DI > Ekonomi

Wednesday, 12 December, 02:16

DI - 21 sep 18 kl. 13:07

Oasmia får positiv rekommendation – rusar på börsenDen europeiska läkemedelsmyndighetens rådgivande kommitté CHMP rekommenderar att EU-kommissionen godkänner Oasmias läkemedelskandidat Apealea på den europeiska marknaden. Det framgår av en uppdatering från kommitténs septembermöte..
Läs mer på DI
Läs mer om:
CHMP, EU, Oasmias, Apealea

Dela artikeln

111 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Oasmiafår , positiv, rekommendation, rusar, börsen
DI - 19 dec 14 kl. 13:33

Positiv rekommendation till Sobi

EMA, den europeiska läkemedelsmyndigheten, ger positiv rekommendationen till specialistläkemedelsbolaget Sobi, Swedish Orphan Biovitrums Xiapex..

Affärsvärlden - 04 feb 16 kl. 10:18

Läkemedelsbolag rusar på FDA-rekommendation

Det danska läkemedels- och forskningsbolaget Lundbeck har fått en positiv rekommendation av den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA:s rådgivande kommitté för en ny indikation för bolagets läkemedel Brintellix, som verkar mot svår depression..

DI - 24 jan 11 kl. 14:12

Oasmia: Silvia Quandt inleder med köp

Silvia Quandt inleder bevakning av Oasmia med rekommendation köp och riktkurs 2:50 euro, motsvarande 22:40 kronor..

Affärsvärlden - 25 okt 13 kl. 09:38

Bioteknikbolag rusar på panelrekommendation

Aktien steg runt 17 procent efter en positiv rekommendation från en rådgivande amerikansk expertpanel..

Affärsvärlden - 22 maj 15 kl. 10:15

Kinnevik stiger på rekommendation

Stockholmsbörsen har inlett fredagen med små rörelser i linje med de ledande Europabörserna. Investerarna inväntar bland annat ett tyskt IFO-index, amerikanska KPI-siffror och ett tal från Fed-chefen Janet Yellen senare under kvällen. På bolagsfronten stärks Kinnevik av en positiv rekommendation..

UNT - 01 aug 11 kl. 10:22

Oasmia rusar på börsen

Uppsalabaserade Oasmia Pharmaceuticals rusar 18,7 procent på morgonbörsen sedan preparatet Paclicla visat sig ha god effekt vid behandling av äggstockscancer, enligt en fas III-studie med 400 patienter..

DI - 10 jun 11 kl. 15:16

Oasmia: Carnegie ser läge för lyft

Carnegie upprepar sin outperform-rekommendation och riktkurs 27 kronor för Oasmia-aktien..

PrivataAffärer - 28 feb 14 kl. 09:39

Därför rusar Oasmia

Grönt ljus från amerikanska läkemedelsmyndigheten får bioteknikbolaget Oasmia att rusa på Stockholmsbörsen....

VA - 20 apr 11 kl. 08:52

Positiv öppning i Europa

20 april Terminerna för de ledande europeiska börserna pekar mot en öppning i positivt territorium på onsdagen sedan uppgångar noterats i såväl USA som Asien. En knapp halvtimma före öppning var terminerna för DAX, CAC 40, Euro Stoxx 50 och FTSE 100 upp mellan 1,0 och 1,3 procent. I USA steg börserna på tisdagen.

Dagens PS - 27 dec 17 kl. 09:40

Raketfart – aktie rusar tvåsiffrigt på jätteaffär

Stockholmsbörsen har öppnat i positiv dager efter juluppehållet. Sitter du på dagens stora vinnare? Europabörserna är också upp, men något måttligare.

Fler nyheter från DI

DI - 3 timmar sedan

Flygbolagens knep snuvar resenärer på kompensation

Hittills i år har världens flygbolag sparat motsvarande 40 miljoner kronor på att helt enkelt förlänga flygtiderna och därmed minska risken för att behöva betala förseningsavgifter. .

DI - 4 timmar sedan

Två döda vid skjutning i Strasbourg – EU-parlamentet har stängts ned

Två människor har dödats och minst elva har skadats kritiskt i skottlossningar i Strasbourg i Frankrike. Polisen känner till identiteten på skytten och han jagas nu, rapporterar AFP. En utredning om terrorbrott har öppnats..

DI - 4 timmar sedan

Volvoavknoppning gör elsatsning med Scania

Bränslecellsbolaget PowerCell som knoppades av från Volvokoncernen inleder nu ett samarbete med Scania för att ta fram en elektrifierad sopbil till renhållningsföretaget Renova..

DI - 4 timmar sedan

E-tron – tanklös körning i ökenlandskap

Audis elbil E-tron hann inte i tid för att bli aktuell för årets bil 2019. Men Di har så klart kört den ändå, i Abu Dhabi av alla ställen.  Att vara elbilist i emiratet är ensamt bland alla bensinslukande suvar.

DI - 4 timmar sedan

Ola Källenius håller dörren öppen för Volvo

Från och med i maj 2019 tar Ola Källenius som första icke-tysk över jättekoncernen Daimler. Han gör det i en omställningsperiod där Volvoägaren Geely även är storägare i Daimler. Och Ola Källenius håller dörren på glänt för framtida samarbeten..

DI - 4 timmar sedan

Festen snart slut – nytt läge för våra sparpengar

Årets sista veckor bjuder på en räcka räntebesked där tonläget från USA:s Federal Reserve, Riksbanken och den Europeiska centralbanken avgör marknadsoptimismen i närtid. Mindre frikostiga centralbankirer betyder ett nytt läge för våra lån och sparpengar..

DI - 4 timmar sedan

Uppgifter: Förtroendeomröstning om Theresa May är nära

En förtroendeomröstning mot Storbritanniens premiärminister Theresa May är nära förestående, rapporterar flera brittiska medier..

DI - 4 timmar sedan

ABG sänker rådet på Ahlsell efter budet

ABG Sundal Collier sänker sin rekommendation för Ahlsell till behåll från köp. Riktkursen höjs dock till 55 från 52 kronor. Det skriver Bloomberg News..

DI - 4 timmar sedan

En död vid skjutning i Strasbourg – EU-parlamentet har stängts ned

En person har dödats och ytterligare sex har skadats vid skjutningen nära en julmarknad i centrala Strasbourg, meddelar den franska nyhetsbyrån AFP, med hänvisning till polisen.  Gärningsmannen ska fortfarande vara på fri fot. EU-parlamentet har stängts ned efter skjutningen..

DI - 5 timmar sedan

Indexen kastar sig mellan plus och minus på Wall Street

USA-börserna visar upp ännu en svängig dag där indexen kastar sig mellan plus och minus under handelns gång. En knapp timme före stängning står alla tre ledande index återigen på plus..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.