SVT > Inrikes

Wednesday, 12 December, 02:01

SVT - 23 sep 18 kl. 05:15

Guldålder för svenska rejvscenen – får polis att ageraRejvkulturen är starkare än på länge i Sveriges storstäder och den som haft lust att dansa från natt till tidig förmiddag har kunnat göra det på någon av alla illegala utomhusfester som ägt rum i det grönskande Sommarsverige. – Förr var det gymnastikhallar och lokaler, men nu är det ute i naturen som gäller, säger polisen Dan Windt..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Sveriges, Sommarsverige, Dan Windt

Dela artikeln

1147 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Guldålderför svenska , rejvscenenfår , polisatt , agera
SmålandsPosten - 05 okt 13 kl. 09:17

Hollywoods guldålder välförtjänt beteckning

Jag tog en vecka ledigt från biobesök och valde att blicka bakåt. Nya filmer på stor duk fick stå tillbaka för hemmakvällar med klassiker och en och annan gammal bortglömd pärla. En filmhistorisk lust som startade med att jag ramlade över William Wellmans fina moraldrama och västernfilm The ox-bow incident från 1939 med Henry Fonda i huvudrollen.

Sydsvenskan - 03 feb 13 kl. 06:30

En guldålder för bokbranschen

Hipsters med tjocka glasögonbågar, ton-åringar i prydliga skoluniformer och kvinnor i pashminasjalar köar utanför södra Asiens största litteraturfestival. Solen steker i Jaipur där den svällande indiska bokbranschen träffas i slutet av januari varje år.?Böcker hyllas i Indien.

Expressen - 26 maj 13 kl. 07:26

Vi måste k-märka bilismens guldålder

"Vore det inte lika bra att K-märka alla tre plus garagebyn i Nyköping? Det finns bara några få bevarade miljöer kvar från bilismens guldålder - Riksantikvarieämbetet måste slå vakt om dessa kulturarv"..

HBL - 29 apr 14 kl. 22:03

En guldålder att minnas

De baltiska länderna haft naturligtvis haft sina stora steg framåt förut också. Också åren nu är en bra tid.I nordvästra Lettland seglade hertigen av Kurland och hans handelsflotta redan på 1600-talet från Ventspils och Liepaja till både England, Holland, Frankrike och Portugal.

SvD - 24 nov 14 kl. 18:34

Ny guldålder för poddradion

Nya format och insikten att det faktiskt går att tjäna pengar på poddar har lett till en ny guldålder för poddradion. SvD Näringsliv har träffat grundarna bakom Acast och Opinion, som båda vill revolutionera branschen – fast på olika sätt..

SVT - 09 jan 15 kl. 19:20

”70-talet var barnprogrammets guldålder”

SVT:s Bolibompa görs om, det blir en ny morgonshow för de yngsta och satsningar på digitala plattformar. Men kulturjournalisten Malena Janson som skrivit boken ”När bara den bästa TV:n var god nog åt barnen” menar att det var 70-talet som var barnprogrammens guldålder..

SVT - 10 apr 15 kl. 06:00

”A Most Violent Year” åberopar maffiafilmens guldålder

Stilig, stram och spännande thriller som får Fredrik Sahlin att tänka på Michael Corleone och genrens guldålder..

E24 - 11 jul 15 kl. 08:00

Guldålder för läkemedelsindustrin på väg tillbaka

Sedan 90-talet har stora delar av den traditionella läkemedelsbranschen strävat i motvind. Men nu verkar trenden ha vänt och enligt vissa analytiker börjar det likna den guldålder som branschen en gång hade. SvD Näringsliv har besökt Astra Zeneca i Mölndal där 200 nya forskare anställts.

Skånskan - 17 feb 16 kl. 14:57

Hollywoods guldålder invigde Berlinfestival

Filmfestival Ingela Brovik rapporterar från den pågående filmfestivalen i Berlin:1951 startade Berlinale Internationale Filmfestspiele Berlin, i dåvarande Västberlin. 1951 utspelas också årets festivalinvigningsfilm Hail, Ceasar!.
Filmen har regisserats av bröderna Joel och Ethan Coen och har George Clooney i huvudrollen.

