DI > Ekonomi

Tuesday, 16 October, 08:20

DI - 22 sep 18 kl. 10:37

Putins plan: Kan bygga Nordstream 2 med bara ryska pengarDen ryska presidenten Vladimir Putin kan finansiera pipelineprojektet Nordstream 2 helt med ryska medel om det blir sanktioner på konsortiet som står bakom projektet. Det rapporterar Bloomberg News med hänvisning till den tyska tidningen Sueddeutsche Zeitung. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Nordstream, Vladimir Putin, Bloomberg News, Sueddeutsche Zeitung

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Putins, planKan , bygga, Nordstream2 med , bara, ryska, pengar
Expressen - 28 nov 16 kl. 14:26

Putins plan: Sjösätta jätteraket till månen

Ryssland inleder snart ett nytt raketprojekt som i längden ska göra det möjligt att bygga en forskningsstation på månen. – Det kommer att lägga grunden för ett förverkligande av tanken om en forskningsstation på månen, säger biträdande premiärministern Dmitrij Rogozin till statliga medier..

EU-Bloggen - 03 nov 15 kl. 21:30

Kraftigt politiskt motstånd mot Nordstream 3 & 4

I två ledarartiklar på HelaHälsingland.se skriver jag om Gazproms planer att bygga Nordstream 3 och 4. I den första går jag igenom argumenten emot nya ledningar samt intervjuar Anke Schmidt Felzmann på Utrikespolitiska institutet.

DI - 30 jul 15 kl. 15:21

Putins nya rutt till Europa

Gazproms nya ledning genom Svarta havet ska leverera mer gas till Turkiet. Men Putins plan går längre än så: Förhoppningen är att Europa ska ansluta sig. Därmed skulle Ukraina förlora sin roll som mellanhand.

SvD - 16 apr 14 kl. 19:59

”Allt går enligt Putins plan”

Ukrainska armén gick in i östra Ukraina på onsdagen. En flygplats återtogs men för övrigt var operationen ett misslyckande då flera soldater bytte sida. Det här var vad Putin hade räknat med, säger Sergej Markov, Kreml närstående analytiker, till SvD..

SvD - 24 jun 14 kl. 15:25

”Beskedet ett till steg i Putins plan”

Rysslands president Vladimir Putin begär att parlamentets överhus återkallar tillståndet att ingripa militärt i Ukraina. – Ryssland intar förhandlingsposition, men Putin kommer inte att ge upp planen om att få större inflytande i Ukraina, säger SvD:s utrikesreporter Anna-Lena Laurén..

DI - 19 sep 14 kl. 13:41

Putins plan: stänga utländska sajter

Ryssland överväger åtgärder som kan komma att innebära restriktioner för internet i landet..

DN - 06 feb 15 kl. 11:55

”Putins plan leder inte till fred”

Angela Merkel och Francois Hollande väntas landa i Moskva på fredagseftermiddagen. Men chansen att de kan övertala president Vladimir Putin till en fredsöverenskommelse om Ukraina är mycket små..

Aftonbladet - 16 mar 15 kl. 08:01

Är det här Putins plan?

DN - 16 mar 15 kl. 10:29

Putins plan har landat

Två ryska regeringsplan har landat i Sant Petersburg. Vladimir Putin väntas ha ett möte i staden på måndagen, men han har ännu inte siktats vid flygplatsen. .

SVT - 28 sep 15 kl. 19:31

Inga detaljer om Putins plan för Syrien

Det intressanta med Barack Obamas tal var att han inte upprepade USA:s tidigare inställning att den syriske diktatorn al-Assad måste bort fortast möjligt. Vladimir Putin vädjade om en bred internationell koalition mot IS – men kom inte med några detaljer..

Fler nyheter från DI

DI - just nu

Fingerprint Cards inleder samarbete med distributör

Fingerprint Cards har inlett samarbete med distributören Excelpoint Systems med huvudkontor i Singapore..

DI - just nu

Svenska mäklare sitter still i båten

STOCKHOLM (Direkt) Fastighetsmäklarna i Stockholm och Göteborg tror på en oförändrad marknad under det fjärde kvartalet, medan Malmömäklarna är mer optimistiska både vad gäller efterfrågan och priser..

DI - 4 minuter sedan

Analytiker: Billerud Korsnäs får svårt att nå samma vinst som i fjol

Förpackningstillverkaren Billerud Korsnäs som lämnar sin rapport för tredje kvartalet i dag förväntas ha förbättrat sin vinst rejält jämfört med andra kvartalet, från minus 174 miljoner till 633 miljoner plus..

DI - 30 minuter sedan

Trumps gnäll biter inte – Fed höjer tills något säger stopp

Konjunkturoron har ökat inför rapportsäsongen och den amerikanska presidenten skyller börsfallen på USA:s centralbank.   Än så länge talar det mesta ändå för att Federal Reserve har en bra bit kvar till slutet på räntehöjningscykeln..

DI - 15 minuter sedan

Kinnevik investerar i Travelperk

Investmentbolaget Kinnevik var ledande investerare när det Barcelonabaserade  Travelpark tog in 44 miljoner dollar, motsvarande 394 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.  .

DI - 15 minuter sedan

Volvo har upptäckt fel i avgaskomponent – kostnaden kan bli betydande

Lastbilskoncernen Volvo har upptäckt en komponent i avgasbehandlingssystemet som åldras snabbare än förväntat. Detta kan leda till att motorerna överskriver utsläppsgränserna för kväveoxider. Enligt Volvo är det för tidigt att bedöma de finansiella konsekvenserna, men bolaget poängterar att de kan bli betydande.

DI - 45 minuter sedan

Barclays skruvar ned riktkursen för flera verkstadsbolag

Barclays sänker riktkurserna för verkstadsbolagen SKF, Sandvik och Atlas Copco. Det skriver Reuters..

DI - 1 timme sedan

WSA ser långsammare tillväxt för stålefterfrågan 2019

Den globala efterfrågan på stål väntas stiga till 1.658 miljoner ton under 2018, en ökning med 3,9 procent jämfört med fjolåret. För 2019 bedöms efterfrågeökningstakten avta till 1,4 procent..

DI - 1 timme sedan

Efter vinstvarningen – så ska NCC vända skutan

NCC aviserar ytterligare omstruktureringskostnader på drygt 200 miljoner kronor till och med 2019. De finansiella målen och utdelningen behålls oförändrade, meddelar bolaget inför tisdagens kapitalmarknadsdag. Vd:n Tomas Carlsson intervjuas i Di TV klockan 07.

DI - 1 timme sedan

Ambea köper Aleris omsorgsverksamhet

Ambea har ingått avtal om att förvärva samtliga Aleris omsorgsverksamheter i Norge, Sverige och Danmark. Köpeskilling uppgår till 2,6 miljarder kronor på kassa och skuldfri basis. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.