SVT > Inrikes

Wednesday, 20 February, 10:39

SVT - 23 sep 18 kl. 05:15

Guldålder för svenska rejvscenen – får polis att ageraRejvkulturen är starkare än på länge i Sveriges storstäder och den som haft lust att dansa från natt till tidig förmiddag har kunnat göra det på någon av alla illegala utomhusfester som ägt rum i det grönskande Sommarsverige. – Förr var det gymnastikhallar och lokaler, men nu är det ute i naturen som gäller, säger polisen Dan Windt..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Sveriges, Sommarsverige, Dan Windt

Dela artikeln

1147 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Guldålderför svenska , rejvscenenfår , polisatt , agera
SmålandsPosten - 05 okt 13 kl. 09:17

Hollywoods guldålder välförtjänt beteckning

Jag tog en vecka ledigt från biobesök och valde att blicka bakåt. Nya filmer på stor duk fick stå tillbaka för hemmakvällar med klassiker och en och annan gammal bortglömd pärla. En filmhistorisk lust som startade med att jag ramlade över William Wellmans fina moraldrama och västernfilm The ox-bow incident från 1939 med Henry Fonda i huvudrollen.

Sydsvenskan - 03 feb 13 kl. 06:30

En guldålder för bokbranschen

Hipsters med tjocka glasögonbågar, ton-åringar i prydliga skoluniformer och kvinnor i pashminasjalar köar utanför södra Asiens största litteraturfestival. Solen steker i Jaipur där den svällande indiska bokbranschen träffas i slutet av januari varje år.?Böcker hyllas i Indien.

Expressen - 26 maj 13 kl. 07:26

Vi måste k-märka bilismens guldålder

"Vore det inte lika bra att K-märka alla tre plus garagebyn i Nyköping? Det finns bara några få bevarade miljöer kvar från bilismens guldålder - Riksantikvarieämbetet måste slå vakt om dessa kulturarv"..

HBL - 29 apr 14 kl. 22:03

En guldålder att minnas

De baltiska länderna haft naturligtvis haft sina stora steg framåt förut också. Också åren nu är en bra tid.I nordvästra Lettland seglade hertigen av Kurland och hans handelsflotta redan på 1600-talet från Ventspils och Liepaja till både England, Holland, Frankrike och Portugal.

SvD - 24 nov 14 kl. 18:34

Ny guldålder för poddradion

Nya format och insikten att det faktiskt går att tjäna pengar på poddar har lett till en ny guldålder för poddradion. SvD Näringsliv har träffat grundarna bakom Acast och Opinion, som båda vill revolutionera branschen – fast på olika sätt..

SVT - 09 jan 15 kl. 19:20

”70-talet var barnprogrammets guldålder”

SVT:s Bolibompa görs om, det blir en ny morgonshow för de yngsta och satsningar på digitala plattformar. Men kulturjournalisten Malena Janson som skrivit boken ”När bara den bästa TV:n var god nog åt barnen” menar att det var 70-talet som var barnprogrammens guldålder..

SVT - 10 apr 15 kl. 06:00

”A Most Violent Year” åberopar maffiafilmens guldålder

Stilig, stram och spännande thriller som får Fredrik Sahlin att tänka på Michael Corleone och genrens guldålder..

E24 - 11 jul 15 kl. 08:00

Guldålder för läkemedelsindustrin på väg tillbaka

Sedan 90-talet har stora delar av den traditionella läkemedelsbranschen strävat i motvind. Men nu verkar trenden ha vänt och enligt vissa analytiker börjar det likna den guldålder som branschen en gång hade. SvD Näringsliv har besökt Astra Zeneca i Mölndal där 200 nya forskare anställts.

Skånskan - 17 feb 16 kl. 14:57

Hollywoods guldålder invigde Berlinfestival

Filmfestival Ingela Brovik rapporterar från den pågående filmfestivalen i Berlin:1951 startade Berlinale Internationale Filmfestspiele Berlin, i dåvarande Västberlin. 1951 utspelas också årets festivalinvigningsfilm Hail, Ceasar!.
Filmen har regisserats av bröderna Joel och Ethan Coen och har George Clooney i huvudrollen.

