DI > Ekonomi

Monday, 22 October, 10:23

DI - 21 sep 18 kl. 13:07

Oasmia får positiv rekommendation – rusar på börsenDen europeiska läkemedelsmyndighetens rådgivande kommitté CHMP rekommenderar att EU-kommissionen godkänner Oasmias läkemedelskandidat Apealea på den europeiska marknaden. Det framgår av en uppdatering från kommitténs septembermöte..
Läs mer på DI
Läs mer om:
CHMP, EU, Oasmias, Apealea

Dela artikeln

111 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Oasmiafår , positiv, rekommendation, rusar, börsen
DI - 19 dec 14 kl. 13:33

Positiv rekommendation till Sobi

EMA, den europeiska läkemedelsmyndigheten, ger positiv rekommendationen till specialistläkemedelsbolaget Sobi, Swedish Orphan Biovitrums Xiapex..

Affärsvärlden - 04 feb 16 kl. 10:18

Läkemedelsbolag rusar på FDA-rekommendation

Det danska läkemedels- och forskningsbolaget Lundbeck har fått en positiv rekommendation av den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA:s rådgivande kommitté för en ny indikation för bolagets läkemedel Brintellix, som verkar mot svår depression..

DI - 24 jan 11 kl. 14:12

Oasmia: Silvia Quandt inleder med köp

Silvia Quandt inleder bevakning av Oasmia med rekommendation köp och riktkurs 2:50 euro, motsvarande 22:40 kronor..

Affärsvärlden - 25 okt 13 kl. 09:38

Bioteknikbolag rusar på panelrekommendation

Aktien steg runt 17 procent efter en positiv rekommendation från en rådgivande amerikansk expertpanel..

Affärsvärlden - 22 maj 15 kl. 10:15

Kinnevik stiger på rekommendation

Stockholmsbörsen har inlett fredagen med små rörelser i linje med de ledande Europabörserna. Investerarna inväntar bland annat ett tyskt IFO-index, amerikanska KPI-siffror och ett tal från Fed-chefen Janet Yellen senare under kvällen. På bolagsfronten stärks Kinnevik av en positiv rekommendation..

UNT - 01 aug 11 kl. 10:22

Oasmia rusar på börsen

Uppsalabaserade Oasmia Pharmaceuticals rusar 18,7 procent på morgonbörsen sedan preparatet Paclicla visat sig ha god effekt vid behandling av äggstockscancer, enligt en fas III-studie med 400 patienter..

DI - 10 jun 11 kl. 15:16

Oasmia: Carnegie ser läge för lyft

Carnegie upprepar sin outperform-rekommendation och riktkurs 27 kronor för Oasmia-aktien..

PrivataAffärer - 28 feb 14 kl. 09:39

Därför rusar Oasmia

Grönt ljus från amerikanska läkemedelsmyndigheten får bioteknikbolaget Oasmia att rusa på Stockholmsbörsen....

VA - 20 apr 11 kl. 08:52

Positiv öppning i Europa

20 april Terminerna för de ledande europeiska börserna pekar mot en öppning i positivt territorium på onsdagen sedan uppgångar noterats i såväl USA som Asien. En knapp halvtimma före öppning var terminerna för DAX, CAC 40, Euro Stoxx 50 och FTSE 100 upp mellan 1,0 och 1,3 procent. I USA steg börserna på tisdagen.

Dagens PS - 27 dec 17 kl. 09:40

Raketfart – aktie rusar tvåsiffrigt på jätteaffär

Stockholmsbörsen har öppnat i positiv dager efter juluppehållet. Sitter du på dagens stora vinnare? Europabörserna är också upp, men något måttligare.

Fler nyheter från DI

DI - 1 timme sedan

Stefan Löfven: Partierna förhandlar inte än

Statsminister Stefan Löfven tänker fortsätta sonderingarna för att bilda en regering. ”Men det är svårt och komplicerat. Inga positioner har förändrats”, säger han..

DI - 5 minuter sedan

Jättelistan: Sveriges största markägare – de äger mest i din kommun

Utöver staten och kommunerna hittas storbolag och adelsfamiljer bland landets största ägare av skogsmark. Di har hela den omfattande listan över de tio största ägarna i respektive kommun, liksom en sammanställning av landets 100 största markägare. "Generationsskiften är jättevanligt", säger Markus Helin, chefsmäklare på LRF Konsult..

DI - 3 minuter sedan

Lättnadsrallyt i Italien kom av sig

Att kreditvärderingsinstitutet Moodys nöjde sig med en liten sänkning av Italiens kreditbetyg på fredagen utlöste ett lättnadsrally på måndagsmorgonen. Men uppgången kommer av sig redan på förmiddagen..

DI - 10 minuter sedan

Höjd spelskatt väntas i brittiskt budgetförslag

Storbritanniens finansminister Philip Hammond väntas föreslår höjd spelskatt, så kallad Remote Gaming Duty, när han presenterar sitt budgetförslag nästa vecka. Detta i ett försök att få in 1 miljard pund till den brittiska statskassan över en femårsperiod. Det skrev Financial Times i söndags med hänvisning till regeringskällor.

DI - 15 minuter sedan

Resultat från undersökningsborrningar

Botnia Exploration har under vintern/våren 2017–2018 genomfört ett kärnborrprogram om 2 214 borrmetrar fördelade över femton borrhål i Vindelgranseleområdet, se lägeskarta i Bilaga 1. Programmet utfördes i målområden Fäbodliden A och Fäbodliden B samt i Middagsberget Norra. I Fäbodliden A kan vi nu bekräfta att det finns en väl definierad guldförande zon i diorit över minimalt 200–250 m i längdriktningen och 100–125 m i djupled..

DI - 15 minuter sedan

Analytikern: dyrare papper mumma för Fredrik Lundbergs skogsfirma

Fortsatt starka marknader och högre försäljningspriser i flera segment väntas ha hjälpt skogskoncernen Holmen till ett stabilt resultat i det tredje kvartalet. Ett planerat underhållsstopp inom kartongverksamheten drar dock ned vinsten..

DI - 15 minuter sedan

Tunga signaler väntas – osäkra utsikter för stark konjunktur

En rad viktiga pusselbitar väntar i veckan för den som vill få en bild av den underliggande konjunkturutvecklingen.   Förutom bolagsrapporter och företagsenkäter är det även värt att titta på Di:s sammanställning av tillväxtkraften bland svenska småföretag. .

DI - 30 minuter sedan

Italiens regering redo diskutera budgetmål med EU

Italiens regering är redo att diskutera sina budgetmål med EU-myndigheterna..

DI - 30 minuter sedan

Ubers nya måltid: mat med drönare om tre år

Uber siktar på att börja leverera mat med drönare nästa år, och i kommersiell skala 2021. .

DI - 45 minuter sedan

SwedSec återkallar licens för rådgivare

Rådgivaren har brutit mot regler i samband med kreditgivning..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.