DI > Ekonomi

Wednesday, 19 December, 00:21

DI - 22 sep 18 kl. 14:58

Dagar efter förra höjningen – ny smäll väntar elnätskundernaMiljontals elnätskunder hotas åter av prishöjningar. Denna gång är det statliga Svenska Kraftnät som kraftigt höjer sina avgifter. Och landets elnätsbolag har grönt ljus att föra höjningarna vidare till sina kunder. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Svenska Kraftnät

Dela artikeln

85 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Dagarefter förra , höjningenny , smäll, väntar, elnätskunderna
Sydsvenskan - 22 dec 13 kl. 06:30

Abes dagar som ledare kan vara räknade

Under 2013 var Abenomics ordet på allas läppar. I såväl inhemska som internationella medier har det skrivits spaltmeter om hur premiärminister Shinzo Abes aggressiva finanspolitik har gett Japans ekonomi en nytändning. Efter närmare tjugo år med nolltillväxt och obefintlig inflation – en burk läsk kostar lika mycket idag som den gjorde i slutet av 80-talet – har åtskilliga ekonomer proklamerat att nu vänder det!

Barometern - 30 okt 13 kl. 07:55

Var beredskapen god?

Katastrofen uteblev. För de allra flesta begränsades skadorna av stormen Simone till uteblivna tågavgångar och lite krångel i vardagen. För andra på landsbygden väntar dagar och nätter utan elektricitet, ­problem som dock inte är att jämföra med konsekvenserna efter det att ­stormarna Gudrun och Per drog över södra Sverige.

Barometern - 30 okt 13 kl. 07:55

Var beredskapen god?

Katastrofen uteblev. För de allra flesta begränsades skadorna av stormen Simone till uteblivna tågavgångar och lite krångel i vardagen. För andra på landsbygden väntar dagar och nätter utan elektricitet, ­problem som dock inte är att jämföra med konsekvenserna efter det att ­stormarna Gudrun och Per drog över södra Sverige.

Sydsvenskan - 28 jan 14 kl. 05:30

Mängder av olyckor i Skåne

Tidvis ymnigt snöfall orsakade nya trafiksvårigheter i Skåne i går. Vinden blåste snön över vägar och gator och snöröjningen hann inte hålla jämna steg med nederbörden. På många håll gjorde packad snö, modd och isbark vägarna mycket hala.

YLE - 07 jul 15 kl. 15:56

Hamnarna i Hangö: Vi konkurrerar inte

Den privata marinan och stadens gästhamn konkurrerar inte om båtturisterna. Så säger i varje fall Jan Sonntag, hamnkapten i stadens gästhamn, och Östersjö Ports Niklas Rosvall. Eftersom gästhamnen i Hangö ligger nära stadens centrum har båtturister lätt att sysselsätta sig då båten är förtöjd i hamnen.

Skånskan - 20 mar 18 kl. 13:02

Bristfällig vård – blev förlamad

Skurup IVO kritiserar sjukvården för en fördröjning – en fördröjning inspektionen misstänker orsakade patienten en förlamning.IVO, inspektionen för vård- och omsorg, har kritiserat behandlingen av en Skurupsbo på Ystad lasarett utifrån PSL, patientsäkerhetslagen.
Det är mannens maka och barn som har anmält en rad incidenter i mannens vård på flera avdelningar på sjukhuset.

Fler nyheter från DI

DI - 1 timme sedan

Tysk miljöorganisation vill bromsa autobahn

Den tyska miljöorganisationen DUH, som under året fått igenom dieselstopp i flera storstäder, siktar nu in sig på Tysklands hjärta: autobahn. DUH vill få bort den fria farten och införa hastighetsbegränsning..

DI - 1 timme sedan

Trump beordrar Pentagon att skapa rymdkommando

USA:s president Donald Trump har beordrat det amerikanska försvarshögkvarteret Pentagon att skapa ett rymdkommando..

DI - 1 timme sedan

Transportbolaget Fedex slår analytikernas förväntningar

Fedex redovisar ett justerat resultat per aktie på 4,03 dollar för räkenskapsårets andra kvartal..

DI - 2 timmar sedan

Wall Street vände upp igen under sista handelstimmen

New York-börsen rörde sig under nollan inför den sista handelstimmen men lyckades kravla sig upp lagom till stängning. S&P 500 avslutade precis på nollan medan Dow Jones och Nasdaq stängde upp 0,4 respektive 0,5 procent..

DI - 2 timmar sedan

Betssons vd är med i budet på konkurrenten

Betssons vd Pontus Lindwall ingår i konsortiet som lägger bud på Cherry – ett bolag som är en av Betssons konkurrenter. Cherrys styrelseledamot och tillförordnade vd Gunnar Lind avfärdar dock att Pontus Lindwall är aktuell för vd-posten i Cherry..

DI - 2 timmar sedan

Dunkelt spel om Cherry

Ett privat konsortium lägger bud på spelbolaget Cherry – och bland annat ingår Cherrys styrelseordförande och storägare Morten Klein i konsortiet. Di granskar spelet om Cherry..

DI - 2 timmar sedan

Stor oenighet om avtalslös brexit i brittiska regeringen

Ministrarna hade svårt att enas kring hur den brittiska regeringen ska hantera en avtalslös brexit. Arbetsmarknadsministern Amber Rudd liknande ett utträde utan avtal vid en bilkrasch enligt Financial Times..

DI - 2 timmar sedan

Carnegie har utfört stabiliseringsåtgärder i Q-linea

Carnegie har utfört stabiliseringsåtgärder i medicinteknikbolaget Q-linea efter noteringen på Stockholmsbörsen. .

DI - 2 timmar sedan

Daiwa sänker Autoliv till neutral, skriver ned riktkursen

Japanska Daiwa har sänkt Autoliv från tidigare outperform till neutral. Riktkursen sänks samtidigt från 89 till 76 dollar, motsvarande 689,7 kronor..

DI - 3 timmar sedan

Skuggdirektionen: Räntan bör höjas – trots marknadsstöket

Marknadsstöket håller i sig, konjunkturoron ökar och de senaste inflationsutfallen har varit en besvikelse. Ändå är det ingen tvekan om att räntan ska höjas. Det är budskapet från Skuggdirektionen som inte är så orolig för konjunkturen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.