Skånskan > Opinion

Monday, 22 October, 10:29

Skånskan - 21 sep 18 kl. 14:32

Grov våldtäktsman åkte fast efter tre årMALMÖ Våren 2015 utsattes en kvinnlig thai-massör i Malmö för en grov våldtäkt. Polisen säkrade DNA-spår efter gärningsmannen, men hittade ingen misstänkt.
I augusti i år försökte en 26-årig man från Afghanistan att lämna landet genom att smyga sig ombord på en färja. Han åkte fast och har nu kunnat bindas till den grova våldtäkten.Kammaråklagare Johan Larsson berättar att 26-åringen dömdes till två månaders fängelse för att utan tillåtelse ha tagit sig in på hamnområdet i Göteborg.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
MALMÖ Våren, Malmö, DNA, Afghanistan, Johan Larsson, Göteborg

Dela artikeln

66 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Grov, våldtäktsman, åkte, fastefter , tre, år
DalaDemokraten - 22 apr 16 kl. 08:39

Misstänkt våldtäktsman blev hjälte - nu får han 129 000 av staten

Det var den 15 augusti som 19-åringen och en kamrat greps sedan en kvinna flytt från hans lägenhet och anmält att hon där blivit utsatt för en gruppvåldtäkt av flera män. Hon lyckades i ett obevakat ögonblick hoppa ut från ett fönster. Det ledde till att polisen kom att gripa åtta män som sedermera åtalades för grov våldtäkt mot kvinnan.

Skånskan - 02 sep 18 kl. 20:45

Misstänkt våldtäktsman frias efter DNA-test

Den 38-årige mannen som anhölls under fredagen skäligen misstänkt för två fall av grov våldtäkt har släppts igen. Polisen har släppt både en film och en fantom- och kompositbild på den gärningsman som misstänks vara skyldig till två fall av grov våldtäkt i Malmö som skedde den 22 maj och den 2 juni tidigare i år . Efter tips från allmänheten kunde man i fredags gripa och anhålla en 38-årig man.

BT - 28 aug 13 kl. 20:08

Skärpt straff för våldtäktsman

Hovrätten skärper straffet för den man från Ulricehamn som tidigare i sommar dömdes för barnvåldtäkt. Händelsen inträffade i april. Mannen, som är i 20-årsåldern, lockade med sig tre barn till en lägenhet där han tvingade dem till sexuella handlingar.

BT - 09 aug 13 kl. 17:24

Farlig psyksjuk våldtäktsman rymde

En 54-årig psyksjuk man, som får rättspsykiatrisk vård på sjukhuset Karsudden, rymde från sin vårdare vid elvatiden på fredagsförmiddagen i centrala Katrineholm. ? Han är farlig, och om han intar alkohol eller andra droger är risken för våldsbeteende ännu större, säger Lars Ånestrand vid Sörmlandspolisen till TT.

BT - 09 aug 13 kl. 21:14

Farlig psyksjuk våldtäktsman rymde

En 54-årig psyksjuk man, som får rättspsykiatrisk vård på sjukhuset Karsudden, rymde från sin vårdare vid elvatiden på fredagsförmiddagen i centrala Katrineholm. - Han är farlig, och om han intar alkohol eller andra droger är risken för våldsbeteende ännu större, säger Lars Ånestrand vid Sörmlandspolisen till TT.Mannen dömdes för grov våldtäkt 1987 enligt Kenth Persson, förvaltningschef på Karsudden.

Nyheter 24 - 13 nov 13 kl. 14:21

Man åtalas för grov våldtäkt - rispade kvinnas hals med kniv

SKARA. Ett flerårigt fängelsestraff. Det är vad en misstänkt våldtäktsman i Skara riskerar efter en brutal våldtäkt mot en kvinna i hennes eget hem.

SmålandsPosten - 25 mar 14 kl. 09:29

Misstänkt våldtäktsman anmälde sig själv

Den 30-årige man som varit efterlyst misstänkt för bland annat grov våldtäkt, har anmält sig själv till polisen. För en dryg månad sedan dömdes en 23-årig man till tre års fängelse för att ha våldtagit och drogat en kvinna i en villa utanför Växjö. En 30-årig man deltog i övergreppet och har varit internationellt efterlyst och häktad i sin frånvaro sedan den 2 december.

YLE - 02 apr 14 kl. 09:42

Våldtäktsman fortfarande på fri fot i Vasa

Den man som våldtog en kvinna på Träskgatan i Vasa i mitten av februari är fortfarande på fri fot. Polisen meddelar att den tekniska undersökningen pågår och att man nu håller på med DNA-analys. Polisen misstänker den ännu okända mannen för grov våldtäkt.

Expressen - 29 jan 17 kl. 15:03

Serievåldtäktsman släpptes på fri fot

En ung misstänkt serievåldtäktsman släpptes på fri fot. Kort senare greps han på bar gärning i södra Stockholm. Mannen åtalas nu för försök till grov våldtäkt, misshandel och försök till rån..

