Dagensanalys.se > Ekonomi

Wednesday, 19 December, 03:03

Dagensanalys.se - 23 sep 18 kl. 04:58

Varumärket Lego har bäst rykte i Europa enligt RepTrak ReportLego toppar rankingen om vilka varumärken som har bäst rykte inom EU. Tvåan lär nog förvåna dig och vi ser ingen svensk på topp tio. Här är rankingen: 1. Lego
2. Bosch
3.
Läs mer på Dagensanalys.se
Läs mer om:
Lego, Europa, RepTrak Report, EU, Disney Company, Varken IKEA, Zalando, Reputation Institute, Tyskland, England, Apple

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Varumärket, Legohar , bäst, ryktei , Europaenligt , RepTrak, Report
Sydöstran - 08 jun 16 kl. 15:53

Sweden Rock har starkaste varumärket

Rockfestivalen är den festival svenska folket anser har bäst rykte. Det visar en ny undersökning..

HBL - 21 jul 14 kl. 03:35

Företag snyltar på andras goda rykte

Varumärkessnyltning förekommer men är inte förbjudet. Problemet med många finländska varumärken är att de är alltför vaga.I svallvågen av en företagssuccé kommer det ofta en mängd kopior som försöker rida på ett företagsnamn eller ett varumärke.

Sydsvenskan - 29 mar 16 kl. 13:30

Olle Lönnaeus: IS trappar upp i Europa för att bevara sitt bloddrypande varumärke

Militära motgångar i Syrien och Irak har triggat Islamiska staten att trappa upp kriget vid sin andra front: Europa.Paris i november, Bryssel i mars – nu fruktar västerländska säkerhetstjänster att det bara är början.IS kommer att slå till igen och igen för att bevara det bloddrypande varumärke som sekten byggt upp genom sin effektiva propaganda.

Dagensanalys.se - 05 sep 17 kl. 19:09

29 % har bojkottat ett varumärke – här får du reda på varför

29 % av svenska konsumenter har bojkottat ett varumärke som följd av en skandal eller ett negativt rykte visar en ny undersökning från YouGov. 2 av 5 (39 %) som har slutat använda ett varumärke har gjort det på grund av dålig behandling av djur. Produkter som har negativ inverkan på konsumenternas hälsa är också en av de huvudsakliga orsakerna till bojkott av ett varumärke (38 %), tillsammans med orättvis behandling av de anställda (37 %).

Dagens PS - 16 aug 17 kl. 07:51

Här är Sveriges starkaste varumärke

Kan du gissa vilket det är? Ikea har starkaste varumärket i Sverige medan sökjätten Google leder ligan globalt. Yougov presenterar nu på morgonen sin globala imagerankning, Yougov Brandindex, som baseras på indexpoäng från 26 länder och mäter styrkan i företagens varumärken inom parametrarna kvalitet, allmänt intryck, värde för pengarna, rekommendation, rykte och kundnöjdhet.

Mobil - 21 maj 18 kl. 09:56

Rykte: Apple har billigare Beats-version av Homepod på gång

Apples AI-högtalare Homepod är utan tvekan en dyr enhet. Men nu kommer rykten från leverantörer i Kina, som gör gällande att en billigare version av högtalaren ska vara på gång. Detta dock under varumärket Beats..

Dagensanalys.se - 14 nov 18 kl. 23:12

Tre SEO-trender inför nästa år som du måste ha koll på

Att blidka sökmotorerna är en av de viktigaste delarna i alla marknadsstrategier. Allt fler söker och Google vill närma sig händelserna som sker efter. Att vara ”sökvänlig” är inte längre bara något som är bra, utan ett krav.

Sydsvenskan - 28 feb 15 kl. 04:00

Lite grann från ovan

Trumpen satt masen Jens Runnberg där i tv-rutan. Den här VM-investeringen på hundratals miljoner för några ynka backhoppare är idioti – och de som hoppas på att putsningen av varumärket Falun ska ge turism och nyinflyttning vet inte vad de pratar om. Jag slingrade själv fram längs fädrens spår i veckan och välkomnades av ett Falun målat i kurbits.

YLE - 08 jul 15 kl. 14:39

Stark ställning i hemstaden men dåligt med pengar

Jaros styrka är ett gott juniorarbete och en stark ställning i hemstaden. Det konstateras i en undersökning kring ligalagens brand. Bakom undersökningen ligger ligans marknadsföringsdirektör Risto Oksanen och företaget BrandWorxx.

YLE - 08 jul 15 kl. 14:39

Jaro har en stark ställning i hemstaden

Jaros styrka är ett gott juniorarbete och en stark ställning i hemstaden. Det konstateras i en undersökning kring ligalagens brand. Bakom undersökningen ligger ligans marknadsföringsdirektör Risto Oksanen och företaget BrandWorxx.

