DI > Ekonomi

Tuesday, 16 October, 08:30

DI - 22 sep 18 kl. 09:30

Trump hotar med nya tullavgifter om Kina svararUSA har många mer möjliga tariffer att införa mot Kina om det asiatiska landet väljer vedergällning mot de existerande tarifferna. Det säger president Donald Trump, enligt Bloomberg News..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Kina, USA, Donald Trump, Bloomberg News

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Trump, hotarmed nya , tullavgifterom , Kina, svarar
SR - 19 jun 18 kl. 07:54

Trump hotar Kina med ytterligare tullar

Trump hotar med ytterligare tullavgifter, efter Kinas svar i helgen. Samtidigt säger bedömare att handelskriget delvis handlar om att USA ser Kina som en alltmer jämbördig konkurrent..

Dagens PS - 03 apr 17 kl. 08:34

Trump hotar läxa upp Nordkorea

I en intervju med Financial Times deklarerar Donald Trump att USA inte behöver vänta på att Kina ska ta tag i det stigande säkerhetshotet från Nordkorea. ”Om Kina inte kommer att ta tag i Nordkorea kommer vi att göra det. Det är allt jag kommer att säga”, säger Trump till tidningen.

Dagens PS - 19 jun 18 kl. 07:24

Trump hotar med nya tullar: “Utpressning”

USA:s president Donald Trump har beordrat sin handelsrepresentant att identifiera kinesiska varor värda 200 miljarder dollar för ytterligare importtullar på tio procent, rapporterar CNBC. Trump sade att de nya tullarna kommer att träda i kraft om inte Kina ändrar sin praxis och drar tillbaka de tullar man nyligen tillkännagivit. Under fredagen svarade Peking på USA:s första tullar på varor värda uppemot 50 miljarder dollar.

DN - 07 sep 18 kl. 23:26

Trump hotar med tullar på nästan alla varor från Kina

USA:s president Donald Trump hotar nu att lägga tullar på i princip alla varor som importeras från Kina. Därmed trappas handelskriget mellan de båda länderna upp ytterligare..

Dagens PS - 02 dec 16 kl. 08:54

Trump hotar med repressalier

Enligt Donald Trump kommer företagen inte att överge USA, ”de kommer inte att lämna landet”, försäkrar han, enligt TT-AFP. Trump gjorde uttalandet under ett besök vid en luftkonditioneringsfabrik i Indiana. Under sin kampanj betonade Trump att amerikanska jobb skulle stanna i landet.

Sydsvenskan - 19 jun 18 kl. 03:20

Trump hotar med bredare Kinatullar

USA planerar tioprocentiga tullar på kinesiska varor värda 200 miljarder dollar, utöver redan aviserade avgifter omfattande varor för 50 miljarder, säger president Donald Trump. Och om Kina fortsätter att svara med samma mynt, alltså höja tullar gentemo.

Helsingborgs Dagblad - 19 jun 18 kl. 03:20

Trump hotar med bredare Kinatullar

USA planerar tioprocentiga tullar på kinesiska varor värda 200 miljarder dollar, utöver redan aviserade avgifter omfattande varor för 50 miljarder, säger president Donald Trump. Och om Kina fortsätter att svara med samma mynt, alltså höja tullar gentemo.

Dagens PS - 13 jul 17 kl. 08:35

Techjättar rasar: Trump hotar internet

Google, Facebook, Netflix och svenska Spotify – totalt rör det sig om 200 företag och organisationer – har mobiliserat sig gemensamt för att slå vakt om ett fritt internet, som de anser nu är under attack av Donald Trumps administration och den ansvariga myndigheten FCC. Det här rapporterar bland annat Dagens Nyheter och SVT Nyheter. För några år sedan införde den dåvarande amerikanske presidenten Barack Obama den så kallade nätneutraliten, som FCC nu vill upphäva, vilket är bakgrunden till upproret bland internetjättarna.

