DI > Ekonomi

Sunday, 24 February, 02:59

DI - 21 sep 18 kl. 20:47

Rapport: Storbolagen dåliga på att identifiera klimatriskerSvenska storbolag är bra på att mäta hur de själva påverkar klimatet, sämre på att identifiera de risker som klimatförändringarna utsätter bolaget för. Det slår Folksam fast i sin senaste stämmorapport..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Folksam

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rapport, Storbolagen, dåligapå att , identifiera, klimatrisker
Dagensanalys.se - 08 apr 16 kl. 14:00

Dålig marknadsföring kostar dig fyra av tio kunder, visar ny rapport

En ny rapport från analysföretaget Tradedoubler har undersökt konsumenters beteendemönster vid onlineköp. Det visar sig att 41 procent vänder ryggen år företag vars reklam ses som irrelevant eller störande. En annan siffra är att hela 26 procent handlar från… badrummet.

YLE - 20 maj 15 kl. 10:51

Dåliga ekonomiska tider kan gynna korruption

Den ekonomiska svackan kan komma att öka risken för korruption bland företagen, visar EY:s globala korruptionsrapport. Många företag söker snabb tillväxt på de nya marknaderna och kan lockas att ta till ohederliga metoder. Enligt EY:s rapport går det ändå bäst för de företag som håller en hög etisk standard.

SVT Debatt - 23 sep 13 kl. 15:41

LCHF utmanar sjukvårdens dåliga råd

KOSTRÅD Frågan om hur man bör äta för att gå ner i vikt har diskuterats i åratal, ofta i affekt. Idag ger en expertutredning svaret. Lågkolhydratkost, som LCHF, ger snabbare viktminskning och förbättrade hälsovärden.

Cornucopia - 02 mar 16 kl. 10:52

Rapport: Lärdomar från rysk-ukrainska kriget

Potomac-stiftelsen har publicerat en rapport med lärdomar från det rysk-ukrainska kriget, som är väl värda att ta till sig för försvarsintresserade, och speciellt "branschfolk".
Svenska artillerimål med låg överlevnad och bara en spade per fordon.Rapporten baserar sig på 16 månaders arbete och intervjuer med i princip samtliga någorlunda höga befälhavare på den ukrainska frontlinjen mot de ryska trupperna.

Regeringen - 11 maj 16 kl. 13:41

Per Bolund har tagit emot en rapport om hur dagens hyressättningssystem kan utvecklas

I dag har bostadsminister Per Bolund tagit emot en rapport om hur dagens system för hyressättning kan utvecklas. Rapporten har sammanställts av Claes Stråth som i mars fick i uppdrag att som förhandlingsledare och i samråd med Hyresgästföreningen Riksförbundet (Hyresgästföreningen), Sveriges Allmännyttiga Bostadsföretag (SABO) och Fastighetsägarna Sverige - identifiera eventuella behov och ta fram förslag om hur dagens system för hyressättning kan utvecklas..

YLE - 16 aug 16 kl. 12:34

Rapport: Asylläget ökade inte antalet extremistbrott

Asylsituationen har inte väsentligt ökat mängden våldsam extremism i Finland men däremot har en hatvåg uppstått mot asylsökande. Antalet extremistiskt våld verkar ändå inte att ha ökat under fjolåret, visar en rapport från Inrikesministeriet. Våldsam extremism är fortfarande inte vanlig i Finland och det sker relativt få brott som har samband med den.

Sydsvenskan - 29 apr 15 kl. 01:22

"Tvångsförvalta undermåliga skolor"

Låt Skolinspektionen tvångsförvalta undermåliga skolor, och överlåt driften till privata aktörer med dokumenterad erfarenhet.Det föreslår vd:n för den borgerliga tankesmedjan Timbro, Karin Svanborg Sjövall, på DN Debatt.Timbro har hittat 50 svenska skolor som, enligt organisationen, konsekvent levererat dåliga resultat.

Helsingborgs Dagblad - 29 apr 15 kl. 01:22

"Tvångsförvalta undermåliga skolor"

Låt Skolinspektionen tvångsförvalta undermåliga skolor, och överlåt driften till privata aktörer med dokumenterad erfarenhet.Det föreslår vd:n för den borgerliga tankesmedjan Timbro, Karin Svanborg Sjövall, på DN Debatt.Timbro har hittat 50 svenska skolor som, enligt organisationen, konsekvent levererat dåliga resultat.

