Dagens PS > Ekonomi

Friday, 19 October, 04:14

Dagens PS - 21 sep 18 kl. 06:31

21 september: Det här händer i dagHåll dig uppdaterad om vad som händer på affärsfronten med hjälp av Dagens PS business-almanacka. Börs Rapporter 08:30 Scandidos Stämmor 08:00 Xintela (extra), 10:00 Ivisys (extra), 13:00 Com Hem (extra), 13:00 Tele2 (extra), 14:00 Evendo (extra), 17:00 Topright Nordic (extra) Utländska stämmor Golden Ocean Group Utländska investerarmöte Tomra kapitalmarknadsdag Handlas exklusive utdelning Castellum (utd 2,65 kr) Makro 01:30 Japan KPI 02:30 Japan PMI industri preliminär 06:30 Nederländerna BNP definitiv 08:00 Danmark arbetslöshet 08:00 Nederländerna husprisindex 08:45 Frankrike BNP reviderad 09:00 Spanien industriorder 09:15 Frankrike PMI industri preliminär 09:15 Frankrike PMI tjänstesektorn preliminär 09:30 Tyskland PMI tjänstesektorn
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Dagens PS, Scandidos, Xintela, Ivisys, Com Hem, Tele2, Evendo, Topright Nordic, Ocean Group, Japan KPI, Japan PMI, Nederländerna BNP, Danmark, Nederländerna, Frankrike BNP, Spanien, Frankrike PMI, Tyskland PMI, EMU PMI, Polen, Kanada KPI, USA PMI, Sydkorea PPI

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 21 septemberDet här , händeri , dag
YLE - 01 sep 18 kl. 06:00

Skrollfria september inleds i dag - kampanj uppmuntrar människor att slita sig från sina skärmar

I dag börjar välgörenhetskampanjen Scroll Free September ("skrollfria september"). Syftet med kampanjen är att få människor att ta en paus från sociala medier..

Västerbottens Folkblad - 20 sep 14 kl. 10:15

Idrottslag städar stränder

I dag städar över tusen ungdomar från idrottsföreningar i landet skräp från stränderna. I Umeå städas stränder vid Bölesholmarna och Nydalasjön. Lördag den 20 september är Strandens dag, då över tusen ungdomar från idrottsföreningar runt om i landet ger sig ut för att plocka bort skräp från stränderna.

UNT - 26 mar 14 kl. 15:58

Cykeltävling återvänder till Kulturnatten

I samband med Kulturnatten den 13 september återvänder cykeltävlingen ”Martin Söderström Invitational” till Uppsala..

YLE - 08 sep 15 kl. 17:59

Förbundspennan på Idrottens Dag i Helsingfors!

Förra torsdagen, den 3. september arrangerades Idrottens Dag för andra gången. Det var en dag full med aktivitet på Djurgårdens idrottsplan i Helsingfors.

Polisen - 28 sep 11 kl. 07:21

Trafiknykterhetens dag

Den 29 september är en dag då hela Sverige skänker en tanke till alla som drabbats av rattfylleriolyckor och deras anhöriga. Polisen arbetar denna torsdag extra mycket med trafiknykterhetskontroller i hela länet..

Helsingborgs Dagblad - 11 sep 14 kl. 15:06

Musikgudstjänst på Diakonins dag

Nu på söndag den 14 september firas Diakonins dag i Allerums kyrka med en musikgudstjänst. Det är sopranen Carolina Tholander som sjunger sånger som bl a Min plats på jorden och Pie Jesu. Vid pianot och orgeln sitter församlingens organist Lotta Olsson Wounsch.

YA - 28 aug 18 kl. 00:01

Fritidens dag firas på Ystad Arena: Besökare kan prova på olika aktiviteter

Söndagen den 2 september firas Fritidens dag på Ystad Aren. Då visar föreningar upp sig och besökarna kan prova på olika aktiviteter..

Aftonbladet - 13 jul 13 kl. 07:42

Så lever mannen bakom 11 september-attackerna i dag

Dammsugare, Harry Potter och waterboarding.

Cornucopia - 21 jan 15 kl. 18:36

Gästinlägg: Att jag har lyckats här i Sverige har jag mina tänder att tacka för

Nedanstående är ett gästinlägg om svensk censur skrivet av den mycket produktive författaren och regissören Vladimir Oravsky, tillika under några turbulenta månader kulturchef i Umeå 2001. En intervju med Oravsky kan man hitta hos Tidningen Kulturen, där även en del krönikor av honom finns publicerade, t ex senast Jag är svensk.

ATT JAG HAR LYCKATS HÄR I SVERIGE HAR JAG MINA TÄNDER ATT TACKA FÖR
Tankar om censur, självcensur, obefogad rädsla, nerskitna byxor och solidaritet, med utgångspunkt av mina egna erfarenheter
Friheten i kulturen finns hos Adlibris
för 177:- i danskt band eller 47:- som E-bok
Övriga böcker av Valdimir Oravsky finns här.

DI - 07 nov 14 kl. 05:30

Detta händer under fredagen

RAPPORTERSTOCKHOLMSBÖRSEN- Doro (kl 7.30), Skanska (kl 7.30), Recipharm (kl 7.

