PrivataAffärer > Ekonomi

Monday, 17 December, 13:29

PrivataAffärer - 21 sep 18 kl. 12:44

Fler prissänkningar på nyproduktion”Den höga andelen prissänkt nyproduktion har sannolikt ett samband med det otroligt höga utbudet – både av nyproduktion och succession. Den som ska köpa lägenhet har just nu väldigt mycket att välja mellan”, säger Matilda Adelborg, pressansvarig vid Booli, till Nyhetsbyrån Direkt. Hon tillägger att nyproduktion allt mer kan konkurrera med det befintliga beståndet eftersom det nu, till skillnad från de senaste åren, finns färdigbyggda nyproducerade bostäder till salu. ”För första gången på länge kan köpare som vill flytta ganska snart välja mellan både nyproduktion och succession. Nu ser vi att det även finns inflyttningsklara nyproducerade lägenheter”, säger hon.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Matilda Adelborg, Booli, Nyhetsbyrån Direkt, Sverige, Stockholms, Adelborg, Stockholm

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fler, prissänkningar, nyproduktion
Cornucopia - 23 maj 18 kl. 14:38

Booli: Ökande utbud nyproduktion, lägre priser och prissänkningar i Stor-Stockholm

På Fastighetsvärldens konferens Fastighetsdagen på Grand Hôtel i Stockholm berättade Booli att utbudet av nyproduktion till salu i Stor-Stockholm är ökande, med lägre priser och allt fler prissänkningar. Grafer nedan.Grand Hôtel, Stockholm.

Cornucopia - 02 okt 17 kl. 14:32

Booli: Allt färre bud och allt fler prissänkningar

Det dras ihop till undergångsrubriker i media, där t ex SvD och DI hela tiden skriver om bostadsbubblans förestående krasch. Samtidigt gick Booli förra veckan ut med att antalet bud blir allt färre och prissäkningarna allt fler.

I brist på förändringar i ränteläget handlar bostadsbubblans värderingar om psykologi.

Cornucopia - 20 sep 18 kl. 15:27

Mer prissänkningar: 10-15% i Hammarby Sjöstad

Prissänkningarna rasar in nu. Bland annat sänker Ikano Bostad priserna på nya bostadsrätter i en  förening i Hammarby Sjöstad med 10 - 15%.
Inte riktigt Hammarby Sjöstad kanske.

Cornucopia - 11 dec 18 kl. 12:58

Prissänkningar på 15% i nyproduktion i Sundbyberg

En bostadsutvecklare sänker priserna på sin nyproduktion i Sundbyberg. Samtidigt säger man att man har välbesökta visningar och hela tiden får sålt bostäder. Sumpan.

YLE - 19 jan 15 kl. 18:36

"Permanenta prissänkningar en trend i flera branscher"

De stora livsmedelskedjornas aviserade prissänkningar blir troligen bestående, sade Konsumentförbundets generalsekreterare Juha Beurling till Yle Nyheter på måndagen. Fenomenet med bestående lägre priser kan man se på olika håll i Europa, framhåller Beurling. Trenden finns i flera olika branscher.

Cornucopia - 05 nov 18 kl. 18:00

Rapporter om stora prissänkningar på villor från Booli?

Flera läsare rapporterar om att Booli genomfört stora prissänkningar i den månatliga värderingen av deras villor, som gick ut idag. Hur ser det ut för dig?
Nybyggda villor.

DI - 02 okt 17 kl. 08:17

Borätterna sköljer över marknaden - och fler prissänker

Fler tecken kommer nu på att bostadsmarknaden bromsar in. Under september var 25 procent fler objekt till salu jämfört med motsvarande period i fjol, och prissänkningar blir allt vanligare, enligt SvD..

Sydsvenskan - 26 okt 18 kl. 08:59

Prissänkningar slår mot Oscar Properties

Bostadsbyggaren Oscar Properties redovisar en förlust före skatt på 131 miljoner kronor för årets tredje kvartal. Det kan jämföras med vinsten på 66 miljoner under motsvarande kvartal 2017. Resultatet tyngs av prissänkningar på färdigställda lägenheter.

Helsingborgs Dagblad - 26 okt 18 kl. 08:59

Prissänkningar slår mot Oscar Properties

Bostadsbyggaren Oscar Properties redovisar en förlust före skatt på 131 miljoner kronor för årets tredje kvartal. Det kan jämföras med vinsten på 66 miljoner under motsvarande kvartal 2017. Resultatet tyngs av prissänkningar på färdigställda lägenheter.