BT - 10 jun 13 kl. 10:07

Rättegång mot misstänkt barnvåldtäktsman inleds i dag

I dag inleddes rättegången mot den man i 20-årsåldern från Ulricehamn som misstänks för att ha lurat med sig tre barn hem och våldtagit två av dem. För att få med sig barnen hem ska mannen ha lockat dem med falska löften om att spela TV-spel och att de skulle få klappa hundar. Väl i sitt hem ska mannen ha utsatt barnen för sexuellt ofredande och med hot och våld tvingat dem att utföra en sexuell handling.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 4 timmar sedan

Brunnshög får eget Ica

Lund Detaljplanens försening innebar också förskjutning av Icas stora projekt på Brunnshög, med lokaler för en egen butik men även för bostäder, kontor och service, men nu pekar allt på byggstart hösten 2019.– Sedan räknar vi med cirka två års byggtid, säger Fredrik Johansson, projektutvecklare på Ica Fastigheter.
Det var redan hösten 2015 som Ica Fastigheter i samarbete Fojab Arkitekter vann markanvisningstävlingen för ett kvarter på drygt 20 000 kvadratmeter i den centrala delen av Brunnshög.

Skånskan - 4 timmar sedan

Problem för Sorgenfribygge

MALMÖ.
Stadsutvecklingen av Sorgenfri går inte helt problemfritt. Nu lyfter miljöförvaltningen att säkerheten måste övervägas vid nybygge.

Skånskan - 4 timmar sedan

Förlänger liv med Gubbvarning

I dagarna ger sig Lennie Norman ut på turnén Gubbvarning Live, en soloshow där han bjuder publiken på en gubbes funderingar och tankar om tiden vi lever i.
– Efter 30 år som standupkomiker och efter att ha gjort den här föreställningen under våren så garanterar jag att jag kommer förlänga liv. Så vill man inte leva länge ska man inte komma, säger han och skrattar.

Skånskan - 17 timmar sedan

Tre nya inslag på marknaden

Skurup Ungerska kakor, enorma såpbubblor och fårskinn från Island var de nya inslagen på höstmarknaden på Skurups Folkets hus och park i helgen.Den traditionella marknaden erbjöd tivoli, utställning och ett 50-tal försäljare som sålde livsmedel, kläder och hantverk och arrangören sålde kvalitetskorv från orten.
– Eftersom vi inte fick tag på någon korvförsäljare fick vi själva ordna det, sa marknadsgeneralen Roland Hansson, kassör i den ekonomiska föreningen Folkets hus och park.

Skånskan - Igår: 10:00

Bästa knepen för rosenrabatten

bostad Vill du ha en vackert blommande rosenrabatt i din trädgård nästa år? Nu är en utmärkt tid att plantera – i hela landet. Alla rosor gillar att komma i jorden när temperaturen sjunker och marken är fuktig och välkomnande.

Skånskan - Igår: 08:00

Nej till 15 villor i Vikhög

Vikhög Byggmästare Arne Perssons förhoppning om att få bygga 15 villor och ett äldreboende i Vikhög möts av kalla handen från politikerna.När hans ansökan om att ta fram en plan för bygget behandlades i planutskottet sa politikerna nej.
I onsdags skrev Skånskan om byggmästare Arne Perssons planer på att bygga 15 villor och ett äldreboende med plats för nio boende i det lilla fiskeläget Vikhög utanför Löddeköpinge.

Skånskan - Igår: 06:00

Har samlat in 650 000 med hjälp av musiken

HÖRBY Sedan starten för tolv år sedan har Roy Wilson Quintet samlat in 650 000 kronor till olika ideella projekt genom sin musik.
– Vi har fått väldigt fin respons från Hörbyborna, säger gitarristen Tommy Svensson.Bandet ligger i hårdträning inför konserten med Anita Larsson, operasångerskan Elisabet Strid från Hörby, och Engerkvartetten på Metropol den 11 november.

Skånskan - Igår: 21:35

Bil övertänd vid olycka

Tygelsjö En bil övertändes i samband med en olycka nära Tygelsjö sent under lördagskvällen.
Även en annan bil var inblandad, men försvann från olycksplatsen.
Enligt Skånepolisen kolliderade två personbiler i korsningen Laavägen och Tygelsjövägen vid 21.

Skånskan - Igår: 18:35

Personbil krockade med älg

Trafik En vilolycka inträffade på väg 21 under lördagskvällen. Enligt Skånepolisen krockade en bilförare med en älg på väg 21 i höjd med Örkened.
Bilen ska ha fått kraftiga skador vid kollisionen.

Skånskan - Igår: 15:40

Slängde in smällare på skola

HÖRBY Natten mellan tisdagen och onsdagen krossade någon ett fönster på Georgshillsskolan genom att kasta stenar genom rutan. När personalen kom till skolan på onsdagsmorgonen låg det stenar på golvet i rummet med det krossade fönstret, och det låg även en mindre smällare på golvet. Smällaren hade slocknat av sig själv..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.