YLE - 27 jul 16 kl. 17:19

Skarvarnas guldålder är förbi i Västnyland

Skarvkolonin i Västnyland minskar igen. Det är mycket möjligt att den fortsätter att minska, och det är bland annat havsörnen som ser till att skarvarna inte ökar. Finlands miljöcentral har räknat ut att det finns 25 500 skarvbon i landet den här sommaren.

Dagensanalys.se - 01 sep 16 kl. 16:00

Infograf: videon på väg in i en ny guldålder på internet

Videon spås ta över allt mer av vårt framtida surfande på nätet. ”On demand”-tjänster, live-videos på sociala medier, eller den ständigt ökande mängden av kattklipp verkar peka på att videon är på väg in i en ny guldålder. Här ge vi er en bra infograf som ger några bra siffror på den digitala videons enorma ökning bara de senaste åren.

Fler nyheter från SVT

SVT - Igår: 22:33

Hållbarhet trend när det svidas om för Nobelfest

Miljö och hållbarhet har varit – och kommer att bli en ännu större – trend när det gäller val av klänning till Nobelfesten, säger modejournalisten Nina Campioni..

SVT - 3 timmar sedan

Mats Knutson: Stefan Löfven är körd

Stefan Löfven ska föreslås som statsminister och omröstning hålls på fredag. Mats Knutson, SVT:s inrikespolitiske kommentator, tror att det är kört för Löfven för i alla fall den här gången. Han tror också att Socialdemokraterna inte heller kommer få igenom sin budget på onsdag..

SVT - 6 timmar sedan

António Guterres till Stockholm på onsdagen

FN:s generalsekreterare António Guterres kommer till Stockholm på onsdag kväll, enligt DN..

SVT - 6 timmar sedan

Sverige pratade klimat – på 15 platser i landet samtidigt

Under två timmar vädrade SVT Nyheter klimatfrågan runtom i Sverige – på 15 platser samtidigt. Vissa säger sig ha ändrat en hel del i sina levnadsvanor och beteenden, andra ingenting. Här är ett hopkok av vad några personer sade..

SVT - 7 timmar sedan

Stefan Löfven (S) prövas som statsminister på fredag

Imorgon kommer talmannen att föreslå att Stefan Löfven (S) prövas som statsminister av riksdagen. Förslaget kommer att prövas av riksdagen fredagen den 14 december klockan 09.00..

SVT - 9 timmar sedan

Löfven: ”Man kan inte styra landet på en servettskiss”

Stefan Löfven menar att det är mer logiskt att Ulf Kristersson prövas om M-KD-budgeten går igenom i morgon..

SVT - 9 timmar sedan

Programledarna är instängda i buren – följ Musikhjälpen här

Programledarna Farah Abadi, Daniel Adams-Ray och William Spetz sänder direkt från Musikhjälpenburen i totalt 144 timmar. Här kan du följa sändningen..

SVT - 13 timmar sedan

Nobelmiddagen – här händer det som inte får hända

Många servitörers värsta mardröm är att tappa maten på nobelfesten. Därför läggs det mycket tid på att öva för att se till att det inte händer. En av servitörerna hade dock väldigt otur..

SVT - 13 timmar sedan

Intern AF-rapport om M-budgeten: Tusentals färre jobb och insatser för arbetslösa

Totalstopp för extratjänster. Stopp för insatser till tusentals arbetslösa. Färre nyanlända och personer med funktionsnedsättning ut i arbete.

SVT - 13 timmar sedan

Så påverkas du av M och KD:s gemensamma budget

Sänkt inkomstskatt för alla, sänkt pensionärsskatt och skrotade byggsubventioner. Det är några av förslagen i Moderaternas och Kristdemokraternas gemensamma budgetförslag som sannolikt blir det som gäller oavsett vilka partier som i slutändan bildar regering. Så här påverkas du av förslagen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.