SVT Debatt > Opinion

Tuesday, 16 October, 08:25

SVT Debatt - 21 sep 18 kl. 09:07

Tännsjö: ”Rättegången ställer akademiens utsatta läge i blixtbelysning””Det är inte rimligt för en nation att hålla sig med en institution, som i realiteten är ett kamratgäng, vilket inväljer varandra, för att sedan fritt fördela olika medel utan insyn och utan hänsyn till normala jävsregler”, skriver Torbjörn Tännsjö..
Läs mer på SVT Debatt
Läs mer om:
Torbjörn Tännsjö

Dela artikeln

183 delningar på Facebook.

Fler nyheter från SVT Debatt

SVT Debatt - 22 timmar sedan

Ebba Busch Thor: ”Inför en specialenhet inom polisen som arbetar med kränkningar på nätet”

”Kristdemokraterna vill se en specialenhet inom polisen som arbetar med kränkningar på nätet. Redan innan metoo briserade har skrämmande historien spridits om flickor som hängs ut på Instagram, Snapchat och andra sociala medier”, skriver Ebba Busch Thor (KD)..

SVT Debatt - Igår: 07:00

”Därför överlever Theresa May brexitförhandlingarna”

”Nu är det allvar. Det är mindre ett halvår kvar till Brexit, och företagen, inte minst små och medelstora företag med begränsade resurser, måste inse detta och följa Brexitslutspelet mer intensivt framöver”, skriver Rickard Ydrenäs..

SVT Debatt - 12 okt 18 kl. 12:19

”Sluta upp med elitismen och läs Condé istället”

”Själv blev jag glad när Alexandra Pascalidou kom med idén om en ny akademi och ett nytt litteraturpris, just i år. Det var lagom uppkäftigt och ett utmärkt sätt att prestigelöst förändra ett problem till en fest”, skriver Gunilla Lundgren..

SVT Debatt - 26 sep 18 kl. 08:07

Om Uppdrag granskning: ”Fallet Safet och sanningen är inte en isolerad händelse”

”Den tragiska händelsen i Gårdsten är uttryck för mycket djupare och mer långtgående problem inom socialtjänsten än vad själva händelsen ger vid handen”, skriver Pia Kjellbom, lektor med inriktning på välfärdsrätt, med anledning av Uppdrag gransknings reportage Safet och sanningen..

SVT Debatt - 11 okt 18 kl. 14:32

”Metoo är ett underkännande av kvinnlig styrka och självförtroende”

För ett år sedan briserade metoo-bomben i Sverige – och tryckvågen känns fortfarande. Men rörelsen hyllas inte av alla: ”Det är en usel kampanj från början till slut”, menar Alexander Bard..

SVT Debatt - 11 okt 18 kl. 13:21

”Släpp namnpubliceringarna och ta itu med det verkliga problemet”

”Jag orkar inte ta en enda diskussion till, om tidningars övertramp eller ansvarstagande när namn publicerades. Vi måste kunna lyfta blicken”, skriver läraren Elinor Holmström..

SVT Debatt - 11 okt 18 kl. 09:30

Montelius: ”Du är en agent i ditt eget liv, Gert Mogens”

Martina Montelius om ett fiktivt möte på ett hotellrum. Om motstridiga signaler, fingrar på upptäckfärd och om medvetenheten om vad man ger sig in på. Om att bli #metoo:ad.

SVT Debatt - 11 okt 18 kl. 07:00

LO: ”Sexuella trakasserier och otrygga anställningar hänger ihop”

”Ett år efter me too gör allt fler kopplingen mellan sexuella trakasserier och otrygga anställningar. Om svenskt Näringsliv på allvar vill göra upp med problemet måste de därför vara beredda att ge kvinnor trygga jobb”, skriver Berit Müllerström, LO:s andre vice ordförande..

SVT Debatt - 10 okt 18 kl. 09:14

Johan Ehrenberg: ”Det är gratis att inte flyga”

”Det är gratis att rädda världen, prata inte om att det är dyrt”, menar Johan Ehrenberg, och ger exempel på hur lite det kostar att rädda världen..

SVT Debatt - 10 okt 18 kl. 08:38

”Bristande kompetens finansierar brottslig verksamhet”

”Svenska Kommuner, landsting och regioner samt statliga myndigheter betalar bluffakturor. Samma bluffakturor finansierar den organiserade brottsligheten. Se problemet och agera.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.