SR > Nyheter

Sunday, 16 December, 03:32

SR - 21 sep 18 kl. 13:28

Monterade ner mänskliga rättigheter – nu har Vietnams ledare döttVietnams president Tran Dai Quang avled idag efter en lägre tids sjukdom det meddelar statliga Vietnamesiska medier. President Quang var en hårdför man..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Vietnams, Tran Dai Quang, Vietnamesiska, Quang

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Monterade, ner, mänskliga, rättigheternu har , Vietnams, ledare, dött
YLE - 10 jun 13 kl. 20:10

Ny strategi för mänskliga rättigheter

Utrikesministeriet lyfter människorättsfrågor högre på sin agenda. Inom till exempel handelspolitiken ska mänskliga rättigheter bli viktigare. Däremot får säkerhetspolitiken en mera undanskymd roll.

BT - 11 feb 14 kl. 10:13

IOK måste ta ansvar för mänskliga rättigheter

De olympiska vinterspelen i ryska Sotji har startat. Frågeställningen om sport och politik hör samman dyker ofta upp inför stora idrottsevenemang, så också nu. Ska odemokratiska eller auktoritära stater alls få arrangera OS?

Sydsvenskan - 17 mar 15 kl. 19:05

"Får det någonsin kosta något att försvara mänskliga rättigheter?"

Diskussionens vågor går i dessa dagar höga vad gäller de diplomatiska relationerna med Saudiarabien och hur de lämpligen hanteras. De flesta verkar hålla med om att t ex tusen piskrapp plus 10 års fängelse inte känns som ett riktigt proportionerligt straff för lite bloggande kritik mot religiösa ledare. Låt oss försiktigt sammanfatta det som att det finns en del som tyder på att Saudiarabien inte är bäst i klassen avseende mänskliga rättigheter.

Helsingborgs Dagblad - 17 mar 15 kl. 19:05

"Får det någonsin kosta något att försvara mänskliga rättigheter?"

Diskussionens vågor går i dessa dagar höga vad gäller de diplomatiska relationerna med Saudiarabien och hur de lämpligen hanteras. De flesta verkar hålla med om att t ex tusen piskrapp plus 10 års fängelse inte känns som ett riktigt proportionerligt straff för lite bloggande kritik mot religiösa ledare. Låt oss försiktigt sammanfatta det som att det finns en del som tyder på att Saudiarabien inte är bäst i klassen avseende mänskliga rättigheter.

FriaTider - 27 dec 13 kl. 20:46

Pussy Riot lägger ner – ska kämpa för ”mänskliga rättigheter”

Medlemmarna av det kontroversiella ryska punkbandet Pussy Riot släpptes nyligen ut ur fängelset. Nu ska de lägga ner musikprojektet och istället "kämpa för mänskliga rättigheter i Ryssland", rapporterar RT..

YLE - 22 jan 15 kl. 07:33

Mänskliga rättigheter för personer med svår utvecklingsstörning

Personer med svår utvecklingsstörning, som tidigare garanterats tjänster via omsorgslagen, måste i framtiden anhålla och kämpa för varje tjänst. Det här betyder att kravet på de anhöriga växer radikalt. Den nationella förnyelsen av handikapplagen framskrider med fart, förslaget ska vara klart före sista mars.

SR - 20 nov 13 kl. 09:30

Kritik mot Sverige: Utländska arbetares löner brott mot mänskliga rättigheter

De villkor som i dag gäller för utländska företag med egen personal som arbetar i Sverige är ett brott mot mänskliga rättigheter. Kritiken mot svensk lagstiftning kommer från Europarådet i dag och gäller de lagar riksdagen klubbade igenom efter EU-domstolens uppmärksammade dom i Vaxholmsfallet..

BT - 18 aug 14 kl. 08:49

Mänskliga rättigheter ? inte ekonomi

När Jimmie Åkesson kommer till Borås är det bra att många säger ifrån. Det är bra att människor visar upp en motpol. Det är bra att Liberala Ungdomsförbundet går ut i media och kritiserar Sverigedemokraternas migrationspolitik.

SR - 01 apr 17 kl. 11:24

USA:s kritik om mänskliga rättigheter i arabvärlden tonas ner

Efter att Trumpadministrationen sagt att man kommer sälja stridsflyg och vapen till Bahrain, trots att affären tidigare stoppats på grund av övergrepp mot mänskliga rättigheter, ser fler sunnimuslimska stater fram emot lättnader i USA:s påtryckningar..

Dalarnas tidningar - 19 feb 16 kl. 08:15

De åker Vasaloppet för allas mänskliga rättigheter

Ladda ner den nya DT-appen i Appstore för Iphone eller här i Google play om du har en telefon med Android..

Fler nyheter från SR

SR - 5 timmar sedan

FN:s klimatmöte är slut

Sent på lördagskvällen enades äntligen länderna på FN:s klimatmöte i Katowice i Polen om ett regelverk och en överenskommelse som ska få Parisavtalet från 2015 att fungera..

SR - 8 timmar sedan

Millard sitter kvar efter anklagelser om kränkande inlägg

DN har avslöjat att den sverigedemokratiske riksdagsledamoten Jonas Millard, har ett Flashbackkonto med grovt kränkande inlägg riktade mot kvinnor. Men det innebär inte att han behöver lämna riksdagen. Det anser både han själv och partiet..

SR - 7 timmar sedan

E6 Munkedalsbron avstängd - olycka med flera fordon

Räddningstjänsten framme på platsen. Bron stängs av mot Uddevalla.

SR - 8 timmar sedan

Säpochefen: Vi förhindrade ett terrorbrott

Säkerhetspolisens tillslag i Akalla i Stockholm och Strömsund i Jämtland tidigare i år innebar att ett nytt terrordåd i Sverige förhindrades. Det säger Säpochefen Klas Friberg i en intervju med Svenska Dagbladet..

SR - 9 timmar sedan

Utlämningsställen tvingas skicka tillbaks paket till terminalen

Vi beställer fler paket än någonsin via internet, inte minst nu i jultider. Detta leder till att det kan bli så fullt på utlämningsställen att nya paket inte får plats på hyllorna och skickas tillbaks till terminalen..

SR - 9 timmar sedan

"Kvinnors rätt till information om abort inskränks"

I Tyskland pågår en politisk strid om reklam kontra information om abort. En kompromiss som slöts mellan koalitionspartierna i veckan skulle överbrygga motsättningarna om en kontroversiell lag från 30-talet. Men istället har konflikten fått nytt bränsle och för läkare råder fortsatt osäkerhet..

SR - 9 timmar sedan

Flera gripna under nya protester i Frankrike

Enligt franska myndigheter har i dag sammanlagt drygt 33 000 demonstranter deltagit i de protester runtom i landet som rörelsen de gula västarna organiserat..

SR - 10 timmar sedan

USA:s inrikesminister avgår

I USA möblerar president Donald Trump återigen om i sin regering – den här gången är det den korruptionsmisstänkte inrikesminister Ryan Zinke som får gå..

SR - 10 timmar sedan

Lärarstrejk i Litauen – utbildningsministern avgår

I Litauen har en omfattande lärarstrejk pågått sedan mitten av november. Kraven är högre löner och mindre skolklasser. Strejken fått politiska konsekvenser då utbildningsministern har fått gå..

SR - 11 timmar sedan

Varannan lärare förstår inte Skolverkets kunskapskrav

Ett problem med de nuvarande kunskapskraven i skolans kursplaner är att vissa lärare inte förstår dem. Det säger Skolverkets generaldirektör i Ekots Lördagsintervju i dag..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.