BT > Nyheter

Wednesday, 17 October, 12:15

BT - 23 sep 18 kl. 05:05

Fjättrade skulpturer befrias i dansenEn Indienresa utmynnade i sex skulpturer och en kort solodansperformance under Skulpturbiennalen. Nu utvecklas dansen till en fullängdsföreställning med tre dansare på Regionteatern Väst i Borås..
Läs mer på BT
Läs mer om:
Indienresa, Skulpturbiennalen, Regionteatern Väst, Borås

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fjättrade, skulpturer, befriasi , dansen
Kristianstadsbladet - 14 mar 14 kl. 17:04

Gormleys cirklar lyfter dansen

Foto: BENGT WANSELIUS
GöteborgsOperans danskompani imponerar på kulturredaktör Sune Johannesson, som gläds över att få möta konstnär Antony Gormleys måttfulla scenografi i en av danserna.
Dans
"Spirit". Två danser - ”Noetic” med koreografi av Sidi Larbi Cherkaoui, samt ”Metamorphosis” med koreografi av Saburo Teshigawara.

BT - 24 maj 18 kl. 17:00

Dansen ger hennes skulpturer liv

Tranemokonstnären Lena Björns resa till Indien ledde fram till något annat än hon först hade tänkt. ”Daughters of the wourld” är en dansperformance där hennes skulpturer får liv av Satoshi Kudos koreografi och Jasmine Attiés dans. På söndag visas den på Borås internationella skulpturbiennal..

Kristianstadsbladet - 27 feb 12 kl. 06:30

Fastighetsägare befrias inte från sophämtning i Östra Göinge

Foto: Scanpix
En fastighetsägare i Östra Göinge befrias inte från sophämtningen. Ärendet har pågått i flera år.
Fastighetsägaren är Lars-Åke Thornberg, före detta miljö- och byggnämndens ordförande.

Skånskan - 28 jan 16 kl. 19:19

Skulpturer och film i två nya utställningar

MALMÖ Den österrikiske konstnären Heimo Zobernig visar en ny serie skulpturer på Malmö konsthall.
Utspridda i utställningshallen står ett tiotal scenpodier täckta av tyg i ett svartvitt schackmönster.
Tanken är att besökarna ska slå sig ner och även rikta uppmärksamheten mot själva byggnaden och arkitekturen.

YLE - 22 jun 17 kl. 11:31

Gruppen som befrias från Yleskatt blir större

Antalet låginkomsttagare som befrias från Yleskatten ökar. Den parlamentariska Yle-arbetsgruppen som samlades på torsdagsmorgonen, kom överens om att den nedre gränsen för Yle-skatten höjs från 11 100 euro till 14 800 euro. Det finns uppskattningsvis 400 000 människor i Finland vars årliga inkomster underskrider 14 800 euro.

Kristianstadsbladet - 22 okt 11 kl. 06:30

Dansen kommer inifrån

Jafet Samson är född att dansa. "Ofta ger jag mig ut på nätterna, ensam med musik i hörlurarna, och bara dansar som ren avkoppling",berättar Idol-stjärnan från Kristianstad.
KRISTIANSTAD.

YLE - 04 jun 17 kl. 12:43

Dansen blev hennes liv

Raija Lehmussaaris balettskola fyller 50 år. Själv har hon en nästan 70-årig danskarriär bakom sig och undervisar fortfarande aktivt. Gymnastiken fick henne att gråta - dansen att le Raija Lehmussaari berättar att hennes mamma som var gymnast
förde henne till gymnastiken då hon vara fyra år men där bara grät hon.

Skånskan - 08 jan 16 kl. 16:25

Ljuvligt om hur dansen förändrar liv

Recension FILM/DANS
Capturing Grace
Regissör/producent: David Iverson
Sverigepremiär på Skånes Dansteater, Malmö 7/1
Fakta dans och parkinson:
Parkinsons är en progressiv neurologisk sjukdom där huvudsymtomen är skakningar, stelhet och långsamma rörelser. Varje år får cirka 2 000 svenskar diagnosen.
Det finns forskning som tyder på att dans kan ha en positiv effekt på parkinsons.

