Cornucopia > Ekonomi

Tuesday, 16 October, 19:21

Cornucopia - 22 sep 18 kl. 22:18

Massivt finsk insats mot ryska skärgårdsköpareFinska myndigheter har i bred samverkan genomfört en massiv insats mot ett ryskägt företag som köpt upp strategiska kustfastigheter och bland annat byggt logement och helikopterplattor på dessa. Företaget ska också köpt fd finska minutläggarfartyg.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Finlands, Helmi, Gränsbevakningen, Österbottens, Säckilot, ÅboTurku, Centralkriminalpolisen, Gränsbevakningens

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Massivt, finsk, insatsmot , ryska, skärgårdsköpare
SmålandsPosten - 14 okt 14 kl. 06:55

Stämningsfull undersökning av den finsk-ryska historien

Vänner långt borta är mer som en stämningsfull, dyster och mörk, undersökning av den finsk-ryska historien. Viktor Kärppä kan liknas vid en finsk-rysk Philip Marlowe. Här finns en tydlig rottråd till USA:s hårdkokta deckartradition men också andra stämningar Deckarförfattaren Matti Rönkä föddes i finska Karelen.

HBL - 26 dec 14 kl. 10:07

Handeln förväntar sig färre ryska turister

Antalet ryska turister som kommer till Finland vid årsskiftet kan sjunka med över en femtedel från i fjol, uppger Finsk handel.Orsaken är rubelns låga kurs, som har försämrat ryssarnas köpkraft betydligt. De ryska turister som kommer till Finland väntas också spendera mindre pengar.

Polisen - 05 sep 17 kl. 11:17

Svensk och finsk polis samverkar i insats

Med anledning av den planerade demonstrationen på Victoriatorget i Torneå idag genomför polisen i Norrbotten en insats. Svensk och finsk polis samverkar också enligt Prümrådsbeslutet som tillfälligt ger finsk polis möjlighet att agera i Sverige..

HBL - 30 dec 12 kl. 11:12

Fler ryska turister orsakar problem vid gränsen

Antalet ryska turister i Finland ser ut att än en gång slå alla rekord.Turisterna gynnar ekonomin men vållar problem på gränsstationerna, säger biträdande kommendören Erkki Matilainen på sydöstra Finlands gränsbevakningssektion. ?

YLE - 26 dec 14 kl. 13:54

Finsk handel: En femtedel färre ryska shoppingturister

Det blir ingen rush av ryska shoppingturister till Finland vid årsskiftet. Den bedömningen gör handelbranschens intresseorganisation Finsk Handel. På grund av den ekonomiska krisen och rubelns allt sämre kurs kan antalet ryska turister sjunka med upp till en femtedel jämfört med 2013.

BT - 21 feb 11 kl. 07:47

Finsk-rysk varg snart bland svenska

En varg från den finsk-ryska stammen har vandrat genom nästan hela Norrland och är nära de svenska vargarna i Gävleborg.
- Den bär på friska finsk-ryska gener och är därför ett välkommet tillskott i den skandinaviska vargpopulationen, säger Magnus Kristoffersson på Naturvårdsverket till Ekot i SR.
Vargen, troligen en hane, var senast den spårades en och en halv mil från ett revir med en ensam vargtik.

GöteborgsPosten - 5 timmar sedan

Polis gör insats mot illegal arbetskraft

Under tisdagen gör polisen, tillsammans med flera andra myndigheter, tillslag mot arbetsplatser i Bohuslän där man fått tips om att det finns illegal arbetskraft.
– Det pågår en insats tillsammans med gränspolisen, säger Stefan Kristiansson, polischef i Uddevalla..

YLE - 15 feb 14 kl. 18:24

Rysk tidning: Vägavsnittet en "finsk skridskobana"

Den ryska tidningen 47News.ru kallar vägavsnittet där morgonens förödande trafikolycka inträffade för en "finsk skridskobana".
Finland hyr vägavsnittet och är ansvarigt för vägens skick, skriver tidningen.

HBL - 11 aug 14 kl. 14:32

Livsmedel för ryska marknaden får säljas i Finland

Livsmedelssäkerhetsverket Evira tillåter undantagsvis att livsmedel som egentligen är avsedda för den ryska marknaden får säljas i Finland även om produkterna saknar de finsk- och svenskspråkiga förpackningspåskrifter som lagen föreskriver.Undantaget gäller produkter som har tillverkats i Finland och som ska förvaras kallt. Finsk- och svenskspråkiga förpackningspåskrifter bör finnas i närheten den plats produkterna finns så att kunderna kan läsa dem.

