DI > Ekonomi

Tuesday, 16 October, 08:47

DI - 21 sep 18 kl. 20:47

Rapport: Storbolagen dåliga på att identifiera klimatriskerSvenska storbolag är bra på att mäta hur de själva påverkar klimatet, sämre på att identifiera de risker som klimatförändringarna utsätter bolaget för. Det slår Folksam fast i sin senaste stämmorapport..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Folksam

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rapport, Storbolagen, dåligapå att , identifiera, klimatrisker
Dagensanalys.se - 08 apr 16 kl. 14:00

Dålig marknadsföring kostar dig fyra av tio kunder, visar ny rapport

En ny rapport från analysföretaget Tradedoubler har undersökt konsumenters beteendemönster vid onlineköp. Det visar sig att 41 procent vänder ryggen år företag vars reklam ses som irrelevant eller störande. En annan siffra är att hela 26 procent handlar från… badrummet.

YLE - 20 maj 15 kl. 10:51

Dåliga ekonomiska tider kan gynna korruption

Den ekonomiska svackan kan komma att öka risken för korruption bland företagen, visar EY:s globala korruptionsrapport. Många företag söker snabb tillväxt på de nya marknaderna och kan lockas att ta till ohederliga metoder. Enligt EY:s rapport går det ändå bäst för de företag som håller en hög etisk standard.

SVT Debatt - 23 sep 13 kl. 15:41

LCHF utmanar sjukvårdens dåliga råd

KOSTRÅD Frågan om hur man bör äta för att gå ner i vikt har diskuterats i åratal, ofta i affekt. Idag ger en expertutredning svaret. Lågkolhydratkost, som LCHF, ger snabbare viktminskning och förbättrade hälsovärden.

Cornucopia - 02 mar 16 kl. 10:52

Rapport: Lärdomar från rysk-ukrainska kriget

Potomac-stiftelsen har publicerat en rapport med lärdomar från det rysk-ukrainska kriget, som är väl värda att ta till sig för försvarsintresserade, och speciellt "branschfolk".
Svenska artillerimål med låg överlevnad och bara en spade per fordon.Rapporten baserar sig på 16 månaders arbete och intervjuer med i princip samtliga någorlunda höga befälhavare på den ukrainska frontlinjen mot de ryska trupperna.

Regeringen - 11 maj 16 kl. 13:41

Per Bolund har tagit emot en rapport om hur dagens hyressättningssystem kan utvecklas

I dag har bostadsminister Per Bolund tagit emot en rapport om hur dagens system för hyressättning kan utvecklas. Rapporten har sammanställts av Claes Stråth som i mars fick i uppdrag att som förhandlingsledare och i samråd med Hyresgästföreningen Riksförbundet (Hyresgästföreningen), Sveriges Allmännyttiga Bostadsföretag (SABO) och Fastighetsägarna Sverige - identifiera eventuella behov och ta fram förslag om hur dagens system för hyressättning kan utvecklas..

YLE - 16 aug 16 kl. 12:34

Rapport: Asylläget ökade inte antalet extremistbrott

Asylsituationen har inte väsentligt ökat mängden våldsam extremism i Finland men däremot har en hatvåg uppstått mot asylsökande. Antalet extremistiskt våld verkar ändå inte att ha ökat under fjolåret, visar en rapport från Inrikesministeriet. Våldsam extremism är fortfarande inte vanlig i Finland och det sker relativt få brott som har samband med den.

Sydsvenskan - 29 apr 15 kl. 01:22

"Tvångsförvalta undermåliga skolor"

Låt Skolinspektionen tvångsförvalta undermåliga skolor, och överlåt driften till privata aktörer med dokumenterad erfarenhet.Det föreslår vd:n för den borgerliga tankesmedjan Timbro, Karin Svanborg Sjövall, på DN Debatt.Timbro har hittat 50 svenska skolor som, enligt organisationen, konsekvent levererat dåliga resultat.