YLE - 27 jul 16 kl. 17:19

Skarvarnas guldålder är förbi i Västnyland

Skarvkolonin i Västnyland minskar igen. Det är mycket möjligt att den fortsätter att minska, och det är bland annat havsörnen som ser till att skarvarna inte ökar. Finlands miljöcentral har räknat ut att det finns 25 500 skarvbon i landet den här sommaren.

Dagensanalys.se - 01 sep 16 kl. 16:00

Infograf: videon på väg in i en ny guldålder på internet

Videon spås ta över allt mer av vårt framtida surfande på nätet. ”On demand”-tjänster, live-videos på sociala medier, eller den ständigt ökande mängden av kattklipp verkar peka på att videon är på väg in i en ny guldålder. Här ge vi er en bra infograf som ger några bra siffror på den digitala videons enorma ökning bara de senaste åren.

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Swedbanks aktie rasar på börsen

När Stockholsmbörsen öppnade klockan 09.00 på morgonen stod det klart att aktien faller 5,6 procent. Raset kommer efter SVT:s avslöjande om misstänkt penningtvätt..

SVT - 1 timme sedan

Ställ dina frågor om den misstänkta penningtvätten i Swedbank

Swedbank kan ha använts för omfattande och systematisk penningtvätt under närmare ett decennium. Totalt har minst 40 miljarder kronor slussats mellan misstänkta konton i Swedbank och Danske Bank i Baltikum. Det visar en granskning som Uppdrag granskning och SVT Nyheter har gjort.

SVT - 5 timmar sedan

20 februari: Nattens nyheter

SVT - 5 timmar sedan

Brevhotande man hade krut på diskbänken – Säpo reagerade inte

Mannen hade hotat nästan hela regeringen. I bostaden fanns krut och hotfulla lappar om att döda och bomba, men Säpo reagerade inte på detta när de gjorde en husrannsakan då 43-åringen misstänktes för olaga hot. 43-åringen fri i nästan ett halvår.

SVT - 11 timmar sedan

Statsvetare: ”Det är allvarligt och mycket olämpligt”

Att som EU-parlamentariker ta välavlönade sidouppdrag i privata bolagsstyrelser är både allvarligt och olämplig. Det menar Marja Lemne, lektor i statsvetenskap, som nu reagerar på SVT:s granskning. – Jag personligen tycker man skall vara väldigt aktsam med sådana här saker, säger hon till SVT Nyheter..

SVT - 11 timmar sedan

AF-chefen kallas till riksdagen – måste förklara robothaveriet

Arbetsförmedlingens generaldirektör kallas till riksdagens arbetsmarknadsutskott för att förklara det it-haveri som kan ha orsakat upp till 70 000 felbeslut..

SVT - 12 timmar sedan

Ny granskning: Få anmäler kränkningar av förskolebarn

Trots krav i lagen är det ovanligt att förskolor anmäler när barn kränks av personalen. Enligt en ny granskning kan mörkertalet vara stort..

SVT - 12 timmar sedan

”Alla mina styrkor blev mina svagheter”

När reklamstrategen Tomas Strand var i 30-årsåldern slog utbrändheten till med full kraft. Det tog honom fyra år innan han kunde ta sig tillbaka till arbetslivet igen. – Jag tvingades att flytta hem till mina föräldrar och få hjälp, berättar han..

SVT - 13 timmar sedan

Flyktingar i Sverige polisanmäler syriska regimen – första ärendet i sitt slag

Flera flyktingar som kommit till Sverige polisanmäler nu för första gången den syriska regimen för krigsförbrytelser. De hoppas att det kan leda till en rättegång här i Sverige. En av personerna bakom anmälan är Abdulnaser, som nu hoppas på upprättelse för offren och deras familjer.

SVT - 14 timmar sedan

EU-toppen Cecilia Wikström (L) tjänar 70 000 extra i månaden – på sidouppdrag

Liberalernas Cecilia Wikström (L) tjänar 70 000 kronor på extraknäck, varje månad. Detta utöver den lön hon lyfter som EU-parlamentariker. SVT Nyheters genomgång av EU-parlamentarikernas sidouppdrag visar att Wikström sticker ut på området.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.