Expressen > Nyheter

Wednesday, 12 December, 02:23

Expressen - 21 sep 18 kl. 06:00

Undersköterskornas uppror mot kommunen: "Kränkande"Nattundersköterskor i Kungälv gör uppror mot kommunen.Enligt ett nytt schemaförslag kommer de att få jobba fler nätter för att få behålla samma lön.– Det är kränkande. Många vill säga upp sig om förslaget går igenom, säger Ylva Olsson som är nattsköterska på Ytterbyhemmet..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Kungälv, Ylva Olsson, Ytterbyhemmet

Dela artikeln

3519 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Undersköterskornas, upprormot , kommunen, Kränkande
Kristianstadsbladet - 13 feb 13 kl. 10:00

Kommunen försökte köpa ut sköterskor

Kommunen har gjort allt för att försöka bli av med undersköterskorna som beskyllts för att ha brustit i rutinerna för toalettbesök på Skogsbrynet. Det hävdar en anhörig som kräver en offentlig ursäkt.
Undersköterskorna lex Sarah-anmäldes av sin chef efter att det blivit känt att man vid Skogsbrynet satte de gamla på mobilett utan att ha fullständig tillsyn.

Expressen - 21 mar 15 kl. 04:40

Undersköterska anmäls för kränkning

En undersköterska på ett äldreboende i Karlskrona polisanmäls efter att ha fotograferat en av de boende i en utsatt och kränkande situation. Kommunen har också lämnat i en lex Sarah-anmälan..

Dalarnas tidningar - 29 maj 14 kl. 19:09

Kommunen lex Maria anmäler sig själv

En undersköterska vid ett LSS-boende i kommunen har utsatt brukarna för kränkande behandling. Bland annat ska hon ha skrikit och skällt åt dem, härmat dem bakom deras rygg och pratat över deras huvuden som de inte var med i samtalen. Det har också hänt att hon uttryckt sig ironiskt till brukare, vilket de inte förstår..

DalaDemokraten - 29 maj 14 kl. 19:09

Kommunen lex Maria anmäler sig själv

En undersköterska vid ett LSS-boende i kommunen har utsatt brukarna för kränkande behandling. Bland annat ska hon ha skrikit och skällt åt dem, härmat dem bakom deras rygg och pratat över deras huvuden som de inte var med i samtalen. Det har också hänt att hon uttryckt sig ironiskt till brukare, vilket de inte förstår..

Expressen - 10 apr 18 kl. 17:00

Sköterskor polisanmäls för film och hån mot dementa

Tre undersköterskor vid ett kommunalt äldreboende i Göteborg har stängts av för att ha filmat och tagit bilder av dementa på boendet.Bilderna ska sedan ha lagts ut på sociala medier med kränkande kommentarer. Nu polisanmäls de tre undersköterskorna av kommunen.

Skånskan - 03 jul 16 kl. 11:00

Polska sköterskor lyckad lösning

YSTAD Bristen på sjuksköterskor kräver nytänkande.
Som första sjukhus i Skåne har Lasarettet i Ystad rekryterat polska sjuksköterskor för att lösa krisen och undvika kostsamma bemanningsföretag.– Det är väldigt stor skillnad för oss att komma hit.

Sydsvenskan - 21 mar 15 kl. 02:44

Vårdanställd anmäls för kränkning

En undersköterska på ett äldreboende i Karlskrona polisanmäls efter att ha fotograferat en av de boende i en utsatt och kränkande situation. Kommunen har också lämnat i en lex Sarah-anmälan.Bilderna ska ha tagit i januari i år.

Helsingborgs Dagblad - 21 mar 15 kl. 02:44

Vårdanställd anmäls för kränkning

En undersköterska på ett äldreboende i Karlskrona polisanmäls efter att ha fotograferat en av de boende i en utsatt och kränkande situation. Kommunen har också lämnat i en lex Sarah-anmälan.Bilderna ska ha tagit i januari i år.

Barometern - 01 mar 14 kl. 09:46

M behöver tänka nytt

”Moderaterna i Kalmar är i skriande behov av ­nytänkande, förändrad inställning till lokala samhällsproblem och behöver visa både väljare och allianspartier att vi är ett äkta politiskt alternativ till en sovande socialdemokrati.” Mycket har hänt med Moderaterna i Kalmar sedan valet 2006. Inte mycket har varit särskilt positivt vare sig för partiet, människorna i partiet eller för politiken i kommunen.

