DI > Ekonomi

Wednesday, 20 February, 16:31

Liknande nyheter

Taggar: Dagarefter förra , höjningenny , smäll, väntar, elnätskunderna
Sydsvenskan - 22 dec 13 kl. 06:30

Abes dagar som ledare kan vara räknade

Under 2013 var Abenomics ordet på allas läppar. I såväl inhemska som internationella medier har det skrivits spaltmeter om hur premiärminister Shinzo Abes aggressiva finanspolitik har gett Japans ekonomi en nytändning. Efter närmare tjugo år med nolltillväxt och obefintlig inflation – en burk läsk kostar lika mycket idag som den gjorde i slutet av 80-talet – har åtskilliga ekonomer proklamerat att nu vänder det!

Barometern - 30 okt 13 kl. 07:55

Var beredskapen god?

Katastrofen uteblev. För de allra flesta begränsades skadorna av stormen Simone till uteblivna tågavgångar och lite krångel i vardagen. För andra på landsbygden väntar dagar och nätter utan elektricitet, ­problem som dock inte är att jämföra med konsekvenserna efter det att ­stormarna Gudrun och Per drog över södra Sverige.

Barometern - 30 okt 13 kl. 07:55

Var beredskapen god?

Katastrofen uteblev. För de allra flesta begränsades skadorna av stormen Simone till uteblivna tågavgångar och lite krångel i vardagen. För andra på landsbygden väntar dagar och nätter utan elektricitet, ­problem som dock inte är att jämföra med konsekvenserna efter det att ­stormarna Gudrun och Per drog över södra Sverige.

Sydsvenskan - 28 jan 14 kl. 05:30

Mängder av olyckor i Skåne

Tidvis ymnigt snöfall orsakade nya trafiksvårigheter i Skåne i går. Vinden blåste snön över vägar och gator och snöröjningen hann inte hålla jämna steg med nederbörden. På många håll gjorde packad snö, modd och isbark vägarna mycket hala.

YLE - 07 jul 15 kl. 15:56

Hamnarna i Hangö: Vi konkurrerar inte

Den privata marinan och stadens gästhamn konkurrerar inte om båtturisterna. Så säger i varje fall Jan Sonntag, hamnkapten i stadens gästhamn, och Östersjö Ports Niklas Rosvall. Eftersom gästhamnen i Hangö ligger nära stadens centrum har båtturister lätt att sysselsätta sig då båten är förtöjd i hamnen.

Skånskan - 20 mar 18 kl. 13:02

Bristfällig vård – blev förlamad

Skurup IVO kritiserar sjukvården för en fördröjning – en fördröjning inspektionen misstänker orsakade patienten en förlamning.IVO, inspektionen för vård- och omsorg, har kritiserat behandlingen av en Skurupsbo på Ystad lasarett utifrån PSL, patientsäkerhetslagen.
Det är mannens maka och barn som har anmält en rad incidenter i mannens vård på flera avdelningar på sjukhuset.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Credit Suisse: 4 till 5 gånger högre bot än väntat för UBS

Böteslappen på totalt 4,5 miljarder euro till den schweiziska banken UBS, 3,7 miljarder för att ha hjälpt kunder att fly undan skatt och 800 miljoner euro i skadestånd till franska regeringen, är fyra till fem gånger högre än vad marknaden hade väntat sig..

DI - 15 minuter sedan

Estland undersöker penningtvättsanklagelserna mot Swedbank

Estland utreder anklagelserna om penningtvätt som riktats mot Swedbank. Det uppger Estlands åklagarmyndighet enligt nyhetsbyrån Reuters..

DI - 30 minuter sedan

Ekonomistudion podd: ”Svårt för Bonnesen att sitta kvar”

Nu finns Di TV:s Ekonomistudion även som podd.  Lyssna på dagens avsnitt i spelaren här intill – och glöm inte att prenumerera på podden här..

DI - 15 minuter sedan

Bolund om Swedbank: “Helt oacceptabelt”

Finansmarknadsminister Per Bolund är allvarligt bekymrad över den skandal som uppdagats i Swedbank. “Det handlar om förtroende”, säger han. .

DI - 30 minuter sedan

EMU: Stigande konfidensindikator för hushållen i februari

EU-kommissionens snabbestimat för konfidensindikatorn för hushåll i euroområdet steg till minus 7,4 i februari, jämfört med oreviderade minus 7,9 föregående månad..

DI - 45 minuter sedan

Irlands premiärminister varnar för ”instabil” brexit-situation

Brexitsituationen är mycket instabil och svår att förutsäga..

DI - 45 minuter sedan

FI: Ser allvarligt på uppgifter om penningtvätt i svenska banker

Det är av högsta vikt att bankernas ledningar och styrelser tar uppgifter om penningtvätt och andra regelöverträdelser i svenska banker på allvar, skriver Finansinspektionen i ett pressmeddelande..

DI - 45 minuter sedan

Prime Living: Rörelsekapitalet räcker till slutet av mars

Studentbostadsbolaget Prime Living bedömer att bolagets rörelsekapital räcker hela mars, utan att beakta eventuella framtida lån, tillskott eller emissioner..

DI - 1 timme sedan

1930-talet är DN:s enda argument

Vad anser Dagens Nyheters politiska redaktör Per Svensson om Sveriges inträde i euro-zonen? Vad anser han om svenskt deltagande i bankunionen? Vad tycker han om energiunionens konsekvenser?

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.