Cornucopia > Ekonomi

Friday, 22 February, 20:07

Liknande nyheter

Taggar: Massivt, finsk, insatsmot , ryska, skärgårdsköpare
SmålandsPosten - 14 okt 14 kl. 06:55

Stämningsfull undersökning av den finsk-ryska historien

Vänner långt borta är mer som en stämningsfull, dyster och mörk, undersökning av den finsk-ryska historien. Viktor Kärppä kan liknas vid en finsk-rysk Philip Marlowe. Här finns en tydlig rottråd till USA:s hårdkokta deckartradition men också andra stämningar Deckarförfattaren Matti Rönkä föddes i finska Karelen.

HBL - 26 dec 14 kl. 10:07

Handeln förväntar sig färre ryska turister

Antalet ryska turister som kommer till Finland vid årsskiftet kan sjunka med över en femtedel från i fjol, uppger Finsk handel.Orsaken är rubelns låga kurs, som har försämrat ryssarnas köpkraft betydligt. De ryska turister som kommer till Finland väntas också spendera mindre pengar.

Polisen - 05 sep 17 kl. 11:17

Svensk och finsk polis samverkar i insats

Med anledning av den planerade demonstrationen på Victoriatorget i Torneå idag genomför polisen i Norrbotten en insats. Svensk och finsk polis samverkar också enligt Prümrådsbeslutet som tillfälligt ger finsk polis möjlighet att agera i Sverige..

Sydsvenskan - 20 timmar sedan

TV: Arnor Traustason om MFF:s insats mot Chelsea

Nyblivna pappan Arnor Traustason summerar MFF:s insats mot Chelsea..

HBL - 30 dec 12 kl. 11:12

Fler ryska turister orsakar problem vid gränsen

Antalet ryska turister i Finland ser ut att än en gång slå alla rekord.Turisterna gynnar ekonomin men vållar problem på gränsstationerna, säger biträdande kommendören Erkki Matilainen på sydöstra Finlands gränsbevakningssektion. ?

YLE - 26 dec 14 kl. 13:54

Finsk handel: En femtedel färre ryska shoppingturister

Det blir ingen rush av ryska shoppingturister till Finland vid årsskiftet. Den bedömningen gör handelbranschens intresseorganisation Finsk Handel. På grund av den ekonomiska krisen och rubelns allt sämre kurs kan antalet ryska turister sjunka med upp till en femtedel jämfört med 2013.

BT - 21 feb 11 kl. 07:47

Finsk-rysk varg snart bland svenska

En varg från den finsk-ryska stammen har vandrat genom nästan hela Norrland och är nära de svenska vargarna i Gävleborg.
- Den bär på friska finsk-ryska gener och är därför ett välkommet tillskott i den skandinaviska vargpopulationen, säger Magnus Kristoffersson på Naturvårdsverket till Ekot i SR.
Vargen, troligen en hane, var senast den spårades en och en halv mil från ett revir med en ensam vargtik.

YLE - 15 feb 14 kl. 18:24

Rysk tidning: Vägavsnittet en "finsk skridskobana"

Den ryska tidningen 47News.ru kallar vägavsnittet där morgonens förödande trafikolycka inträffade för en "finsk skridskobana".
Finland hyr vägavsnittet och är ansvarigt för vägens skick, skriver tidningen.

HBL - 11 aug 14 kl. 14:32

Livsmedel för ryska marknaden får säljas i Finland

Livsmedelssäkerhetsverket Evira tillåter undantagsvis att livsmedel som egentligen är avsedda för den ryska marknaden får säljas i Finland även om produkterna saknar de finsk- och svenskspråkiga förpackningspåskrifter som lagen föreskriver.Undantaget gäller produkter som har tillverkats i Finland och som ska förvaras kallt. Finsk- och svenskspråkiga förpackningspåskrifter bör finnas i närheten den plats produkterna finns så att kunderna kan läsa dem.

HBL - 15 aug 14 kl. 12:08

Nu hamstrar vi ryska ostar

Gräddost för halva priset får folk att hamstra. Mat avsedd för den ryska marknaden har nu börjat säljas i Finland.Största delen av landets Prismabutiker har börjar sälja billiga Valios Oltermannigräddostar.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 1 timme sedan

Fredagsmys: Offline i nästan två veckor

Dags för lite härligt fredagsmys. Och det är rätt härligt att i nästan två veckor i princip varit utan Internettillgång. En sorts själslig rensning.

