DI > Ekonomi

Tuesday, 18 December, 13:49

DI - 21 sep 18 kl. 18:36

Ax:son Johnson: Alliansen bör ta makten med SD:s stödAlliansen måste bryta beröringsskräcken mot SD och vara beredda att ta makten och regera med Sverigedemokraternas stöd. Det kräver nu flera av landets tyngsta näringslivsprofiler, däribland Antonia Ax:son Johnson. ”Det viktigaste är att Sverige får en alliansregering, och då måste man vara pragmatisk”, säger hon..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Johnson, SD, Sverigedemokraternas, Antonia Ax, Sverige

Dela artikeln

16705 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ax:son, Johnson, Alliansen, börta , maktenmed , SD:s, stöd
Expressen - 21 sep 18 kl. 21:43

Ax:son Johnson: Alliansen måste bryta beröringsskräcken mot SD

Bryt beröringsskräcken mot SD. Det är Antonia Ax:son Johnsons uppmaning till alliansen – för att de ska kunna ta makten.– Jag anser att man måste ha en mer pragmatisk syn på detta, och visa alla de människor som faktiskt röstat på SD respekt, säger näringslivsprofilen till Dagens industri..

Helsingborgs Dagblad - 15 aug 15 kl. 16:30

Rekordutdelning för Ax:son Johnson

Antonia Ax:son Johnson gör ett rekorduttag ur Axel Johnson Hodling i år, skriver Dagens industri.Utdelningen ligger på 340 miljoner kronor, 165 procent mer än förra året. Totalt har holdlingbolaget delat ut 741 miljoner de senaste fem åren.

Sydsvenskan - 15 aug 15 kl. 16:30

Rekordutdelning för Ax:son Johnson

Antonia Ax:son Johnson gör ett rekorduttag ur Axel Johnson Hodling i år, skriver Dagens industri.Utdelningen ligger på 340 miljoner kronor, 165 procent mer än förra året. Totalt har holdlingbolaget delat ut 741 miljoner de senaste fem åren.

Affärsvärlden - 29 maj 15 kl. 07:00

Ax:son Johnson behåller greppet

Antonia Ax:son Johnson genomför ett arvskifte och släpper en del av makten till barnen. Men tillsammans med kusinen Viveca Ax:son Johnson behåller hon greppet om familjestiftelserna..

DI - 15 maj 15 kl. 22:07

Ax:son Johnson sågar justitieministerns uttalande

Justitieminister Morgan Johanssons uttalande om könskvotering möter hårt motstånd. Enligt Antonia Ax:son Johnson, ägare av Axel Johnson gruppen, skulle en kvoteringslag vara ett allvarligt intrång i äganderätten och en stor otjänst mot de kompetenta kvinnor som redan sitter på ledande poster..

DI - 15 aug 15 kl. 15:40

Rekordutdelning för Ax:son Johnson

Antonia Ax:son Johnson gör ett rejält uttag ur Axel Johnson Holding i år..

UNT - 15 aug 15 kl. 16:28

Rekordutdelning för Ax:son Johnson

Antonia Ax:son Johnson gör ett rekorduttag ur Axel Johnson Hodling i år, skriver Dagens industri..

E24 - 15 aug 15 kl. 16:55

Rekordutdelning för Ax:son Johnson

Antonia Ax:son Johnson gör ett rekorduttag ur Axel Johnson Hodling i år, skriver Dagens industri..

DI - 08 sep 17 kl. 18:53

Antonia Ax:son Johnson skördar efter guldår

Antonia Ax:son Johnson gör ett rejält uttag ur Axel Johnson Holding i år efter Mekonomenklippet. Utdelningen blev en halv miljard kronor - en höjning med 70 procent jämfört med förra året. De senaste tre åren har maktbolaget delat ut över 1 miljard..

DI - 13 dec 18 kl. 11:34

Antonia Ax:son Johnson köper sin fjärde SKF-distributör

Antonia Ax:son Johnson-familjens industrikonglomerat Axel Johnson Internationals affärsgrupp Industrial Solutions har förvärvat majoriteten i tjeckiska Arkov, distributör åt bland andra SKF..

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Oscar Properties-kund vill ogiltigföklara avtal

Bostadsutvecklaren Oscar Properties har stämts av en kund som anser att förhandsavtalet till en lägenhet i projektet Norra tornen i Stockholm är ogiltigt. Detta då tidsangivelser för upplåtelse och tillträde i avtalet har angivits med tidsperioder och inte specifika datum..

DI - 15 minuter sedan

Alfa Laval köper ny värmeväxlarteknik

Alfa Laval köper en patenterad teknologi för värmeväxlare från Malmöbaserade Airec. Omsättningen i det som köps uppgår till för Alfa Laval marginella 14 Mkr..

DI - 15 minuter sedan

Creandum minskar i Edgeware

Creandum, näst största ägare i streamingbolaget Edgeware, minskar sitt innehav från 10 till 8,8 procent, enligt ett flaggningsmeddelande från Finansinspektionen..

DI - 30 minuter sedan

Hoists ordförande Ingrid Bonde har köpt 7.000 aktier

Hoist Finance ordförande Ingrid Bonde köpte på tisdagen 7.000 aktier i Hoist Finance för cirka 0,3 miljoner kronor. Köpet gjordes till kursen 45,01 kronor per aktie, enligt Finansinspektionens insynslista..

DI - 15 minuter sedan

Kristersson punkterar Åkessons dröm

Moderaterna hör inte hemma i något konservativt block, enligt Moderatledaren Ulf Kristersson, som samtidigt tillbakavisar den växande budgetkritiken. .

DI - 45 minuter sedan

Sdiptech förvärvar Pure Water Scandinavia

Investeringsbolaget Sdiptech, som har fokus på "urban infrastruktur", har tecknat avtal om förvärv av samtliga aktier i det svenska bolaget Pure Water Scandinavia som är ett produktbolag i nischen ultrarent vatten. Bolaget omsätter cirka 32 miljoner kronor "med god lönsamhet"..

DI - 1 timme sedan

Hoist: Nya kraven kan komma att få effekt på utdelningen

FI:s krav på en riskvikt på 150 procent på förfallna lån kommer att få en tillfällig negativ effekt på bolagets finanser, säger Hoist Finance vd Klaus-Anders Nysteen vid en telefonkonferens på tisdagsförmiddagen. Det kan också få effekt på utdelningen till aktieägarna, men det är för tidigt att säga exakt hur mycket i så fall, säger han..

DI - 1 timme sedan

FI:s nya kapitaltäckningskrav påverkar Collector – men inte Intrum

Stockholmsbörsens dominant i inkassobranschen, Intrum, påverkas inte av FI:s nya krav på högre riskvikter på förfallna lån eftersom man inte bedriver bankverksamhet. Däremot påverkas Collector men i mindre grad än Hoist Finance..

DI - 1 timme sedan

Svensk second hand-konsumtion minskar

Svenskarnas second hand-konsumtion och köp av reparationer minskade under 2017. .

DI - 1 timme sedan

Återhämtning på Stockholmsbörsen med industribolag i täten

Stockholmsbörsen inledde tisdagen på lägre nivåer men vände upp efter några timmars handel och var vid lunchtid oförändrad..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.