Skånskan > Opinion

Wednesday, 20 February, 10:56

Skånskan - 21 sep 18 kl. 14:32

Grov våldtäktsman åkte fast efter tre årMALMÖ Våren 2015 utsattes en kvinnlig thai-massör i Malmö för en grov våldtäkt. Polisen säkrade DNA-spår efter gärningsmannen, men hittade ingen misstänkt.
I augusti i år försökte en 26-årig man från Afghanistan att lämna landet genom att smyga sig ombord på en färja. Han åkte fast och har nu kunnat bindas till den grova våldtäkten.Kammaråklagare Johan Larsson berättar att 26-åringen dömdes till två månaders fängelse för att utan tillåtelse ha tagit sig in på hamnområdet i Göteborg.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
MALMÖ Våren, Malmö, DNA, Afghanistan, Johan Larsson, Göteborg

Dela artikeln

66 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Grov, våldtäktsman, åkte, fastefter , tre, år
DalaDemokraten - 22 apr 16 kl. 08:39

Misstänkt våldtäktsman blev hjälte - nu får han 129 000 av staten

Det var den 15 augusti som 19-åringen och en kamrat greps sedan en kvinna flytt från hans lägenhet och anmält att hon där blivit utsatt för en gruppvåldtäkt av flera män. Hon lyckades i ett obevakat ögonblick hoppa ut från ett fönster. Det ledde till att polisen kom att gripa åtta män som sedermera åtalades för grov våldtäkt mot kvinnan.

Skånskan - 02 sep 18 kl. 20:45

Misstänkt våldtäktsman frias efter DNA-test

Den 38-årige mannen som anhölls under fredagen skäligen misstänkt för två fall av grov våldtäkt har släppts igen. Polisen har släppt både en film och en fantom- och kompositbild på den gärningsman som misstänks vara skyldig till två fall av grov våldtäkt i Malmö som skedde den 22 maj och den 2 juni tidigare i år . Efter tips från allmänheten kunde man i fredags gripa och anhålla en 38-årig man.

BT - 28 aug 13 kl. 20:08

Skärpt straff för våldtäktsman

Hovrätten skärper straffet för den man från Ulricehamn som tidigare i sommar dömdes för barnvåldtäkt. Händelsen inträffade i april. Mannen, som är i 20-årsåldern, lockade med sig tre barn till en lägenhet där han tvingade dem till sexuella handlingar.

BT - 09 aug 13 kl. 17:24

Farlig psyksjuk våldtäktsman rymde

En 54-årig psyksjuk man, som får rättspsykiatrisk vård på sjukhuset Karsudden, rymde från sin vårdare vid elvatiden på fredagsförmiddagen i centrala Katrineholm. ? Han är farlig, och om han intar alkohol eller andra droger är risken för våldsbeteende ännu större, säger Lars Ånestrand vid Sörmlandspolisen till TT.

BT - 09 aug 13 kl. 21:14

Farlig psyksjuk våldtäktsman rymde

En 54-årig psyksjuk man, som får rättspsykiatrisk vård på sjukhuset Karsudden, rymde från sin vårdare vid elvatiden på fredagsförmiddagen i centrala Katrineholm. - Han är farlig, och om han intar alkohol eller andra droger är risken för våldsbeteende ännu större, säger Lars Ånestrand vid Sörmlandspolisen till TT.Mannen dömdes för grov våldtäkt 1987 enligt Kenth Persson, förvaltningschef på Karsudden.

Nyheter 24 - 13 nov 13 kl. 14:21

Man åtalas för grov våldtäkt - rispade kvinnas hals med kniv

SKARA. Ett flerårigt fängelsestraff. Det är vad en misstänkt våldtäktsman i Skara riskerar efter en brutal våldtäkt mot en kvinna i hennes eget hem.

SmålandsPosten - 25 mar 14 kl. 09:29

Misstänkt våldtäktsman anmälde sig själv

Den 30-årige man som varit efterlyst misstänkt för bland annat grov våldtäkt, har anmält sig själv till polisen. För en dryg månad sedan dömdes en 23-årig man till tre års fängelse för att ha våldtagit och drogat en kvinna i en villa utanför Växjö. En 30-årig man deltog i övergreppet och har varit internationellt efterlyst och häktad i sin frånvaro sedan den 2 december.

YLE - 02 apr 14 kl. 09:42

Våldtäktsman fortfarande på fri fot i Vasa

Den man som våldtog en kvinna på Träskgatan i Vasa i mitten av februari är fortfarande på fri fot. Polisen meddelar att den tekniska undersökningen pågår och att man nu håller på med DNA-analys. Polisen misstänker den ännu okända mannen för grov våldtäkt.

Expressen - 29 jan 17 kl. 15:03

Serievåldtäktsman släpptes på fri fot

En ung misstänkt serievåldtäktsman släpptes på fri fot. Kort senare greps han på bar gärning i södra Stockholm. Mannen åtalas nu för försök till grov våldtäkt, misshandel och försök till rån..