Helsingborgs Dagblad - 29 apr 15 kl. 01:22

"Tvångsförvalta undermåliga skolor"

Låt Skolinspektionen tvångsförvalta undermåliga skolor, och överlåt driften till privata aktörer med dokumenterad erfarenhet.Det föreslår vd:n för den borgerliga tankesmedjan Timbro, Karin Svanborg Sjövall, på DN Debatt.Timbro har hittat 50 svenska skolor som, enligt organisationen, konsekvent levererat dåliga resultat.

YLE - 14 jun 17 kl. 11:05

Människorättsorganisation kritiserar Fifa i ny rapport – 17 dött inför fotbolls-VM 2018

Det internationella fotbollsförbundet Fifa och den ryska staten har inte gjort något åt de problem som uppstått på byggarbetsplatserna inför kommande fotbolls-VM, skriver Human Rights Watch i sin nya rapport. Människorättsorganisationen HRW publicerade sin rapport på onsdagen. I rapporten kritiseras både Fifa och den ryska staten i hårda ordalag för de dåliga arbetsförhållandena vid flera stadionbyggen.

DI - 09 maj 18 kl. 13:13

Storbolagen brister i riskredovisning

Trots nya lagkrav är många stora bolag dåliga på att redovisa sina hållbarhetsrisker.  Dessutom har bolagen svårt att rapportera kring sitt arbete med mänskliga rättigheter..

Fler nyheter från DI

DI - just nu

Rekar: Getinge får sänkta riktkurser – Atlas Copco sänks till sälj

Efter måndagens tunga kursfall har Getinges riktkurs sänkts av ABG Sundal Collier, till 65 kronor från 70, och ABG upprepar även sin säljrekommendation för aktien..

DI - 4 minuter sedan

Franskt klartecken för Ramsay att köpa Capio

Franska konkurrensmyndigheten ger klartecken till Ramsay Générale de Santés köp av Capio. Det framgår av ett pressmeddelande på tisdagsmorgonen..

DI - 3 minuter sedan

Börsen: Öppning nedåt ligger i korten

Stockholmsbörsen väntas öppna något lägre på tisdagen, sedan även New York-börserna kvällen före stängt nedåt. .

DI - 10 minuter sedan

Följ tisdagens börsöppning

Börsmorgon ger dig nyheter, analyser och aktietips varje vardag klockan 08.45..

DI - 15 minuter sedan

ChromoGenics får order om 1,3 MSEK att leverera ConverLight dynamiska glas till Ticon Eiendom AS i Norge

ChromoGenics AB (publ) har skrivit avtal med Ticon Eiendom AS, ett ledande bolag inom fastighetsutveckling i Drammenregionen i Norge, att leverera ConverLight dynamiska glas till en butiks- och entréfasad i Drammens centrum..

DI - 15 minuter sedan

De Beers har sålt diamanter för 4,3 miljarder kronor

De Beers, världens största producent av diamanter, sålde rådiamanter för 475 miljoner dollar, motsvarande knappt 4,3 miljarder kronor, i 2018 års åttonde försäljningscykel. .

DI - 15 minuter sedan

Fingerprint Cards inleder samarbete med Excelpoint i Indien

Fingerprint Cards har inlett ett samarbete med distributören Excelpoint Systems med huvudkontor i Singapore. .

DI - 15 minuter sedan

Immunicum gör emissioner på 351 Mkr – Gladiator bland investerarna

Immunicum har beslutat att genomföra dels en riktad nyemission av aktier om cirka 178 miljoner kronor, dels en fullt garanterad företrädesemission om cirka 173 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande..

DI - 15 minuter sedan

Majoritet tror på räntehöjning i december

En klar majoritet, 73 procent, av marknadsaktörerna tror att Riksbanken höjer räntan i december. 23 procent spår en höjning i februari medan 4 procent tror den kommer redan vid nästa veckas möte. .

DI - 30 minuter sedan

Bluesteps vd kliver av

Vd:n för Bluestep Bank, Öyvind Thomassen, hoppar av sitt uppdrag. Beslutet har han fattat "efter en tids diskussion med styrelsen", enligt ett pressmeddelande..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.