DI > Ekonomi

Friday, 19 October, 19:52

Liknande nyheter

Taggar: SD röstar, alliansens, talmanskadidat
Cornucopia - 24 sep 18 kl. 18:02

Talmansomröstningen visar att alliansens sympatier ligger hos SD

Dagens talmansomröstning visar att alliansens sympatier ligger hos SD snarare än hos socialisterna när ledamöterna kan smyga med det. Dock kan även en del socialdemokrater röstat på SD:s talmansalternativ.
Snart röstar riksdagen bort statsministern.

DN - 27 nov 14 kl. 08:37

Det händer om SD röstar för alliansens budget

Riksdagen röstar om budgeten den 3 december. Här är en genomgång om vad som kan hända om SD väljer att rösta för alliansens budget..

BT - 10 sep 12 kl. 11:06

Alliansens resultat talar för sig själva

Regionstyrelsens ordförande Gert-Inge Andersson (S) och Hans Olsson, socialdemokratisk riksdagsledamot från Sjuhärad, gör gemensam sak i en replik till oss 28/8. Låt oss först belysa att i motsats till vad S-skribenterna vill ge sken av har utanförskapet minskat dramatiskt sedan alliansen tog över rege-ringsmakten 2006.
Totalt har antalet personer som är arbetslösa, sjukskrivna, förtidspensionerade eller som lever på försörjningsstöd minskat med över 200 000 personer sedan 2006.

Alliansfritt Sverige - 01 sep 14 kl. 13:34

Alliansens valmanifest for dummies

Inledning Vi i alliansen sätter människan i centrum. Alla behövs i bygget av ett ännu bättre Sverige. Då måste man prata om hur grym man är på jobben, och det gör vi i vårt valmanifest [pdf].

BT - 11 nov 14 kl. 10:38

Lööf tror inte SD röstar ner budget

Centerledaren Annie Lööf tror inte att Sverigedemokraterna kommer att rösta på Alliansens budgetmotion och därmed fälla regeringen. - Nej, det finns ingen anledning. Jag tror att de nu använder den här tiden till att mediespela, säger Lööf på en pressträff med journalister i riksdagen om SD:s ovilja att tala om hur de kommer att ställa sig när riksdagen ska rösta om budgeten.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Stefan Löfven: Avgår om alliansens budget vinner med SD-stöd

Omkring 16 på tisdagseftermiddagen väntas Sverigedemokraterna ge besked om hur de ska rösta i budgeten. Då partiet inte har möjlighet att driva igenom sitt eget budgetförslag står alternativen mellan att lägga ned sina röster eller rösta på alliansens budget.LÄS MER: Så rustar SD för nyval - avslöjas i interna mejlStefan Löfven.

Cornucopia - 02 dec 14 kl. 16:47

Samtiden: (sd) röstar på alliansens budget

Den sverigedemokratiska nättidningen Samtiden uppger att Sverigedemokraterna kommer rösta på allianspartiernas budgetförslag.

Samtidens webplats har gått ner av belastningen, så jag länkar inte för stunden.

Det innebär i så fall att alliansens budget kommer gå igenom och Löfvén synas i sin utsaga att han inte tänker regera på någon annans budget, vilket implicerar att regeringen avgår.

SVT - 02 dec 14 kl. 16:56

SD röstar för Alliansens budget – detta händer nu

Sverigedemokraterna kommer att rösta för Alliansens budget, meddelade partiet under en presskonferens i dag..

BT - 03 dec 14 kl. 16:03

Just nu: riksdagen röstar

Just nu pågår omröstning om budgetförslagen. SD kommer att rösta med Alliansen vilket lämnar Löfven med två alternativ. Att avgå eller utlysa extra val.

SR - 16 jun 15 kl. 12:42

De röstar ja till alliansens budget

Två moderata riksdagsledamöter kommer i eftermiddag att bryta decemberöverenskommelsen och rösta ja till alliansens budget..

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Hård smäll för Volvo-aktien

AB Volvos resultat för det tredje kvartalet utklassade högt ställda förväntningar, koncernen ser positivt på efterfrågeutvecklingen under 2019 och vd Martin Lundstedt gav lugnande besked om avgasproblemen. Ändå dök Volvoaktien till lägsta nivån sedan april 2017..

DI - 15 minuter sedan

Pinsamt låg värdering – nu måste Volvos styrelse agera

Volvos rapport bekräftade att koncernen har förändrats i grunden och har nått en helt ny lönsamhetsnivå, tack vare de senaste årens förändringsarbete. Viktigt i rapporten var också att koncernen spår en fortsatt hög efterfrågan under 2019 på de viktigaste marknaderna..

DI - 15 minuter sedan

Låt budgeten testa styrkeförhållandena

LEDARE. På måndag ska Stefan Löfven ge talmannen en rapport om hur det går med regeringsbildningen. Det är inte troligt att han kan ge besked om att sonderingsuppdraget har lyckats..

DI - 15 minuter sedan

Nordea: "Oligarkens stämning visar hur svårt det är att hantera penningtvätt"

Den ryska miljardären Boris Rotenbergs stämning av Nordea och Handelsbanken för avtalsbrott illustrerar hur svårt det är att stävja penningtvätt. Det hävdar Nordea apropå tvisten som blossat upp på finsk mark med bankens ryska oligarkkund..

DI - 30 minuter sedan

Reaktionen på Volvos rapport en väckarklocka

AB Volvo backade på börsen för andra gången på fyra dagar på fredagen, trots en stark rapport..

DI - 30 minuter sedan

Källor: Theresa May redo släppa krav på Irlandsgräns

Storbritanniens premiärminister Theresa May sägs vara beredd att släppa ett nyckelkrav i frågan om den irländska gränsen för att lösa upp knuten i brexitförhandlingarna..

DI - 1 timme sedan

Saab fronderar i England mot sin USA-partner Boeing

Saab vann tillsammans med Boeing nyligen ett av sina största uppdrag någonsin, att bygga skolflygplan i USA. Nu protesterar det svenska bolaget mot att Boeing vunnit en brittisk upphandling framför näsan på Saab. .

DI - 1 timme sedan

Sandvik: industrikonjunkturens hÄlsa i fokus - analytiker

Den eventuellt sviktande hälsan hos industrikonjunkturen ser ut att hamna i fokus när verkstadskoncernen Sandvik på tisdag presenterar sin delårsrapport för det tredje kvartalet..

DI - 1 timme sedan

Starka rapporter lyfter New York-börsen

USA-börserna handlades högre på fredagen efter att starka delårsrapporter bidragit till att dämpa oron för risker i Europa och Saudiarabien. .

DI - 1 timme sedan

Europabörser: blandat med tapp för däcktillverkare

Utvecklingen var blandad i Europa på fredagen med nedgångar i Frankrike och Tyskland, medan södra Europa och London gick starkt. Samlingsindexet Stoxx 600 var oförändrat..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.