DI > Ekonomi

Monday, 15 October, 13:31

DI - 21 sep 18 kl. 14:55

HSB varnar för chockhöjda avgifterSkulderna stiger hos HSB:s bostadsägare. Ändå har avgiftsnivån inte rört sig på fyra år. Något som oroar HSB Stockholms finansspecialist, enligt DN. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
HSB, HSB Stockholms, DN

Dela artikeln

7 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: HSB, varnarför , chockhöjda, avgifter
GöteborgsPosten - 30 maj 18 kl. 14:43

Chockhöjda avgifter drabbar tiotusentals göteborgare

Tusentals kronor i ökade månadsavgifter väntar boende i bostadsrättsfastigheter byggda på mark som upplåts med tomträtt. Det är dags att kommunen slutar att chockhöja tomträttsavgälder och inför en rättvis modell, skriver bland andra Lars Göran Andersson, vd HSB Göteborg..

DI - 08 jun 12 kl. 08:38

Chockhöjda avgifter väntas hos Alecta

Tjänstepensionsföretaget Alecta kan tvingas chockhöja sina premier för kunderna med uppemot 40 procent, skriver Dagens industri..

Nerikes Allehanda - 16 dec 15 kl. 06:32

Starka reaktioner på chockhöjda avgifter

Medborgarskolans höjda kursavgifter har fått deltagare att reagera. Örebroaren Margret Pettersson och några av hennes yoga-kursare lämnar skolan då vårterminsavgiften höjs med 700 kronor..

GöteborgsPosten - 02 okt 16 kl. 17:18

Chockhöjda p-avgifter slår hårt mot idrottsrörelsen

Sex av Göteborgs idrottsförbund kräver nu i ett brev till idrotts- och föreningsnämnden att den chockhöjda p-avgiften omprövas..

Skånskan - 27 jan 16 kl. 12:14

Förslag om höjda avgifter kan ge minskad öppenhet

HÖRBY Hörby kommun vill driva igenom kraftigt höjda avgifter för den som vill ha kopior på allmänna handlingar.
Ett hot mot öppenheten i kommunen, varnar M och drar paralleller till diskussionerna i Höör om att vissa politiker vill ha ”arbetsro”.När ärendet om avgiftshöjningen togs upp i fullmäktige på måndagskvällen tvingades koalitionsstyret i Hörby att backa.

VA - 18 nov 16 kl. 08:03

Storbanken varnar: Ni som bor i bostadsrätt riskerar kraftigt höjda avgifter

Här är VA:s viktigaste på 3 minuter: Swedbank varnar för höjda avgifter i bostadsrättsföreningar, TTIP blir inte av enligt Merkel och EU ska granska Intrum-affär. .

SvD - 02 aug 16 kl. 22:40

Osäkerhet för EU-studenter efter brexit – kan få höjda avgifter

För Storbritanniens 125 000 studenter från EU är framtiden oviss efter Brexitomröstningen. Universitetsrektorn Dominic Shellard hoppas att den brittiska regeringen sätter ett stopp för chockhöjda studieavgifter för europeiska studenter..

Cornucopia - 21 nov 16 kl. 15:06

Centerpartiet och Sverigedemokraterna svarar om den chockhöjda skatten för egenföretagare

Bland de fem oppositionspartierna har nu två partier svarat på hur de ställer sig till den med ca 30% chockhöjda skatten för egenföretagare och vad de avser att göra för att stoppa förslaget. Endast Centerpartiet och Sverigedemokraternas  behagade svara på detta, medan de övriga partiernas talesmän, dvs Moderaterna och Folkpartiet, inte verkar prioritera det hela. Inte heller regeringspartiet Miljöpartiets ekonomisk-politiska talesman ville svara.

PrivataAffärer - 19 sep 14 kl. 09:24

Borättsägare slipper chockhöjda avgifter

Föreningarna kommer inte tvingas höja avgifterna på grund av de nya reglerna för avskrivningar....

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

Astra Zeneca stoppar investeringar i Storbritannien inför Brexit

Astra Zeneca stoppar investeringarna i Storbritannien på grund av brexit och förberedelserna för det brittiska utträdet ur EU har hittills kostat bolaget 40 miljoner pund..

DI - 15 minuter sedan

Polisrazzia hos Opel

Tyska åklagare har gjort en razzia hos Opel i Tyskland. Husrannsakan uppges vara en del i förundersökningen kring utläppsfusk, rapporterar Reuters..

DI - 15 minuter sedan

Handelsbanken ser köpläge i Lundin Mining efter kurstapp

Efter Lundin Minings kurstapp under sommaren samt de senaste veckorna har värderingen av gruvbolaget blivit mer attraktivt. Och de långsiktiga utsikterna är ljusa då bland annat en rejäl förbättring väntas på kassaflödesfronten från och med nästa år..

DI - 15 minuter sedan

Busch Thor stänger dörren för Lööfs regeringsalternativ

Kristdemokraterna stänger dörren för en ny storkoaliton och enligt partiledaren Ebba Busch Thor vilar nu ett särskilt stort ansvar på Centern och Liberalerna..

DI - 1 timme sedan

ECB: Phillipskurvan på väg att vakna ur sin koma

Sambandet mellan arbetslöshet och inflation börjar långsamt vakna upp ur sin koma. Det sade ECB-ledamoten och Finlands centralbankschef Olli Rehn i en intervju med Bloomberg News..

DI - 15 minuter sedan

Bank of America klår förväntningarna

Den amerikanska storbanken Bank of America rapporterar att resultat per aktie på 0,66 dollar för det tredje kvartalet – 29 procent högre än motsvarande kvartal i fjol. Analytikerna hade väntat sig ett resultat på 0,62 dollar..

DI - 30 minuter sedan

Annie Lööf nobbar Löfvens invit - "Det här kommer ta tid"

Annie Lööf håller fast vid sitt nej till både Ulf Kristersson och Stefan Löfven, och vill i stället tvinga fram en storkoalition mellan S och M.  Beskedet innebär att låsningarna består och att det lär dröja ett bra tag innan Sverige får en ny regering. .

DI - 30 minuter sedan

Sig invest ab (publ) fÖrvÄrvar industrifastighet i kalmar - och planerar att uppfÖra nya toppmoderna bostÄder

SIG Invest har den 11 oktober 2018 ingått avtal med Incita Fastigheter AB om förvärv av fastigheten Kalmar Palmen 6. Bolaget beräknas tillträda Fastigheten under mars 2019. Genom transaktionen tar SIG Invest steget att etablera sig som en betydande aktör i Kalmar.

DI - 30 minuter sedan

Gunvor tecknar finansieringsavtal kopplat till hållbarhet

Oljehandelsbolaget Gunvor Group har tecknat en kreditfacilitet på 745 miljoner dollar, motsvarande 6,7 miljarder kronor, kopplad till bolaget hållbarhetsmål. Konkret innebär avtalet att bolagets ränta beror på väl hur Gunvor Group levererar på sina hållbarhetsmål. .

DI - 45 minuter sedan

Danske Bank: Volatiliteten är här för att stanna – men börsen ska upp

Danske Bank tror att volatiliteten på marknaden är sannolikt här för att stanna men man förväntar sig fortfarande att aktier står högre om tolv månader. Det framgår av en artikel från sparekonomen Maria Landeborn på bankens nyhetsportal Nextconomy. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.