DI > Ekonomi

Saturday, 20 October, 02:16

DI - 21 sep 18 kl. 22:00

USA-börser: Oregelbundet veckoslut – nytt rekord för Dow JonesDet blev ett spretigt avslut på börsveckan i New York. Dow Jones industriindex nådde en ny rekordnivå, liksom på torsdagen, medan tekniktunga Nasdaq tappade mark..
Läs mer på DI
Läs mer om:
USA, Dow Jones, New York, Jones, Nasdaq

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: USA-börser, Oregelbundet, veckoslut, nytt, rekordför , Dow, Jones
DI - 30 jun 17 kl. 21:35

USA-börser: Handlarna repar nytt mod efter torsdagens kursfall

USA-börserna återhämtade delar av torsdagens skarpa nedgångar under fredagens handel..

DI - 17 sep 13 kl. 17:10

USA-börser: Nära nytt rekord direkt i starten

De amerikanska börserna handlades uppåt i den inledande handeln på tisdagen, med S&P 500 strax under sin högsta nivån någonsin, medan investerarna avvaktade onsdagskvällens policybesked från Federal Reserve. Microsoft gav stöd från bolagshåll med besked om ökad kvartalsutdelning..

DI - 14 nov 13 kl. 16:20

USA-börser: Avvaktande efter nytt rekord

De amerikanska börserna öppnade i avvaktande manér på torsdagen, efter att ha stängt på nya rekordnivåer på onsdagen. Cisco Systems och Wal-Mart handlades ned efter svaga kvartalsrapporter, samtidigt som marknaden väntade på utfrågningen av Janet Yellen i senatens bankkommitté..

DI - 20 sep 18 kl. 16:40

USA-börser: Tekniksektorn ger nytt rekord – då jublar Trump

De ledande amerikanska börserna noterades uppåt under torsdagens tidiga handel. Dow Jones och S&P 500 handlades på nya rekordnivåer, med indextunga bolagen Apple och Microsoft som draghjälp. .

DI - 25 apr 14 kl. 18:31

USA-börser: Trio jättar går nedåt

Tilltagen oro kring situationen i Ukraina och några mindre imponerande bolagsrapporter fick riskaptiten bland investerarna på fredagens USA-börser att minska. Visa, Ford och Amazon.com hittades bland förlorarna..

DI - 13 okt 15 kl. 15:07

USA-börser: Väntas inleda på minus

Tisdagens USA-börser ser ut att inleda nedåt, efter en handelssejour på måndagen med små rörelser och till slut en stängning på lätt plus. Svaga importsiffror från Kina har satt press och Europabörserna har visat på breda tapp under dagen..

DI - 16 okt 14 kl. 18:03

Nordenbörser: Oregelbundet slut

De nordiska börserna stängde torsdagens handel oregelbundet, efter en dag med kraftiga rörelser fram och tillbaka. Stärkt av uppgångar på USA-börserna under eftermiddagen lyckades Helsingforsbörsen, precis som OMXS30, ta sig över nollstrecket, medan storbolagsindexen i Oslo och Köpenhamn noterades klart lägre..

DI - 06 mar 18 kl. 18:24

USA-börser: Fiat Chrysler lyfter

New York-börserna utvecklades oregelbundet under tisdagens första handelstimmar och konsoliderade därmed överlag måndagens uppgångar. Nedtrappad retorik på Koreahalvön gav stöd till måndagens börser världen över. Klockan 18.

DI - 19 jul 13 kl. 22:18

USA-börser: Microsoft rasade i New York

USA-börserna stängde oregelbundet på fredagen, där investerarna tog ställning till en rad bolagsrapporter..

DI - 28 aug 15 kl. 16:50

USA-börser: Slagig handel kring nollstrecket

USA-börserna handlades oregelbundet på fredagen efter torsdagens uppställ. Inflationen som har förblivit under Federal Reserves mål kommer troligen påverka beslutsfattarnas räntebesked under året. Investerarna riktar i dag sina blickar mot Fed-ledamöternas pågående konferens..

Fler nyheter från DI

DI - 3 timmar sedan

Italien får sänkt kreditbetyg

Kreditvärderingsinstitutet Moody's sänker Italiens kreditbetyg till Baa3, från tidigare Baa2. Utsikterna för betyget är stabila. .

DI - 3 timmar sedan

Entusiasterna som odlar sitt eget snus

Det är en växande gräsrotsrörelse där resultatet läggs under läppen. Di Weekend lyfter på locket till tobaks­odlarna som suktar efter att bli ­självförsörjande på snus..

DI - 3 timmar sedan

Efter fiaskona – Vattenfall tar sikte på ny marknad

Frankrike står näst på tur när Vattenfall expanderar vidare i Europa. Energikoncernen går in på privatmarknaden och tävlar om att få bygga vindkraft för miljardbelopp..

DI - 4 timmar sedan

Nervös New York-vecka slutade på plus

USA-börserna avslutade veckan med en liten uppgång, till skillnad från motsvarigheten i Stockholm. Starka delårsrapporter bidrog till att dämpa oron för risker i Europa och Saudiarabien. .

DI - 4 timmar sedan

Ager-Hanssen till attack mot brittiska mediebolagets styrelse

Den norske finansmannen och Qvibergfienden Christen Ager-Hanssen gick förra veckan till attack i Fokus mot Kinnevik för att ha friserat siffrorna i Metro inför Custos förvärv. På fredagen var det dags för styrelsen i Johnston Press, där Custos är storägare och nu har ökat sitt innehav, att känna av den norska vreden..

DI - 4 timmar sedan

Akelius rustar för kärvare tider – vill säkra tillgång till kapital

Akelius försöker höja sitt kreditbetyg genom att sänka belåningsgraden och öka räntetäckningsgraden.  Skälet är att säkra tillgången till kapital, enligt vd..

DI - 4 timmar sedan

Ränteproffsets känga: Fed-chefen beter sig som en cheerleader

Nyckeln till nästa kapitel i börsdramat hittar man på räntemarknaden i USA. Det tror Rajiv Setia, chef för ränteanalys på Barclays.  ”Om räntorna ska upp ytterligare 50 punkter måste man uppenbarligen tänka om kring multiplarna”, säger han till Di..

DI - 4 timmar sedan

Mekonomens finansiering av danska storköpet bärgad

Företrädesemissionen på 1,65 miljarder som ska delfinansiera ett dansk/polskt förvärv övertecknades..

DI - 5 timmar sedan

USA åtalar ryska för försök till valpåverkan

En kvinnlig rysk medborgare har åtalats av USA för att ha försökt påverka det amerikanska mellanårsvalet i år och presidentvalet 2016. En oligark ska ha finansierat den operation vars ekonomi hon misstänks ha skött..

DI - 5 timmar sedan

Här är kungabarnens senaste aktieklipp – ”vi är inte stressade”

Kungabarnen gjorde en riktigt vältajmad aktieförsäljning i september.   Det visar nya siffror från Holdings som också avslöjar hur Kronprinsessan Victorias, Prins Carl Philips och Prinsessan Madeleines portfölj stuvats om den senaste tiden. "Vi är inte stressade av de nedgångar vi sett den senaste tiden”, säger förvaltaren och hovets ekonomidirektör Jan Lindman..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.