SVT Debatt > Opinion

Sunday, 24 February, 02:40

SVT Debatt - 21 sep 18 kl. 09:07

Tännsjö: ”Rättegången ställer akademiens utsatta läge i blixtbelysning””Det är inte rimligt för en nation att hålla sig med en institution, som i realiteten är ett kamratgäng, vilket inväljer varandra, för att sedan fritt fördela olika medel utan insyn och utan hänsyn till normala jävsregler”, skriver Torbjörn Tännsjö..
Läs mer på SVT Debatt
Läs mer om:
Torbjörn Tännsjö

Dela artikeln

183 delningar på Facebook.

Fler nyheter från SVT Debatt

SVT Debatt - 19 timmar sedan

”Stort grattis på födelsedagen, bästa arvprinsessan Estelle!”

”Den svenska monarkin är ett rart statsskick bland världens länder, i Europa är det endast 10 länder som är monarkier. Det är en styrka för vårt land och vårt folk”, skriver Cecilia Magnusson (M)..

SVT Debatt - 19 timmar sedan

”Det är synd om Estelle Bernadotte, sju år idag”

”Estelle Bernadotte har alltså redan sitt liv utstakat och har därmed inte samma möjligheter som andra barn att förverkliga sina drömmar”, skriver Magnus Simonsson, Republikanska föreningen, i ett öppet brev till kronprinsessan Victoria..

SVT Debatt - Igår: 12:40

”Möjliggör för fler unga att köpa en första bostad”

”Kapitalsvaga grupper behöver ges bättre möjlighet att kunna efterfråga och köpa en bostad. Sveriges Byggindustrier menar att detta kräver nödvändiga reformer”, skriver företrädare för Sveriges Byggindustrier..

SVT Debatt - Igår: 10:09

”Näringslivets våta dröm är inte lösningen på krisen”

”Trovärdigheten när en lobbyorganisation från näringslivet på detta sätt går ut och försöker sig på att beskriva socioekonomiska kontexter är inte heller särskilt hög”, menar Hassan och Ström..

SVT Debatt - I förrgår: 16:23

”Samtliga svenskar som berörs bör få ett brev hemskickat”

”Samtliga svenskar som berörs bör få ett brev hemskickat från 1177 med information om vad som läckt, när och hur. Då kan berörda personer ta tillvara på de rättigheter som GDPR faktiskt ger dem”, skriver Bjärnemalm och Möller..

SVT Debatt - I förrgår: 10:51

”Vi kan inte ha det på det här sättet”

”Nu får det vara slut! Det är så många faktorer som gör att det är så orättvist; det är så ojämlikt beroende på vilken bakgrund man har, var man bor, hur gammal man är, socioekonomiska förhållanden och så vidare”, säger Charles..

SVT Debatt - I förrgår: 10:45

”Föråldrad syn på kosttillskott kan kosta mästerskapsmedaljer”

”En del kosttillskott kan ha en prestationshöjande effekt som kan vara skillnaden mellan medalj och en plats utanför pallen”, skriver Tommy Lundberg, fil dr i idrottsvetenskap..

SVT Debatt - I förrgår: 09:58

”10 000-tals gamla svälter i onödan”

”Svensk äldreomsorg 2019 karaktäriseras fortfarande av en extrem ojämlikhet och ett lotteri”, menar Gustafson..

SVT Debatt - I förrgår: 09:59

”Se för fan till att de gamla får riktigt käk”

”Jag har hållit på med detta i 20-25 år och det har inte skett någon positiv förändring. Kanske till och med att det snarare har blivit sämre”, säger Mannerström..

SVT Debatt - I förrgår: 08:47

”Därför behöver Sverige ett eget Guantanamo”

”Anslutning till Al Qaida-liknande rörelser måste göras olagligt och därefter måste de som aktivt anslutit sig till dessa rörelser frihetsberövas. När de sedan är frihetsberövade så kan utredningar göras i lugn och ro”, skriver Berggren..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.