SVT > Inrikes

Monday, 22 October, 10:08

SVT - 23 sep 18 kl. 05:15

Guldålder för svenska rejvscenen – får polis att ageraRejvkulturen är starkare än på länge i Sveriges storstäder och den som haft lust att dansa från natt till tidig förmiddag har kunnat göra det på någon av alla illegala utomhusfester som ägt rum i det grönskande Sommarsverige. – Förr var det gymnastikhallar och lokaler, men nu är det ute i naturen som gäller, säger polisen Dan Windt..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Sveriges, Sommarsverige, Dan Windt

Dela artikeln

1146 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Guldålderför svenska , rejvscenenfår , polisatt , agera
SmålandsPosten - 05 okt 13 kl. 09:17

Hollywoods guldålder välförtjänt beteckning

Jag tog en vecka ledigt från biobesök och valde att blicka bakåt. Nya filmer på stor duk fick stå tillbaka för hemmakvällar med klassiker och en och annan gammal bortglömd pärla. En filmhistorisk lust som startade med att jag ramlade över William Wellmans fina moraldrama och västernfilm The ox-bow incident från 1939 med Henry Fonda i huvudrollen.

Sydsvenskan - 03 feb 13 kl. 06:30

En guldålder för bokbranschen

Hipsters med tjocka glasögonbågar, ton-åringar i prydliga skoluniformer och kvinnor i pashminasjalar köar utanför södra Asiens största litteraturfestival. Solen steker i Jaipur där den svällande indiska bokbranschen träffas i slutet av januari varje år.?Böcker hyllas i Indien.

Expressen - 26 maj 13 kl. 07:26

Vi måste k-märka bilismens guldålder

"Vore det inte lika bra att K-märka alla tre plus garagebyn i Nyköping? Det finns bara några få bevarade miljöer kvar från bilismens guldålder - Riksantikvarieämbetet måste slå vakt om dessa kulturarv"..

HBL - 29 apr 14 kl. 22:03

En guldålder att minnas

De baltiska länderna haft naturligtvis haft sina stora steg framåt förut också. Också åren nu är en bra tid.I nordvästra Lettland seglade hertigen av Kurland och hans handelsflotta redan på 1600-talet från Ventspils och Liepaja till både England, Holland, Frankrike och Portugal.

SvD - 24 nov 14 kl. 18:34

Ny guldålder för poddradion

Nya format och insikten att det faktiskt går att tjäna pengar på poddar har lett till en ny guldålder för poddradion. SvD Näringsliv har träffat grundarna bakom Acast och Opinion, som båda vill revolutionera branschen – fast på olika sätt..

SVT - 09 jan 15 kl. 19:20

”70-talet var barnprogrammets guldålder”

SVT:s Bolibompa görs om, det blir en ny morgonshow för de yngsta och satsningar på digitala plattformar. Men kulturjournalisten Malena Janson som skrivit boken ”När bara den bästa TV:n var god nog åt barnen” menar att det var 70-talet som var barnprogrammens guldålder..

SVT - 10 apr 15 kl. 06:00

”A Most Violent Year” åberopar maffiafilmens guldålder

Stilig, stram och spännande thriller som får Fredrik Sahlin att tänka på Michael Corleone och genrens guldålder..

E24 - 11 jul 15 kl. 08:00

Guldålder för läkemedelsindustrin på väg tillbaka

Sedan 90-talet har stora delar av den traditionella läkemedelsbranschen strävat i motvind. Men nu verkar trenden ha vänt och enligt vissa analytiker börjar det likna den guldålder som branschen en gång hade. SvD Näringsliv har besökt Astra Zeneca i Mölndal där 200 nya forskare anställts.

Skånskan - 17 feb 16 kl. 14:57

Hollywoods guldålder invigde Berlinfestival

Filmfestival Ingela Brovik rapporterar från den pågående filmfestivalen i Berlin:1951 startade Berlinale Internationale Filmfestspiele Berlin, i dåvarande Västberlin. 1951 utspelas också årets festivalinvigningsfilm Hail, Ceasar!.
Filmen har regisserats av bröderna Joel och Ethan Coen och har George Clooney i huvudrollen.

