Dagens PS > Ekonomi

Friday, 14 December, 10:40

Dagens PS - 21 sep 18 kl. 11:17

Börsrookie rusade med 59 procentBiljett- och eventbolaget Eventbrite rusade med 59 procent under första handelsdagen på torsdagen. Aktien stängde på 36,50 dollar efter att ha satt teckningskursen till 23 dollar, vilket var i toppen av det reviderade intervallet på 21-23 dollar per aktie. I samband med noteringen har Eventbrite fått in 230 miljoner dollar, pengar man avser att använda för att dra ned på skulder och andra företagsändamål. Efter torsdagens succéstart är bolagets värdering nu uppe i nästan 3,4 miljarder dollar. Eventbrite handlas på New York-börsen under tickersymbolen EB..
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Eventbrite, New York, EB

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Börsrookie, rusademed 59 procent
Dagens PS - 19 dec 17 kl. 05:52

Affär fick börsrookie att rusa 2.400 procent

Galen explosion i aktien på nyhet om förvärv. Breakit berättar med hänvisning till Bloomberg om att det fram till nu okända börsbolaget Longfin förvärvat blockchain-plattformen Ziddu.com, som alltså är den teknik som används vid handel av kryptovalutor som bitcoin.

BT - 11 dec 13 kl. 17:41

Clas Ohlson rusade på sjunkande börs

Stockholmsbörsen backade svagt på onsdagen och OMXS-index stängde på minus 0,2 procent. Clas Ohlson rusade efter en oväntat stark delårsrapport. Det var nedåt på majoriteten av de ledande börserna i Europa och Asien.

SvD - 10 jan 11 kl. 15:47

Orexo rusade på börsen efter USA-besked

Orexo blev kursvinnare på måndagen efter besked att det amerikanska läkemedelsverket godkänt läkemedlet Abstral. Orexos aktie rusade 15 procent på nyheten..

Affärsvärlden - 05 maj 11 kl. 16:26

En rusade vid dyster börsöppning

JDS Uniphase blev dagens vinnare när börserna öppnade i New York. Bolaget rusade 10,4 procent..

UNT - 19 maj 11 kl. 19:08

Ny Linkedinaktie rusade på börsen

Den sociala nätverkssajten Linkedins aktie rusade efter att företaget börsnoterats i New York i dag. I eftermiddagshandeln steg aktien med 171 procent till 122 dollar. (TT).

Expressen - 04 jun 11 kl. 09:53

Hyséns puls rusade - nu kan han isoleras

CHISINAU. Tobias Hyséns puls rusade upp på max efter en löpning - men den gick aldrig ner. Han blev rädd och tvingades därför att byta ut sig själv i första halvlek.

E24 - 28 jun 11 kl. 08:00

Sectra rusade efter försäljning

It- och medicinteknikföretaget Sectra i Linköping renodlar och säljer av en förlustverksamhet för en halv miljard kronor. Affären föll investerarna på läppen och aktiekursen rusade 19 procent sedan affären presenterats..

BT - 29 aug 11 kl. 14:02

Grekiska bankaktier rusade

Börsen i Aten stoppade på måndagen tillfälligt handeln i Alpha respektive Eurobank, sedan uppgifter gjort gällande att de båda grekiska storbankerna avser att gå samman.
Aktierna i de båda bankerna rusade med cirka 30 procent när handelsstoppet för aktierna hävdes av Atenbörsen på måndagseftermiddagen. Branschindex för grekiska banker låg samtidigt på en uppgång på 29,4 procent jämfört med i fredags.

Affärsvärlden - 06 okt 11 kl. 07:30

Teknikbolag rusade på Wall Street

Yahoo och Research in Motion rusade på rykten kring bolagen..

E24 - 06 okt 11 kl. 12:09

Yahoo rusade på Microsoft-rykte

Yahoo rusade på börsen under onsdagen efter rykten om att Microsoft vill köpa bolaget, något som senare tillbakavisades av källor nära datorjätten..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 1 timme sedan

Jobbslakt nästa år på statens myndighet

Nästan var tredje anställd, 4.500 personer, ryker på statliga Arbetsförmedlingen till följd av M/KD-budgeten. Det skriver Dagens Industri och förklarar att den omfattande personalbantningen måste ske under nästa år.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Nordea slipper undan penningtvättsutredning