DI - 08 okt 13 kl. 05:30

Detta händer på tisdag

RAPPORTER ÖVRIGA UTLÄNDSKAAlcoa (efter USA-börsernas stängning) BÖRSSTATISTIKBeklädnad: månadsstatistik från Tyskland av TextilwirtschaftFinnair: trafiksiffror för september kl 8.00Havsfrun: presenterar substansvärdeSkog: prisindex från Foex kl 11.00 EMISSIONER, BUD, BÖRSNOTERINGAR MMArchelon Mineral: första dag för handel utan rätt till inköpsrätter i utdelning av Nordic Iron OreBalder: meddelar utfall i nyemission av preferensaktierGuldadam: första dag för handel utan rätt att teckna i nyemission EXKLUSIVE UTDELNINGBalder (5:00 kr kv.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 16 timmar sedan

Avanza rusar – men aktien är för dyr

Avanza rusar med dubbla procenttal under torsdagen på en stark delårsrapport för det tredje kvartalet. Med den nya värderingen har nätmäklarens aktie blivit dyr hur man än vrider och vänder, skriver Dagens industri i en kommentar. Nätmäklarens p/e-tal är redan på skyhöga 39 baserat på Di:s prognos om en årsvinst på 13,3 kronor per aktie.

Dagens PS - 18 timmar sedan

Regeringen tillåter åtal mot Lundintoppar

Regeringen har gett bifall för Åklagarmyndighetens ansökan om att få väcka åtal mot Lundin Petroleums toppchefer. Styrelseordförande Ian Lundin och vd Alex Schneiter står anklagade för medhjälp till grovt folkrättsbrott i Sudan. Beslutet är fattat på torsdagen under ett regeringssammanträde, skriver Dagens Industri.

Dagens PS - 17 timmar sedan

Bostadspriserna fortsätter sjunka

Valueguards siffror för september visar att bostadsrättsindex gick ner med 0,4 procent medan villaindex sjönk med 0,3 procent för riket. ”En förklaring till dämpningen av prisutvecklingen beror på införandet av amorteringskrav. Människor känner sig också mer osäkra om vart marknaden är på väg”, kommenterar Claudia Wörmann, boendeekonom vid SBAB, i SvD.

Dagens PS - 19 timmar sedan

Jättarna i fejd – nu stämmer Ebay Amazon

Auktionsbjässen Ebay stämmer Amazon för att ha lockat över säljare på marknadsplatsen genom Ebays interna meddelandesystem. Det rapporterar MarketWatch. Enligt Ebay har e-handelsjätten skapat ett system för att infiltrera och utnyttja Ebays interna e-postsystem för medlemmar.

Dagens PS - 19 timmar sedan

Pareto köper Aktieinvest för 40 Mkr

Norska mäklarfirman Pareto förvärvar Aktieinvest av Aktiespararna för 40 miljoner kronor kontant. Det framgår i ett pressmeddelande. Aktiespararnas kongress gav i år styrelsen mandatet att sälja sin egen nätmäklare, en verksamhet som bedrivits i nära 30 år.

Dagens PS - 18 timmar sedan

Bostadsmarknaden anses mer balanserad

Bostadsmarknaden har blivit mer balanserad i år jämfört med föregående höst, skriver Erik Olsson Fastighetsförmedling som pekar på politiken som grund för detta. Under september hade vi riksdagsval och det är sannolikt att tro att bostadspolitiken kommer att få en blocköverskridande överenskommelse. Under denna väntas ränteavdragen minska och andra åtgärder implementeras i syfte att dämpa ökningen i hushållens bostadslån och räntekänslighet.

Dagens PS - 18 timmar sedan

Ledarkollen: Är L för eller mot invandring?

Dagens ledarkoll handlar om bankerna, om Liberalernas syn på invandring, om att kärnkraft är bra för miljön och om att missbruk är en sjukdom. PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt.  Banker behöver hjälp, inte regler DI vänder en aning på begreppen när det gäller penningtvätt i svenska banker: ”Det europeiska banksystemet har traditionellt varit en rysk penningtvättares dröm.

Dagens PS - 19 timmar sedan

Mäktige Wallenberg vill skrota Bromma

Jacob Wallenberg byter fot och vill nu lägga ner flygplatsen. ”Jag tror att det är många som kommit till slutsatsen att den tillväxt vi ser i dag inom flyget gör att vi måste kraftsamla på ett ställe. Det är också effektivt för Sverige som nation.

Dagens PS - 20 timmar sedan

Ericsson på rätt köl igen – kanonrapport

Telekomjätten Ericsson redovisar en omsättning som var högre än väntat under tredje kvartalet. Bolaget rapporterar en vändning till vinst som var högre än väntat. Omsättningen uppgick till 53,8 miljarder kronor (49,4), att jämföra med analytikerkonsensus som låg på 50,3.

Dagens PS - 20 timmar sedan

SVT/TT: SEB i historisk Europa-svindel

Största skatteplundringen i Europa i modern tid, enligt avslöjandet som görs av SVT och TT och ett internationellt journalistnätverk. Finansmän och advokater har enligt granskningen tillsammans med flera av världens största banker och med hjälp av ett avancerat upplägg kommit över minst 70 miljarder kronor av Europas skattemedel. Den sofistikerade, ekonomiska brottsligheten har kallats Europas största skattestöld och drabbat i vart fall sex länder, däribland Danmark, Tyskland och Belgien, framgår det.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.