DI > Ekonomi

Friday, 14 December, 16:46

DI - 21 sep 18 kl. 20:47

Rapport: Storbolagen dåliga på att identifiera klimatriskerSvenska storbolag är bra på att mäta hur de själva påverkar klimatet, sämre på att identifiera de risker som klimatförändringarna utsätter bolaget för. Det slår Folksam fast i sin senaste stämmorapport..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Folksam

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rapport, Storbolagen, dåligapå att , identifiera, klimatrisker
Dagensanalys.se - 08 apr 16 kl. 14:00

Dålig marknadsföring kostar dig fyra av tio kunder, visar ny rapport

En ny rapport från analysföretaget Tradedoubler har undersökt konsumenters beteendemönster vid onlineköp. Det visar sig att 41 procent vänder ryggen år företag vars reklam ses som irrelevant eller störande. En annan siffra är att hela 26 procent handlar från… badrummet.

YLE - 20 maj 15 kl. 10:51

Dåliga ekonomiska tider kan gynna korruption

Den ekonomiska svackan kan komma att öka risken för korruption bland företagen, visar EY:s globala korruptionsrapport. Många företag söker snabb tillväxt på de nya marknaderna och kan lockas att ta till ohederliga metoder. Enligt EY:s rapport går det ändå bäst för de företag som håller en hög etisk standard.

SVT Debatt - 23 sep 13 kl. 15:41

LCHF utmanar sjukvårdens dåliga råd

KOSTRÅD Frågan om hur man bör äta för att gå ner i vikt har diskuterats i åratal, ofta i affekt. Idag ger en expertutredning svaret. Lågkolhydratkost, som LCHF, ger snabbare viktminskning och förbättrade hälsovärden.

Cornucopia - 02 mar 16 kl. 10:52

Rapport: Lärdomar från rysk-ukrainska kriget

Potomac-stiftelsen har publicerat en rapport med lärdomar från det rysk-ukrainska kriget, som är väl värda att ta till sig för försvarsintresserade, och speciellt "branschfolk".
Svenska artillerimål med låg överlevnad och bara en spade per fordon.Rapporten baserar sig på 16 månaders arbete och intervjuer med i princip samtliga någorlunda höga befälhavare på den ukrainska frontlinjen mot de ryska trupperna.

Regeringen - 11 maj 16 kl. 13:41

Per Bolund har tagit emot en rapport om hur dagens hyressättningssystem kan utvecklas

I dag har bostadsminister Per Bolund tagit emot en rapport om hur dagens system för hyressättning kan utvecklas. Rapporten har sammanställts av Claes Stråth som i mars fick i uppdrag att som förhandlingsledare och i samråd med Hyresgästföreningen Riksförbundet (Hyresgästföreningen), Sveriges Allmännyttiga Bostadsföretag (SABO) och Fastighetsägarna Sverige - identifiera eventuella behov och ta fram förslag om hur dagens system för hyressättning kan utvecklas..

YLE - 16 aug 16 kl. 12:34

Rapport: Asylläget ökade inte antalet extremistbrott

Asylsituationen har inte väsentligt ökat mängden våldsam extremism i Finland men däremot har en hatvåg uppstått mot asylsökande. Antalet extremistiskt våld verkar ändå inte att ha ökat under fjolåret, visar en rapport från Inrikesministeriet. Våldsam extremism är fortfarande inte vanlig i Finland och det sker relativt få brott som har samband med den.

Sydsvenskan - 29 apr 15 kl. 01:22

"Tvångsförvalta undermåliga skolor"

Låt Skolinspektionen tvångsförvalta undermåliga skolor, och överlåt driften till privata aktörer med dokumenterad erfarenhet.Det föreslår vd:n för den borgerliga tankesmedjan Timbro, Karin Svanborg Sjövall, på DN Debatt.Timbro har hittat 50 svenska skolor som, enligt organisationen, konsekvent levererat dåliga resultat.