Ekobrottsmyndigheten inleder inte en förundersökning om misstänkt penningtvättsbrott i Nordea. Det uppger myndigheten i ett meddelande på sin sajt. Det var Hermitage Capital Management (HCM), med Bill Browder i spetsen, som i oktober lämnade in en brottsanmälan.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Byggföretagen har tappat framtidstron

Framtidstron störtdyker i branschen i Stockholm, visar fram till nu opublicerad statistik. ”Regleringsiver och de senaste årens ryckighet har bidragit till att bromsa byggandet, vilket nu börjat märkas. Det sänker också entusiasmen för framtiden”, säger Andreas Hatzigeorgiou, vd på Stockholms Handelskammare, som presenterar siffrorna nu på fredagsmorgonen och som tagits fram av Konjunkturinstitutet.

Dagens PS - 17 timmar sedan

IMF varnar för avtalslös brexit

IMF varnar för att ett avtalslöst brittiskt utträde ur EU kan ha en signifikant negativ effekt på den brittiska ekonomi. Det rapporterar Bloomberg. "Att lämna utan att ha ett utträdesavtal och ett ramverk med EU är den mest betydande risken i närtid för Storbritannien", sade IMF:s talesperson Gerry Rice, enligt nyhetstjänsten..

Dagens PS - 4 timmar sedan

14 december: Här är dagens kalender

Missa inget av vikt på affärsfronten veckans sista dag. Dagens PS uppdaterar dig. Börs Rapporter 08:30 Scandidos, Compare-IT, Svolder Stämmor 14:00 Calliditas (extra) Investerarmöte 08:30 Wallenstam kapitalmarknadsdag 14:00-17:00 Oncopeptides kapitalmarknadsdag New York Corporate Actions House Of Friends sista dag för handel Övriga händelser 08:30 Swedol månadsförsäljning Makro 00:50 Japan Tankanrapport 01:30 Japan PMI industri preliminär 03:00 Kina investeringar 03:00 Kina industriproduktion 03:00 Kina detaljhandelsförsäljning 06:30 Japan industriproduktion reviderad 06:30 Nederländerna detaljhandelsförsäljning 08:00 Europa månadsförsäljning av bilar ACEA 08:00 Finland KPI 08:00 Finland BNP-indikator 09:00 Spanien KPI 09:00 Sverige

Dagens PS - 4 timmar sedan

Valueguard: Nya prisfall på bostäder

De svenska bostadspriserna fortsatte att backa i november, både för bostadsrätter och för villkor i Sverige. Det framgår av den senaste månadsstatistiken från Valueguard som publiceras på fredagen. Prisindex för privatägda bostäder sjönk med 0,7 procent mellan oktober och november.

Dagens PS - 19 timmar sedan

Borgs julhälsning till Riksbanken

Den tidigare M-finansministern kan omöjligt förstå hur Riksbanken ska kunna genomföra sin plan. Anders Borg ventilerar på det sociala jobbnätverket Linkedin vad han tycker om Riksbankens planerade höjning av den viktiga styrräntan. ”Riksbanken har ingen anledning till att höja reporäntan när inflationen redan saktat ned”, skriver Borg på sitt Linkedin-konto, uppger SvD Näringsliv.

Dagens PS - 23 timmar sedan

Rekordstark elbilsmånad för premiummärket

Tyska BMW ökade sin försäljning med 0,8 procent i november, jämfört med samma period året innan. Bolaget sålde totalt 222 462 bilar under månaden. På marknader i Kina och Tyskland ökade försäljningen med över tio procent.

Dagens PS - 21 timmar sedan

Nordea: Inte säkert att börsyran är över

Det annars heta börsklimatet i Norden har svalnat de senaste månaderna med flera bolag som ställt in sina noteringplaner på grund av fallande aktiekurser. Men Nordea tycker att det ännu är för tidigt att säga att de positiva fundamenten för börsnoteringar som setts under de senaste åren är förbi. Det säger Mathias Leijon, som jobbar med företags- och institutionsverksamheten på banken, till Bloomberg.

Dagens PS - 22 timmar sedan

Svenska miljonärer hackade: ”Beklagligt”

Namn och kontouppgifter på vift efter dataintrånget på miljonärsklubben Connoisseur Club. I ett pressmeddelande berättar miljonärsklubben, där bara personer med en deklarerad inkomst på minst 1,9 miljoner kronor får vara med, om det inträffade. ”Det är verkligen beklagligt att vi utsatts för detta.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.