DI > Ekonomi

Friday, 19 October, 04:14

DI - 21 sep 18 kl. 18:36

Ax:son Johnson: Alliansen bör ta makten med SD:s stödAlliansen måste bryta beröringsskräcken mot SD och vara beredda att ta makten och regera med Sverigedemokraternas stöd. Det kräver nu flera av landets tyngsta näringslivsprofiler, däribland Antonia Ax:son Johnson. ”Det viktigaste är att Sverige får en alliansregering, och då måste man vara pragmatisk”, säger hon..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Johnson, SD, Sverigedemokraternas, Antonia Ax, Sverige

Dela artikeln

16625 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ax:son, Johnson, Alliansen, börta , maktenmed , SD:s, stöd
Expressen - 21 sep 18 kl. 21:43

Ax:son Johnson: Alliansen måste bryta beröringsskräcken mot SD

Bryt beröringsskräcken mot SD. Det är Antonia Ax:son Johnsons uppmaning till alliansen – för att de ska kunna ta makten.– Jag anser att man måste ha en mer pragmatisk syn på detta, och visa alla de människor som faktiskt röstat på SD respekt, säger näringslivsprofilen till Dagens industri..

Helsingborgs Dagblad - 15 aug 15 kl. 16:30

Rekordutdelning för Ax:son Johnson

Antonia Ax:son Johnson gör ett rekorduttag ur Axel Johnson Hodling i år, skriver Dagens industri.Utdelningen ligger på 340 miljoner kronor, 165 procent mer än förra året. Totalt har holdlingbolaget delat ut 741 miljoner de senaste fem åren.

Sydsvenskan - 15 aug 15 kl. 16:30

Rekordutdelning för Ax:son Johnson

Antonia Ax:son Johnson gör ett rekorduttag ur Axel Johnson Hodling i år, skriver Dagens industri.Utdelningen ligger på 340 miljoner kronor, 165 procent mer än förra året. Totalt har holdlingbolaget delat ut 741 miljoner de senaste fem åren.

Affärsvärlden - 29 maj 15 kl. 07:00

Ax:son Johnson behåller greppet

Antonia Ax:son Johnson genomför ett arvskifte och släpper en del av makten till barnen. Men tillsammans med kusinen Viveca Ax:son Johnson behåller hon greppet om familjestiftelserna..

DI - 15 maj 15 kl. 22:07

Ax:son Johnson sågar justitieministerns uttalande

Justitieminister Morgan Johanssons uttalande om könskvotering möter hårt motstånd. Enligt Antonia Ax:son Johnson, ägare av Axel Johnson gruppen, skulle en kvoteringslag vara ett allvarligt intrång i äganderätten och en stor otjänst mot de kompetenta kvinnor som redan sitter på ledande poster..

DI - 15 aug 15 kl. 15:40

Rekordutdelning för Ax:son Johnson

Antonia Ax:son Johnson gör ett rejält uttag ur Axel Johnson Holding i år..

UNT - 15 aug 15 kl. 16:28

Rekordutdelning för Ax:son Johnson

Antonia Ax:son Johnson gör ett rekorduttag ur Axel Johnson Hodling i år, skriver Dagens industri..

E24 - 15 aug 15 kl. 16:55

Rekordutdelning för Ax:son Johnson

Antonia Ax:son Johnson gör ett rekorduttag ur Axel Johnson Hodling i år, skriver Dagens industri..

DI - 08 sep 17 kl. 18:53

Antonia Ax:son Johnson skördar efter guldår

Antonia Ax:son Johnson gör ett rejält uttag ur Axel Johnson Holding i år efter Mekonomenklippet. Utdelningen blev en halv miljard kronor - en höjning med 70 procent jämfört med förra året. De senaste tre åren har maktbolaget delat ut över 1 miljard..

E24 - 29 jun 11 kl. 15:39

Antonia Ax:son Johnson ökar i Mekonomen

Storägaren Antonia Ax:son Johnson med bolag köpte 564.277 aktier i Mekonomen, den 23 juni..

Fler nyheter från DI

DI - 5 timmar sedan

Trump: Ser ut som att Khashoggi är död

Den amerikanske presidenten Donald Trump sade på torsdagen att det verkar som att journalisten Jamal Khashoggi är död.  Det rapporterar CNBC. .

DI - 5 timmar sedan

Skräckbesked från Taiwan inför Atlas Copcos rapport

TSMC, världsledande halvledarbolag från Taiwan och kund till Atlas Copcos vakuumverksamhet, spådde på torsdagen intäkter som understeg analytikernas estimat i skuggan av en svag smartphonemarknad. Därmed ökar nervositeten till bristningsgränsen inför den svenska verkstadsjättens rapport, som serveras till fredagslunchen..

DI - 5 timmar sedan

Nedgraderad USA-diplomati hos palestinierna

De amerikansk-palestinska kontakterna är mycket frostiga och nu nedgraderar USA sin diplomatiska närvaro i de palestinska områdena och flyttar generalkonsulatets uppgifter till den nya kontroversiella ambassaden i Jerusalem. Washington talar om en effektiviseringsåtgärd men palestinierna fördömer åtgärden som en belöning till Israel för "kränkningar och brott"..

DI - 6 timmar sedan

Skräcken kopplade åter greppet om Wall Street

New York-börserna tappade på torsdagen med tekniksektorn i förarsätet, och "skräckindexet" Vix på de högsta nivåerna sedan förra veckans turbulens..

DI - 6 timmar sedan

Qliro sätter nya finansiella mål inför rapporten

E-handelsbolaget Qliro har fastställt nya finansiella mål för dotterbolagen Qliro Financial Services, CDON Marketplace samt Nelly inför delårsrapporten på fredag.  Det framgår av ett pressmeddelande. .

DI - 7 timmar sedan

Visselblåsare: Myndigheten mörkade kritik om självkörande fordon

En visselblåsare anklagar Transportstyrelsens ledning för att ha mörkat kritik i ett remissvar om självkörande fordon – en utredning som skrevs av dess chef. Infrastrukturminister Tomas Eneroth har frågor om hur remissvaret hanterades..

DI - 7 timmar sedan

Här är årets Gaseller i Norrbottens län

Totalt 29 företag kvalade in som Gaseller i Norrbottens län. Här är hela listan. .

DI - 7 timmar sedan

Gasellerna övergav Hexagon – nu gör deras mätbolag succé

LULEÅ. Inom gruvindustrin och byggbranschen pågår en snabb digitalisering. Luleåföretaget L5 Navigation Systems, som säljer och installerar avancerad positioneringutrustning, känner en kraftig medvind.

DI - 7 timmar sedan

Restaurangföretaget investerar i det som ska rivas

Entreprenörerna bakom restaurangföretaget Spis i Kiruna bygger bolag i nuet när allt har ett slutdatum. ”Vissa tycker att vi är galna som investerar i något som måste rivas senast 2022, men vi har alltid sagt att vi kör här och nu”, säger vd:n Johan Stålnacke..

DI - 7 timmar sedan

Skanska byter ut hög USA-chef efter vinstvarning

Skanskas chef för den amerikanska anläggningsverksamheten Richard Cavallaro, tidigare högsta chef i USA-byggverksamheten, får gå i samband med torsdagskvällens vinstvarning. Han ersätts med Don Fusco, som arbetat 16 år i den verksamhet han nu blir chef över..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.