DN > Nyheter

Friday, 19 October, 16:29

DN - 22 sep 18 kl. 07:00

Så hjälpte fotbollsklubben Leila Ali Elmi till riksdagenMed hjälp av fotbollsklubben Bergsjöns SK:s dörrknackningskampanj i Göteborgs förorter kryssades den 30-åriga miljöpartisten Leila Ali Elmi in i riksdagen. De som röstat fram henne ser henne som en modern representant för förorten, en ungdomlig somalisvensk politiker fjärran från klanvälde och islamism..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Leila Ali Elmi, Bergsjöns SK, Göteborgs

Dela artikeln

7702 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: , hjälpte, fotbollsklubben, Leila, Ali, Elmitill , riksdagen
Expressen - 28 jan 15 kl. 20:59

Leila Dahlborg: Han var väldigt peppande

Efter tårarna - Leif Mannerström räddade Leila Dahlborg i "Sveriges mästerkock". Nu berättar hon om stödet från jurymedlemmen. – Han hjälpte mig, det gjorde han verkligen, säger Leila Dahlborg..

YLE - 25 okt 16 kl. 14:55

Kvinnan som åtalas för att ha mutat Peltomäki: Min djupa tro orsak till att jag hjälpte

Leila Tuominen som står åtalad för att ha mutat Jukka Peltomäki hördes i Helsingfors tingsrätt på tisdagen. Hon berättade hur hon som djupt troende ville hjälpa sina kära vän Peltomäki, som varit biträdande stadsdirektör och stadsdirektör i Vanda. - Vi är nära vänner och har haft ett förhållande.

GT - 11 mar 16 kl. 15:21

Så hjälpte Leila flyktingarna i lägret

Leila Berjaoui, 22, vägrade vara en åskådare till den pågående flyktingkrisen. Tillsammans med fyra andra åkte hon till Libanon för att dela ut 300 kilo kläder och drygt 78 000 kronor som samlats in via Facebookgruppen "Flyktinghjälp i Libanon". – Jag är glad över att så många var med och skänkte pengar och kläder.

BT - 14 okt 13 kl. 09:01

Jakten på den gåtfulla Leila K

För den som till äventyrs inte minns exakt: Leila K blev berömd över en natt när hon i början av 90-talet slutade hänga i Kangolkeps i Femman och i stället rappade Got to get med DJ-duon Rob?n?Raz.

SmålandsPosten - 22 okt 13 kl. 07:30

Petter Wallenberg: Historien om Leila K

För den som till äventyrs inte minns exakt: Leila­ K blev berömd över en natt när hon i början av 1990-talet slutade hänga i Kangolkeps i Femman­ och i?stället rappade Got to get med dj-duon Rob?n?

HBL - 13 maj 14 kl. 18:47

Leila Mattfolk vårdar våra namn

– Namn kan vara trendiga, men namn ska också upprätthålla traditioner och följa rättskrivningsnormer. De får inte vara lagstridiga.De orden kommer från Leila Mattfolk som tar över ansvaret för namnsdagslängden efter professor emerita Marianne Blomqvist.

Nyheter 24 - 28 sep 11 kl. 18:59

Leila bakar slut på Sveriges smör


Leilas smöriga bakverk har bidragit till tomma mejerihyllor i svenska butiker. Leila Lindholm anklagas för att orsaka akut brist på smör i Sverige. Leila - hela svenska folkets bullmamma är knappast känd för att spara in på smöret.

YA - 08 sep 13 kl. 20:33

Leila Ekman visar upp sitt Ystad

Foto: Sprisse Nilsson
Det historiska Ystad som bör bevaras såväl som områden som kan utvecklas och det nya Ystad. Allt finns med när nya stadsarkitekten Leila Ekman efter en vecka på nya jobbet visar sitt Ystad.
När Leila Ekman fick jobbet som stadsarkitekt i Ystad gick en gammal dröm från studietiden i uppfyllelse.?

