Expressen > Opinion

Wednesday, 17 October, 11:24

Expressen - 2018-09-21 16:22:18

En man som styckar kvinnor ska inte sitta i kvinnofängelseNu är vi här. En man som har dödat och styckat en kvinna vill byta kön och sitta på kvinnofängelse. Och nu är frågan: vems sida ska man stå på? Samhället har valt mannens sida. Det gör inte jag. Jag kommer aldrig att kalla Kristoffer Johansson för en kvinna, skriver Kajsa Ekis Ekman..
Läs mer på Expressen Bilden delad av Expressen via deras RSS-flöde och visas på deras server.
Läs mer om:
Kristoffer Johansson, Kajsa Ekis Ekman

Dela artikeln

11505 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: En man som styckar, kvinnorska inte sitta i , kvinnofängelse
Världen Idag - 26 sep 18 kl. 17:17

Styckade flickvän – byter kön – kan flyttas till kvinnofängelse

Kristoffer Johansson dömdes till tio års fängelse för att ha dödat och styckat sin ex-flickvän. Nu har han påbörjat könsbehandling och kan därmed komma att flyttas från klass 1-anstalten till ett kvinnofängelse. "Orimligt", menar debattören Ivar Arpi.

Världen Idag - 24 jan 18 kl. 08:17

Sebastian Stakset besökte kvinnofängelse

Dömda kvinnor på Hinsebergsfängelset fick på söndagen besök av en annan tidigare fängelsekund, den kände sångaren Sebastian Stakset. – Jesus älskar er så mycket. Ni är den riktige kungens döttrar, sa Stakset till kvinnorna där många var berörda..

Världen Idag - 24 jan 18 kl. 08:17

Sebastian Stakset tog Jesus till kvinnofängelse

Dömda kvinnor på Hinsebergsfängelset fick på söndagen besök av en annan tidigare fängelsekund, den kände sångaren Sebastian Stakset. – Jesus älskar er så mycket. Ni är den riktige kungens döttrar, sa Stakset till kvinnorna där många var berörda..

Nerikes Allehanda - 17 jul 15 kl. 16:14

Granskar kvinnofängelse efter anmälan

En intagen på kvinnofängelset Hinseberg anmäler att hennes mänskliga rättigheter kränktes till Riksdagens ombudsmän, JO..

SvD - 31 okt 15 kl. 07:30

Fascinerande bilder: Här låg Östermalms kvinnofängelse

Stockholms fulaste hus har många kallat det – det som till nyligen inrymde Arkitekturskolan. Platsen har också historiskt väckt känslor – här låg tidigare Östermalmsfängelset eller ”kvinnofängelset”. Scrolla gärna bland bilderna för att se platsens förvandling sedan slutet av 1800-talet..

GöteborgsPosten - 03 nov 16 kl. 19:39

Bakom murarna i ett israeliskt kvinnofängelse

En film om kvinnlig vänskap, solidaritet och om att uppfostra ett barn i ett fängelse..

Skånskan - 03 mar 18 kl. 05:00

Röster från kvinnor bakom murarna

Kvinnliga fångar Lagom till kvinnodagen släpper dokumentärfilmaren och regissören Jessica Nettelbladt en bok med unika kvinnliga berättelser från landets alla kvinnofängelse. ERWP.fif(0)– Jag vill lyfta fram ohörda röster och tankar från kvinnorna på anstalterna och bidra till att öka förståelsen för deras situation.

SVT - 20 sep 18 kl. 14:40

Slavberättelse och kvinnofängelseskildring kan få Man Booker-priset

Sex personer tävlar nu om det prestigefulla priset som belönar årets bästa engelskspråkiga litteratur. Bland de tävlande finns bland annat en roman om en elvaårig slav på ett sockerplantage och en skildring av livet i ett kvinnofängelse..

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Stal en flaska vin – för att få sitta i fängelse med sin pojkvänVerklighetens Orange is the new black

USA. Alicia Walicke, 22, måste verkligen älska sin pojkvän – så pass mycket att hon stal en flaska vin för att kunna bli gripen och sitta i samma fängelse som honom, skriver Huffington Post.Walicke stal flaskan från en bensinmack, satte sig på parkeringen utanför och drack ur flaskan medan hon väntade på att bli gripen.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 4 timmar sedan

Gui Minhai måste släppas – använd kungen mot Kina

Vi kan inte låta den svenske medborgaren Gui Minhai fortsätta att plågas i fångenskap dag efter dag. Ge instruktioner till kungen att verka för en omedelbar frigivning, skriver Kurdo Baksi och Magnus Fiskesjö på årsdagen av gripandet..

Expressen - 17 timmar sedan

Att undvika SD kan inte vara ett mål i sig

Vad är det för hemska "värderingar" min partiledare gång på gång hänvisar till vad gäller SD?Vårt mål bör givetvis vara att få igenom så mycket moderat politik som möjligt, skriver Ann Heberlein (M)..

Expressen - Igår: 06:30

Din självupptagenhet kan bli en dödlig drog

En genomsnittlig person beräknas ta 25 000 selfies under en livstid. Mycket tyder på att detta inte är ett helt sunt beteende. Här är tre frågor du måste ställa dig innan du lägger ut en bild, skriver beteendeterapeuten Patrik Wincent från "Lyxfällan"..

Expressen - I förrgår: 06:30

Ge oss en regering utan judefientlig Israelpolitik

Våra förbindelser med Mellanösterns enda demokrati har aldrig varit så dåliga som under regeringen Löfven. Våra skattepengar går till terrorister. Nu måste Sveriges dåliga rykte repareras, skriver Stefan Dozzi..

Expressen - 14 okt 18 kl. 07:10

Låt dig inte luras av miljömärkningarna

Rebecca Weidmo Uvell om en bransch som konsumenterna borde ställa kritiska frågor om:Det handlar om stora pengar. Miljömärkningarna lurar konsumenterna att tro att alla produkter som inte är märkta är miljöfarliga..

Expressen - 13 okt 18 kl. 07:10

Lösningen på vem som ska styra landet är enkel

Moderaterna har lovat att inte regeringsförhandla med SD, och då måste det gälla.Det finns en väg ut ur låsningen, skriver M-debattören Helena Trotzenfeldt. .

Expressen - 12 okt 18 kl. 12:53

Därför väljer vi att styra med Alliansen

Oppositionspolitik i all ära, det är i majoritet vi kan vara med och påverka Stockholms utsläpp, klimatmål och omställning av fordonsflottan på allvar, skriver MP Stockholm efter historiska beslutet att styra med Alliansen..

Expressen - 12 okt 18 kl. 06:30

Tio år av svår smärta i väntan på rätt diagnos

Över en miljon svenskar är drabbade. Väntetiderna för diagnos vid reumatisk sjukdom kan vara så lång som tio år – med risk för farligt läkemedelsberoende för att stå ut med smärtan.Varför får kvinnor hjälp senare än män?

Expressen - 11 okt 18 kl. 19:28

Alla som vill förstår att pojkar inte är som flickor

Pojkar och flickor är olika och bör inte stöpas i samma form.Feministen Rickard Nordin (C) förnekar upprört det som andra föräldrar snart märker, skriver psykiatern David Eberhard..

Expressen - 11 okt 18 kl. 06:30

Vår feministiska regering svek flickorna här hemma

Den så kallade feministiska utrikespolitiken måste ha en motsvarighet även på hemmaplan.Fokusera på hedersförtrycket i våra förorter, skriver Svenska FN-förbundet och föreningen Glöm aldrig Pela och Fadime..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.