Expressen - 13 feb 16 kl. 03:25

Donald Trump hotar att stämma Ted Cruz

GREENVILLE. Donald Trump hotar att stämma Ted Cruz – om han inte slutar med sitt fulspel. Cruz svarar med att jämföra Trump med en bråkig treåring.

SvD - 02 dec 16 kl. 01:06

Trump hotar företag som vill flytta

USA:s nästa president Donald Trump hotar företagare som funderar på att flytta jobb från USA. Trump lovade under sitt kampanjande att amerikanska jobb skulle stanna inom landet..

Helsingborgs Dagblad - 02 dec 16 kl. 01:06

Trump hotar företag som vill flytta

USA:s nästa president Donald Trump hotar företagare som funderar på att flytta jobb från USA. Trump lovade under sitt kampanjande att amerikanska jobb skulle stanna inom landet. – Företag kommer inte att kunna lämna USA mer utan att det blir konsekvens.

Fler nyheter från DI

DI - 3 minuter sedan

Immunicum gör emissioner på 351 Mkr – Gladiator bland investerarna

Immunicum har beslutat att genomföra dels en riktad nyemission av aktier om cirka 178 miljoner kronor, dels en fullt garanterad företrädesemission om cirka 173 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande..

DI - 5 minuter sedan

Majoritet tror på räntehöjning i december

En klar majoritet, 73 procent, av marknadsaktörerna tror att Riksbanken höjer räntan i december. 23 procent spår en höjning i februari medan 4 procent tror den kommer redan vid nästa veckas möte. .

DI - 10 minuter sedan

Bluesteps vd kliver av

Vd:n för Bluestep Bank, Öyvind Thomassen, hoppar av sitt uppdrag. Beslutet har han fattat "efter en tids diskussion med styrelsen", enligt ett pressmeddelande..

DI - 15 minuter sedan

Fingerprint Cards inleder samarbete med distributör

Fingerprint Cards har inlett samarbete med distributören Excelpoint Systems med huvudkontor i Singapore..

DI - 10 minuter sedan

Svenska mäklare sitter still i båten

STOCKHOLM (Direkt) Fastighetsmäklarna i Stockholm och Göteborg tror på en oförändrad marknad under det fjärde kvartalet, medan Malmömäklarna är mer optimistiska både vad gäller efterfrågan och priser..

DI - 15 minuter sedan

Analytiker: Billerud Korsnäs får svårt att nå samma vinst som i fjol

Förpackningstillverkaren Billerud Korsnäs som lämnar sin rapport för tredje kvartalet i dag förväntas ha förbättrat sin vinst rejält jämfört med andra kvartalet, från minus 174 miljoner till 633 miljoner plus..

DI - 30 minuter sedan

Trumps gnäll biter inte – Fed höjer tills något säger stopp

Konjunkturoron har ökat inför rapportsäsongen och den amerikanska presidenten skyller börsfallen på USA:s centralbank.   Än så länge talar det mesta ändå för att Federal Reserve har en bra bit kvar till slutet på räntehöjningscykeln..

DI - 30 minuter sedan

Kinnevik investerar i Travelperk

Investmentbolaget Kinnevik var ledande investerare när det Barcelonabaserade  Travelpark tog in 44 miljoner dollar, motsvarande 394 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.  .

DI - 30 minuter sedan

Volvo har upptäckt fel i avgaskomponent – kostnaden kan bli betydande

Lastbilskoncernen Volvo har upptäckt en komponent i avgasbehandlingssystemet som åldras snabbare än förväntat. Detta kan leda till att motorerna överskriver utsläppsgränserna för kväveoxider. Enligt Volvo är det för tidigt att bedöma de finansiella konsekvenserna, men bolaget poängterar att de kan bli betydande.

DI - 1 timme sedan

Barclays skruvar ned riktkursen för flera verkstadsbolag

Barclays sänker riktkurserna för verkstadsbolagen SKF, Sandvik och Atlas Copco. Det skriver Reuters..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.