Cornucopia - 5 timmar sedan

Gästinlägg - Göra en fin exit, men sen torska dit igen

Nedanstående är ett gästinlägg signerat pappan

Hej! Jag skrev tidigare här på bloggen om min motivering till elbil, och varför jag just valde en Zoe som sådan. Jag skulle ju kunna köpt en Tesla 3 istället t ex.

Cornucopia - 9 timmar sedan

Leif Östling: "Om 5-10 år är samhällskontraktet helt brutet"

Scanias och Svenskt Näringslivs fd VD konstaterade i en podcastintervju att gällande den offentliga vården är samhällskontraktet helt brutet inom fe till tio år. Medborgarna kommer tvingas betala för privat vård, då den offentliga vården helt fallit samman, även om skattetrycket består.
Södersjukhuset.

Cornucopia - 9 timmar sedan

Byggbolagen har tvingats köpa tillbaka osålda bostadsrätter för att rädda föreningar

SVT rapporterar att HSB trots tjugoprocentigareapriser på osålda lägenheter tvingats köpa tillbaka 120 lägenheter för att rädda ett antal bostadsrättsföreningar, från potentiell konkurs. Detta är första gången på tio år, dvs sedan finanskrisen, detta inträffat. HSB är inte heller ensamma.

Cornucopia - 22 timmar sedan

Swedbank-aktiens sämsta börsvecka sedan finanskrisen

Som det ser ut nu på torsdag kväll är den innevarande börsveckans utveckling för Swedbanks A-aktie den sämsta sedan finanskrisen hösten 2008. Banken har till slut backat och ska ta in en extern utredare av bankens tvätt av ryska blodspengar.
Veckochart Swedbank A-aktie tillbaka till 2010, vilket inkluderar skuldkrisens börskrasch.

Cornucopia - Igår: 14:21

Recorded Future: Inga tecken på att 1177-samtalen cirkulerar på nätet

Cyberunderrättelseföretaget Recorded Futures VD Christopher Ahlberg uppger till bloggen att det inte finns några tecken på att telefonsamtalen från 1177 Vårdguiden har läckt ut på nätet och cirkulerar. Denna typ av data har lågt till noll värde i hackerkretsar och eventuella intrång handlar mest om prestige.
Christopher Ahlberg, VD för Recorded Future.

Cornucopia - Igår: 13:40

Föreläst på Digitaldagarna i Östersund

Under förmiddagen har jag föreläst på Digitaldagarna i Östersund, så det har inte blivit något blogginlägg. Tills jag lyckas sätta ihop något får ni hålla till godo med en stilstudie på mig när jag lajvar Thought Leader (TM). Lite resonemang nedan också.

Cornucopia - Igår: 09:17

Regeringen röstade för EU:s copyrightdirektiv - utan ändringar

Sveriges Regering röstade för EU:s så kallade copyrightdirektiv i sin helhet, och hävdar nu att det positiva överväger utan att man fått igenom några som helst förbättringar. Internet kommer aldrig bli sig likt igen, när det så kallade gammelmedias lobbyism nu sänker Internet. Frågan blir härnäst hur mycket värre och hårdare den svenska tillämpningen av EU-lagen blir.

Cornucopia - I förrgår: 16:53

Slakt i Swedbank efter rysk penningtvätt

Sveriges största bank, Swedbank, har nu dragits in i Danske Banks massiva penningtvätt av ryska pengar. Bill Bowder, mannen som fått igenom Magnitsky-lagstiftning i många länder, sade sig ha bevis som styrkte SVT:s Uppdrag Gransknings avslöjande att Swedbank bistått med penningtvätt av 40 miljarder kronor. Bolagets aktie totalslaktades under dagen.

Cornucopia - I förrgår: 12:59

Voice Integrate Nordic: "Wow, fasiken också"

"Vi vet inte när det hände, men troligtvis har någon under en uppdatering helt enkelt stoppat in en internetsladd i hårddisken. Då fick den en ip-adress, och då var det fritt fram [...] wow, fasiken också" - VD:n Voice Integrate Nordic till DN.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.