Sydöstran > Nyheter

Wednesday, 19 December, 13:41

Liknande nyheter

Taggar: Anordnade, olagligt, lotteri
Kristianstadsbladet - 18 dec 13 kl. 10:35

Ifö Bromölla kan ha anordnat olagligt lotteri

Lotteriinspektionen har hört av sig till Bromölla kommun angående Ifö Bromölla IF:s verksamhet Stöttepelare, som inspektionen menar kan vara ett olagligt lotteri.
Kommunen har utrett ärendet och kommit fram till att det är att betrakta som ett lotteri, men föreningen har svarat att den ser Stöttepelare som ett medlemsstöd. Reglerna säger att det är en lotteriverksamhet då en eller flera deltagare kan få en vinst till ett högre värde än vad de övriga deltagarna kan få.

Dalarnas tidningar - 31 aug 16 kl. 15:56

Livsmedelsbutiker bedriver olagligt lotteri

Ett antal butiker i Falun-Borlänge-området bedriver dagligen ett olagligt lotteri. Det är den så kallade "guldscannern", där en slumpvis utvald kund får rabatt på sitt köp, som bryter mot lotterilagen. "En butik kan inte hålla på med sådant", säger Linnea Elovsson, tillståndshandläggare på Lotteriinspektionen..

DalaDemokraten - 19 jul 16 kl. 15:09

Kopparstaden bedrev olagligt lotteri

Den 23 juni publicerade det kommunala bostadsbolaget Kopparstaden ett lotteri på sin facebooksida. Lotteriet är olagligt eftersom det inte innefattar någon unik eller individuell prestation. Det säger Lotteriinspektionen till Dala-Demokraten..

DalaDemokraten - 24 jan 13 kl. 13:16

Kommunen bedriver olagligt lotteri

Hedemora kommun lockar elever i årskurs nio att delta på öppet hus på Martin Kochgymnasiet. Moroten är en iPad och en mobiltelefon som ska delas ut i ett lotteri. Företeelsen är ett brott mot lotterilagen..

BT - 19 maj 14 kl. 10:10

Butik misstänks för olagligt lotteri

En butik i Borås misstänks för brott mot lotterilagen. Enligt Lotteriinspektionen har butiken flera spelautomater - trots att ägaren saknar tillstånd för att anordna lotteri. Nu kräver Lotteriinspektionen att butiken tar bort spelautomaterna och slutar med lotteriverksamheten, annars ska inspektionen vidta åtgärder.

Nya Wermlands Tidningen - 11 jan 12 kl. 08:30

Dömd för olagligt lotteri

Dagsböter blev domen för en dalslänning som anordnat olagligt spel på automater i en pizzeria. Hans påstående att det bara handlade om spel vid sammankomster avfärdades av tingsrätten..

UNT - 20 nov 13 kl. 12:45

Krögare ordnade olagligt lotteri

En krögare i Heby kommun döms för brott mot lotterilagen..

Kristianstadsbladet - 12 dec 18 kl. 05:00

Företagare anordnade olagligt spel – fälls i tingsrätten

På matstället sattes sex datorer upp som det gick att spela på. Lotteriinspektionen ansåg att det var ett lagbrott och nu döms två män till dagsböter..

Barometern - 13 maj 14 kl. 10:13

Billotteriet kan ha varit olagligt

När en bil lottades ut i påsk kan det ha varit ett brott mot lotterilagen.
Lotteriinspektionen har polisanmält cityföreningen. Handla lokalt i butikerna och få stämplar för att sedan delta i ett lotteri om en ny bil.

Barometern - 13 maj 14 kl. 10:13

Billotteri kan ha varit olagligt

När en bil lottades ut i påsk kan det ha varit ett brott mot lotterilagen. Lotteriinspektionen har polisanmält cityföreningen. Handla lokalt i butikerna och få stämplar för att sedan delta i ett lotteri om en ny bil.

Fler nyheter från Sydöstran

Sydöstran - 15 minuter sedan

Anmälan: Arbetsolycka på Dynapac

Sydöstran - 15 minuter sedan

Migrationsverket lämnar Karlskrona

Migrationsverket lämnar fem orter i landet. En av dem är Karlskrona, skriver P4 Blekinge..

Sydöstran - 15 minuter sedan

Anmälan: Tumult på McDonalds

Sydöstran - 15 minuter sedan

Politiker stalkad – utsatt för porrattack

Ronnebypolitikern Roger Gardell har under en längre tid stalkats och utsatts för trakasserier i form av falska varubeställningar. Härom veckan gick förövaren ett steg längre och satte ut porrfilmer i en butik med Gardells namn på. .

Sydöstran - 30 minuter sedan

Stuhec vann även i super-G

Andra dagen, andra segern. Slovenskan Ilka Stuhec lär aldrig glömma dagarna i Val Gardena. Fartstjärnan i alpint följde upp gårdagens seger i störtlopp med en triumf i super-G idag.

Sydöstran - 30 minuter sedan

Migrationsverket lägger ned på fem orter

Migrationsverket lägger ned verksamheten helt på fem orter och avvecklar på andra, det skriver den fackliga tidsskriften Publikt. Medarbetare på Migrationsverket i Karlskrona, Karlstad, Kiruna, Lindesberg och Östersund har fått besked om att deras verksamheter avvecklas helt.(TT).

Sydöstran - 45 minuter sedan

Mutko avgår som fotbollsordförande

Nu lämnar Vitalij Mutko idrotten helt. Rysslands vice premiärminister avgår från posten som ordförande i landets fotbollsförbund. Beskedet var väntat, Mutko klev av tillfälligt redan förra året för att koncentrera sig på ministerjobbet.

Sydöstran - 45 minuter sedan

Avliden polis hedrades med tyst minut i Ronneby

Poliser över hela Blekinge höll en tyst minut klockan 12 för att hedra sin avlidne kollega som omkom i en trafikolycka under tisdagen. I Ronneby ställde poliser upp sina fordon på torget..

Sydöstran - 45 minuter sedan

Över 100 döda - bara dagar före valet

Över 100 personer har dödats i den senaste veckans sammandrabbningar mellan rivaliserande etniska grupper i nordvästra Kongo-Kinshasa. Många människor i provinsen Mai-Ndombe har flytt till grannlandet Kongo-Brazzaville.(TT).

Sydöstran - 45 minuter sedan

Klartecken till ombyggnad av äldreboende

Ledamöterna i äldrenämnden beslutade under onsdagen att äldreboendet Ålycke i Johannishus ska rustas upp och byggas om för närmare 50 miljoner kronor. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.