Skånskan - 09 jun 16 kl. 09:18

Då dansen stod högt i kurs

Reportage På 1960-talet var utbudet av dans och musik i folkparkerna och på andra typer av nöjesställen som besöktes av unga människor större än någonsin tidigare. I Skåne fanns en uppsjö av dansställen. Av dessa är idag de allra flesta borta eller sover en djup törnrosasömn.

Magazin24 - 09 jul 12 kl. 13:17

Skulpturer sönderslagna

En person i Köping upptäckte att två egengjorda skulpturer förstörts i hennes lägenhet medan hon vart bortrest. Kvinnan var bortrest mellan den 29 juni och den 5 juli, och när hon kom hem upptäckte hon att två skulpturer som hon gjort själv hade tagits sönder. Någon eller några hade tagit sig in i lägenheten på Östra Långgatan i Köping och gjort sönder dem..

Fler nyheter från BT

BT - 10 minuter sedan

Röda kvarn får exklusiv förhandsvisning – som enda svenska biograf

Röda Kvarn i Borås är utvald som enda svenska biograf att förhandsvisa det nya österrikiska dramat ”Styx” den 8 november..

BT - 15 minuter sedan

Migrationsverket stoppar utvisning av pojke

Migrationsverket har beslutat att ytterligare utreda en uppmärksammad utvisning av en sexårig pojke till Ukraina. Beslutet fattades under onsdagen eftersom det enligt Migrationsverket finns "fler omständigheter som behöver utredas närmare".(TT).

BT - 30 minuter sedan

Fjällkakao får nobben i patentstrid

Fjällkakao är för likt fjällfil och fjällyoghurt, så varumärket får nobben i en strid mellan Norrmejerier och Destination Funäsfjällen, skriver sajten Norrbottens affärer. I början av 2000-talet tog Norrmejerier över produkten fjällfil, samt tre andra produkter med prefixet "fjäll" från Milko.(TT).

BT - 30 minuter sedan

Förändringen: Därför vill Borås riva bro – och bygga en ny på samma plats

Nybron över Viskan har dålig bärighet, är för smal och har en felaktig riktning. Därför vill Borås stad riva den gamla bron och ersätta med en ny..

BT - 30 minuter sedan

Vändningen: Kvinna frias från knarkbrott – trots hasch i kroppen

Kvinnan hade narkotika i blodet när hon stoppades av polis. Men tingsrätten friar henne – passiv rökning kan vara orsaken..

BT - 15 minuter sedan

Sydkorea nekar jemeniter flyktingstatus

Sydkorea har vägrat att ge hundratals jemeniter som flytt kriget i hemlandet, flyktingstatus. I stället har de flesta av jemeniterna, som färdats från det krigsdrabbade Jemen på arabiska halvön till den sydkoreanska ön Jeju, beviljats tillfälliga uppehållstillstånd.(TT).

BT - 30 minuter sedan

Män frias från åtal om mord och medhjälp

Den ene mannen fälldes av tingsrätten för mord och den andre för medhjälp till mord. Men hovrätten över Skåne och Blekinge gör en helt annan bedömning än Helsingborgs tingsrätt - och friar männen från den delen av åtalet. Straffen sänks från flera års fängelse till åtta månader.

BT - 45 minuter sedan

"Det här är inte en roman om incest"

Bergljot berättar om incest men utan att bli trodd. I den hyllade men också omdebatterade romanen "Arv och miljö" skildrar norska Vigdis Hjorth familjelivet som ett stundtals iskallt krig om vilken bild av föräldrarna som är den rätta. En arvstvist utlöser själsligt blodbad.

BT - 45 minuter sedan

Lågprisflygbolag störtdyker på börsen

Finnairs brittiska samarbetspartner, lågprisbolaget Flybe, vinstvarnar som ett resultat av att det brittiska pundet tappat i styrka och bolaget påverkats av ökade bränslekostnader.(TT).

BT - 1 timme sedan

Klimatförändringar påverkar vattenmagasin

Högre flöden till vattenmagasinen för vattenkraft gör att dammarna kan behöva byggas om när temperaturen stiger, rapporterar SVT Norrbotten. Vattenfalls beräkningar innebär en ökning med 35 procent de närmaste 100 åren. Störst påverkan får förändringarna på magasinen högst upp längs älvarna.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.