Expressen > Opinion

Monday, 10 December, 07:32

Expressen - 21 sep 18 kl. 05:00

Så slösade staten bort våra miljarder och miljönFör en hundradel av pengarna som regeringen lägger på elcyklar, solel och så kallad klimatångestterapi hade Sverige kunnat låta brunkolet stanna kvar i marken och gjort skillnad på riktigt, skriver Slöseriombudsmannen Johan Gustafsson..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Sverige, Slöseriombudsmannen Johan Gustafsson

Dela artikeln

18474 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: , slösade, staten, bortvåra , miljarderoch , miljön
GöteborgsPosten - 20 maj 15 kl. 05:00

Staten – bort med tassarna från lokala självstyret

Den kommunala självstyrelsen måste värnas och utvecklas. Det måste bli ett slut på att lämpa över statligt ansvar på lokal och regional nivå, skriver bland andra Lena Micko (S), Sveriges Kommuner och Landsting, SKL..

Expressen - 12 nov 14 kl. 15:04

Så slösade Spelling bort hela miljonarvet

Tori Spelling ärvde 5,6 miljoner kronor efter sin extremt rika pappa Aaron Spelling. Åtta år senare är pengarna slut och alla undrar: hur gjorde de? Här är svaret..

YLE - 08 maj 17 kl. 04:57

Hundra asylsökande ska flyttas bort från Kristinestad - "De ser oss som schackpjäser"

För den asylsökande irakiern Amir har de senaste två åren varit tuffa, med ett ständigt flyttande och väntande. Han är en av de hundra asylsökande i Kristinestad som nu flyttas till en annan ort, då det dras ner på platser vid mottagningscentraler runt om i landet. - Vi trodde att vi kom till ett drömland när vi kom hit där alla möjligheter är öppna, men vi har bara fått uppleva depression, ånger och sorg.

Sydöstran - 1 timme sedan

Nämndordförande: ” Staten borde ta ett större ansvar

Staten borde ta ett större ansvar för missbrukare. Det menar Miroslav Milurovic, (S) ordförande i socialnämnden. – Det är en tuff ekonomisk belastning för kommunerna.

Kristianstadsbladet - 20 aug 13 kl. 08:30

Staten betalar "Fleksnes" begravning


Den norske komikern Rolv "Fleksnes" Wesenlund som avled i helgen får sin begravning betald av den norska staten. Det meddelade den norska regeringen under måndagen. - Regeringen har i dag beslutat att hedra Rolv Wesenlunds minne med att begravningen ska ske på statens bekostnad.

Trelleborgs Allehanda - 20 aug 13 kl. 08:30

Staten betalar "Fleksnes" begravning


Den norske komikern Rolv "Fleksnes" Wesenlund som avled i helgen får sin begravning betald av den norska staten. Det meddelade den norska regeringen under måndagen. - Regeringen har i dag beslutat att hedra Rolv Wesenlunds minne med att begravningen ska ske på statens bekostnad.

BT - 18 aug 14 kl. 10:45

Islamiska staten bortkörd från damm

Den extremistiska milisen Islamiska staten har körts bort från den strategiskt viktiga vattenkraftsdammen utanför Mosul, rapporterar den irakiska statstelevisionen. I söndags bekräftade en talesperson för den kurdiska regionala regeringen att kurdiska säkerhetsstyrkor återtagit dammen. Storbritannien utökar sin insats i Irak - som kan pågå i flera månader, uppger försvarsminister Michael Fallon enligt The Times.

Kristianstadsbladet - 18 aug 14 kl. 10:45

Islamiska staten bortkörd från damm


Den extremistiska milisen Islamiska staten har körts bort från den strategiskt viktiga vattenkraftsdammen utanför Mosul, rapporterar den irakiska statstelevisionen. I söndags bekräftade en talesperson för den kurdiska regionala regeringen att kurdiska säkerhetsstyrkor återtagit dammen.Storbritannien utökar sin insats i Irak - som kan pågå i flera månader, uppger försvarsminister Michael Fallon enligt The Times.

VA - 19 sep 11 kl. 10:42

Grekiska staten stänger myndigheter

19 september Grekland ska fokusera på sina utgifter under 2012 och staten måste bli "mindre, smartare". Däremot kan inte fler skatter läggas till. Det sade Greklands finansminister Evangelos Venizelos vid en konferens i Aten på måndagen, enligt Bloomberg News.

