YLE > Finland

Wednesday, 17 October, 13:31

Liknande nyheter

Taggar: Helena, Auvinenkan nu , använda, solenergi, dygnet, runtär , en av få som har skaffat ett stort laddningsbart batteri
Cornucopia - 02 nov 15 kl. 13:52

Miljöpartiet vill använda AP-fonderna politiskt

Miljöpartiet vill lägga sig i förvaltningen av pensionsbufferten i form av AP-fonderna. De ska bland annat inte få investera i fossil energi och vara ledande i sk klimatomställning.
I grunden menar finansmarknadsminister Bolund att de fossila bränsletillgångarna i t ex olje-, gas- och kolbolagen kommer bli värdelösa när klimatomställningen ska göra att man slutar använda dessa energiformer.

YLE - 18 mar 13 kl. 14:57

Hangöelever får använda mobiltelefon under lektionstid

Hangö stad vill inte begränsa användningen av mobiltelefoner på lektionerna på grund av risk för strålning.
Den tidigare sannfinländska fullmäktigeledamoten Johanna Sirén-Kaplas lämnade i december in en motion om att man borde undvika mobiltelefoners strålning i skolor under lektionstid. Hon hänvisade till en undersökning om mobiltelefoner där man säger att telefonerna inte borde vara i direktkontakt med huvudet.

Supermiljöbloggen - 21 dec 14 kl. 13:51

Vart femte hushåll i Australien använder solenergi

Snabb ökning de senaste tre åren. Ny statistik från Australian Bureau of Statistics, ABC, visar att 19 procent av hushållen i Australien använder solenergi. Karen Connaughton från ABC säger i ett pressmeddelande att mätningarna startade 2011 och att det då endast var fem procent av hushållen som hade solceller uppsatta.

YLE - 20 mar 17 kl. 10:19

Asylsökande hindrades att använda toaletten på Järnvägstorget - utsattes för gasattack

En man utsattes för en gasattack på Järnvägstorget i Helsingfors på söndag kväll. Helsingforspolisen bekräftar att offret var en asylsökande. Gärningsmannen sprejade någon slags gas i ansiktet på den asylsökande utanför de allmänna toaletterna på Järnvägstorget, efter att ett gräl utbrutit mellan två asylsökande och finländare som hindrat dem att använda toaletten.

Dagensanalys.se - 01 feb 16 kl. 13:23

Öka engagemanget i sociala medier genom att använda #Hashtag

Hashtags är ofta missbrukat i sociala medier, framförallt av marknadsförare. Nu sätter alla en hashtag på allt och tror därmed att det kommer ge effekt. Att använda hashtags på felaktigt sätt i sociala medier för sin marknadsföring kan bli både förvirrande och ineffektivt.

Dagensanalys.se - 18 okt 16 kl. 13:00

Öka engagemanget i sociala medier genom att använda #Hashtag

Hashtags är ofta missbrukat i sociala medier, framförallt av marknadsförare. Nu sätter alla en hashtag på allt och tror därmed att det kommer ge effekt. Att använda hashtags på felaktigt sätt i sociala medier för sin marknadsföring kan bli både förvirrande och ineffektivt.

YLE - 15 sep 17 kl. 05:33

Lärare ska bli bättre på att använda ny teknik i undervisningen

Lärarstuderande vid Åbo Akademi i Vasa ska få lära sig mer om hur ny teknik och digitalisering kan tas in i undervisningen. ÅA har fått 400 000 euro i specialunderstöd från Undervisningsministeriet för att utveckla lärarutbildningen. Teknik i undervisningen är inget nytt, men utvecklingen går snabbt och ibland kan det vara svårt att veta vad man ska välja att använda i klassrummet.

YLE - 17 mar 16 kl. 10:37

Trafikskyddet: Lär barnen använda säkerhetsbälte i bussen

Enligt en rapport från Trafikskyddet är det bara varannan som använder säkerhetsbälte i buss. Speciellt bland ungdomar är det få som använder säkerhetsbältet när de åker buss. - Folk tror att de är trygga, att det inte händer något för det är ett så stort fordon.

