Västerbottens Folkblad > Nyheter

Wednesday, 20 February, 10:26

Västerbottens Folkblad - 21 sep 18 kl. 20:00

Satsa på energisnåla bostäderSommarens hetta gav en försmak av vad klimatförändringen kan innebära. Energieffektivisering av våra byggnader spelar en nyckelroll i omställningen. Men för att åstadkomma det krävs både lokala drivkrafter och en tydlig nationell politik, skriver Mats Björs, vd för isoleringsföretaget Swedisol. Energianvändningen i fastigheter står för nära 40 procent av vår totala energianvändning. Sveriges ambitiösa mål att [. ].
Läs mer på Västerbottens Folkblad
Läs mer om:
Mats Björs, Swedisol

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Satsa på energisnåla, bostäder
SvD - 28 apr 13 kl. 22:28

?Fel att ta bort krav på energisnåla bostäder?

Kommunpolitiker: Dåligt för miljön, ger inte fler bostäder..

Nyteknik - 09 jun 15 kl. 06:22

”Låt rot-avdraget gå till energisnålare bostäder”

DEBATT. Svenska hushåll har hittills gjort rot-avdrag på 80 miljarder kronor för att reparera, renovera och underhålla sina bostäder. Sannolikt har en betydligt större andel av avdragen gått till uppgraderade kök än till energieffektiviseringar, skriver Conny Pettersson på Swedisol..

E24 - 28 nov 13 kl. 08:29

Hon bygger energisnåla bostäder

”Det gäller att lägga manken till för att bygga energisnålt”..

Sydsvenskan - 09 feb 18 kl. 15:08

Energisnåla bostäder på Linero får internationell utmärkelse

Energiförbrukningen ska halveras med hjälp av flera små åtgärder..

Nyteknik - 14 mar 14 kl. 15:05

Minister anklagas för att tala osanning om energisnåla hus

Energisnåla bostäder kan vara dyrare att bygga än vanliga bostäder, men ger i längden lägre driftskostnader. Bostadsminister Stefan Attefall hävdar att regeringen har tagit hänsyn till båda aspekterna när den föreslår en lagstiftning som ska hindra kommuner från att skärpa energikraven. – Han talar osanning, säger Miljöpartiets Lise Nordin..

SmålandsPosten - 23 maj 14 kl. 07:13

Inget genomslag för energisnåla hus

EU:s klimatmål innebär att energiförbrukningen måste minska med 20 procent. Kraven kommer att skärpas ytterligare i kommande klimatmöte 2015. I flera europeiska länder har man kommit betydligt längre än i Sverige med energieffektivt byggande.

Nyteknik - 23 nov 12 kl. 14:16

Strategi för energisnålare byggnader tas fram

Nu ska Sveriges bostäder och lokaler bli energisnålare. Två myndigheter har fått i uppdrag att ta fram en strategi för hur energiprestandan kan öka med hjälp av renoveringar..

Kristianstadsbladet - 10 okt 13 kl. 14:25

Energisnål friggebod i hållbart råmaterial

Foto: Annica Jönsson
Det här är framtiden. Flera av deltagarna som bygger huset i svenskodlad industrihampa är entusiastiska. Tekniken att gjuta ett hus på plats är miljövänlig och inomhusklimatet blir behagligt.

ÖstersundsPosten - 14 jul 15 kl. 15:01

Använd ROT-avdraget för att göra bostäderna i Jämtland energisnålare

Jämtarna har hittills gjort ROT-avdrag på 900 miljoner kronor för att reparera, renovera och underhålla sina bostäder. Sannolikt har en större del av avdragen gått till uppgraderade kök än till energieffektiviseringar. I äldre småhus är energianvändningen för uppvärmning och varmvatten omkring 100–130 kilowattimmar (kWh) per kvadratmeter, medan den i helt nybyggda hus kan vara så lite som en fjärdedel av det..

