Dagens PS > Ekonomi

Tuesday, 16 October, 07:26

Dagens PS - 21 sep 18 kl. 11:17

Börsrookie rusade med 59 procentBiljett- och eventbolaget Eventbrite rusade med 59 procent under första handelsdagen på torsdagen. Aktien stängde på 36,50 dollar efter att ha satt teckningskursen till 23 dollar, vilket var i toppen av det reviderade intervallet på 21-23 dollar per aktie. I samband med noteringen har Eventbrite fått in 230 miljoner dollar, pengar man avser att använda för att dra ned på skulder och andra företagsändamål. Efter torsdagens succéstart är bolagets värdering nu uppe i nästan 3,4 miljarder dollar. Eventbrite handlas på New York-börsen under tickersymbolen EB..
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Eventbrite, New York, EB

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Börsrookie, rusademed 59 procent
Dagens PS - 19 dec 17 kl. 05:52

Affär fick börsrookie att rusa 2.400 procent

Galen explosion i aktien på nyhet om förvärv. Breakit berättar med hänvisning till Bloomberg om att det fram till nu okända börsbolaget Longfin förvärvat blockchain-plattformen Ziddu.com, som alltså är den teknik som används vid handel av kryptovalutor som bitcoin.

BT - 11 dec 13 kl. 17:41

Clas Ohlson rusade på sjunkande börs

Stockholmsbörsen backade svagt på onsdagen och OMXS-index stängde på minus 0,2 procent. Clas Ohlson rusade efter en oväntat stark delårsrapport. Det var nedåt på majoriteten av de ledande börserna i Europa och Asien.

SvD - 10 jan 11 kl. 15:47

Orexo rusade på börsen efter USA-besked

Orexo blev kursvinnare på måndagen efter besked att det amerikanska läkemedelsverket godkänt läkemedlet Abstral. Orexos aktie rusade 15 procent på nyheten..

Affärsvärlden - 05 maj 11 kl. 16:26

En rusade vid dyster börsöppning

JDS Uniphase blev dagens vinnare när börserna öppnade i New York. Bolaget rusade 10,4 procent..

UNT - 19 maj 11 kl. 19:08

Ny Linkedinaktie rusade på börsen

Den sociala nätverkssajten Linkedins aktie rusade efter att företaget börsnoterats i New York i dag. I eftermiddagshandeln steg aktien med 171 procent till 122 dollar. (TT).

Expressen - 04 jun 11 kl. 09:53

Hyséns puls rusade - nu kan han isoleras

CHISINAU. Tobias Hyséns puls rusade upp på max efter en löpning - men den gick aldrig ner. Han blev rädd och tvingades därför att byta ut sig själv i första halvlek.

E24 - 28 jun 11 kl. 08:00

Sectra rusade efter försäljning

It- och medicinteknikföretaget Sectra i Linköping renodlar och säljer av en förlustverksamhet för en halv miljard kronor. Affären föll investerarna på läppen och aktiekursen rusade 19 procent sedan affären presenterats..

BT - 29 aug 11 kl. 14:02

Grekiska bankaktier rusade

Börsen i Aten stoppade på måndagen tillfälligt handeln i Alpha respektive Eurobank, sedan uppgifter gjort gällande att de båda grekiska storbankerna avser att gå samman.
Aktierna i de båda bankerna rusade med cirka 30 procent när handelsstoppet för aktierna hävdes av Atenbörsen på måndagseftermiddagen. Branschindex för grekiska banker låg samtidigt på en uppgång på 29,4 procent jämfört med i fredags.

Affärsvärlden - 06 okt 11 kl. 07:30

Teknikbolag rusade på Wall Street

Yahoo och Research in Motion rusade på rykten kring bolagen..

