Expressen > Opinion

Tuesday, 19 February, 20:04

Expressen - 21 sep 18 kl. 05:00

Så slösade staten bort våra miljarder och miljönFör en hundradel av pengarna som regeringen lägger på elcyklar, solel och så kallad klimatångestterapi hade Sverige kunnat låta brunkolet stanna kvar i marken och gjort skillnad på riktigt, skriver Slöseriombudsmannen Johan Gustafsson..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Sverige, Slöseriombudsmannen Johan Gustafsson

Dela artikeln

22374 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: , slösade, staten, bortvåra , miljarderoch , miljön
GöteborgsPosten - 20 maj 15 kl. 05:00

Staten – bort med tassarna från lokala självstyret

Den kommunala självstyrelsen måste värnas och utvecklas. Det måste bli ett slut på att lämpa över statligt ansvar på lokal och regional nivå, skriver bland andra Lena Micko (S), Sveriges Kommuner och Landsting, SKL..

Expressen - 12 nov 14 kl. 15:04

Så slösade Spelling bort hela miljonarvet

Tori Spelling ärvde 5,6 miljoner kronor efter sin extremt rika pappa Aaron Spelling. Åtta år senare är pengarna slut och alla undrar: hur gjorde de? Här är svaret..

YLE - 25 dec 18 kl. 08:37

Suveräna NHL-finländare årets fenomen – Lejonen största besvikelsen: ”Fanns alla ingredienser till framgång och så såsade de bort det”

Lejonen sumpade chans efter chans – men Laine, Rantanen och Aho har gjort att sid 235 på text-tv fått ett rejält lyft. Det var kontentan då Yle Sportens årskrönika behandlade hockeyåret 2018..

YLE - 08 maj 17 kl. 04:57

Hundra asylsökande ska flyttas bort från Kristinestad - "De ser oss som schackpjäser"

För den asylsökande irakiern Amir har de senaste två åren varit tuffa, med ett ständigt flyttande och väntande. Han är en av de hundra asylsökande i Kristinestad som nu flyttas till en annan ort, då det dras ner på platser vid mottagningscentraler runt om i landet. - Vi trodde att vi kom till ett drömland när vi kom hit där alla möjligheter är öppna, men vi har bara fått uppleva depression, ånger och sorg.

Kristianstadsbladet - 20 aug 13 kl. 08:30

Staten betalar "Fleksnes" begravning


Den norske komikern Rolv "Fleksnes" Wesenlund som avled i helgen får sin begravning betald av den norska staten. Det meddelade den norska regeringen under måndagen. - Regeringen har i dag beslutat att hedra Rolv Wesenlunds minne med att begravningen ska ske på statens bekostnad.

Trelleborgs Allehanda - 20 aug 13 kl. 08:30

Staten betalar "Fleksnes" begravning


Den norske komikern Rolv "Fleksnes" Wesenlund som avled i helgen får sin begravning betald av den norska staten. Det meddelade den norska regeringen under måndagen. - Regeringen har i dag beslutat att hedra Rolv Wesenlunds minne med att begravningen ska ske på statens bekostnad.

BT - 18 aug 14 kl. 10:45

Islamiska staten bortkörd från damm

Den extremistiska milisen Islamiska staten har körts bort från den strategiskt viktiga vattenkraftsdammen utanför Mosul, rapporterar den irakiska statstelevisionen. I söndags bekräftade en talesperson för den kurdiska regionala regeringen att kurdiska säkerhetsstyrkor återtagit dammen. Storbritannien utökar sin insats i Irak - som kan pågå i flera månader, uppger försvarsminister Michael Fallon enligt The Times.

Kristianstadsbladet - 18 aug 14 kl. 10:45

Islamiska staten bortkörd från damm


Den extremistiska milisen Islamiska staten har körts bort från den strategiskt viktiga vattenkraftsdammen utanför Mosul, rapporterar den irakiska statstelevisionen. I söndags bekräftade en talesperson för den kurdiska regionala regeringen att kurdiska säkerhetsstyrkor återtagit dammen.Storbritannien utökar sin insats i Irak - som kan pågå i flera månader, uppger försvarsminister Michael Fallon enligt The Times.

