Sydöstran > Nyheter

Wednesday, 17 October, 03:59

Liknande nyheter

Taggar: Anordnade, olagligt, lotteri
Kristianstadsbladet - 18 dec 13 kl. 10:35

Ifö Bromölla kan ha anordnat olagligt lotteri

Lotteriinspektionen har hört av sig till Bromölla kommun angående Ifö Bromölla IF:s verksamhet Stöttepelare, som inspektionen menar kan vara ett olagligt lotteri.
Kommunen har utrett ärendet och kommit fram till att det är att betrakta som ett lotteri, men föreningen har svarat att den ser Stöttepelare som ett medlemsstöd. Reglerna säger att det är en lotteriverksamhet då en eller flera deltagare kan få en vinst till ett högre värde än vad de övriga deltagarna kan få.

Dalarnas tidningar - 31 aug 16 kl. 15:56

Livsmedelsbutiker bedriver olagligt lotteri

Ett antal butiker i Falun-Borlänge-området bedriver dagligen ett olagligt lotteri. Det är den så kallade "guldscannern", där en slumpvis utvald kund får rabatt på sitt köp, som bryter mot lotterilagen. "En butik kan inte hålla på med sådant", säger Linnea Elovsson, tillståndshandläggare på Lotteriinspektionen..

DalaDemokraten - 19 jul 16 kl. 15:09

Kopparstaden bedrev olagligt lotteri

Den 23 juni publicerade det kommunala bostadsbolaget Kopparstaden ett lotteri på sin facebooksida. Lotteriet är olagligt eftersom det inte innefattar någon unik eller individuell prestation. Det säger Lotteriinspektionen till Dala-Demokraten..

DalaDemokraten - 24 jan 13 kl. 13:16

Kommunen bedriver olagligt lotteri

Hedemora kommun lockar elever i årskurs nio att delta på öppet hus på Martin Kochgymnasiet. Moroten är en iPad och en mobiltelefon som ska delas ut i ett lotteri. Företeelsen är ett brott mot lotterilagen..

BT - 19 maj 14 kl. 10:10

Butik misstänks för olagligt lotteri

En butik i Borås misstänks för brott mot lotterilagen. Enligt Lotteriinspektionen har butiken flera spelautomater - trots att ägaren saknar tillstånd för att anordna lotteri. Nu kräver Lotteriinspektionen att butiken tar bort spelautomaterna och slutar med lotteriverksamheten, annars ska inspektionen vidta åtgärder.

Nya Wermlands Tidningen - 11 jan 12 kl. 08:30

Dömd för olagligt lotteri

Dagsböter blev domen för en dalslänning som anordnat olagligt spel på automater i en pizzeria. Hans påstående att det bara handlade om spel vid sammankomster avfärdades av tingsrätten..

UNT - 20 nov 13 kl. 12:45

Krögare ordnade olagligt lotteri

En krögare i Heby kommun döms för brott mot lotterilagen..

Barometern - 13 maj 14 kl. 10:13

Billotteriet kan ha varit olagligt

När en bil lottades ut i påsk kan det ha varit ett brott mot lotterilagen.
Lotteriinspektionen har polisanmält cityföreningen. Handla lokalt i butikerna och få stämplar för att sedan delta i ett lotteri om en ny bil.

Barometern - 13 maj 14 kl. 10:13

Billotteri kan ha varit olagligt

När en bil lottades ut i påsk kan det ha varit ett brott mot lotterilagen. Lotteriinspektionen har polisanmält cityföreningen. Handla lokalt i butikerna och få stämplar för att sedan delta i ett lotteri om en ny bil.

SN - 16 aug 13 kl. 11:57

Företag misstänkt för olagligt automatspel

Ett företag i Nyköping misstänks olagligt automatspel. När Lotteriinspektionen gjorde en kontroll av företaget anordnades lotteri på åtta stycken elektroniska spelautomater..

Fler nyheter från Sydöstran

Sydöstran - 15 minuter sedan

Pappa döms efter sonens fönsterfall

En pappa döms för vållande till kroppsskada efter att hans 20 månader gamla son i maj 2017 ramlat ut genom ett fönster, rapporterar SVT Nyheter Småland. Pappan tog en dusch med stängd dörr när sonen föll ut genom ett öppet fönster. Vid fallet på åtta meter fick pojken flera frakturer och inre skador.

Sydöstran - 30 minuter sedan

Ny studie: Så länge lever framtidens svenskar

Svenskarna kommer att leva något längre i framtiden, men de vanligaste dödsorsakerna kommer att förbli, hjärt- och lungsjukdomar, cancer samt självmord, visar en ny studie..

Sydöstran - 1 timme sedan

Så länge lever framtidens svenskar

Svenskarna kommer att leva något längre i framtiden, men de vanligaste dödsorsakerna kommer att förbli, hjärt- och lungsjukdomar, cancer samt självmord, visar en ny studie.(TT).

Sydöstran - 1 timme sedan

USA omförhandlar fler handelsavtal

USA kommer att inleda förhandlingar om avtal med Storbritannien, EU och Japan i landets ansträngningar att omforma den globala handeln.(TT).

Sydöstran - 1 timme sedan

Inbrott hos företag – sågs bära ut gods

Strax före midnatt mot onsdagen ska företaget Stallbyggen i Sölvesborg ha utsatts för ett inbrott..

Sydöstran - 3 timmar sedan

Svårt att hålla Martin Olsson utanför laget

Janne Andersson var inte på skämthumör när han samlade spelarna i omklädningsrummet efter den första halvleken. - Det är nog första gången sedan jag blev förbundskapten som jag var irriterad i pausen, säger förbundskaptenen. Han påpekar också att situationen med Martin Olsson är "jobbig".

Sydöstran - 3 timmar sedan

Debutanten Olsson nöjd men kräver mer

Godkänt, men att det kan bli bättre. Det var Kristoffer Olssons betyg på sin debut i A-landslaget. - Jag har alltid höga krav på mig själv och vill alltid göra det bättre, sade mittfältaren efter Sveriges 1-1 mot Slovakien.

Sydöstran - 3 timmar sedan

Nyhetsöknar breder ut sig i USA

Över 1 800 dags- och veckotidningar har försvunnit i USA sedan 2004. Med en femtedel av tidningsbeståndet nerlagt riskerar tusentals samhällen att hamna i "nyhetsöknar" utan vettig bevakning av offentliga angelägenheter, varnar University of North Carolina School of Media and Journalism i en rapport.(TT).

Sydöstran - 3 timmar sedan

Larm om höga smällar i Uppsala

En misstänkt explosion har rapporterats på en parkeringsplats i Uppsala, skriver Aftonbladet. Polisen fick flera samtal om en hög smäll vid halv elva på tisdagskvällen och har spärrat av platsen. - Att det har smällt är vi, och alla som ringt in, rörande överens om.

Sydöstran - 2 timmar sedan

Man allvarligt skadad efter bråk i Kalmar

Flera ungdomar var på tisdagskvällen inblandade i ett bråk vid köpcentret Baronen i Kalmar, skriver Barometern. Totalt har tre män i 18-årsålderns skadats, en av dem allvarligt, enligt Aftonbladet.(TT).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.