YLE - 28 dec 12 kl. 13:33

Vapaavuori: Staten satsade mycket

Näringsminister Jan Vapaavuori säger att Åbovarvets konkurrenskraft är inte bara beroende av staten utan det var en och samma ägare som ställde två varv mot varandra. Av någon orsak valde den koreanska ägaren det franska varvet. Vapaavuori konstaterar att det franska varvet inte har offentliggjort något om på vilka villkor det fick beställningen.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 1 timme sedan

Varför behandlar ni inte SD intellektuellt sakligt?

Det är så slött att peka ut Sverigedemokraterna som en fara för demokratin, som fascister, som moraliskt undermåliga.Moderaterna måste förklara sin hållning till SD på ett moget och begripligt sätt, skriver Helena Rivière, tidigare riksdagsledamot (M)..

Expressen - Igår: 07:10

Varför ska hyresgäster bo utan ekonomisk risk?

Sossetyngda Hyresgästföreningen bryr sig bara om sig själva och medlemmarna, som de mjölkar på över 200 miljoner kronor om året. Pengar som bland annat används för att driva kampanj mot påstådda marknadshyror åt S, skriver Rebecca Weidmo Uvell..

Expressen - I förrgår: 07:10

Nya utvecklingssamtalen tar priset i ren skär dumhet

Jag håller med om att barn kan växa av eget ansvar men nu är gränsen passerad.De elevledda utvecklingssamtalen är en idiotisk metod. Det finns inget att vinna på detta, inte för någon, skriver mamman Maria Celin..

Expressen - 06 dec 18 kl. 17:57

Sverige måste sluta beväpna Saudiarabien

Våra grannländer har meddelat att de slutar – ändå fortsätter Sverige sin vapenexport till diktaturen Saudiarabien.Detta är en skandal och måste omedelbart upphöra, skriver Gudrun Schyman och Gita Nabavi från Feministiskt initiativ – som på sikt vill stoppa all vapenexport..

Expressen - 06 dec 18 kl. 06:16

Staten kan inte garantera kvinnors säkerhet längre

Åtgärder för att stoppa de skenande sexualbrotten skulle stå högt upp på en moderatledd regerings dagordning.Här är våra förslag för att stärka kvinnors trygghet, skriver partiets rättspolitiska talesperson Tomas Tobé..

Expressen - 05 dec 18 kl. 11:06

Nej, Sverige säljer inte ut sitt självbestämmande

Det går inte så bra för högern nu. Paniken lyser igenom Gunnar Hökmarks dimridåer och osanningar om EU:s sociala pelare, skriver Marita Ulvskog (S)..

Expressen - 05 dec 18 kl. 06:16

Min systerson tog sitt liv efter vaccinsprutan

Staten, F-kassan och läkemedelsbolaget GSK sviker de som drabbades av narkolepsi efter svininfluensavaccinet.Nu har det värsta hänt, skriver Madeleine Körössy, vars systerson till slut inte orkade längre..

Expressen - 04 dec 18 kl. 18:30

Släng ut fossilföretagen från klimatförhandlingarna

Just nu pågår klimatförhandlingarna i Katowice, Polen och det krävs krafttag för att begränsa klimatuppvärmingen till 1,5 grader. Det är hög tid att slänga ut fossilindustrin från klimatförhandlingarna och sätta planeten före kommersiella särintressen, skriver fyra MP-toppar..

Expressen - 04 dec 18 kl. 06:16

Vårt skolsystem sparkar nedåt – mot de svagaste

5 500 barn i Sverige har blivit hemmasittare – med personliga tragedier och enorma kostnader som följd.Vi föräldrar har för döva öron larmat om inkluderingens pris i flera år, skriver Jiang Millington och Malin Holm efter "Kalla faktas" granskning..

Expressen - 03 dec 18 kl. 17:30

Jag kan inte föreställa mig din smärta, Carolina

Anna König Jerlmyr (M) svarar Carolina Sinisalo om det dödliga gängvåldet i Stockholm: Barn i Akalla löper betydligt större risk att drabbas än barn i Vasastan. Den orättvisan går inte att försonas med. Jag lovar dig att jag ser arbetet mot våldet som min viktigaste uppgift.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.