Aftonbladet > Opinion

Wednesday, 19 December, 02:52

Liknande nyheter

Taggar: Ageravi som , jobbari , hemtjänsten, gårunder
SmålandsPosten - 05 feb 14 kl. 07:16

Vi individanpassar hemtjänsten

Varken kvalitet eller effektivitet är bättre i de kommuner som infört valfrihetssystem inom socialtjänsten. Ändå anser rege­ringens utredare att lagen bör ändras så att det blir obligatoriskt för alla kommuner att erbjuda äldre möjlighet att välja mellan olika utförare av hemtjänst, skriver Mikael Jeansson (S), Urshult. Valfrihet används bland borgerliga partier som begrepp för kvalitet.

Skånskan - 01 nov 15 kl. 17:59

Hemtjänsten samlas i ett hus

Skurup Skurup ska få ett ”hemtjänstens hus” – en gammal idé som nu tar form i praktiken.Förvaltningen letar för fullt efter en lämplig lokal i tätorten. En fastighet där många människor får plats samtidigt.

News55 - 09 sep 15 kl. 16:53

Hemtjänsten går på kryckor

Sveriges Television:s Uppdrag Granskning visar att personalen inom hemtjänsten har stora problem. Enligt Socialstyrelsen är många inom hemtjänsten stressade, känner sig underbemannade trots många vikarier och hoppas att de inte glömt någon vårdtagare under dagen. Barbara Holsbeck bor i Göteborg och hon vet aldrig vem det är som ringer på dörren från hemtjänsten.

Alingsås tidning - 15 mar 18 kl. 12:30

Döpte hemtjänsten efter mormor

För snart ett år sen drog systrarna Åsa Norberg och Sara Magnusson igång Ruths hemtjänst i Alingsås AB. Nu har de 12 kunder, eller 500 beviljade timmar, i månaden.
– Vi vill se varje enskild individ, vara flexibla och närvarande, säger Åsa Norberg.

Barometern - 24 jun 14 kl. 07:31

Hemtjänsten ska förbättras

Inspektionen för vård och omsorg har inspekterat hemtjänsten. Nu ska ett arbete inledas för att den enskilde ska möta färre personer från hemtjänsten. Dessutom ska ­socialutskottet säkerställa att den enskilde ges tydlig information om rätten till en individuell prövning vid ansökan om bistånd.

BT - 03 sep 14 kl. 08:38

Hemtjänsten i Fristad hade mått bra av valfrihet

Valfrihet i välfärden är en konkret fråga som jag som ledamot i Stadsdel norr möter i min politiska vardag. Det är en verklig ödesfråga i det här valet. Det finns två perspektiv på valfriheten som förtjänar att lyftas fram som är verkligt konkreta.

Barometern - 11 sep 13 kl. 07:21

Oro för mer stress inom hemtjänsten

Besparingar inom hemtjänsten får inte leda till ökad stress och minskad trygghet för de äldre. Det lyfte personalen fram när socialnämndens Eva-Marie Hansson (M) besökte hemtjänstens Team Söder. 2016 ska socialnämndens budget vara i balans och det kräver besparingar, bland annat inom hemtjänsten.

BT - 25 nov 13 kl. 17:00

Vårda hemtjänsten bättre

Valfriheten vissnar om inte alla politiker i Borås tar ansvar för den. Tänk om kommunerna vore som trädgårdar. Då skulle man kunna tänka sig att de styrande politikerna var trädgårdsmästare med väljarnas uppdrag att plantera om i rabatterna, enligt det program de vunnit valet på.

BT - 24 sep 12 kl. 07:44

Klagomålen ökar mot hemtjänsten efter omorganisation

Lång väntan på larm och lång väntan på nattpersonal. Omorganisationen av natt och larmpatrullen i stadsdel Väster har fått gamla och deras anhöriga att reagera.
Sedan den nya organisationen infördes i våras har synpunkterna och klagomålen varit många.

Kristianstadsbladet - 30 okt 14 kl. 07:30

Hemtjänsten testar mobillås

Foto: Hanna Folkemark-Ellborg
I Degeberga har hemtjänsten lämnat nycklarna på kontoret. Nu låser de upp kundens dörr med mobiltelefonen. Minskad stress och ökad trygghet för de äldre gör att omsorgsförvaltningen vill testa systemet i hela kommunen.

Skånskan - 15 feb 17 kl. 12:26

Hälften av personalen inom hemtjänsten vill sluta

sverige Enligt en ny undersökning från Stockholms universitet så vill varannan person som jobbar inom hemtjänsten sluta.
ERWP.fif(0)Detta är en ökning med tio procent jämfört med den senaste undersökningen som gjordes 2005 skriver SVT.

Fler nyheter från Aftonbladet

Aftonbladet - 15 timmar sedan

Ingen ska tvingas att vara hemlös i Sverige

Aftonbladet - 22 timmar sedan

Julskinkan griljeras – och grisarna lider

Aftonbladet - Igår: 10:10

Nej, inget barn ska behöva sova ute i jul

Aftonbladet - I förrgår: 04:00

Gå inte på deras bluff – klimatkrisen är här

Aftonbladet - 15 dec 18 kl. 04:00

Yrkesutbildningarna behövs, M och KD

Aftonbladet - 14 dec 18 kl. 16:54

Sjuka människor går under i dag, F-kassan

Aftonbladet - 14 dec 18 kl. 04:00

Blanda skolbarnen – så får vi en kamrateffekt

Aftonbladet - 13 dec 18 kl. 13:04

Nej, läkare fattar inte beslut om sjukpenningOm oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.