Expressen > Opinion

Wednesday, 19 December, 08:18

Expressen - 21 sep 18 kl. 16:22

En man som styckar kvinnor ska inte sitta i kvinnofängelseNu är vi här. En man som har dödat och styckat en kvinna vill byta kön och sitta på kvinnofängelse. Och nu är frågan: vems sida ska man stå på? Samhället har valt mannens sida. Det gör inte jag.
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Kristoffer Johansson, Kajsa Ekis Ekman

Dela artikeln

11654 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: En man som styckar, kvinnorska inte sitta i , kvinnofängelse
Världen Idag - 26 sep 18 kl. 17:17

Styckade flickvän – byter kön – kan flyttas till kvinnofängelse

Kristoffer Johansson dömdes till tio års fängelse för att ha dödat och styckat sin ex-flickvän. Nu har han påbörjat könsbehandling och kan därmed komma att flyttas från klass 1-anstalten till ett kvinnofängelse. "Orimligt", menar debattören Ivar Arpi.

Världen Idag - 24 jan 18 kl. 08:17

Sebastian Stakset besökte kvinnofängelse

Dömda kvinnor på Hinsebergsfängelset fick på söndagen besök av en annan tidigare fängelsekund, den kände sångaren Sebastian Stakset. – Jesus älskar er så mycket. Ni är den riktige kungens döttrar, sa Stakset till kvinnorna där många var berörda..

Världen Idag - 24 jan 18 kl. 08:17

Sebastian Stakset tog Jesus till kvinnofängelse

Dömda kvinnor på Hinsebergsfängelset fick på söndagen besök av en annan tidigare fängelsekund, den kände sångaren Sebastian Stakset. – Jesus älskar er så mycket. Ni är den riktige kungens döttrar, sa Stakset till kvinnorna där många var berörda..

Nerikes Allehanda - 17 jul 15 kl. 16:14

Granskar kvinnofängelse efter anmälan

En intagen på kvinnofängelset Hinseberg anmäler att hennes mänskliga rättigheter kränktes till Riksdagens ombudsmän, JO..

SvD - 31 okt 15 kl. 07:30

Fascinerande bilder: Här låg Östermalms kvinnofängelse

Stockholms fulaste hus har många kallat det – det som till nyligen inrymde Arkitekturskolan. Platsen har också historiskt väckt känslor – här låg tidigare Östermalmsfängelset eller ”kvinnofängelset”. Scrolla gärna bland bilderna för att se platsens förvandling sedan slutet av 1800-talet..

GöteborgsPosten - 03 nov 16 kl. 19:39

Bakom murarna i ett israeliskt kvinnofängelse

En film om kvinnlig vänskap, solidaritet och om att uppfostra ett barn i ett fängelse..

Skånskan - 03 mar 18 kl. 05:00

Röster från kvinnor bakom murarna

Kvinnliga fångar Lagom till kvinnodagen släpper dokumentärfilmaren och regissören Jessica Nettelbladt en bok med unika kvinnliga berättelser från landets alla kvinnofängelse. ERWP.fif(0)– Jag vill lyfta fram ohörda röster och tankar från kvinnorna på anstalterna och bidra till att öka förståelsen för deras situation.

SVT - 20 sep 18 kl. 14:40

Slavberättelse och kvinnofängelseskildring kan få Man Booker-priset

Sex personer tävlar nu om det prestigefulla priset som belönar årets bästa engelskspråkiga litteratur. Bland de tävlande finns bland annat en roman om en elvaårig slav på ett sockerplantage och en skildring av livet i ett kvinnofängelse..

