DI > Ekonomi

Friday, 19 October, 19:49

DI - 22 sep 18 kl. 14:58

Dagar efter förra höjningen – ny smäll väntar elnätskundernaMiljontals elnätskunder hotas åter av prishöjningar. Denna gång är det statliga Svenska Kraftnät som kraftigt höjer sina avgifter. Och landets elnätsbolag har grönt ljus att föra höjningarna vidare till sina kunder. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Svenska Kraftnät

Dela artikeln

85 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Dagarefter förra , höjningenny , smäll, väntar, elnätskunderna
Sydsvenskan - 22 dec 13 kl. 06:30

Abes dagar som ledare kan vara räknade

Under 2013 var Abenomics ordet på allas läppar. I såväl inhemska som internationella medier har det skrivits spaltmeter om hur premiärminister Shinzo Abes aggressiva finanspolitik har gett Japans ekonomi en nytändning. Efter närmare tjugo år med nolltillväxt och obefintlig inflation – en burk läsk kostar lika mycket idag som den gjorde i slutet av 80-talet – har åtskilliga ekonomer proklamerat att nu vänder det!

Barometern - 30 okt 13 kl. 07:55

Var beredskapen god?

Katastrofen uteblev. För de allra flesta begränsades skadorna av stormen Simone till uteblivna tågavgångar och lite krångel i vardagen. För andra på landsbygden väntar dagar och nätter utan elektricitet, ­problem som dock inte är att jämföra med konsekvenserna efter det att ­stormarna Gudrun och Per drog över södra Sverige.

Barometern - 30 okt 13 kl. 07:55

Var beredskapen god?

Katastrofen uteblev. För de allra flesta begränsades skadorna av stormen Simone till uteblivna tågavgångar och lite krångel i vardagen. För andra på landsbygden väntar dagar och nätter utan elektricitet, ­problem som dock inte är att jämföra med konsekvenserna efter det att ­stormarna Gudrun och Per drog över södra Sverige.

Sydsvenskan - 28 jan 14 kl. 05:30

Mängder av olyckor i Skåne

Tidvis ymnigt snöfall orsakade nya trafiksvårigheter i Skåne i går. Vinden blåste snön över vägar och gator och snöröjningen hann inte hålla jämna steg med nederbörden. På många håll gjorde packad snö, modd och isbark vägarna mycket hala.

YLE - 07 jul 15 kl. 15:56

Hamnarna i Hangö: Vi konkurrerar inte

Den privata marinan och stadens gästhamn konkurrerar inte om båtturisterna. Så säger i varje fall Jan Sonntag, hamnkapten i stadens gästhamn, och Östersjö Ports Niklas Rosvall. Eftersom gästhamnen i Hangö ligger nära stadens centrum har båtturister lätt att sysselsätta sig då båten är förtöjd i hamnen.

Skånskan - 20 mar 18 kl. 13:02

Bristfällig vård – blev förlamad

Skurup IVO kritiserar sjukvården för en fördröjning – en fördröjning inspektionen misstänker orsakade patienten en förlamning.IVO, inspektionen för vård- och omsorg, har kritiserat behandlingen av en Skurupsbo på Ystad lasarett utifrån PSL, patientsäkerhetslagen.
Det är mannens maka och barn som har anmält en rad incidenter i mannens vård på flera avdelningar på sjukhuset.

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

Hård smäll för Volvo-aktien

AB Volvos resultat för det tredje kvartalet utklassade högt ställda förväntningar, koncernen ser positivt på efterfrågeutvecklingen under 2019 och vd Martin Lundstedt gav lugnande besked om avgasproblemen. Ändå dök Volvoaktien till lägsta nivån sedan april 2017..

DI - 10 minuter sedan

Pinsamt låg värdering – nu måste Volvos styrelse agera

Volvos rapport bekräftade att koncernen har förändrats i grunden och har nått en helt ny lönsamhetsnivå, tack vare de senaste årens förändringsarbete. Viktigt i rapporten var också att koncernen spår en fortsatt hög efterfrågan under 2019 på de viktigaste marknaderna..

DI - 15 minuter sedan

Låt budgeten testa styrkeförhållandena

LEDARE. På måndag ska Stefan Löfven ge talmannen en rapport om hur det går med regeringsbildningen. Det är inte troligt att han kan ge besked om att sonderingsuppdraget har lyckats..

DI - 15 minuter sedan

Nordea: "Oligarkens stämning visar hur svårt det är att hantera penningtvätt"

Den ryska miljardären Boris Rotenbergs stämning av Nordea och Handelsbanken för avtalsbrott illustrerar hur svårt det är att stävja penningtvätt. Det hävdar Nordea apropå tvisten som blossat upp på finsk mark med bankens ryska oligarkkund..

DI - 15 minuter sedan

Reaktionen på Volvos rapport en väckarklocka

AB Volvo backade på börsen för andra gången på fyra dagar på fredagen, trots en stark rapport..

DI - 30 minuter sedan

Källor: Theresa May redo släppa krav på Irlandsgräns

Storbritanniens premiärminister Theresa May sägs vara beredd att släppa ett nyckelkrav i frågan om den irländska gränsen för att lösa upp knuten i brexitförhandlingarna..

DI - 1 timme sedan

Saab fronderar i England mot sin USA-partner Boeing

Saab vann tillsammans med Boeing nyligen ett av sina största uppdrag någonsin, att bygga skolflygplan i USA. Nu protesterar det svenska bolaget mot att Boeing vunnit en brittisk upphandling framför näsan på Saab. .

DI - 1 timme sedan

Sandvik: industrikonjunkturens hÄlsa i fokus - analytiker

Den eventuellt sviktande hälsan hos industrikonjunkturen ser ut att hamna i fokus när verkstadskoncernen Sandvik på tisdag presenterar sin delårsrapport för det tredje kvartalet..

DI - 1 timme sedan

Starka rapporter lyfter New York-börsen

USA-börserna handlades högre på fredagen efter att starka delårsrapporter bidragit till att dämpa oron för risker i Europa och Saudiarabien. .

DI - 1 timme sedan

Europabörser: blandat med tapp för däcktillverkare

Utvecklingen var blandad i Europa på fredagen med nedgångar i Frankrike och Tyskland, medan södra Europa och London gick starkt. Samlingsindexet Stoxx 600 var oförändrat..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.