E24 - 06 okt 11 kl. 12:09

Yahoo rusade på Microsoft-rykte

Yahoo rusade på börsen under onsdagen efter rykten om att Microsoft vill köpa bolaget, något som senare tillbakavisades av källor nära datorjätten..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 1 timme sedan

16 oktober: Här är dagens kalender

Missa inget viktigt på affärsfronten. Dagens PS håller dig ajour med agendan. Börs
Rapporter
07:10 NCC (preliminär rapport), 13:00 Billerud Korsnäs Utländska rapporter
12:45 Johnson & Johnson, 13:00 Morgan Stanley, 13:30 Goldman Sachs, 22:05 Netflix, IBM (efter börsens stängning), Rio Tinto Stämmor
10:00 Willak (extra), 13:00 Frontoffice (extra), 14:00 D Carnegie (extra), 15:00 Arc Aroma, 16:00 Vibrosense Dynamics Investerarmöte
09:00-11:30 NCC kapitalmarknadsdag
15:30 Billerud Korsnäs telefonkonferens Handlas exklusive utdelning
Saltängen Property (utd 2,45 kr) Corporate Actions
Dustin exklusive rätt N 1:7, 63 kronor per aktie
Esen Esports exklusive rätt N 1:2, 4,60 kronor per aktie
Kopy Goldfields exklusive rätt

Dagens PS - 18 timmar sedan

Sparekonom: Volatil men stark börs

Danske Bank tror att volatiliteten på marknaden sannolikt är här för att stanna men man förväntar sig fortfarande att aktier står högre om tolv månader. Det framgår av en artikel från sparekonomen Maria Landeborn på bankens nyhetsportal Nextconomy. På makrosidan är det tunt de närmaste dagarna, varför fokus kommer istället att ligga på kvartalsrapporterna.

Dagens PS - 19 timmar sedan

Razzia mot Opel i Tyskland

Polis och åklagare har genomfört razzior mot Opels anläggningar i Rüsselsheim och Kaiserslautern, enligt tyska Bild. Det hela ska vara relaterat till fusk med dieselutsläpp och nära 100 000 bilar ska vara påverkade, skriver Reuters. Opel ingår i franska fordonskoncernen PSA Group..

Dagens PS - 18 timmar sedan

PS-podden möter en orädd röst

Hans hem fylldes av socialt missanpassade under hans uppväxt. Föräldrarna lät hemmet bli en fristad för många olika sorters utslagna.  Deras ständiga avsägande av det egna ansvaret kom att prägla Johan Stael von Holstein genom hela livet.

Dagens PS - 19 timmar sedan

Tjejers teknikintresse i rampljuset

Hög stämning när initiativ som bidragit till att inspirera tjejer mot ett teknikintresse uppmärksammades. På galan Womengineer Awards, som firar tio år i år, träffades i fredags många av landets framstående personer och organisationer för att fira initiativ som verkat för att stärka tjejers teknikintresse. Galan som lockade 200 gäster hölls på Citykonferensen Ingenjörshuset i Stockholm.

Dagens PS - 21 timmar sedan

Ericsson-affärer bakom EKN-rekord

Mellan januari och augusti i år fördubblades Exportkreditnämndens (EKN) garantivolym jämfört med förra året, varav merparten förklaras av garantier till två av Ericssons kunder. Det rapporterar Dagens industri. Det rör sig om en garantivolym på 3,5 miljarder dollar, kopplat till två stora amerikanska telekomaffärer.

Dagens PS - 21 timmar sedan

VD får sparken – aktien rasar

Beskedet om vd-bytet gav omedelbar effekt på aktiemarknaden. Det är biotechbolaget Medivirs vd Christine Lind som tvingas lämna sin stol med omedelbar verkan. Det framgår i ett pressmeddelande.

Dagens PS - 22 timmar sedan

Aktie faller som en sten på börsen

Getinge rasar 15 procent i inledningen efter reservering för skadeståndskrav. Medicinteknikbolaget Getinge reserverar 1,8 miljarder kronor för förväntade kostnader med anledning av ett skadeståndskrav i USA och Kanada riktat mot dotterbolaget Atrium Medical. Det framgår av ett pressmeddelande.

Dagens PS - 22 timmar sedan

Ledarkollen: Förbjud telefonförsäljning

I dag handlar ledarkollen om Alliansens hyckleri, ungdomars brottslighet, svensk inrikespolitik och telefonförsäljning. PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt. Alliansens hyckleri gällande SD DI skriver om hyckleriet i svensk politik: ”Om man anser att SD på allvar hotar svensk demokrati är de politiska vägvalen enkla.

Dagens PS - 22 timmar sedan

SAS ställde in 52 flygningar

Det var i torsdags och flygbolaget utmärkte sig därmed i Europa. Inget annat flygbolag i Europa ställde nämligen in så många flygningar under just den dagen. Under två dagar ställde SAS in sammanlagt 86 flygningar.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.