Dagensanalys.se - 18 sep 17 kl. 13:50

Dessa färger skall du använda i din power point presentation

Power Point är favoritverktyget hos alla svenska chefer när de skall presentera något. Vilka färger skall du välja för att skapa den optimala presentationen? Vi guidar dig om vad du bör tänka på… Har du varit med om att någon visar en presentation där du knappt kan se vad som står där framme eftersom presentatören använde färger som gjorde det svårt att läsa texten och se vad det var för något i bakgrunden?

YLE - 23 sep 14 kl. 14:59

Var tredje ung person kan inte använda dator

En stor del av de unga kan inte använda dator eller vardagliga nättjänster. Universiteten tvingas ordna grundkurser i datoranvändning på grund av bristande kunskaper hos unga. Enligt Utvecklingscentralen för Informationssamhälle, TIEKE, använder många unga dator i nöjessyfte, men över en tredjedel kan inte använda datorn som arbetsredskap.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Riksdagen gav regeringen sitt förtoende

I riksdagens omröstning på onsdagen mättes förtroendet för regeringen, i samband med det planerade förslaget om försämrat uppsägningsskydd. Regeringen fick förtroende med 101 röster mot 73..

YLE - 1 timme sedan

Se direkt: Riksdagen röstar om sitt förtroende för regeringen

I riksdagens omröstning, som äger rum efter klockan 13:45, mäts förtroendet för regeringen, i samband med det planerade förslaget om försämrat uppsägningsskydd..

YLE - 4 timmar sedan

De två farliga situationerna på Helsingfors-Vanda flygplats i januari har nu utretts

Utredningen över de två farliga situationerna som inträffade på Helsingfors-Vanda flygplats i januari är färdig..

YLE - 4 timmar sedan

Nästan 700 tusen röstade - de flesta vill ha vintertid

Tidigare publicerade Kommunikationsministeriet en enkät för att kartlägga finländarnas åsikter om sommar- och vintertid..

YLE - 3 timmar sedan

Skolor, daghem och äldreboenden kan bli utan mat nästa vecka då JHL strejkar i fackens senaste motattack mot regeringen

Förbundet för den offentliga sektorn och välfärdsområdena JHL inleder en tvådagars strejk vid midnatt måndagen den 22 oktober..

YLE - 3 timmar sedan

Barnfamiljer får fribiljetter till kulturevenemang Hangö

Familjer med knappa resurser får möjlighet att gratis gå på stadens kulturevenemang i Hangö. Kulturbyrån reserverar 30 biljetter per evenemang..

YLE - 4 timmar sedan

De flesta finländare vill ha vintertid

De flesta finländare vill sluta ställa om visarna på sina klockor två gånger om året..

YLE - 4 timmar sedan

Live: Olycksutredningscentralens presskonferens om två farliga situationer på Helsingfors Vanda flygplats

Utredningen över de två farliga situationerna som inträffade på Helsingfors Vanda flygplats i januari är färdig..

YLE - 4 timmar sedan

Nu kopplas Nordea till den enorma penningtvättshärvan i Danske Bank

Storbanken Nordea kopplas nu samman med den enorma penningtvättskandalen i Danske Bank. Den svenska Ekobrottsmyndigheten har tagit emot en rapport som avslöjar att Nordea har tagit emot pengar via två banker i Estland och Litauen..

YLE - 19 timmar sedan

Jukka-Pekka Ujula varnar: Borgåborna måste kanske betala mer skatt i framtiden - om man inte avstår från skolhus

Borgå fortsätter investera i skolor och daghem 2019, men skatterna ska ännu inte höjas. I stället ökar Borgås skuldbörda. Det är kontentan i stadsdirektörens budgetförslag för nästa år..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.