Helsingborgs Dagblad - 29 apr 15 kl. 01:22

"Tvångsförvalta undermåliga skolor"

Låt Skolinspektionen tvångsförvalta undermåliga skolor, och överlåt driften till privata aktörer med dokumenterad erfarenhet.Det föreslår vd:n för den borgerliga tankesmedjan Timbro, Karin Svanborg Sjövall, på DN Debatt.Timbro har hittat 50 svenska skolor som, enligt organisationen, konsekvent levererat dåliga resultat.

YLE - 14 jun 17 kl. 11:05

Människorättsorganisation kritiserar Fifa i ny rapport – 17 dött inför fotbolls-VM 2018

Det internationella fotbollsförbundet Fifa och den ryska staten har inte gjort något åt de problem som uppstått på byggarbetsplatserna inför kommande fotbolls-VM, skriver Human Rights Watch i sin nya rapport. Människorättsorganisationen HRW publicerade sin rapport på onsdagen. I rapporten kritiseras både Fifa och den ryska staten i hårda ordalag för de dåliga arbetsförhållandena vid flera stadionbyggen.

DI - 09 maj 18 kl. 13:13

Storbolagen brister i riskredovisning

Trots nya lagkrav är många stora bolag dåliga på att redovisa sina hållbarhetsrisker.  Dessutom har bolagen svårt att rapportera kring sitt arbete med mänskliga rättigheter..

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Räntor och valutor: Kronan tappade mot dollarn, steg mot euron

Europaräntorna sjönk och euron tappade på fredagen efter att förtroendet i euroområdet fått en ny törn. Börserna sjönk också i spåren av nya oroande data från Kina. .

DI - 15 minuter sedan

Kraftig rekyl i Veoneer på eftermiddagen

Autolivs avknoppning Veoneer rekylerar upp kraftigt på fredagseftermiddagen efter att New York-börserna öppnat vid 15.30..

DI - 10 minuter sedan

Ansedd Appleanalytiker sänker Iphoneprognoser

Världens mest inflytelserika Appleanalytiker, Ming-chi Kuo vid TF International, slår nu fast att efterfrågan på de senaste Iphonemodellerna varit klart under förväntan..

DI - 30 minuter sedan

Bonava säljer bostadsprojekt i Estland

Bostadsutvecklaren Bonava har sålt ett bostadsprojekt omfattande 84 lägenheter i Estlands huvudstad Tallinn till Lumi Capital för motsvarande cirka 71 miljoner kronor. Möjlighet finns att sälja ytterligare 84 lägenheter på liknande villkor i en eventuell andra etapp. .

DI - 30 minuter sedan

Bodenholm avslutar till synes misslyckad blankningsattack på Avanza

Brummer & Partners hedgefond är inte längre storblankare i Avanza. Bolaget har täckt sin korta position, enligt ägardatatjänsten Holdings..

DI - 30 minuter sedan

Wall Street backar på kinesisk konjunkturoro

USA-börserna följde resten av världen nedåt på fredagen efter oro för den globala ekonomin i allmänhet och den kinesiska ekonomin i synnerhet..

DI - 30 minuter sedan

Leif Göransson blir ny Sverigechef för Eltel

Leif Göransson har utsetts till vd för Eltel Networks Infranet AB med ansvar för Eltels svenska verksamhet..

DI - 45 minuter sedan

Cevian nära flaggningsbeslut i Nordea

Nordea blev en börsvinnare på fredagen efter att Christer Gardell i en intervju talat mycket öppet om Nordea.  Menar Cevian Capital allvar med Nordea offentliggör aktivistfonden troligen sitt innehav inom några veckor eller någon månad – och då lyfter Nordeas aktie..

DI - 45 minuter sedan

Förändringar i Eltels koncernledning

Leif Göransson har utsetts till verkställande direktör för Eltel Networks Infranet AB med ansvar för Eltels svenska verksamhet..

DI - 45 minuter sedan

Bonava genomför sin första investeraraffär i Estland

Bonava har sålt ett bostadsprojekt omfattande 84 lägenheter i Tallinn, Estland. Köparen är Lumi Capital och transaktionen är finansierad av LHV pensionsfond i Estland. Priset uppgår till ca 71 MSEK.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.