Expressen > Nyheter

Sunday, 16 December, 01:55

Expressen - 21 sep 18 kl. 13:01

Fotografen: ”Kvinnorna får superstyrka”Lennart Nilssons bildberättelse ”Ett barn blir till” från 1965 kommer nu i nyutgåva.   De klassiska bilderna inifrån livmodern har kompletterats med moderna bilder av föräldrapar som väntar barn.   – Sverige är mer mångkulturellt i dag. Det har vi försökt fånga, säger fotografen Linda Forsell..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Nilssons, Ett, Linda Forsell

Dela artikeln

401 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fotografen, Kvinnornafår , superstyrka
NSD - 04 jul 11 kl. 09:10

De glömda kvinnorna

Runt om i Danmark lever utländska kvinnor som fångar i sina egna äktenskap. För att få stanna i landet uthärdar de fysisk och psykisk tortyr från sina äkta män. Fotografen Tina Enghoff använder konsten för att kritisera en allt hårdare dansk invandringspolitik..

YLE - 08 mar 15 kl. 17:34

”Männen har fått det sämre när kvinnorna har tagit över”

I dag firas internationella kvinnodagen. Dagen till ära ordnade dansläraren Aira Samulin dans med discotema inne på järnvägsstationen i Helsingfors. Förbipasserande stannar upp framför den neonrosa diskoscenen och stela höfter mjukas upp i takt med musiken.

Skånskan - 24 sep 15 kl. 14:34

Kvinnorna fruktade för sina liv

STAFFANSTORP De tillfångatagna kvinnorna behandlades brutalt och hotfullt och de fruktade för sina liv.Det säger åklagare Titti Malmros som lämnat in åtalet mot två män och en kvinna från Staffanstorp. Brott de åtalas för är människorov, rån, grovt koppleri och våldtäkt.

Skånskan - 14 apr 16 kl. 21:17

Kvinnorna visade prov på kreativitet

MALMÖ Det bjöds på konst- och hantverksutställning, dans, glädje och gemenskap i går när Internationella Kvinnoföreningen höll öppet hus.Bland utställarna fanns Dollie Möller, som kom till Sverige från Nepal för åtta år sen. Hon har målat sen barnsben men just nu har hon ett speciellt syfte med sin färgstarka konst.

YLE - 10 apr 17 kl. 13:45

De gröna: Kvinnorna i Ingå vågar äntligen stiga fram

I Ingå gjorde de kvinnliga kandidaterna ett bra kommunalval. Majoriteten i fullmäktige är kvinnor och det kan bero på att deras självförtroende har blivit bättre, säger De grönas Elina Ahde. 24 fullmäktige i Finland har nu kvinnlig majoritet.

HBL - 09 mar 15 kl. 14:58

Fotografen Hannes Heikura död

Fotografen Hannes Heikura har dött, skriver Helsingin Sanomat på måndagen.Heikura valdes till årets pressfotograf fem gånger. Han vann också Suomen Kuvalehtis journalistpris 2006 och Fotofinlandia 2008.

Skånskan - 28 jan 17 kl. 14:21

Fotografen Lennart Nilsson död

Dödsfall Den världsberömda fotografen Lennart Nilsson har avlidit vid en ålder av 94 år. ERWP.fif(0)Enligt Expressen bekräftar hans styvdotter dödsfallet och berättar att den världsberömde fotografen avled under lördagsmorgonen.

Kristianstadsbladet - 06 nov 17 kl. 00:01

Familjeföretag nytt fokus för fotografen

Han har jobbat åt Ikea, Top Models jurymedlem och japanske fotografen Shu Akashi. Men nu landar fotografen Pierre Wester i Hässleholm där han ska ta över familjeföretaget..

Supermiljöbloggen - 17 apr 18 kl. 15:16

Utmanande utställning om förstörd natur – vi träffar fotografen Hans Strand & Johan Kuylenstierna

I aktuella "Manmade Land" på Fotografiska visar Hans Strand hur naturen formas av mänsklig hand. De vackra och förfärliga bilderna kompletteras med text skriven av Johan Kuylenstierna, avgående chef för Stockholm Environment Institute och en av Sveriges främsta miljöprofiler.  Under rundvandringen i Fotografiskas utställningsrum möts besökare av förgiftade floder och monokulturella odlingslandskap.

