SR > Nyheter

Friday, 15 February, 20:58

SR - 21 sep 18 kl. 13:28

Monterade ner mänskliga rättigheter – nu har Vietnams ledare döttVietnams president Tran Dai Quang avled idag efter en lägre tids sjukdom det meddelar statliga Vietnamesiska medier. President Quang var en hårdför man..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Vietnams, Tran Dai Quang, Vietnamesiska, Quang

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Monterade, ner, mänskliga, rättigheternu har , Vietnams, ledare, dött
YLE - 10 jun 13 kl. 20:10

Ny strategi för mänskliga rättigheter

Utrikesministeriet lyfter människorättsfrågor högre på sin agenda. Inom till exempel handelspolitiken ska mänskliga rättigheter bli viktigare. Däremot får säkerhetspolitiken en mera undanskymd roll.

BT - 11 feb 14 kl. 10:13

IOK måste ta ansvar för mänskliga rättigheter

De olympiska vinterspelen i ryska Sotji har startat. Frågeställningen om sport och politik hör samman dyker ofta upp inför stora idrottsevenemang, så också nu. Ska odemokratiska eller auktoritära stater alls få arrangera OS?

Sydsvenskan - 17 mar 15 kl. 19:05

"Får det någonsin kosta något att försvara mänskliga rättigheter?"

Diskussionens vågor går i dessa dagar höga vad gäller de diplomatiska relationerna med Saudiarabien och hur de lämpligen hanteras. De flesta verkar hålla med om att t ex tusen piskrapp plus 10 års fängelse inte känns som ett riktigt proportionerligt straff för lite bloggande kritik mot religiösa ledare. Låt oss försiktigt sammanfatta det som att det finns en del som tyder på att Saudiarabien inte är bäst i klassen avseende mänskliga rättigheter.

Helsingborgs Dagblad - 17 mar 15 kl. 19:05

"Får det någonsin kosta något att försvara mänskliga rättigheter?"

Diskussionens vågor går i dessa dagar höga vad gäller de diplomatiska relationerna med Saudiarabien och hur de lämpligen hanteras. De flesta verkar hålla med om att t ex tusen piskrapp plus 10 års fängelse inte känns som ett riktigt proportionerligt straff för lite bloggande kritik mot religiösa ledare. Låt oss försiktigt sammanfatta det som att det finns en del som tyder på att Saudiarabien inte är bäst i klassen avseende mänskliga rättigheter.

FriaTider - 27 dec 13 kl. 20:46

Pussy Riot lägger ner – ska kämpa för ”mänskliga rättigheter”

Medlemmarna av det kontroversiella ryska punkbandet Pussy Riot släpptes nyligen ut ur fängelset. Nu ska de lägga ner musikprojektet och istället "kämpa för mänskliga rättigheter i Ryssland", rapporterar RT..

YLE - 22 jan 15 kl. 07:33

Mänskliga rättigheter för personer med svår utvecklingsstörning

Personer med svår utvecklingsstörning, som tidigare garanterats tjänster via omsorgslagen, måste i framtiden anhålla och kämpa för varje tjänst. Det här betyder att kravet på de anhöriga växer radikalt. Den nationella förnyelsen av handikapplagen framskrider med fart, förslaget ska vara klart före sista mars.

SR - 20 nov 13 kl. 09:30

Kritik mot Sverige: Utländska arbetares löner brott mot mänskliga rättigheter

De villkor som i dag gäller för utländska företag med egen personal som arbetar i Sverige är ett brott mot mänskliga rättigheter. Kritiken mot svensk lagstiftning kommer från Europarådet i dag och gäller de lagar riksdagen klubbade igenom efter EU-domstolens uppmärksammade dom i Vaxholmsfallet..

BT - 18 aug 14 kl. 08:49

Mänskliga rättigheter ? inte ekonomi

När Jimmie Åkesson kommer till Borås är det bra att många säger ifrån. Det är bra att människor visar upp en motpol. Det är bra att Liberala Ungdomsförbundet går ut i media och kritiserar Sverigedemokraternas migrationspolitik.

SR - 01 apr 17 kl. 11:24

USA:s kritik om mänskliga rättigheter i arabvärlden tonas ner

Efter att Trumpadministrationen sagt att man kommer sälja stridsflyg och vapen till Bahrain, trots att affären tidigare stoppats på grund av övergrepp mot mänskliga rättigheter, ser fler sunnimuslimska stater fram emot lättnader i USA:s påtryckningar..

Dalarnas tidningar - 19 feb 16 kl. 08:15

De åker Vasaloppet för allas mänskliga rättigheter

Ladda ner den nya DT-appen i Appstore för Iphone eller här i Google play om du har en telefon med Android..

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

66 döda hittade i centrala Nigeria

66 döda kroppar har upptäckts av polis i centrala Nigeria..

SR - 3 timmar sedan

30 år sedan Sovjet lämnade Afghanistan

Idag är det 30 år sedan Sovjetunionen drog sig ur Afghanistan, efter tio år av krig med hundratusentals döda..

SR - 3 timmar sedan

Oppositionen kritiserar regerings arbete mot hedersvåld

Efter Ekots granskning av kommunernas arbete mot hedersvåld och att barn förs utomlands mot sin vilja kritiserar nu oppositionspartier regeringens arbete..

SR - 5 timmar sedan

Trump väntas utlysa nödläge vid gränsen

Trump gör sig redo att skriva under kongressens budgetuppgörelse om gränssäkerhet. Han väntas samtidigt utlysa nödläge vid gränsen mot Mexiko..

SR - 5 timmar sedan

De föreslås ta över efter Björklund

Liberalernas största länsförbund, Stockholms län, för nu fram tre namn som möjliga efterträdare till Jan Björklund. Personer som de vill att valberedningen i partiet ska ha med i diskussionerna framöver. En av dem är Erik Ullenhag, idag ambassadör i Jordainen..

SR - 5 timmar sedan

Tiotusentals ungdomar i Europa klimatstrejkar

Tiotusentals ungdomar runtom i Europa trotsade i dag skolan och gick i stället ut på gatorna för att demonstrera för klimatet. Utanför den svenska riksdagen stod Greta Thunberg som inspirerat många unga till att just skolstrejka..

SR - 6 timmar sedan

Åklagaren om bevisningen i terrormålet

I dag avslutades rättegången mot de personer som misstänks för förberedelse till brott och eller finansiering av terroristverksamhet..

SR - 6 timmar sedan

Polis avskriven i utredning om dödsskjutning

En av de poliser som var på plats när en 20-åring sköts ihjäl i Vasastan i Stockholm i augusti har avskrivits från brottsmisstanke i utredningen, något som Aftonbladet var först med att rapportera om..

SR - 8 timmar sedan

Oskyldiga riskerar dömas i terroristrättegångar

I Irak pågår rättegångar mot IS-terrorister på löpande band, och många döms till långa fängelsestraff eller dödsstraff. Opinionen för hårda straff mot terroristerna är stark men samtidigt varnar jurister för att också oskyldiga riskerar att dömas eftersom bevisbördan för fällande domar är liten..

SR - 8 timmar sedan

E4 vid Helsingborg avstängd efter olycka

E4 vid Helsingborg är avstängd efter en olycka med flera fordon..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.