Hubspot Exempelvis kommer startupföretag få möjligheter att snabbt komma upp på banan med hjälp av den infrastruktur som AWS tillhandahåller.

Dagensanalys.se - 4 timmar sedan

Med gratisverktyget Clarity från Bing kan du analysera alla musrörelser och klick

Sökmotorn Bing från Microsoft har lanserat Clarity, en gratis analystjänst. Med Clarity kan du se hur besökare interagerar med din sajt på musnivå och följa alla rörelser. Clarity kan spela upp alla besök (sessioner) och visa hur besökaren faktiskt interagerade med sajten.

Dagensanalys.se - 4 timmar sedan

WPP anställer sin första Chief Marketing and Growth Officer

Det är ingen munter stämning så här i juletid på WPP. Tusentals ska varslas och bolag ska säljas. Men för att driva på den egna affären har man nu tagit in en Chief Marketing and Growth Officer.

Dagensanalys.se - 4 timmar sedan

Nu kan företag lägga till länkknappar till sina webbsidor på Instagram

Instagram och Facebook börjar allt mer smälta samman. Senast är att om du har ett företagskonto ska du snart kunna lägga till boka-köp och andra knappar.  Så nu ska det bli ännu enklare att konvertera till köp, bokningar, donationer eller vad man nu vill.

Dagensanalys.se - I förrgår: 13:56

Allt fler väljer streaming för hemmet

Aptiten för streamingtjänster hos de nordiska konsumenterna fortsätter att öka. Idag abonnerar 5,3 miljoner hushåll i Norden på minst en betald streamingtjänst (SVOD). Och allt fler hushåll skaffar ytterligare abonnemang, fenomenet som kallas ”stacking”.

Dagensanalys.se - I förrgår: 14:04

”Nästa år går AI-revolutionen in i nästa fas”

Nästa år går AI-revolutionen in i nästa fas och växer samman med IoT. Smarta analyser med digitala tvillingar ger nya insikter för företag. Dessutom tar blockkedjan fart på allvar, siar Christian Pedersen från IFS.

Dagensanalys.se - I förrgår: 13:53

28-årig svensk blir ny Global Head of Marketing på Autobutler

Online marknadsplatsen för bilreparationer, Autobutler, tillsätter Dino Denic som Global Head of Marketing. På kort tid har den 28-årige Denic markerat sig inom den europeiska verkstadsbranschen som expert inom digital marknadsföring och han har nu tillsatts som Global Head of Marketing på Autobutler, för att digitalisera den analoga verkstadsbranschen i hela Europa. Han styr nu marknadsföringen i fem länder – Sverige, Danmark, Tyskland, England och Frankrike.

Dagensanalys.se - I förrgår: 00:13

YouTube Rewind 2018 är mest ogillad någonsin

Det årliga videoklippet som lyfter fram utmärkande händelser på Youtube har blivit det mest ogillade. Hela 10 miljoner ogilla har klippet i skrivande stund. Kanske för att några av de mest populära klippen eller kreatörerna inte fick vara med?

Dagensanalys.se - I förrgår: 23:59

Undersökningsföretaget YouGov köper Portent.IO

Undersökningsföretaget YouGov har i dagarna köpt upp företaget Portent.IO för att komma åt deras system och funktioner för att mäta TV, sociala medier och effekterna av marknadsinsatser. Portent.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.