BT > Nyheter

Sunday, 16 December, 23:54

Liknande nyheter

Taggar: Fjättrade, skulpturer, befriasi , dansen
Kristianstadsbladet - 14 mar 14 kl. 17:04

Gormleys cirklar lyfter dansen

Foto: BENGT WANSELIUS
GöteborgsOperans danskompani imponerar på kulturredaktör Sune Johannesson, som gläds över att få möta konstnär Antony Gormleys måttfulla scenografi i en av danserna.
Dans
"Spirit". Två danser - ”Noetic” med koreografi av Sidi Larbi Cherkaoui, samt ”Metamorphosis” med koreografi av Saburo Teshigawara.

BT - 24 maj 18 kl. 17:00

Dansen ger hennes skulpturer liv

Tranemokonstnären Lena Björns resa till Indien ledde fram till något annat än hon först hade tänkt. ”Daughters of the wourld” är en dansperformance där hennes skulpturer får liv av Satoshi Kudos koreografi och Jasmine Attiés dans. På söndag visas den på Borås internationella skulpturbiennal..

Kristianstadsbladet - 27 feb 12 kl. 06:30

Fastighetsägare befrias inte från sophämtning i Östra Göinge

Foto: Scanpix
En fastighetsägare i Östra Göinge befrias inte från sophämtningen. Ärendet har pågått i flera år.
Fastighetsägaren är Lars-Åke Thornberg, före detta miljö- och byggnämndens ordförande.

YLE - 22 jun 17 kl. 11:31

Gruppen som befrias från Yleskatt blir större

Antalet låginkomsttagare som befrias från Yleskatten ökar. Den parlamentariska Yle-arbetsgruppen som samlades på torsdagsmorgonen, kom överens om att den nedre gränsen för Yle-skatten höjs från 11 100 euro till 14 800 euro. Det finns uppskattningsvis 400 000 människor i Finland vars årliga inkomster underskrider 14 800 euro.

Kristianstadsbladet - 22 okt 11 kl. 06:30

Dansen kommer inifrån

Jafet Samson är född att dansa. "Ofta ger jag mig ut på nätterna, ensam med musik i hörlurarna, och bara dansar som ren avkoppling",berättar Idol-stjärnan från Kristianstad.
KRISTIANSTAD.

Skånskan - 28 jan 16 kl. 19:19

Skulpturer och film i två nya utställningar

MALMÖ Den österrikiske konstnären Heimo Zobernig visar en ny serie skulpturer på Malmö konsthall.
Utspridda i utställningshallen står ett tiotal scenpodier täckta av tyg i ett svartvitt schackmönster.
Tanken är att besökarna ska slå sig ner och även rikta uppmärksamheten mot själva byggnaden och arkitekturen.

YLE - 04 jun 17 kl. 12:43

Dansen blev hennes liv

Raija Lehmussaaris balettskola fyller 50 år. Själv har hon en nästan 70-årig danskarriär bakom sig och undervisar fortfarande aktivt. Gymnastiken fick henne att gråta - dansen att le Raija Lehmussaari berättar att hennes mamma som var gymnast
förde henne till gymnastiken då hon vara fyra år men där bara grät hon.

Skånskan - 08 jan 16 kl. 16:25

Ljuvligt om hur dansen förändrar liv

Recension FILM/DANS
Capturing Grace
Regissör/producent: David Iverson
Sverigepremiär på Skånes Dansteater, Malmö 7/1
Fakta dans och parkinson:
Parkinsons är en progressiv neurologisk sjukdom där huvudsymtomen är skakningar, stelhet och långsamma rörelser. Varje år får cirka 2 000 svenskar diagnosen.
Det finns forskning som tyder på att dans kan ha en positiv effekt på parkinsons.

Skånskan - 09 jun 16 kl. 09:18

Då dansen stod högt i kurs

Reportage På 1960-talet var utbudet av dans och musik i folkparkerna och på andra typer av nöjesställen som besöktes av unga människor större än någonsin tidigare. I Skåne fanns en uppsjö av dansställen. Av dessa är idag de allra flesta borta eller sover en djup törnrosasömn.

Magazin24 - 09 jul 12 kl. 13:17

Skulpturer sönderslagna

En person i Köping upptäckte att två egengjorda skulpturer förstörts i hennes lägenhet medan hon vart bortrest. Kvinnan var bortrest mellan den 29 juni och den 5 juli, och när hon kom hem upptäckte hon att två skulpturer som hon gjort själv hade tagits sönder. Någon eller några hade tagit sig in i lägenheten på Östra Långgatan i Köping och gjort sönder dem..

Fler nyheter från BT

BT - 30 minuter sedan

Wirén upp som världssexa

När säsongen i princip är över visar Linus Wirén toppform. .

BT - 30 minuter sedan

SMHI varnar för snö i norr

Det snöfall som legat över norra Götaland och Svealand under söndagen är på väg norrut, och SMHI har utfärdat en snövarning för södra Norrlandskusten. Under måndagseftermiddagen väntas snöområdet nå landets nordligaste delar, samtidigt avtar nederbörden gradvis.(TT).

BT - 1 timme sedan

Ingen pallplats för Thorgren

Sven Thorgren gjorde succé för några veckor sedan, när han vann en big air-tävling i världscupen i sin comeback från skada. Lika framgångsrik var han inte i söndagens slopestyletävling i den prestigefyllda inbjudningstävlingen Dew Tour i Colorado.(TT).

BT - 1 timme sedan

Hattrick av Messi i Barcelonakross

Lionel Messi var på strålande spelhumör när Barcelona körde över Levante på bortaplan med 5-0. Luis Suárez satte Barcelonas första mål i den 35:e minuten men sedan var det Messi som tog över scenen.(TT).

BT - 1 timme sedan

Andra intrånget på skyddsobjekt på kort tid

För andra gången på kort tid har en person gripits efter att olovligen ha befunnit sig på ett militärt skyddsobjekt. Under hösten har försvaret upptäckt flera fall av intrång.(TT).

BT - 1 timme sedan

Olsen vann svenskkampen trots dubbla tavlor

Oscar Hiljemark gjorde en stark insats när hans Genoa gästade Roma i Serie A-fotbollen. Lika lyckosam var inte hans landslagskollega, Romamålvakten Robin Olsen. Ändå var det den senare som lämnade planen som segrare, 3-2 till Roma, till slut.

BT - 1 timme sedan

Mat och hantverk drog rekordpublik till Od

Mathantverkshelgen i Od har blivit en besöksmagnet. I helgen kom uppskattningsvis drygt 2 000 personer för att ta del av lokala läckerheter i kyrkbyn..

BT - 1 timme sedan

Kraftig detonation i Malmö

En kraftig detonation har inträffat i stadsdelen Fosie i Malmö. Polis, ambulans och räddningstjänst larmades till platsen strax efter klockan 21. 30.

BT - 2 timmar sedan

Fjärrvärmeverk redovisade för låga utsläpp

Straffavgifter på flera miljoner kronor - det kan Värtaverket i Stockholm, landets största koleldade fjärrvärmeverk, ha att vänta efter att ha lämnat felaktiga siffror rörande utsläpp av växthusgaser till Naturvårdsverket.(TT).

BT - 2 timmar sedan

"Musikhjälpen" samlade in över 50 miljoner

Årets upplaga av "Musikhjälpen" slog för första gången inga rekord i insamlade pengar. 50 550 204 miljoner kronor skänktes till kampanjen "För allas rätt att funka olika". Samtidigt slog man förra årets engagemang, rapporterar Sveriges Radio i ett pressmeddelande.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.