YLE > Finland

Wednesday, 20 February, 10:08

Liknande nyheter

Taggar: Helena, Auvinenkan nu , använda, solenergi, dygnet, runtär , en av få som har skaffat ett stort laddningsbart batteri
Cornucopia - 02 nov 15 kl. 13:52

Miljöpartiet vill använda AP-fonderna politiskt

Miljöpartiet vill lägga sig i förvaltningen av pensionsbufferten i form av AP-fonderna. De ska bland annat inte få investera i fossil energi och vara ledande i sk klimatomställning.
I grunden menar finansmarknadsminister Bolund att de fossila bränsletillgångarna i t ex olje-, gas- och kolbolagen kommer bli värdelösa när klimatomställningen ska göra att man slutar använda dessa energiformer.

YLE - 18 mar 13 kl. 14:57

Hangöelever får använda mobiltelefon under lektionstid

Hangö stad vill inte begränsa användningen av mobiltelefoner på lektionerna på grund av risk för strålning.
Den tidigare sannfinländska fullmäktigeledamoten Johanna Sirén-Kaplas lämnade i december in en motion om att man borde undvika mobiltelefoners strålning i skolor under lektionstid. Hon hänvisade till en undersökning om mobiltelefoner där man säger att telefonerna inte borde vara i direktkontakt med huvudet.

Supermiljöbloggen - 21 dec 14 kl. 13:51

Vart femte hushåll i Australien använder solenergi

Snabb ökning de senaste tre åren. Ny statistik från Australian Bureau of Statistics, ABC, visar att 19 procent av hushållen i Australien använder solenergi. Karen Connaughton från ABC säger i ett pressmeddelande att mätningarna startade 2011 och att det då endast var fem procent av hushållen som hade solceller uppsatta.

YLE - 20 mar 17 kl. 10:19

Asylsökande hindrades att använda toaletten på Järnvägstorget - utsattes för gasattack

En man utsattes för en gasattack på Järnvägstorget i Helsingfors på söndag kväll. Helsingforspolisen bekräftar att offret var en asylsökande. Gärningsmannen sprejade någon slags gas i ansiktet på den asylsökande utanför de allmänna toaletterna på Järnvägstorget, efter att ett gräl utbrutit mellan två asylsökande och finländare som hindrat dem att använda toaletten.

Dagensanalys.se - 01 feb 16 kl. 13:23

Öka engagemanget i sociala medier genom att använda #Hashtag

Hashtags är ofta missbrukat i sociala medier, framförallt av marknadsförare. Nu sätter alla en hashtag på allt och tror därmed att det kommer ge effekt. Att använda hashtags på felaktigt sätt i sociala medier för sin marknadsföring kan bli både förvirrande och ineffektivt.

Dagensanalys.se - 18 okt 16 kl. 13:00

Öka engagemanget i sociala medier genom att använda #Hashtag

Hashtags är ofta missbrukat i sociala medier, framförallt av marknadsförare. Nu sätter alla en hashtag på allt och tror därmed att det kommer ge effekt. Att använda hashtags på felaktigt sätt i sociala medier för sin marknadsföring kan bli både förvirrande och ineffektivt.

YLE - 15 sep 17 kl. 05:33

Lärare ska bli bättre på att använda ny teknik i undervisningen

Lärarstuderande vid Åbo Akademi i Vasa ska få lära sig mer om hur ny teknik och digitalisering kan tas in i undervisningen. ÅA har fått 400 000 euro i specialunderstöd från Undervisningsministeriet för att utveckla lärarutbildningen. Teknik i undervisningen är inget nytt, men utvecklingen går snabbt och ibland kan det vara svårt att veta vad man ska välja att använda i klassrummet.

Dagensanalys.se - 18 sep 17 kl. 13:50

Dessa färger skall du använda i din power point presentation

Power Point är favoritverktyget hos alla svenska chefer när de skall presentera något. Vilka färger skall du välja för att skapa den optimala presentationen? Vi guidar dig om vad du bör tänka på… Har du varit med om att någon visar en presentation där du knappt kan se vad som står där framme eftersom presentatören använde färger som gjorde det svårt att läsa texten och se vad det var för något i bakgrunden?

YLE - 17 mar 16 kl. 10:37

Trafikskyddet: Lär barnen använda säkerhetsbälte i bussen

Enligt en rapport från Trafikskyddet är det bara varannan som använder säkerhetsbälte i buss. Speciellt bland ungdomar är det få som använder säkerhetsbältet när de åker buss. - Folk tror att de är trygga, att det inte händer något för det är ett så stort fordon.

