Cornucopia > Ekonomi

Sunday, 16 December, 03:12

Cornucopia - 22 sep 18 kl. 22:18

Massivt finsk insats mot ryska skärgårdsköpareFinska myndigheter har i bred samverkan genomfört en massiv insats mot ett ryskägt företag som köpt upp strategiska kustfastigheter och bland annat byggt logement och helikopterplattor på dessa. Företaget ska också köpt fd finska minutläggarfartyg.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Finlands, Helmi, Gränsbevakningen, Österbottens, Säckilot, ÅboTurku, Centralkriminalpolisen, Gränsbevakningens

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Massivt, finsk, insatsmot , ryska, skärgårdsköpare
SmålandsPosten - 14 okt 14 kl. 06:55

Stämningsfull undersökning av den finsk-ryska historien

Vänner långt borta är mer som en stämningsfull, dyster och mörk, undersökning av den finsk-ryska historien. Viktor Kärppä kan liknas vid en finsk-rysk Philip Marlowe. Här finns en tydlig rottråd till USA:s hårdkokta deckartradition men också andra stämningar Deckarförfattaren Matti Rönkä föddes i finska Karelen.

HBL - 26 dec 14 kl. 10:07

Handeln förväntar sig färre ryska turister

Antalet ryska turister som kommer till Finland vid årsskiftet kan sjunka med över en femtedel från i fjol, uppger Finsk handel.Orsaken är rubelns låga kurs, som har försämrat ryssarnas köpkraft betydligt. De ryska turister som kommer till Finland väntas också spendera mindre pengar.

Polisen - 05 sep 17 kl. 11:17

Svensk och finsk polis samverkar i insats

Med anledning av den planerade demonstrationen på Victoriatorget i Torneå idag genomför polisen i Norrbotten en insats. Svensk och finsk polis samverkar också enligt Prümrådsbeslutet som tillfälligt ger finsk polis möjlighet att agera i Sverige..

HBL - 30 dec 12 kl. 11:12

Fler ryska turister orsakar problem vid gränsen

Antalet ryska turister i Finland ser ut att än en gång slå alla rekord.Turisterna gynnar ekonomin men vållar problem på gränsstationerna, säger biträdande kommendören Erkki Matilainen på sydöstra Finlands gränsbevakningssektion. ?

YLE - 26 dec 14 kl. 13:54

Finsk handel: En femtedel färre ryska shoppingturister

Det blir ingen rush av ryska shoppingturister till Finland vid årsskiftet. Den bedömningen gör handelbranschens intresseorganisation Finsk Handel. På grund av den ekonomiska krisen och rubelns allt sämre kurs kan antalet ryska turister sjunka med upp till en femtedel jämfört med 2013.

BT - 21 feb 11 kl. 07:47

Finsk-rysk varg snart bland svenska

En varg från den finsk-ryska stammen har vandrat genom nästan hela Norrland och är nära de svenska vargarna i Gävleborg.
- Den bär på friska finsk-ryska gener och är därför ett välkommet tillskott i den skandinaviska vargpopulationen, säger Magnus Kristoffersson på Naturvårdsverket till Ekot i SR.
Vargen, troligen en hane, var senast den spårades en och en halv mil från ett revir med en ensam vargtik.

YLE - 15 feb 14 kl. 18:24

Rysk tidning: Vägavsnittet en "finsk skridskobana"

Den ryska tidningen 47News.ru kallar vägavsnittet där morgonens förödande trafikolycka inträffade för en "finsk skridskobana".
Finland hyr vägavsnittet och är ansvarigt för vägens skick, skriver tidningen.

HBL - 11 aug 14 kl. 14:32

Livsmedel för ryska marknaden får säljas i Finland

Livsmedelssäkerhetsverket Evira tillåter undantagsvis att livsmedel som egentligen är avsedda för den ryska marknaden får säljas i Finland även om produkterna saknar de finsk- och svenskspråkiga förpackningspåskrifter som lagen föreskriver.Undantaget gäller produkter som har tillverkats i Finland och som ska förvaras kallt. Finsk- och svenskspråkiga förpackningspåskrifter bör finnas i närheten den plats produkterna finns så att kunderna kan läsa dem.

HBL - 15 aug 14 kl. 12:08

Nu hamstrar vi ryska ostar

Gräddost för halva priset får folk att hamstra. Mat avsedd för den ryska marknaden har nu börjat säljas i Finland.Största delen av landets Prismabutiker har börjar sälja billiga Valios Oltermannigräddostar.