VA - 19 sep 11 kl. 10:42

Grekiska staten stänger myndigheter

19 september Grekland ska fokusera på sina utgifter under 2012 och staten måste bli "mindre, smartare". Däremot kan inte fler skatter läggas till. Det sade Greklands finansminister Evangelos Venizelos vid en konferens i Aten på måndagen, enligt Bloomberg News.

YLE - 28 dec 12 kl. 13:33

Vapaavuori: Staten satsade mycket

Näringsminister Jan Vapaavuori säger att Åbovarvets konkurrenskraft är inte bara beroende av staten utan det var en och samma ägare som ställde två varv mot varandra. Av någon orsak valde den koreanska ägaren det franska varvet. Vapaavuori konstaterar att det franska varvet inte har offentliggjort något om på vilka villkor det fick beställningen.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 7 timmar sedan

Du får en chans, Damberg – håller du löftet till polisen?

Vi poliser är inte långsinta, vi är vana att ta emot smällar och törnar, vi är vana vid att bli illa behandlade, vi är vana vid att folk ljuger för oss. Vi är av hårt virke.Men det finns en gräns, skriver Martin Melin..

Expressen - 13 timmar sedan

Partiernas cyniska röstfiske: Säljer ut de hedersförtryckta

Att förespråkare för hedersförtrycket och extremismen flyttar fram sina positioner är uppenbart. Att de gör det med hjälp av några av de etablerade partierna i Sveriges riksdag är minst sagt skrämmande, skriver författaren Helene Bergman. .

Expressen - Igår: 06:10

Kvinnor lider – förstatliga svensk förlossningsvård

Landstingen levererar inte jämlik vård. Det behövs ett nationellt ledarskap som pekar ut riktningen för hela förlossningsvården. Jag är beredd att ta det.

Expressen - I förrgår: 07:10

Lövins klimatpolitik sker på de svagas bekostnad

Låg- och medelinkomsttagare ska inte finansiera en närmast religiös symbolpolitisk klimatpolitik som ställer stad mot landsbygd och välbärgade mot sämre bemedlade, skriver SD:s Martin Kinnunen och Runar Filper..

Expressen - 16 feb 19 kl. 07:10

I min del av landet får de kriminella fri lejd, Damberg

Hej, Mikael Damberg. Jag tänker ta upp ett bekymmer om dessvärre inte alls intresserade din företrädare Morgan Johansson. Hur kan en enda polispatrull anses tillräcklig för en yta stor som Danmark?

Expressen - 15 feb 19 kl. 10:23

Skrota tillfälliga asyllagen och höj skatten för de rika

Här är ett tips till ojämlikhetspartiet C. Den tillfälliga asyllagen skapar bara lidande och sämre integration. Skrota den och de planerade skattesänkningarna till landets rikaste direktörer, skriver Christina Höj Larsen (V)..

Expressen - 15 feb 19 kl. 06:10

Björklunds största styrka blev till slut en belastning

Ingen i Liberalerna vill öppet ifrågasätta att dagens partiledning ska vaska fram Jan Björklunds efterträdare. Hur ska de som ledde oss ner i detta ras kunna leda processen?Krismedvetenheten är häpnadsväckande usel i mitt parti, skriver Jasenko Selimovic..

Expressen - 14 feb 19 kl. 12:21

C blundar för följderna av sin migrationspolitik

Som läkare försöker jag förutse konsekvenserna av mina beslut. C-toppen Anders W Jonssons replik om humanitär skyddsgrund får mig att undra om han som politiker gör detsamma, skriver Stefan Krakowski..

Expressen - 14 feb 19 kl. 06:30

De försöker fortfarande mörda Salman Rushdie

Idag är det 30 år sedan författare Salman Rushdie fick ett pris på sitt huvud, senast 2016 aktualiserades fatwan när iranska tidningar höjde belöningen.Jesper Bengtsson skriver att yttrandefrihetens nya vindar på 90-talet i dag är en parentes mellan två repressiva epoker. .

Expressen - 14 feb 19 kl. 06:10

Markera nu – kalla upp Rysslands ambassadör

Sverige kan inte passivt se på när ett land, dessutom i vårt närområde, bedriver utrensning av personer baserat på deras sexuella läggning.Vi vill se utökade sanktioner mot Ryssland på grund av övergreppen, skriver Fredrik Malm och Joar Forssell (L)..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.