Sydsvenskan - 05 maj 15 kl. 14:28

Legendariska Leila K är tillbaka

Leila K in da house! Tillsammans med Rob'n'Raz intar rapparen Leila K scenen på Berns i juni, då Denniz Pop Awards bjuder på gratiskonsert efter prisutdelningarna och middagen."Jag jobbade med Denniz Pop och de andra på Cheiron på 90-talet så det var självklart att ställa upp när de frågade mig.

Helsingborgs Dagblad - 05 maj 15 kl. 14:28

Legendariska Leila K är tillbaka

Leila K in da house! Tillsammans med Rob'n'Raz intar rapparen Leila K scenen på Berns i juni, då Denniz Pop Awards bjuder på gratiskonsert efter prisutdelningarna och middagen."Jag jobbade med Denniz Pop och de andra på Cheiron på 90-talet så det var självklart att ställa upp när de frågade mig.

Fler nyheter från DN

DN - 10 minuter sedan

20-åring som dödades av polis sköts i ryggen

20-åringen med Downs syndrom sköts ihjäl av tre poliser – som hävdar att det var i nödvärn.  Totalt avlossades 25 skott, varav tre träffade den unga mannen, berättar föräldrarnas advokat som fått uppgifterna från åklagaren.  – Det dödande skottet träffade honom i ryggen, säger föräldrarnas advokat Tomas Nilsson.

DN - 15 minuter sedan

Länsstyrelsen vill upphandla influencers

Länstyrelserna i Stockholm vill tillsammans med de andra storstadsregionerna upphandla ett ramavtal med så kallade influencers – personer med stora följarskaror på sociala medier. Kostnaden beräknas bli ”några hundra tusen kronor”, enligt Lennart Rådenmark på Länsstyrelsen Västra Götaland . .

DN - 30 minuter sedan

Studio DN: Knarkande kanadensare kan ge kunskaper

Nya lagar i Kanada om narkotika, de två tonåringarna som tyckte att de såg en ubåt på Ålands hav och ännu ingen regering i Sverige. .

DN - 30 minuter sedan

Domen mot JVM-tränarna upphävs

Den svenska landslagsledarna får leda Juniorkronorna i JVM 2019.  Idrottens skiljedomstol Cas upphäver avstängningen för Tomas Montén, Nizze Landén och Henrik Stridh, meddelar internationella ishockeyförbundet..

DN - 45 minuter sedan

Trump hyllar misshandel av journalist

Förra året gick kongressledamoten Greg Gianforte till attack mot The Guardians reporter under en presskonferens. Nu hyllar Donald Trump gärningen..

DN - 45 minuter sedan

Hårdkokt snut eller snäll morfar? Nu går en av Stockholms mest välkända poliser i pension

Ofta i hetluften, alltid redo. Men nu går Lars Byström, 67, en av Stockholmspolisens mest citerade presstalespersoner i pension. Bakom sig har han en 45 år lång karriär som polis i flera olika roller.

DN - 45 minuter sedan

”De skyddssökande” väcker en längtan efter politiker som vågar stå upp för grundläggande mänsklighet

Dritëro Kasapis uppsättning av det antika flyktingdramat ”De skyddssökande” tar hjälp av både en palestinsk och en svensk ensemble – och lyckas hålla sig på rätt sida om det beskäftiga, skriver Per Svensson..

DN - 1 timme sedan

39 år sedan sjukdomstämpel på homosexualitet togs bort

För 39 år sedan klassades homosexualitet som en sjukdom.  Tack vare en insats på Socialstyrelsens kontor försvann sjukdomstämpeln.  – Det har möjliggjort all kamp som har kommit därefter, säger Sandra Ehne, ordförande RFSL.

DN - 1 timme sedan

Jan Guillou: ”Ortmark var mer påläst än dagens politiska journalister”

Författaren Jan Guillou säger att dagens politiska reportrar kan lära sig av den nyligen bortgångne Åke Ortmark: ”Han var mycket mer påläst.”.

DN - 1 timme sedan

Cecilia Widenheim blir ny chef för Tensta konsthall

I år firade Tensta konsthall sitt 20-årsjubileum och nu tillsätts en ny chef. Cecilia Widenheim som tidigare har varit chef på Malmö museum efterträder Maria Lind. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.