HBL - 09 jul 12 kl. 04:29

Majoriteten av kvinnorna är rädda att använda p-piller

I Sverige slår obstetriker larm om att mytspridning om p-piller kan leda till fler oönskade graviditeter. Också i Finland har kvinnorna blivit allt oroligare för hormonella preparat, säger professor Riitta Ahonen.I Sverige publicerade ledande forskare inom obstetrik och gynekologi nyligen en insändare där de uttrycker oro för det höga antalet aborter.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 2 timmar sedan

Pojkar försökte råna kvinna i 80-årsåldern

Två pojkar på 15–16 år försökte på lördagskvällen råna en kvinna i 80-årsåldern i centrala Helsingborg. En förbipasserande ingrep och skrämde bort dem..

Expressen - 2 timmar sedan

Man knivskuren och rånad på sin jacka

Minst tre män attackerade sent på lördagskvällen en man i centrala Helsingborg med kniv och tvingade honom att lämna ifrån sig sin jacka.Han fördes till sjukhus men ska inte ha blivit livshotande skadad.Texten uppdateras.

Expressen - 3 timmar sedan

Bernie Sanders hyllar Greta Thunberg

Greta Thunberg fortsätter väcka beundran världen över. Nu senast är det den amerikanske senatorn Bernie Sanders som hyllar den unga svenskans miljöengagemang.”Denna 15 år gamla klimataktivist uppmanade precis världens ledare att ta tag i klimatförändringarna”, skriver Sanders på Facebook..

Expressen - 3 timmar sedan

SD-ledamoten sitter kvar efter Flashbackhärvan

SD:s riksdagsledamot Jonas Millard startade år 2002 ett konto på Flashback som postat mängder av kvinnohatiska inlägg, avslöjade DN tidigare i veckan.  Millard förnekade dock att han skrivit de grovt inläggen.Han behåller sin riksdagsplats, efter en dialog med gruppledningen i riksdagen.

Expressen - 4 timmar sedan

Vit jul? Glöm det! Det blir rått, grått och vått

Det faller snö både under söndagen och framåt torsdag.Men det finns ändå ingen chans att julen blir vit i Skåne. Uppåt Småland finns kanske en viss möjlighet – men den är inte stor.

Expressen - 5 timmar sedan

Valmyndigheten utgår ifrån att vi slipper extraval

Talmannen och Valmyndigheten har haft ett första möte om ett eventuellt extraval. Hamnar vi där får Valmyndigheten organisera två val på kort tid. Enligt Valmyndighetens kanslichef Anna Nyqvist följer man utvecklingen.

Expressen - 5 timmar sedan

Politiker om våldet: ”Väldigt allvarlig kris – måste vakna”

Tolv personer har skjutits till döds i Malmö i år. Samtidigt ökar det grova våldet i flera skånska städer.Politikerna är eniga om att det måste få ett slut – men inte om vad som behöver göras.

Expressen - 6 timmar sedan

Snuskiga detaljen i femåringens leksaksfår

Femåriga Alfie fick en maskeraddräkt och ett tillhörande uppblåsbart får att ta med sig till skolan för julfirandet.Men fåret var inte vilken leksak som helst.– Jag kan inte fatta det här, jag vet inte om jag ska skratta eller gråta, säger mamman Helen Cox till brittiska Metro..

Expressen - 6 timmar sedan

"När jag tar semester kostar det – ibland hyr jag ett plan"

När Danmarksfärjan lägger till alldeles utanför panoramafönstret vibrerar det lite lätt i möblemanget.– Det är viktigt att man har en känsla för sin rörelse. Jag bli påmind varje dag, säger Dan Sten Olsson och ler.

Expressen - 7 timmar sedan

Tobé vill att EU tar krafttag mot kriminella och terrorister

Moderaternas toppnamn i EU-valet, Tomas Tobé, vill satsa att EU satsar mer på brottsbekämpning. Tobé vill bland annat stoppa den fria rörligheten för kriminella och terrorister, rapporterar Aftonbladet.  – Mycket av de problem vi ser just nu, med kriminalitet och oförmåga att hantera invandringsfrågan, behöver lösas mer på europeisk nivå, säger han till tidningen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.