YLE - 23 sep 14 kl. 14:59

Var tredje ung person kan inte använda dator

En stor del av de unga kan inte använda dator eller vardagliga nättjänster. Universiteten tvingas ordna grundkurser i datoranvändning på grund av bristande kunskaper hos unga. Enligt Utvecklingscentralen för Informationssamhälle, TIEKE, använder många unga dator i nöjessyfte, men över en tredjedel kan inte använda datorn som arbetsredskap.

Fler nyheter från YLE

YLE - 15 minuter sedan

En ilska över att inte finnas drev Ole Högberg till att rota i sin historia - resultatet blev en bok om det sista brukssamhället

Ole Högberg är född och uppvuxen i Dalsbruk. Redan som barn blev han arg över att inte finnas med i fotoalbumen. Ett 400-sidigt verk senare känner han sig färdig med sina efterforskningar om Dalsbruks - och sin egen - historia..

YLE - 1 timme sedan

Lojobor i riskområde vaccineras gratis mot fästingburen hjärninflammation

Lojo stad börjar vaccinera en del av stadens invånare mot fästingburen hjärninflammation (TBE). Orsaken är att det uppdagades flera fall av TBE på ett begränsat område vid Lojosjöns sydvästra strand sommaren 2018..

YLE - 3 timmar sedan

Morgonkollen: Finland kan inte vägra att ta emot jihadister, sex dödsfall vid Attendos vårdhem i Siilinjärvi utreds, vårdreformen dryftas i grundlagsutskottet

IS-krigare som har finländskt medborgarskap har laglig rätt att återvända till Finland. Vårdbolaget Attendo krävs på en utredning om sex dödsfall som inträffade under fyra veckor på äldreboendet Vänrikki. I Australien diskuteras att införa en databas över vårdpersonal som missbrukat sin makt.

YLE - 4 timmar sedan

Saltade cykelvägar är bra för vintercyklandet men bedrövligt för cyklarna: "Efter två veckor är en helt ny kejda sönderrostad"

Hösten 2017 började Åbo stad satsa på vintercyklisterna och började salta några utvalda cykelvägar vintertid. Vägarna är i flitig användning, men nu har många cyklister börjat märka av ett problem - saltandet leder till att cykelns delar börjat rosta..

YLE - 4 timmar sedan

Pargas psykiatriska avdelning stängs - ny tvåspråkig avdelning öppnas i Åbo

Den 3 mars stängs Pargas psykiatriska avdelning. Istället blir en psykiatrisk avdelning på sjukhuset i Kuppis tvåspråkig. Men det finns fortfarande oro för hur det blir med vård på svenska..

YLE - 4 timmar sedan

Savon Sanomat: Siilinjärvi vill utreda dödsfall på Attendos äldreboende – sex personer dog på fyra veckor

Vårdbolaget Attendo krävs på en utredning om sex dödsfall på ett äldreboende i Siilinjärvi i Norra Savolax, rapporterar Savon Sanomat. Inspektioner som gjorts den senaste månaden har visat på flera brister vid vårdhemmet..

YLE - 5 timmar sedan

Hangö hamns vd: "Vi har ingen chans att klara konkurrensen om Hangö-Hyvingebanan inte elektrifieras"

Trots långvarig lobbning är Hangö-Hyvingebanan den sista järnvägen som inte är elektrifierad i södra Finland. Det är nu en ödesfråga för regionen att banan blir modern och effektiv, säger Hangö hamns vd Anders Ahlvik..

YLE - 5 timmar sedan

Flygledarnas konflikt märks i flygledningstornet på Helsingfors-Vanda – men det finns inte rum för misstag

Stridsåtgärderna trappas upp inom flygledningen, vilket också märks tydligt på Jenny Ehrnsten arbetsplats. Hon säger att konflikten påverkar stämningen och att arbetsbördan också har blivit större, trots att det är en bransch där det inte finns rum för misstag..

YLE - 5 timmar sedan

Henrik betalade inte medlemsavgiften till segelföreningen, som tog avgiften till indrivning: "Det är bara luft bakom, jag behöver inte betala"

Har du låtit bli att betala medlemsavgiften till en förening där du är medlem? Avgiften kan gå till indrivning. Enligt Lauri Tarasti, expert på föreningslagen, finns inget lagligt hinder för det, men åtgärden är ovanlig.

YLE - 15 timmar sedan

Anne Berner ställer inte upp för omval i riksdagsvalet - ska bli medlem i SEB:s styrelse

Kommunikationsminister Anne Berner (C) lämnar politiken och föreslås som ny styrelsemedlem vid SEB, skriver Dagens Industri. Berner ställer därmed inte upp för omval i riksdagsvalet i april..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.