Expressen > Opinion

Wednesday, 17 October, 03:01

Expressen - 21 sep 18 kl. 05:00

Så slösade staten bort våra miljarder och miljönFör en hundradel av pengarna som regeringen lägger på elcyklar, solel och så kallad klimatångestterapi hade Sverige kunnat låta brunkolet stanna kvar i marken och gjort skillnad på riktigt, skriver Slöseriombudsmannen Johan Gustafsson..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Sverige, Slöseriombudsmannen Johan Gustafsson

Dela artikeln

18455 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: , slösade, staten, bortvåra , miljarderoch , miljön
GöteborgsPosten - 20 maj 15 kl. 05:00

Staten – bort med tassarna från lokala självstyret

Den kommunala självstyrelsen måste värnas och utvecklas. Det måste bli ett slut på att lämpa över statligt ansvar på lokal och regional nivå, skriver bland andra Lena Micko (S), Sveriges Kommuner och Landsting, SKL..

Expressen - 12 nov 14 kl. 15:04

Så slösade Spelling bort hela miljonarvet

Tori Spelling ärvde 5,6 miljoner kronor efter sin extremt rika pappa Aaron Spelling. Åtta år senare är pengarna slut och alla undrar: hur gjorde de? Här är svaret..

Kristianstadsbladet - 3 timmar sedan

Den kittlande mysteriekänslan sjabblas bort

En peppig trailer med Tarantino möter "Lost"-känsla samt en hop stjärnskådisar bådade ju gott. Men den kittlande mysteriekänslan sjabblas bort. En lämpligare titel hade varit "Boring times at the El Royale"..

YLE - 08 maj 17 kl. 04:57

Hundra asylsökande ska flyttas bort från Kristinestad - "De ser oss som schackpjäser"

För den asylsökande irakiern Amir har de senaste två åren varit tuffa, med ett ständigt flyttande och väntande. Han är en av de hundra asylsökande i Kristinestad som nu flyttas till en annan ort, då det dras ner på platser vid mottagningscentraler runt om i landet. - Vi trodde att vi kom till ett drömland när vi kom hit där alla möjligheter är öppna, men vi har bara fått uppleva depression, ånger och sorg.

Kristianstadsbladet - 20 aug 13 kl. 08:30

Staten betalar "Fleksnes" begravning


Den norske komikern Rolv "Fleksnes" Wesenlund som avled i helgen får sin begravning betald av den norska staten. Det meddelade den norska regeringen under måndagen. - Regeringen har i dag beslutat att hedra Rolv Wesenlunds minne med att begravningen ska ske på statens bekostnad.

Trelleborgs Allehanda - 20 aug 13 kl. 08:30

Staten betalar "Fleksnes" begravning


Den norske komikern Rolv "Fleksnes" Wesenlund som avled i helgen får sin begravning betald av den norska staten. Det meddelade den norska regeringen under måndagen. - Regeringen har i dag beslutat att hedra Rolv Wesenlunds minne med att begravningen ska ske på statens bekostnad.

BT - 18 aug 14 kl. 10:45

Islamiska staten bortkörd från damm

Den extremistiska milisen Islamiska staten har körts bort från den strategiskt viktiga vattenkraftsdammen utanför Mosul, rapporterar den irakiska statstelevisionen. I söndags bekräftade en talesperson för den kurdiska regionala regeringen att kurdiska säkerhetsstyrkor återtagit dammen. Storbritannien utökar sin insats i Irak - som kan pågå i flera månader, uppger försvarsminister Michael Fallon enligt The Times.

Kristianstadsbladet - 18 aug 14 kl. 10:45

Islamiska staten bortkörd från damm


Den extremistiska milisen Islamiska staten har körts bort från den strategiskt viktiga vattenkraftsdammen utanför Mosul, rapporterar den irakiska statstelevisionen. I söndags bekräftade en talesperson för den kurdiska regionala regeringen att kurdiska säkerhetsstyrkor återtagit dammen.Storbritannien utökar sin insats i Irak - som kan pågå i flera månader, uppger försvarsminister Michael Fallon enligt The Times.

