GöteborgsPosten > Opinion

Thursday, 18 October, 04:33

GöteborgsPosten - 21 sep 18 kl. 05:00

Cwejman: Inkomst förklarar inte Sverigedemokraternas väljarstödEnkla ekonomiska förklaringar håller inte om man vill förstå vad det är som driver Sverigedemokraternas ökade väljarstöd i Sverige, skriver ledarsidans Adam Cwejman..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Sverigedemokraternas, Sverige, Adam Cwejman

Dela artikeln

298 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Cwejman, Inkomst, förklararinte , Sverigedemokraternas, väljarstöd
GöteborgsPosten - 12 jan 16 kl. 05:00

Cwejman: Kultur förklarar sexuella övergrepp

Därför har de som ignorerar kulturella förklaringar gällande sexuella övergrepp fel..

Ekonomistas - 05 maj 15 kl. 20:06

Förklarar teknologisk utveckling ökade inkomstklyftor?

För ett knappt år sedan gav tidskriften Science ut ett specialnummer om forskning kring inkomst- och förmögenhetsskillnader (eller snarare forskning på det något flyktigare temat ”inequality”). Numret innehåller många intressanta artiklar men speciellt två texter illustrerar poänger som båda är viktiga men som ofta ställs mot varandra på ett sätt som inte för debatten om inkomstskillnader framåt, speciellt i ett svenskt perspektiv. Den första, Inequality in the long-run, är skriven av Thomas Piketty och Emmanuel Saez och handlar om den långsiktiga utvecklingen med fokus på toppen (i detta fall topp 10) relativt resten av fördelningen och även på samspelet mellan inkomst och förmögenhetsfördelningen.

Dagensanalys.se - 08 dec 16 kl. 11:45

Olle F. förklarar: Svenska folkets kamp mot Motboken

När motboken avskaffades år 1955 och mellanölet forsade in, firade vanliga svenskar, män och kvinnor, segern i ett guerillakrig som hade varat i 40 år. Brattsystemet med dess hårdstyrning av alkoholförsäljningen vann knappt i folkomröstningen 1922. Det var i och för sig lätt att förstå.

YLE - 31 aug 16 kl. 03:49

Köpkraft ökar men inkomst minskar - budget med många frågetecken

Det blir intressant att se hur regeringen i samband med budgetförhandlingarna förklarar för "Sari Sjukskötare" att hennes köpkraft ökar då hennes helhetsinkomster minskar, skriver Yle Nyheters politiska reporter AG Karlsson. Regeringspartierna drog antagligen en suck av lättnad då det klarnade att konkurrenskraftsavtalet täcker över 90 procent av löntagarna. Det ger regeringen möjlighet att, i enlighet med tidigare löften, lindra beskattningen av arbete med 515 miljoner euro.

Alliansfritt Sverige - 05 sep 12 kl. 07:00

Var fjärde utförsäkrad står helt utan inkomst

NOTIS. Förra tisdagen publicerade Försäkringskassan en rapport om hur det gått för de personer som blev utförsäkrade under första halvåret 2010. Dagens Arena förklarar rapporten lite mer lättbegripligt:
Av de 26 644 som utförsäkrades [?

Posh24 - 05 sep 14 kl. 11:37

Taylor Swift sparkar dansare för att maxa sin inkomst!

Taylor Swift är ivrig att tjäna mer pengar och nu har hon avskedat flera av sina manliga dansare för att maxa sina intäkter.

En källa förklarar för Star att dansarna inte hade en aning om att de skulle få sparken. "De fick bara gå, helt utan någon vidare förklaring," säger källan.

SmålandsPosten - 23 aug 13 kl. 07:09

?Folkmusik har jag aldrig lyssnat särskilt mycket på?

Det var länge tyst om orgel- och trumduon Sagor & swing. Men efter en återkomstspelning på Tyrolen i somras återvänder de redan i kväll, nu till Kafé de Luxe i Växjö. Fredrik Björling omges av ett fasligt oväsen när han svarar i telefon.

Newsmill - 25 jan 11 kl. 11:33

VIlka särdrag måste skyddas?

Adam Cwejman och LUF visar I sitt senaste utspel på Newsmill att man kommit en lång bit på vägen i integrationsfrågan. Somliga skulle mena att det är Sverigedemokraternas förtjänst men jag är av en annan åsikt. - Det är tack vare ett ihärdigt och modigt arbete av många liberaler inom och utom folkpartiet och somliga socialdemokrater som vågat ta i de integrations- och invandrarfrågor som upplevs som stigmatiserande och farliga av etablisimanget.

Nyheter 24 - 08 aug 11 kl. 19:33

Oklart om det var SD eller Ekeroth som ville arrangera islamiseringkonferens


"Det var ett eget initativ från honom", säger SD. STOCKHOLM. Det var i januari tidigare i år som sverigedemokraterna bokade andrakammarsalen för att genomföra en "konferens om islam och islamisering" under hösten 2011.

BT - 18 nov 14 kl. 02:22

Väljarflykt till SD knäckfråga för M

Bilden av Sverigedemokraternas väljare som yngre lågutbildade män från landsbygden stämmer dåligt. Partiet har lyckats ta sig in bland äldre, socialt etablerade väljare, enligt en undersökning bland nästan 4 000 röstberättigade som Demoskop gjort på uppdrag av Timbro. "Den här utvecklingen kan beskrivas som epokgörande i svensk politik", skriver Timbros projektledare Adam Cwejman och Peter Santesson, chef för opinionsanalys vid Demoskop, på Dagens Nyheters debattsida.

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - Igår: 07:05

Boström: C och L gör SD en tjänst

Genom att stoppa Alliansens möjligheter att regera spelar Centern och Liberalerna ett spel, helt i linje med SD:s långsiktiga plan..

GöteborgsPosten - I förrgår: 05:00

Sonesson: Reglera försäljning via telefon hårdare för att skydda konsumenter

Telefonförsäljning borde bara vara tillåten om konsumenter på förhand gett ett aktivt medgivande till det. Detta är en fråga som nästa konsumentminister måste ta tag i. Enligt Konsumentverket är det hela 96 procent av svenskarna som inte önskar bli uppringda av företag där man inte redan är kund..

GöteborgsPosten - 10 okt 18 kl. 10:20

Filmrecension: Juliet, naked

I en mysig Nick Hornby-filmatisering samsas alla välbekanta teman; här finns en liten pojke, ett mansbarn, tossiga biroller och musiknörderi. Rose Byrne håller ihop storyn i en måhända lite otacksam roll..

GöteborgsPosten - 10 okt 18 kl. 10:24

Filmrecension: Dog days

Om du tycker att en "Love actually" fast med hundar låter toppen så är det dags att börja salivera. Men när en film viftar så här hårt med svansen blir den tyvärr helt ointressant..

GöteborgsPosten - 10 okt 18 kl. 10:24

Toto spelar i Gävle i sommar

GöteborgsPosten - 10 okt 18 kl. 10:52

Susanna Kallur tävlar i "Superstars"

GöteborgsPosten - 10 okt 18 kl. 11:10

Egyptisk tidning ber Barrymore om ursäkt

GöteborgsPosten - 10 okt 18 kl. 11:19

Rapparen YG till Sverige

GöteborgsPosten - 10 okt 18 kl. 11:36

Kim Larsens självbiografi ges ut

GöteborgsPosten - 10 okt 18 kl. 12:07

Ensamkommande ungdomar tolkar KafkaOm oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.