HBL - 14 jan 14 kl. 05:24

95 namn bakom ryska fastighetsmotionen

Det finns ingen majoritet i riksdagen bakom lagförslaget som vill förbjuda ryska medborgares köp av tomter och mark i Finland. Då riksdagen i går kontrollräknade namnen sjönk initiativtagarnas antal från en majoritet på 101 till en minoritet på 95 ledamöter.Inför jul gick riksdagsledamot Suna Kymäläinen (SDP) ut med nyheten att hennes initiativ, att stoppa ryska medborgares rätt att göra fastighetsaffärer i Finland, stöds av en majoritet på 101 ledamöter.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 7 timmar sedan

Prognos: Kraschen i Stockholms bostadsbubbla - om 90-talets nedgång upprepas

Utvecklingen för Stockholms lägenhetsprisindex speglar än så länge väldigt exakt utvecklingen för lägenhetspriserna på Östermalm under 90-talet. I blogginlägget nedan finns en prognos för hur det ser ut framöver om denna spegling fortsätter. För procentsats på nedgången från dagsläget, och när botten i kraschen i så fall nås, läs vidare nedan.

Cornucopia - 13 timmar sedan

Oscar Properties: "Barnsligt peka finger" - det är Finansinspektionens fel

Oscar Properties VD är intervjuad i SvD som en fortsatt del i bolagets PR-kampanj att lyckas få sålt osäljbara lägenheter. I artikeln säger han att det är barnsligt att peka finger på någon för bostadsmarknadens problem - men säger själv att det är Finansinspektionens fel.
Dagschart Oscar Properties.

Cornucopia - 17 timmar sedan

Nya bottnar på de amerikanska börserna

Fredagens handel stängde med nya bottnar i de amerikanska börsindexen. Index har inte varit så här lågt sedan runt april, vilket förstås är betydligt bättre än Stockholmsbörsen, som varit och nosat på nivåer från 2016.Dagschart S&P-500.

Cornucopia - Igår: 17:46

Fredagsmys: Julstressen

"Ge mig en ordentlig lågkonjunktur och fungerande postgång, eller ge mig döden!"Dags för lite übermüsigt frädagsmys igen. Det mysigaste i år är förstås julstressen.

Cornucopia - Igår: 13:43

Kan laddhybriderna stå sig mot nya generationen elbilar?

Laddhybridbilarna ligger nu i samma prisklass som den nya generationens elbilar; Kia Niro EV, Hyundai Kona Electric och Tesla Model 3. Frågan är hur den dyra kompromisslösningen laddhybrid ska klara sig i priskonkurrensen?
Tesla Model 3.

Cornucopia - Igår: 11:32

Ökad fart nedåt - bostadspriserna föll i hela Sverige

Valueguard rapporterar om omfattande nedgångar i bostadspriserna i hela Sverige i november, på mellan -0.4 och -1.6%.

Cornucopia - Igår: 10:10

Stor rädsla för räntehöjning - Borg mfl desperata

Igår rapporterade SCB om marginellt fallande inflationssiffror. Nedgången om 0.3 procentenheter används bland annat av fd finansminister Anders Borg som argument för att Riksbanken inte ska höja räntan.

Cornucopia - Igår: 09:05

Votering pågår - Stefan Löfven (S) som statsminister

Just nu pågår debatten inför en omröstning om Stefan Löfven (S) som statsminister.
Stefan Löfven.09:04 I denna stund har Transportstyrelseskandalens avsatte fd inrikesminister Anders Ygeman (S), känd för att under flera månader inte lyckats boka en lokal för samtal med Stefan Löfven, lyckats boka en talarstol.

Cornucopia - I förrgår: 15:39

Lunds Universitet räddade doktorand från IS - skickade in säkerhetsstyrka

"Ligga i Lund."En doktorandhandledare på Lunds Universitet fick för fyra år sedan universitet att skicka in en säkerhetstryka för att rädda en doktorand och dennes familj från Islamiska Staten i Irak. Inga terrorister får komma mellan en handledare och dennes doktorand, och framför allt inte forskningen.

Cornucopia - I förrgår: 13:25

Nedgångar avgör vem som egentligen är bra på aktier

I börsuppgång kan en apa vara expert på börsen. Det är när börsen vänder och går ner som det visar sig vilka som egentligen visste vad de höll på med, och nybörjarna brutalt upptäcker att stockpicking inte innebär samma aktier i alla cykler av konjunktur och börs, inte ens sk value investors högutdelare.Dagschart OMXS30.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.