BT - 10 jun 13 kl. 10:07

Rättegång mot misstänkt barnvåldtäktsman inleds i dag

I dag inleddes rättegången mot den man i 20-årsåldern från Ulricehamn som misstänks för att ha lurat med sig tre barn hem och våldtagit två av dem. För att få med sig barnen hem ska mannen ha lockat dem med falska löften om att spela TV-spel och att de skulle få klappa hundar. Väl i sitt hem ska mannen ha utsatt barnen för sexuellt ofredande och med hot och våld tvingat dem att utföra en sexuell handling.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 45 minuter sedan

Så vill byalaget utforma gröningen

Vollsjö En utbyggd lekplats som knyter an till den forna järnvägsstationen, grillplats, utegym, parkeringsplats – och inte minst belysning. Det innehåller Vollsjö byalags förslag för Gröningen som ska bli en ny mötesplats.Det var för snart två år sedan som byalaget började fundera på om det inte var dags att göra något mer med gröningen.

Skånskan - 1 timme sedan

65 kvadratmeter stort hus i Önneköp, Hörby sålt till nya ägare

Hörby Sven Erik Mindal, 64, och Lena Ivansson, 61, har tagit över fastigheten på adressen Önneköp Alberts Väg 26 i Önneköp, Hörby från Annika Svensson. Ägarbytet blev klart i oktober 2018 och köpesumman blev 820 000 kronor. Husets byggår är 1950 och det har en boyta på 65 kvadratmeter.

Skånskan - 17 timmar sedan

Larm om drunkningsolycka på Sibbarp

Malmö Klockan 16.54 larmades SOS om en olycka på kallbadhuset.Räddningstjänsten har åkt till badhuset för närmare kontroll.

Skånskan - 17 timmar sedan

Ute på hal is inne i stan

MALMÖ
– Åka skridskor ihop står på vår bucket list, hävdade Ebba Swenje och Olivia Jälmarstål från Klågerup, två av Svedalaungdomarna som hängde med Ungas fritid för en dag i ishallen på Kockums fritid. Anledningen må ha varit olika för ungdomarna som snörade på sig skridskorna på Kockums fritid på tisdagen. Gemensamt för dem alla var sportlovet och att de alla valde att hänga med Svedala kommuns Ungas fritid som arrangerade en utflykt till Malmö.

Skånskan - 18 timmar sedan

72 kvadratmeter stort hus i Höör sålt

Höör Försäljningen av huset på Möllevägen 9 i Höör är nu klar. Nya ägare blir Camilla Hansson och Carl Martin Thommy Eventorn, båda 37 år, som köper fastigheten av Tom Nilsson. Huset har en boyta på 72 kvadratmeter.

Skånskan - 19 timmar sedan

Nya ägare till fastigheten på postadress Björkdalavägen 6 i Höör

Höör Kevin Anthony och Kenneth Ström, 25 och 26 år, ärver fastigheten på adressen Björkdalavägen 6 i Höör från Zenaida Goyo Ström. Husets byggår är 1951 och det har en boyta på 120 kvadratmeter. Affären blev klar i januari 2019.

Skånskan - 19 timmar sedan

Störningar i tågtrafiken mellan Lund och Hässleholm

Lund Förseningar uppstår för tågtrafiken mellan Eslöv och Stehag.Vissa tåg kommer att ledas om via annan bana och vissa tåg ställs in och bussar ersätter inställda tåg i begränsad omfattning. Det finns ingen prognos för när tågtrafiken åter väntas gå som normalt.

Skånskan - 19 timmar sedan

Pricksäker skytt tar sikte mot landslaget

15-årige Victor Lindgren är mitt uppe i en ytterst framgångsrik tävlingssäsong.Så sent som i söndags blev han skånsk mästare i sin klass. Om några veckor ska han ensam representera Sjöbo USG i Skyttiadens riksfinal, luftgevärsskyttets eget ungdoms-SM.

Skånskan - 20 timmar sedan

Gullberg förlänger

HANDBOLL Höörtjejen Ida Gullberg fortsätter i H65 i minst två säsonger till.Det kontrakt som var skrivet med högersexan fram till och med säsongen 2019/20 är nu förlängt till säsongen 20/21.
– För att få kontrakt med H65 Höör krävs det att man uppfyller ett av tre kriterier.

Skånskan - 20 timmar sedan

Ministerbesök på storsatsande bruk

ÖRTOFTA För att möta en allt tuffare konkurrens planerar Nordic Sugar för en miljardsatsning på Örtofta sockerbruk.
Storsatsningen har väckt intresse hos Sveriges nya landsbygdsminister Jennie Nilsson (S).
Under tisdagen gjorde hon en rundvandring på bruket.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.