Affärsvärlden - 17 dec 13 kl. 14:03

S&P spår fler landsbetygssänkningar

Kreditvärderingsföretaget Standard & Poors räknar med att genomföra fler sänkningar av länders kreditbetyg än höjningar under år 2014..

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 15 minuter sedan

Alfredsson: Trots raset finns det hopp om H&M

Det har varit med stor förväntan som aktiemarknaden sett fram emot försäljningssiffrorna för perioden september-november för H&M. Allt sedan delårsrapporten i september när aktien rusade upp över 160 kr har spekulationerna varit stora kring en vändning för bolaget efter en ytterst trist kursresa under flera år. Och konsensus bland analytikerna låg på en ökning av försäljningen på 6,5 procent jämfört med samma tre månader förra året – och resultatet blev 6,0 procent.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Europeiska e-handlare rasar efter brittisk vinstvarning

Asos var ned drygt 40 procent i London och i Tyskland hade Zalando backat 14 procent. Kinnevik som äger 32 procent av Zalando drogs med i fallet och backade drygt 4 procent i Stockholm. Boozt var samtidigt ned över 7 procent i Stockholm medan H&M backade över 6 procent.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

”Räkna med nya börsfall”

Det är normaliseringen av penningpolitiken som sveper över världen som skapar nya branta börsfall, varnar Bank of International Settlements, BIS, enligt CNBC. BIS är en paraplyorganisation för centralbankerna i världen, dessutom en av de äldsta finansiella organisationerna i världen. ”Marknadsoron under senaste kvartalet är inte någon isolerad händelse”, skriver Claudio Borio i en rapport som organisationen publicerade under söndagen.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Atlant Fonder ensam tecknare i SBB:s emission

Det skriver SBB i ett pressmeddelande, där det framgår att 6.451.612 D-aktier har emitterats till kursen 31:00 kronor, innebärande en premie om cirka 3,3 procent jämfört med stängningskursen 31:00 kronor den 14 december.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Upphävd detaljplan sänker SSM

SSM köpte projektet Bromma Boardwalk i mars 2017 av Niam. Stockholms kommun antog detaljplanen strax efter förvärvet, men beslutet överklagades därefter av boende i närområdet. Projektets köpeskilling uppgick till 500 miljoner kronor, varav SSM har betalat 10 miljoner kontant.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

En höjd köprek bland dagens analyser

Credit Suisse höjer sin rekommendation för Boliden till neutral från underperform. Riktkursen sänks till 180 från 210 kr. Det skriver Reuters.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Di: Köp industrikonglomeratet

Dagens industri skriver att finansmansägda industrikonglomerat hör till de mest framgångsrika bolagen. ”Minsta gemensamma nämnare för dessa bolag och därmed högst sannolikt den viktigaste förklaringen till framgången är att bolagen har en långsiktig kapitalstark och tydlig ägare”, skriver Di. Även Beijer alma ingår i kategorin då bolaget sedan 1992 kontrolleras av Anders Wall.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Så mycket steg H&M:s försäljning

Försäljningssiffran är exklusive valutakursförändringar och inklusive moms. Genomsnittet av 16 analytikers estimat låg på en försäljningsökning på 6,5 procent, enligt Infront Data. Försäljningen exklusive moms uppgick till 56.

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

Magnolia Bostad förlorar tvist

  Under 2015 ingick ett bolag inom Magnolia Bostad ett aktieöverlåtelseavtal avseende förvärv av ett fastighetsägande bolag. Magnolia Bostad framställde därefter krav på säljaren med anledning av garantibrott i aktieöverlåtelseavtalet, vilket säljaren bestred. Magnolia Bostads dotterbolag har fått sitt garantispråk ogillat av Stockholms Handelskammarens Skiljedomsinstitut.

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

Klart: ABB säljer kraftdivisionen till Hitachi

ABB säljer affärsområdet Power Grids till Hitachi för ett företagsvärde (enterprise value) om 11 miljarder dollar (cirka 100 miljarder svenska kr) för 100 procent av verksamheten. Affären väntas slutföras under första halvåret 2020. Det framgår av ett pressmeddelande.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.