Kristianstadsbladet - 25 jun 14 kl. 10:17

Det är dags att mena allvar

Foto: HENRIK MONTGOMERY / TT
Arbetssituationen för framförallt våra kvinnor i vården har försämrats. Vi måste återigen höja statusen inom detta viktiga välfärdsområde, skriver debattskribenten Marianne Eriksson (S).
Vad har gått fel när man upplever ett arbete inom äldreomsorgen eller som personlig assistent som simpelt?

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 30 minuter sedan

Lägenhet totalförstörd i brand i Karlskrona

En lägenhet i Kungsmarken i Karlskrona är utbränd efter en kraftig brand.15-20 militärer ska ha befunnit sig i lägenheten, enligt uppgift till Expressen.Ingen har skadats i branden..

Expressen - 1 timme sedan

Huawei-chefen Meng Wanzhou har släppts mot borgen

Den kinesiska techjätten Huaweis toppchef Meng Wanzhou har släppts mot borgen, rapporterar BBC. Meng Whanzou greps i Vancouver i Kanada den 1 december..

Expressen - 1 timme sedan

Stormy Daniels tvingas betala två och en halv miljon

Porrstjärnan Stormy Daniels tvingas betala drygt 2 650 000 kronor till Donald Trump.Detta för att täcka större delen av presidentens advokatkostnader i samband med tvisten mellan dem, rapporterar The Hill. .

Expressen - 2 timmar sedan

Cannibal Corpse-stjärnan gripen för misshandel

Gitarristen Pat O'Brien i det amerikanska death metal-bandet Cannibal Corpse har gripits misstänkt för misshandel.O'Brien ska ha attackerat en polis med kniv i samband med ett inbrott, skriver WPTV..

Expressen - 2 timmar sedan

Vid bord 20 talade ingen om krisen i Akademien

Vid bord 20 på Nobelbanketten satt både Horace Engdahl och hans akademikollega Tomas Riad. Skandalen i Akademien tycks ha varit lika bannlyst från samtalsämnena som politik och pengar. – Jag är en artig människa och tog inte upp något, säger Kerstin Wigzell, tidigare generaldirektör.

Expressen - 2 timmar sedan

Larm om brand i godståg

Vid 23.06 på tisdagskvällen larmades räddningstjänsten om en brand på ett godståg i höjd med Eslöv.Räddningstjänsten har åkt till platsen..

Expressen - 3 timmar sedan

Frågan till Nobelpristagaren: "Har du skrivit ner receptet?"

Donna Strickland är den tredje kvinnan i historien, och första på 55 år, som mottagit Nobelpriset i fysik. Under SVT:s intervju med professorn handlade samtalet dock till stor del om hennes persikopaj. – Jag tycker att det är väldigt konstigt att en tredjedel av intervjun handlar om hennes kaka när man pratar med en väldigt prominent forskare, säger Maria Schück som är doktorand i växtfysiologi.

Expressen - 3 timmar sedan

”Oseriöst att lattja runt med demokratin”

En rödgrön regering som – trots allt – får stöd av C och L, en enpartiregering med ett mittenparti eller en regering bestående av M och KD eftersom C och L ändrar sig. Svaren på ”vad som händer nu” blev både många och varierande när Expressen hörde av sig till en rad politiska debattörer. – Försöket med att samverka med de rödgröna var ju en önskedröm, säger Carolin Dahlman, politisk redaktör Kristianstadsbladet.

Expressen - 3 timmar sedan

Så kan Jimmie Åkesson prövas som statsminister

Med allra största sannolikhet faller Stefan Löfven i fredagens statsministeromröstning.Talmannens valmöjligheter blir därmed allt färre – och även om det inte är troligt så hade Jimmie Åkesson kunnat prövas som statsminister.Det menar statsvetaren Tommy Möller:– Det vore sensationellt om han skulle ställa Åkesson som statsministerkandidat, men rent formellt skulle det vara möjligt, säger han.

Expressen - 4 timmar sedan

JUST NU: Pistolrånare slog till mot bensinmack

En bensinstation utsattes på tisdagskvällen för ett väpnat rån.Två rånare jagas av polisen.De misstänks ha använt pistol..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.