VA - 19 sep 11 kl. 10:42

Grekiska staten stänger myndigheter

19 september Grekland ska fokusera på sina utgifter under 2012 och staten måste bli "mindre, smartare". Däremot kan inte fler skatter läggas till. Det sade Greklands finansminister Evangelos Venizelos vid en konferens i Aten på måndagen, enligt Bloomberg News.

YLE - 28 dec 12 kl. 13:33

Vapaavuori: Staten satsade mycket

Näringsminister Jan Vapaavuori säger att Åbovarvets konkurrenskraft är inte bara beroende av staten utan det var en och samma ägare som ställde två varv mot varandra. Av någon orsak valde den koreanska ägaren det franska varvet. Vapaavuori konstaterar att det franska varvet inte har offentliggjort något om på vilka villkor det fick beställningen.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 8 timmar sedan

Att undvika SD kan inte vara ett mål i sig

Vad är det för hemska "värderingar" min partiledare gång på gång hänvisar till vad gäller SD?Vårt mål bör givetvis vara att få igenom så mycket moderat politik som möjligt, skriver Ann Heberlein (M)..

Expressen - 20 timmar sedan

Din självupptagenhet kan bli en dödlig drog

En genomsnittlig person beräknas ta 25 000 selfies under en livstid. Mycket tyder på att detta inte är ett helt sunt beteende. Här är tre frågor du måste ställa dig innan du lägger ut en bild, skriver beteendeterapeuten Patrik Wincent från "Lyxfällan"..

Expressen - Igår: 06:30

Ge oss en regering utan judefientlig Israelpolitik

Våra förbindelser med Mellanösterns enda demokrati har aldrig varit så dåliga som under regeringen Löfven. Våra skattepengar går till terrorister. Nu måste Sveriges dåliga rykte repareras, skriver Stefan Dozzi..

Expressen - I förrgår: 07:10

Låt dig inte luras av miljömärkningarna

Rebecca Weidmo Uvell om en bransch som konsumenterna borde ställa kritiska frågor om:Det handlar om stora pengar. Miljömärkningarna lurar konsumenterna att tro att alla produkter som inte är märkta är miljöfarliga..

Expressen - 13 okt 18 kl. 07:10

Lösningen på vem som ska styra landet är enkel

Moderaterna har lovat att inte regeringsförhandla med SD, och då måste det gälla.Det finns en väg ut ur låsningen, skriver M-debattören Helena Trotzenfeldt. .

Expressen - 12 okt 18 kl. 12:53

Därför väljer vi att styra med Alliansen

Oppositionspolitik i all ära, det är i majoritet vi kan vara med och påverka Stockholms utsläpp, klimatmål och omställning av fordonsflottan på allvar, skriver MP Stockholm efter historiska beslutet att styra med Alliansen..

Expressen - 12 okt 18 kl. 06:30

Tio år av svår smärta i väntan på rätt diagnos

Över en miljon svenskar är drabbade. Väntetiderna för diagnos vid reumatisk sjukdom kan vara så lång som tio år – med risk för farligt läkemedelsberoende för att stå ut med smärtan.Varför får kvinnor hjälp senare än män?

Expressen - 11 okt 18 kl. 19:28

Alla som vill förstår att pojkar inte är som flickor

Pojkar och flickor är olika och bör inte stöpas i samma form.Feministen Rickard Nordin (C) förnekar upprört det som andra föräldrar snart märker, skriver psykiatern David Eberhard..

Expressen - 11 okt 18 kl. 06:30

Vår feministiska regering svek flickorna här hemma

Den så kallade feministiska utrikespolitiken måste ha en motsvarighet även på hemmaplan.Fokusera på hedersförtrycket i våra förorter, skriver Svenska FN-förbundet och föreningen Glöm aldrig Pela och Fadime..

Expressen - 10 okt 18 kl. 19:10

Finns ingen synagoga ger sig hatarna på våra hem

Judehatet frodas i Sverige och oron sprider sig bland mina trosfränder.Jag är svensk. Detta är mitt land.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.