BT > Nyheter

Sunday, 17 February, 19:28

BT - 23 sep 18 kl. 05:05

Fjättrade skulpturer befrias i dansenEn Indienresa utmynnade i sex skulpturer och en kort solodansperformance under Skulpturbiennalen. Nu utvecklas dansen till en fullängdsföreställning med tre dansare på Regionteatern Väst i Borås..
Läs mer på BT
Läs mer om:
Indienresa, Skulpturbiennalen, Regionteatern Väst, Borås

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fjättrade, skulpturer, befriasi , dansen
Kristianstadsbladet - 14 mar 14 kl. 17:04

Gormleys cirklar lyfter dansen

Foto: BENGT WANSELIUS
GöteborgsOperans danskompani imponerar på kulturredaktör Sune Johannesson, som gläds över att få möta konstnär Antony Gormleys måttfulla scenografi i en av danserna.
Dans
"Spirit". Två danser - ”Noetic” med koreografi av Sidi Larbi Cherkaoui, samt ”Metamorphosis” med koreografi av Saburo Teshigawara.

BT - 24 maj 18 kl. 17:00

Dansen ger hennes skulpturer liv

Tranemokonstnären Lena Björns resa till Indien ledde fram till något annat än hon först hade tänkt. ”Daughters of the wourld” är en dansperformance där hennes skulpturer får liv av Satoshi Kudos koreografi och Jasmine Attiés dans. På söndag visas den på Borås internationella skulpturbiennal..

Kristianstadsbladet - 27 feb 12 kl. 06:30

Fastighetsägare befrias inte från sophämtning i Östra Göinge

Foto: Scanpix
En fastighetsägare i Östra Göinge befrias inte från sophämtningen. Ärendet har pågått i flera år.
Fastighetsägaren är Lars-Åke Thornberg, före detta miljö- och byggnämndens ordförande.

YLE - 22 jun 17 kl. 11:31

Gruppen som befrias från Yleskatt blir större

Antalet låginkomsttagare som befrias från Yleskatten ökar. Den parlamentariska Yle-arbetsgruppen som samlades på torsdagsmorgonen, kom överens om att den nedre gränsen för Yle-skatten höjs från 11 100 euro till 14 800 euro. Det finns uppskattningsvis 400 000 människor i Finland vars årliga inkomster underskrider 14 800 euro.

Kristianstadsbladet - 22 okt 11 kl. 06:30

Dansen kommer inifrån

Jafet Samson är född att dansa. "Ofta ger jag mig ut på nätterna, ensam med musik i hörlurarna, och bara dansar som ren avkoppling",berättar Idol-stjärnan från Kristianstad.
KRISTIANSTAD.

Skånskan - 28 jan 16 kl. 19:19

Skulpturer och film i två nya utställningar

MALMÖ Den österrikiske konstnären Heimo Zobernig visar en ny serie skulpturer på Malmö konsthall.
Utspridda i utställningshallen står ett tiotal scenpodier täckta av tyg i ett svartvitt schackmönster.
Tanken är att besökarna ska slå sig ner och även rikta uppmärksamheten mot själva byggnaden och arkitekturen.

YLE - 04 jun 17 kl. 12:43

Dansen blev hennes liv

Raija Lehmussaaris balettskola fyller 50 år. Själv har hon en nästan 70-årig danskarriär bakom sig och undervisar fortfarande aktivt. Gymnastiken fick henne att gråta - dansen att le Raija Lehmussaari berättar att hennes mamma som var gymnast
förde henne till gymnastiken då hon vara fyra år men där bara grät hon.

Skånskan - 08 jan 16 kl. 16:25

Ljuvligt om hur dansen förändrar liv

Recension FILM/DANS
Capturing Grace
Regissör/producent: David Iverson
Sverigepremiär på Skånes Dansteater, Malmö 7/1
Fakta dans och parkinson:
Parkinsons är en progressiv neurologisk sjukdom där huvudsymtomen är skakningar, stelhet och långsamma rörelser. Varje år får cirka 2 000 svenskar diagnosen.
Det finns forskning som tyder på att dans kan ha en positiv effekt på parkinsons.