DalaDemokraten - 15 jul 15 kl. 10:16

Använd rot-avdraget för att göra bostäderna i Dalarna energisnålare

Invånarna i Dalarna har hittills gjort rot-avdrag på 2,5 miljarder kronor för att reparera, renovera och underhålla sina bostäder. Sannolikt har en större del av avdragen gått till uppgraderade kök än till energieffektiviseringar. I äldre småhus är energianvändningen för uppvärmning och varmvatten omkring 100–130 kilowattimmar (kWh) per kvadratmeter, medan den i helt nybyggda hus kan vara så lite som en fjärdedel av det..

Fler nyheter från Västerbottens Folkblad

Västerbottens Folkblad - 10 minuter sedan

Umeå: Kvinna hotade med mc-gäng

En kvinna i 50-års åldern misstänks ha misshandlat två andra kvinnor – och hotat skicka ett mc-gäng. Händelsen inträffade i Umeå i början av april förra året, och har nu lett till att kvinnan åtalas. De misshandlade kvinnorna yrkar på 5000 kronor vardera i skadestånd.

Västerbottens Folkblad - 30 minuter sedan

Replik: ”Mycket att vinna på rymdsatsning”

Svar på insändaren ”Satsa på jorden – inte på rymden” i Folkbladet. I insändaren argumenterar Ragnvald Nilsson för att vi inte ska lägga ner så mycket pengar på rymdforskning. En vanlig missuppfattning är att det läggs ner ohyggliga summor på rymdforskning.

Västerbottens Folkblad - 45 minuter sedan

Påkört rådjur sprang iväg

En personbil kolliderade på onsdagsmorgonen med ett rådjur. Polisen rapporterar att olyckan inträffade på väg 1088 vid Henriksfjäll i Vilhelmina. Ingen person kom till skada.

Västerbottens Folkblad - 1 timme sedan

[PLUS] Berglund: Blir du klokare av att läsa?

Både negativa och positiva upplevelser har potential att lära oss något, skriver Folkbladets....

Västerbottens Folkblad - 2 timmar sedan

[PLUS] Islossning för Cruseman efter tung säsong

Tre mål på de två senaste matcherna. Det har varit islossning på slutet för Björklövens Filip....

Västerbottens Folkblad - 2 timmar sedan

Stormen: Nära orkan vid kusten

Västerbotten fick sig en rejäl omgång natten till onsdagen. Inte minst vid kusten. SMHI rapporterar att det under natten blåste 30,8 meter/sekund i byvind vid Bjuröklubb, vilket var mest i Sverige.

Västerbottens Folkblad - 3 timmar sedan

Replik: ”Swedbank går på myten om digitaliseringen”

Svar Swedbanks replik ”Måste anpassa oss till samhällsutvecklingen” i Folkbladet. Innan jag skrev min insändare  angående nedläggningen av Swedbankkontoret i Nordmaling försökte jag informera mig om bakgrunden till den stundande nedläggningen av banken. Målet var att få tala med Mikael Stålfjäll via telefon, men luren i andra änden bara lyftes och lades ned.

Västerbottens Folkblad - 17 timmar sedan

Nordström: Kondos metod är ett hån mot oss själva

Vi har precis flyttat och jag ligger bredvid min son i vårt nya sovrum och tänker på hur fint sorterade hans kläder är i byrålådan. Jag har dessutom sorterat alla mina smycken, alla tyger, alla halvskrivna skrivböcker, till och med mina hårspännen och känner en stor frid inom mig. Har jag gått med i en […].

Västerbottens Folkblad - 12 timmar sedan

Krogägare ofredade anställda sexuellt

”Bra jobbat” sa restaurangägaren samtidigt som han tog på en anställd i diskrummet. Andra anställda kysste han på halsen och smekte deras kroppar. Nu har restaurangägaren, verksam i en av länets kommuner, dömts för flera fall av sexuellt ofredande mot sina anställda.

Västerbottens Folkblad - 13 timmar sedan

VM-chefen: Finns Blå Aveny kvar?

Längd-VM i Seefeld står för dörren. Då talar VM-pampen ut om tiden i Umeå – och kritiserar Per Elofsson. Minns ni  Martin Tauber?Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.