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Stal en flaska vin – för att få sitta i fängelse med sin pojkvänVerklighetens Orange is the new black

USA. Alicia Walicke, 22, måste verkligen älska sin pojkvän – så pass mycket att hon stal en flaska vin för att kunna bli gripen och sitta i samma fängelse som honom, skriver Huffington Post.Walicke stal flaskan från en bensinmack, satte sig på parkeringen utanför och drack ur flaskan medan hon väntade på att bli gripen.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 2 timmar sedan

Vi har en skola som slår ut elever för all framtid

Specialklasser och resursskolor fortsätter att avvecklas och barn i behov av stöd drabbas hårt. Den politiska signalen att inkludera elever med funktionsnedsättningar i ordinarie klassrum – oavsett förutsättningar – måste upphöra, skriver Roger Haddad (L). .

Expressen - Igår: 06:15

Moderaterna svek vallöftet till lärarna

Lärarna, som ska upprätthålla kvaliteten i välfärdens kärna, får inte några av sina önskemål uppfyllda i M+KD:s budget.Det är riktigt oroande i en tid av enorm lärarbrist, skriver LR:s ordförande Åsa Fahlén..

Expressen - I förrgår: 06:15

Ge varje barnfamilj en extra röst på valdagen

Att regeringen vill att vi ska fira den "allmänna och lika rösträtten" klingar falskt. Det är dags att ge barnen rösträtt genom sina föräldrar, skriver barnläkarna Hugo Lagercrantz, Per Hedman och Bengt Lagerkvist..

Expressen - 16 dec 18 kl. 07:10

Vad handlar egentligen Annie Lööfs spel om?

Annie Lööf har slagit världsrekord i konsten att säga nej till allt som kommit i hennes väg – i en fars som är ett hån mot väljarna.Frågan är om inte detta manövrerande syftar till att hon i finalen själv ska bli statsminister, skriver Elisabet Höglund..

Expressen - 15 dec 18 kl. 07:10

Stoppa skatteflödet till kvinnoförbunden

Varför i hela fridens namn ska kvinnor ha särskilda bidrag i partierna?För att stödet ska kunna rättfärdigas behöver bilden att kvinnor är en missgynnad särart fortsätta att odlas, skriver Josefin Utas och Åsa Tallroth..

Expressen - 14 dec 18 kl. 06:15

Jimmie kan fira i Thailand efter bonusen från M+KD

Med högerns budget blir det sänkta skatter för de allra rikaste och en extra bonus för SD. M och KD satsar 100 miljoner på att bygga extra förvar, så att man lättare kan köra ut flyktingar ur Sverige, skriver Ulla Andersson (V)..

Expressen - 13 dec 18 kl. 18:00

Vårdköerna fördubblades under S regeringsmakt

Att skylla Socialdemokraternas valförlust på att väljarna inte förstod vad de röstade om är bara oförskämt.Invånarna runt om i Sverige vill ha tillgång till en god sjukvård och få den i tid. De vill inte få en kölapp, svarar fyra ledande hälso- och sjukvårdspolitiker från M..

Expressen - 13 dec 18 kl. 06:15

Så sprider Telia kinesisk kommunistpropaganda

Telia tjänar pengar på fejkade, bedrägliga och olagliga ”bekännelser” som lämnar eviga sår hos de drabbade.Hur kan ni låta detta sändas i Sverige? Ni är ett propagandaverktyg för den kinesiska statsapparaten, skriver Kurdo Baksi..

Expressen - 12 dec 18 kl. 18:05

Att ställa in Lucia är att ställa in integrationen

Vi ställer krav om att invandrare ska ta del av den svenska kulturen – men hur ska detta gå till när vi stänger dörren gång på gång? Att stoppa Luciafirandet för att ingen ska känna sig exkluderad är inte så smart. När vi omöjliggör delaktighet i den rådande kulturen blir effekten just exkludering, skriver Menekse Mermer.

Expressen - 12 dec 18 kl. 12:17

Jag vill kunna ha råd att bo kvar i mitt hem

Varför ska just hyresgäster bo utan ekonomisk risk? undrade Rebecca Weidmo Uvell i en debattartikel.Nu får hon svar av Hyresgästföreningens Tomas Svensson: Om marknadshyror införs kan min kostnad gå upp med 2 200 kronor.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.