Skånskan - 09 jun 16 kl. 09:18

Då dansen stod högt i kurs

Reportage På 1960-talet var utbudet av dans och musik i folkparkerna och på andra typer av nöjesställen som besöktes av unga människor större än någonsin tidigare. I Skåne fanns en uppsjö av dansställen. Av dessa är idag de allra flesta borta eller sover en djup törnrosasömn.

Magazin24 - 09 jul 12 kl. 13:17

Skulpturer sönderslagna

En person i Köping upptäckte att två egengjorda skulpturer förstörts i hennes lägenhet medan hon vart bortrest. Kvinnan var bortrest mellan den 29 juni och den 5 juli, och när hon kom hem upptäckte hon att två skulpturer som hon gjort själv hade tagits sönder. Någon eller några hade tagit sig in i lägenheten på Östra Långgatan i Köping och gjort sönder dem..

Fler nyheter från BT

BT - 15 minuter sedan

Ser ut att missa EM: ”Med facit i hand är jag nöjd”

Alexander Brorsson hade under inomhus-SM en sista chans att säkra plats till EM i Glasgow. I finalen på 60 meter häck blev det tredjeplats – utanför kvaltiden. – Med facit i hand är jag nöjd med vad jag gjorde, säger han..

BT - 15 minuter sedan

Varning för svaga isar i Mellansverige

Det kan vara livsfarligt att ge sig ut på isarna på vattendrag i Mellansverige, varnar IssaÌ?kerhetsraÌ?det.

BT - 30 minuter sedan

Ishizaki om chocköppningen: ”Vi stod upp bra”

Efter chockstarten vände Elfsborg och vann. Det efter att Stefan Ishizaki drivit på sina lagkamrater. – De gjorde mål och vi hade kunnat vika ner oss...

BT - 30 minuter sedan

Orutinerad duo på sjunde plats i ny VM-gren

Varken Gabriel Stegmayr eller Johanna Skottheim har tagit individuella världscuppoäng i skidskytte. Men i singelmixedstafetten i Soldier Hollow, USA, förde den orutinerade duon Sverige till en sjundeplats efter ett stabilt lopp.(TT).

BT - 45 minuter sedan

16 000 fuskare portade från nya succéspelet

Över 16 000 fuskande spelare har portats från det populära spelet "Apex legends" sedan det släpptes den 5 februari, rapporterar Polygon. Spelskaparna meddelar nu att man överväger att förenkla för spelarna att anmäla misstänkta fuskare.(TT).

BT - 45 minuter sedan

Sjukhus skickade felaktiga sms mitt i natten

Patienter i Skåne som varit på undersökning den senaste tiden har fått felaktiga kallelser om att de ska på undersökning igen. Sms:en skickades ut mellan klockan 00. 45 och 01.

BT - 1 timme sedan

Mamman: ”Att se honom genomlida det var det absolut vidrigaste jag varit med om"

Inspektionen för vård och omsorg anser att läkarens agerande bidrog till en femårig pojkes insjuknande. Försenade provsvar resulterade i akut inläggning och elva nätter på sjukhus. – Jag förstod redan då att det inte hade behövt hända om han fått medicinen i tid, säger pojkens mamma till BT..

BT - 45 minuter sedan

Första tranan siktad vid Hornborgasjön

Ännu ett vårtecken rapporteras i landet. Årets första trana siktades på söndagen vid Hornborgasjön, vilket är ovanligt tidigt. Det är troligen den första tranan i år som gjort den långa flyttningen från vinterkvarteren i söder till Hornborgasjön i norr, meddelar länsstyrelsen i Västra Götaland.

BT - 1 timme sedan

Affärsman bekräftar Minhai-mötet i Stockholm

En kinesisk affärsman bekräftar mötet om den frihetsberövade svensk-kinesiske förläggaren Gui Minhai för Ekot. Konsulten säger samtidigt att han är mycket bekant med den svenska Kina-ambassadören.(TT).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.