YLE - 27 jul 16 kl. 17:19

Skarvarnas guldålder är förbi i Västnyland

Skarvkolonin i Västnyland minskar igen. Det är mycket möjligt att den fortsätter att minska, och det är bland annat havsörnen som ser till att skarvarna inte ökar. Finlands miljöcentral har räknat ut att det finns 25 500 skarvbon i landet den här sommaren.

Dagensanalys.se - 01 sep 16 kl. 16:00

Infograf: videon på väg in i en ny guldålder på internet

Videon spås ta över allt mer av vårt framtida surfande på nätet. ”On demand”-tjänster, live-videos på sociala medier, eller den ständigt ökande mängden av kattklipp verkar peka på att videon är på väg in i en ny guldålder. Här ge vi er en bra infograf som ger några bra siffror på den digitala videons enorma ökning bara de senaste åren.

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Stefan Löfven och talman Andreas Norlén möts

Nu har halva tiden gått för Stefan Löfvens (S) sonderingsuppdrag. Klockan 9:00 i dag träffas han och talmannen Andreas Norlén..

SVT - 2 timmar sedan

Hårdare kritik mot svenska gränskontroller än man tidigare trott

Kritiken mot de svenska gränskontrollerna är värre än det tidigare har varit känt, enligt Sveriges radio Ekots granskning..

SVT - 5 timmar sedan

Så sänker du dina matkostnader

Dyra uteluncher, mat som möglar i kylskåpet och storkok som aldrig blir av. Här tipsar dietisten och föreläsaren Hanna Olvenmark om hur du kan sänka dina matkostnader och samtidigt spara tusenlappar..

SVT - 12 timmar sedan

Federley: ”Center-hatet” har eskalerat efter valrörelsen

Ilskan mot Centerpartiet har eskalerat efter valrörelsen, det säger Fredrick Federley (C), som beskriver det som att en ”väldigt moderatnära” svans med alla medel har försökt trycka bort Centerpartiet..

SVT - 14 timmar sedan

Fler björnattacker än tidigare år

I helgen har det rapporterats om två björnar som har skjutits efter att ha angripit älgjägare. – Det är ett större antal attacker i år än tidigare år, säger Benny Gäfvert vid Rovdjurscentret de 5 Stora..

SVT - 15 timmar sedan

Centerpartiets strategi: Vill locka över Miljöpartiet

Centerpartiet vill locka över Miljöpartiet för att bli det största blocket. Det säger Centerpartiets Fredrick Federley, i SVT:s Agenda i kväll..

SVT - 15 timmar sedan

Regeringen förbereder opolitisk budget

Statsminister Stefan Löfvens (S) övergångsregering kan tvingas lägga fram en opolitisk budget i höst. Många vallöften kommer då att strykas..

SVT - 17 timmar sedan

Utbildning ska göra det lättare att utreda sexbrott

En majoritet av alla sexualbrott polisanmäls inte, och av de våldtäkter som kommer till polisens kännedom klaras få upp. 2017 ledde en av tio polisanmälningar om våldtäkt till åtal. Men genom en ny utbildning som är särskilt inriktad på sexualbrott ska polisen nu bli bättre på att utreda våldtäkter och andra sexualbrott..

SVT - 23 timmar sedan

Svensk medborgare efterlyst för mord i Norge

Norsk polis har gått ut med en efterlysning på en svensk medborgare som misstänks ha knivmördat en person i Oslo tidigare i veckan. Mannen misstänks också ha utfört ett knivrån i staden..

SVT - Igår: 08:19

Allt fler polisanmäls för vab-fusk – explosionsartad ökning

Det upptäckta vab-fusket ökar explosionsartat i år. Hittills har över 43 miljoner kronor krävts tillbaka från föräldrar som gjort fel, enligt siffror som TT tagit del av. Antalet polisanmälningar har nästan fördubblats..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.