SR > Nyheter

Tuesday, 16 October, 19:39

SR - 21 sep 18 kl. 13:28

Monterade ner mänskliga rättigheter – nu har Vietnams ledare döttVietnams president Tran Dai Quang avled idag efter en lägre tids sjukdom det meddelar statliga Vietnamesiska medier. President Quang var en hårdför man..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Vietnams, Tran Dai Quang, Vietnamesiska, Quang

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Monterade, ner, mänskliga, rättigheternu har , Vietnams, ledare, dött
YLE - 10 jun 13 kl. 20:10

Ny strategi för mänskliga rättigheter

Utrikesministeriet lyfter människorättsfrågor högre på sin agenda. Inom till exempel handelspolitiken ska mänskliga rättigheter bli viktigare. Däremot får säkerhetspolitiken en mera undanskymd roll.

BT - 11 feb 14 kl. 10:13

IOK måste ta ansvar för mänskliga rättigheter

De olympiska vinterspelen i ryska Sotji har startat. Frågeställningen om sport och politik hör samman dyker ofta upp inför stora idrottsevenemang, så också nu. Ska odemokratiska eller auktoritära stater alls få arrangera OS?

Sydsvenskan - 17 mar 15 kl. 19:05

"Får det någonsin kosta något att försvara mänskliga rättigheter?"

Diskussionens vågor går i dessa dagar höga vad gäller de diplomatiska relationerna med Saudiarabien och hur de lämpligen hanteras. De flesta verkar hålla med om att t ex tusen piskrapp plus 10 års fängelse inte känns som ett riktigt proportionerligt straff för lite bloggande kritik mot religiösa ledare. Låt oss försiktigt sammanfatta det som att det finns en del som tyder på att Saudiarabien inte är bäst i klassen avseende mänskliga rättigheter.

Helsingborgs Dagblad - 17 mar 15 kl. 19:05

"Får det någonsin kosta något att försvara mänskliga rättigheter?"

Diskussionens vågor går i dessa dagar höga vad gäller de diplomatiska relationerna med Saudiarabien och hur de lämpligen hanteras. De flesta verkar hålla med om att t ex tusen piskrapp plus 10 års fängelse inte känns som ett riktigt proportionerligt straff för lite bloggande kritik mot religiösa ledare. Låt oss försiktigt sammanfatta det som att det finns en del som tyder på att Saudiarabien inte är bäst i klassen avseende mänskliga rättigheter.

FriaTider - 27 dec 13 kl. 20:46

Pussy Riot lägger ner – ska kämpa för ”mänskliga rättigheter”

Medlemmarna av det kontroversiella ryska punkbandet Pussy Riot släpptes nyligen ut ur fängelset. Nu ska de lägga ner musikprojektet och istället "kämpa för mänskliga rättigheter i Ryssland", rapporterar RT..

YLE - 22 jan 15 kl. 07:33

Mänskliga rättigheter för personer med svår utvecklingsstörning

Personer med svår utvecklingsstörning, som tidigare garanterats tjänster via omsorgslagen, måste i framtiden anhålla och kämpa för varje tjänst. Det här betyder att kravet på de anhöriga växer radikalt. Den nationella förnyelsen av handikapplagen framskrider med fart, förslaget ska vara klart före sista mars.

SR - 20 nov 13 kl. 09:30

Kritik mot Sverige: Utländska arbetares löner brott mot mänskliga rättigheter

De villkor som i dag gäller för utländska företag med egen personal som arbetar i Sverige är ett brott mot mänskliga rättigheter. Kritiken mot svensk lagstiftning kommer från Europarådet i dag och gäller de lagar riksdagen klubbade igenom efter EU-domstolens uppmärksammade dom i Vaxholmsfallet..

BT - 18 aug 14 kl. 08:49

Mänskliga rättigheter ? inte ekonomi

När Jimmie Åkesson kommer till Borås är det bra att många säger ifrån. Det är bra att människor visar upp en motpol. Det är bra att Liberala Ungdomsförbundet går ut i media och kritiserar Sverigedemokraternas migrationspolitik.

SR - 01 apr 17 kl. 11:24

USA:s kritik om mänskliga rättigheter i arabvärlden tonas ner

Efter att Trumpadministrationen sagt att man kommer sälja stridsflyg och vapen till Bahrain, trots att affären tidigare stoppats på grund av övergrepp mot mänskliga rättigheter, ser fler sunnimuslimska stater fram emot lättnader i USA:s påtryckningar..

Dalarnas tidningar - 19 feb 16 kl. 08:15

De åker Vasaloppet för allas mänskliga rättigheter

Ladda ner den nya DT-appen i Appstore för Iphone eller här i Google play om du har en telefon med Android..

Fler nyheter från SR

SR - 30 minuter sedan

Brexit kräver mer tid menar förhandlarna

Förväntningarna på det som skulle bli ett avgörande brexittoppmöte imorgon kväll tonas nu ner. EU:s förhandlare säger att det behövs mer tid för samtal..

SR - 1 timme sedan

Vill få bukt med kriminaliteten – legaliserar marijuana

Kanada blir från och med imorgon det andra landet i världen som legaliserar marijuana. Förhoppningen är att därmed få bukt med den kriminalitet som i nuläget är förknippat med drogen..

SR - 1 timme sedan

Juncker kritisk till Italiens budget

Den italienska regeringen har lämnat fram sin budget till EU-kommissionen vars ordförande, Jean-Claude Juncker är kritisk till Italiens beräknade budgetunderskott på 2,4 procent för nästa år..

SR - 2 timmar sedan

Stridsflygplan har kraschat i Ukraina

I Ukraina har ett ukrainskt stridsflygplan kraschat under en militärövning tillsammans med USA..

SR - 2 timmar sedan

Volvo riskerar stora kostnader efter utsläppsproblem

Lastbilsjätten AB Volvo föll kraftigt på börsen under tisdagseftermiddagen. Anledningen är att företaget har upptäckt problem med avgasrening i lastbilar och bussar. Nu riskerar fordonstillverkaren att drabbas av stora kostnader..

SR - 2 timmar sedan

Löfven: Kommer prata med alla – utom Åkesson

Socialdemokraternas partiledare, statsminister Stefan Löfven, har i dag inlett sina sonderingar i försöken att bilda en ny regering..

SR - 2 timmar sedan

Källa: Bevis i saudiska konsulatet är övermålade

Pressen på Saudiarabien att förklara vad som egentligen skett i fallet med den försvunne dissidenten och journalisten Jamal Khashoggi ökar. Turkisk polis ska utöka sökandet till att omfatta bland annat den saudiska konsulns residens i Istanbul. Samtidigt besöker USA:s utrikesminister Mike Pompeo Riyadh för att gå till botten med försvinnandet..

SR - 2 timmar sedan

Tusk: Känner ingen optimism inför toppmötet

Förväntningarna på det som skulle bli ett avgörande brexit-toppmöte på onsdag kväll tonas nu ner. EU:s förhandlare säger att det behövs mer tid för samtal. – Jag känner ingen optimism inför mötet, säger Europeiska rådets ordförande Donald Tusk..

SR - 2 timmar sedan

Rädda barnen: Stoppa utvisningarna till Afghanistan

Rädda Barnen vill att alla utvisningar av barn och unga till Afghanistan stoppas, åtminstone tillfälligt..

SR - 3 timmar sedan

Skillnaden mellan en mjuk och hård brexit

Brexitfrågan kan komma att avgöras under det EU-toppmöte som börjar på onsdag. Hör om skillnaden mellan de två vägarna här..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.