HBL - 15 aug 14 kl. 12:08

Nu hamstrar vi ryska ostar

Gräddost för halva priset får folk att hamstra. Mat avsedd för den ryska marknaden har nu börjat säljas i Finland.Största delen av landets Prismabutiker har börjar sälja billiga Valios Oltermannigräddostar.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 45 minuter sedan

Sveriges försvar kan inte vänta - börja förhandla försvarsbudget nu!

Sveriges försvar kan inte vänta på att vi eventuellt inte får en ny regering innan det är för sent att klubba nästa års budget. Då en stor konsensus råder i riksdagen att Sverige behöver rusta upp och öka försvarsanslagen måste förhandlingar om en minsta nivå man kan vara överens om påbörjas omgående, och läggas in i expeditionsregeringens budget.
Sveriges försvar kan inte vänta, när det blåser upp i vårt närområde.

Cornucopia - 2 timmar sedan

Noll räckviddsångest med korrekt information

Som alltid gör korrekt och trovärdig information man kan lita på att man inte behöver vara orolig. På detta vis får man också noll räckviddsångest när man har elbil, när man kan lita på att bilens informationssystem levererar korrekt uppgifter om kvarvarande räckvidd. Något fossilbilar inte brukar göra, då det anses vara noll i räckvidd kvar när man kör på den sk reserven.

Cornucopia - 4 timmar sedan

Bo billigt i villa i vackra nordöstra Skåne

Medan vi har en bostadsbubbla i våra storstadsområden finns det områden som minst sagt kan sägas vara prisvärda. Ett sådant är vackra nordöstra Skåne, där jag var och föreläste i Östra Göinge kommun igår, samt besökte en småföretagare i läsekretsen. Här får man en villa för runt miljonen.

Cornucopia - 10 timmar sedan

NCC gör förlust

Byggbolaget NCC har knoppat av sin verksamhet för bostadsrätter till Bonava, men rapporterar ändå preliminära förluster för tredje kvartalet, sedan man gjort reservationer för tvister, garantier och nedskrivningar på 1 545 MSEK. Man avvecklar också vägunderhållsavdelningen. Uppenbarligen är det inte helt enkelt att tjäna pengar i den svenska bygg- och anläggningsbranschen, som är tänkt att rädda mixade byggbolag när den luckrativa bostadsrättsbubblan spruckit.

Cornucopia - Igår: 14:17

Tesla nu större än Mercedes och Audi i USA - snart ikapp BMW

Tesla sålde fler personbilar än Mercedes och Audi i USA under tredje kvartalet rapporteras i Forbes. BMW sålde fortfarande fler, med 1 500 bilar jämfört med Tesla, men förväntas petas ner under fjärde kvartalet.
Sveriges antagligen vackraste Tesla Supercharger-station vid Toftaholm i Ljunby kommun.

Cornucopia - Igår: 11:46

Föreläsning i Broby / Östra Göinge ikväll

Upprepning av tidigare påminnelse. Jag håller en författarföreläsning i Kulturhuset Vita Skolan (biblioteket) i Broby, i Östra Göinge kommun på måndag klockan 19:00 - 20:00. Jag kommer även signera böcker.

Cornucopia - Igår: 11:04

Bloggens kränktshetsindex vecka 41

Dags för ett försök till ett nytt återkommande inslag på bloggen i form av kränkthetsindex. Alltså de fem blogginlägg den gångna veckan, som genererat flest kommentarer i förhållande till sidvisningar.
Kränk.

Cornucopia - Igår: 07:29

Nordirland-frågan hindrar avtal om Brexit

Enligt Reuters ska förhandlingarna om Storbritanniens utträde ur EU brutit samman på grund av oenighet i formuleringar kring Nordirland ska hanteras. Ombyggnad pågår.Bägge sidor av förhandlingarna verkar vilja låta Nordirland ha ett särstatus kontra EU, med fri rörelse över gränsen mellan Storbritannien och Irland.

Cornucopia - I förrgår: 16:17

Söndagsenkät: Hur mycket betalade du i mäklararvode på din senaste bostadsförsäljning?

Dags för en kort söndagsenkät. Hur mycket betalade du i mäklararvode på din senaste bostadsförsäljning? Gärna detaljer i kommentarsfältet.

Cornucopia - I förrgår: 12:50

Ren S-regering enda alternativet?

Då statsministern inte ska få över 50% av rösterna mot sig så är kanske en ren S-regering enda alternativet. Med löften om kompromisser åt höger och vänster kan Stefan Löfven (S) bilda en ren minoritetsregering, som inte får en majoritet av riksdagen mot sig. Och detta utan att få minsta stöd från SD:s 17.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.