YLE - 14 jun 17 kl. 11:05

Människorättsorganisation kritiserar Fifa i ny rapport – 17 dött inför fotbolls-VM 2018

Det internationella fotbollsförbundet Fifa och den ryska staten har inte gjort något åt de problem som uppstått på byggarbetsplatserna inför kommande fotbolls-VM, skriver Human Rights Watch i sin nya rapport. Människorättsorganisationen HRW publicerade sin rapport på onsdagen. I rapporten kritiseras både Fifa och den ryska staten i hårda ordalag för de dåliga arbetsförhållandena vid flera stadionbyggen.

DI - 09 maj 18 kl. 13:13

Storbolagen brister i riskredovisning

Trots nya lagkrav är många stora bolag dåliga på att redovisa sina hållbarhetsrisker.  Dessutom har bolagen svårt att rapportera kring sitt arbete med mänskliga rättigheter..

Fler nyheter från DI

DI - 5 timmar sedan

Moderaterna vill ha nya lagar och skärpta straff mot terrorism

Moderaterna vill ha hårdare tag mot terrorism. I en debattartikel i Svenska Dagbladet föreslår Moderatledaren Ulf Kristersson och partiets rättspolitiske talesperson Johan Forssell en rad åtgärder och nya lagar..

DI - 5 timmar sedan

Ny press på Sobi – konkurrenten nära miljardköp

Den schweiziska läkemedelsbjässen Roche uppges vara nära att köpa bioteknikbolaget Spark Therapeutics. Det rapporterar Wall Street Journal.  Affären kan sätta ny press på svenska läkemedelsbolaget Sobi..

DI - 5 timmar sedan

Biltest: Nya Porsche 911 – den perfekta bilen

Di:s Carl-Johan Lejland har testkört den uppdaterade versionen av Porsches klassiker 911 – och hyllningarna låter inte vänta på sig..

DI - 6 timmar sedan

FI är självkritisk – vill se tätare samarbete med Baltikum

Finansinspektionen (FI) är självkritisk efter Uppdrag gransknings avslöjande om misstänkt penningtvätt i Swedbanks verksamhet i Baltikum. Samarbetet med baltiska myndigheter måste bli bättre. ”Här borde vi gjort mer”, konstaterar Martin Noréus, biträdande generaldirektör på FI..

DI - 6 timmar sedan

Polischef: Frånta IS-terrorister medborgarskap

Polischefen i Storgöteborg, Erik Nord, gör på Twitter ett utspel om behandling av de så kallade återvändarna som stridit för terrorsekten IS. De ska inte få komma tillbaka till Sverige. ”Vi är för mjuka mot de här terroristerna”, säger han till GT..

DI - 6 timmar sedan

Maduro klipper alla band med Colombia

Venezuelas sittande ledare Nicolás Maduro klipper alla band med grannlandet Colombia. All personal vid den colombianska ambassaden i Caracas skickas ut från landet..

DI - 6 timmar sedan

Kim Jong-un på väg till Vietnam inför toppmötet

Den nordkoreanske ledaren Kim Jong-un kommer inom kort att avlägga ett statsbesök i Vietnam, meddelar det vietnamesiska utrikesdepartementet på sin Facebooksida..

DI - 6 timmar sedan

Proteinkakorna rena guldet för tillverkarna

Proteinbarer har blivit svenska folkets nya mellanmål, och pengarna rullar in, samtidigt som fler vill ha en del av den växande kakan. Ändå är det en produkt som för de flesta är helt onödig..

DI - 7 timmar sedan

Uppsving för krisprylar efter SVT:s serie: ”Stor skillnad”

Hjälp, det kan bli strömavbrott. Hit med en vevradio, ett gasolkök och en vattenrenare tänker svensken, och köper krisberedskapsprylar som aldrig förr. Efter SVT:s serie Nedsläckt land får krisbranschen ett uppsving..

DI - 7 timmar sedan

Sommarjobbet som ger dig 100.000 kronor i månaden

Det är dags att skicka in ansökan till Sveriges bäst betalda sommarjobb. Tusentals ungdomar har tidigare sökt tjänsten som vd för en månad. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.