Fler nyheter från Dagensanalys.se

Dagensanalys.se - 11 timmar sedan

”Ica och Ericsson dominerar tillsammans med amerikanska storvarumärken”

Volvo, ICA och Google är några av de mest omnämnda varumärkena 2018 i svenska redaktionella medier. Mest omnämnda sociala plattformen är Twitter, medan Socialdemokraterna är det mest omnämnda politiska partiet. Det visar medieföretaget M-Brain och Sveriges Annonsörers sammanställning över året som gått.

Dagensanalys.se - 11 timmar sedan

”Trendbrott skapar nya möjligheter för e-handlare”

Årets julhandel markerar ett trendbrott – för första gången vill fler svenskar hellre utföra julshoppingen online än i butik, skriver Jonas Breding som är Nordenchef på PayPal. Enligt en undersökning som PayPal låtit genomföra tänker hela 52 procent av svenskarna köpa sina julklappar på nätet – jämfört med de 48 procent som planerar att göra det i fysiska butiker. Beteendeförändringen får till viss del antas handla om ren vana.

Dagensanalys.se - 11 timmar sedan

Killar väntar längst och silversurfare shoppar loss

Män föredra att skjuta på julklappsköpen samtidigt som silversurfarna verkligen uppskattar fördelarna med nätshopping, avslöjar en undersökning från Klarna. – Det ser ut som att män shoppar senare än kvinnor under årets julhandel. Män har, jämfört med kvinnor, ökat sin relativa andel köp under de första veckorna i december, men samtidigt sänkt snittordervärdet jämfört med övriga året.

Dagensanalys.se - 17 timmar sedan

Marknadsförare tycker till om bästa video på Youtube

Som en del av årets wrap-up från Youtube har man gått ut och frågat några marknadsförare om vilka klipp som är deras favoriter. Bland marknadsförarna finner vi bland andra Ebba Kilman från Vizeum. ”Let’s say someone created a list of their favourite YouTube videos of 2018, and compared it with a friend’s.

Dagensanalys.se - 18 timmar sedan

Stora skillnader mellan könen när det kommer till recensioner på nätet

BrightLocal har undersökt hur amerikanska konsumenter använder recensioner på nätet, och det framkommer bland annat att män och kvinnor har olika inställning och olika erfarenheter. Rapporten visar att både män och kvinnor läser omdömen/recensioner regelbundet, men det är betydligt fler män som uppger att de alltid läser recensioner (37 procent) jämfört med kvinnor (15 procent). För företag som har män som största målgrupp löner det sig alltså att säkra bra recensioner.

Dagensanalys.se - Igår: 18:22

Youtube har korat årets bästa annonser

Youtube har korat årets bästa annonser baserat på antal visningar, tittartid och retention. Här är årets mest framgångsrika annonser att lära sig av! Även mediebyråer har fått hedersomnämnande.

Dagensanalys.se - Igår: 17:32

5 sätt för småföretagare att marknadsföra produkter och tjänster

Många småföretagare marknadsför inte sina produkter och tjänster. Det finns åtminstone två anledningar till det – brist på både kunskap och pengar. Som tur är finns det effektiv kommunikation som inte behöver kosta skjortan – därtill har företagare möjlighet att låna pengar till marknadsföring för att växa ytterligare.

Dagensanalys.se - Igår: 14:54

Redaktionell utvecklingschef ska driva Aller medias digitala offensiv vidare

Aller media inrättar en ny tjänst som ska ansvara för den växande digitaliseringen av företagets varumärken samt organisation och affär. Företaget tillsätter Jens Stenberg, som idag arbetar inom koncernen, som redaktionell utvecklingschef. Aller media har nyligen lanserat sin första digitala prenumerationstjänst, Svensk Dam Plus, och fler kommer under 2019.

Dagensanalys.se - Igår: 14:39

TV4 tar bara betalt för färdigspelade annonser

Från och med årsskiftet införs en leveransgaranti på att reklamfilmerna på TV4 Play ses i sin helhet, utan att det kostar annonsörerna något extra. ”Rimligt och rätt att ta det här steget nu”, säger försäljningsdirektören Malin Häger. Frågor om transparens, mätbarhet, viewability och effekt har blivit allt viktigare för annonsköparna i takt med att den digitala annonsmarknaden utvecklats och mognat.

Dagensanalys.se - Igår: 09:49

Comscore rekryterar ny Global Head of Marketing

Mät- och analysbolaget Comscore behöver växa både på marknader där de redan har kunder och framförallt på marknader där de är relativt okända. Därför har man valt att rekrytera en Global Head of Marketing. Det blir Brittany Slattery som får axla ansvaret att se till att Comscore blir mer känt än vad konkurrenterna Nielsen, Gemius och andra är idag.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.