DI > Ekonomi

Sunday, 16 December, 03:22

DI - 20 sep 18 kl. 22:00

USA-börser: Dämpad handelsoro gav nya rekordnivåerAmerikanska huvudindex slog nya rekord på torsdagen, då oron rörande handelskriget mellan USA och Kina fortsatte att dämpas..
Läs mer på DI
Läs mer om:
USA, Kina

Dela artikeln

8 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: USA-börser, Dämpad, handelsoro, gavnya , rekordnivåer
DI - 16 feb 18 kl. 15:18

USA-börser: Dämpad återhämtning väntas

USA-börsernas återhämtning ser ut att komma av sig på fredagen, enligt vad terminshandeln indikerade inför öppningen. Efter att tidigare under eftermiddagen legat mer tydligt på plus svängde terminerna mellan minus- och plussidan om nollan för att sedan successivt dra sig nedåt..

DI - 04 sep 18 kl. 15:11

USA-börser: Dämpad öppningshandel väntas

Efter ledigheter på måndagen står USA inför en vecka där handelskonflikter och valutaoroligheter på tillväxtmarknader väntas stå i fokus.  Vid 15-tiden visade terminerna för Dow Jones, S&P 500 och teknikinriktade Nasdaq på nedgång vid öppning på mellan –0,1 och –0,3 procent. .

DI - 19 apr 16 kl. 22:07

USA-börser: Olja och finans gav nytt årshögsta

Uppgång i oljan och styrka i finansaktier, gav bränsle till Wall Street som stängde tisdagshandeln vid ett nytt årshögsta. Vägde på marknaden gjorde rapporterande teknikbolag..

DI - 17 apr 17 kl. 22:09

USA-börser: Teknik och finans gav lyft

USA-börserna fick en bra inledning på handelsveckan med teknik- och finanssektorn i spetsen. Amazon steg 1,9 procent sedan Credit Suisse höjt riktpriset för näthandelsjättens aktie..

DI - 12 jul 17 kl. 18:05

USA-börser: Yellens duvaktiga ton gav skjuts

USA-börserna fortsatte uppåt på onsdagseftermiddagen. Tonen i Fed-chefen Janet Yellens anförande inför representanthuset tolkades som duvaktigt..

DI - 07 dec 15 kl. 17:43

Europabörser: Dämpad uppgång efter svag vecka

Efter ett par dagar med nedgång slutade Europabörserna måndagen på plus, trots att uppgången avtog mot slutet. Starka USA-börser lockade in köpare medan rejäla tapp i oljan bromsade..

DI - 23 feb 18 kl. 22:16

USA-börser: Dämpad inflationsoro lyfte börserna

New York-börserna avslutade veckan positivt med stöd från uppgångar i IT-aktier och en sjunkande räntor efter att oron för att Fed-ledamöter dämpat oron för mer aggressiva räntehöjningar under året till följd av stigande inflation. .

DI - 04 jun 18 kl. 16:29

USA-börser: Microsoft stiger efter förvärv

De ledande New York-börserna inledde den nya veckans handel med indexuppgång. Börserna fortsätter därmed den positiva trenden efter fredagens avslut, då en stark jobbrapport i USA för maj månad gav indexen en skjuts norrut. .

DI - 12 jun 12 kl. 22:13

USA-börser: Spekulationer om Fed gav lyft

De ledande amerikanska indexen stängde upp på tisdagen efter uttalanden från Federal Reserve som startade spekulationer om eventuella stimulanspaket. På den negativa fronten nedgraderade Fitch 18 spanska banker..

DI - 20 apr 16 kl. 22:27

USA-börser: Bank och olja gav bränsle

Fortsatt uppgång i oljan och finansrelaterat, hjälpte Wall Street som stängde onsdagshandeln på plus..

Fler nyheter från DI

DI - 6 timmar sedan

Audis korsning klarar klumptestet

Det här är en biltyp, lyxcoupé och suv på samma gång, som är svår att få ihop designmässigt. Stora suvar som slimmas ser ofta mest klumpiga ut. Men med Q8 har Audi lyckats ovanligt bra och modellen har fina proportioner trots sin storlek..

DI - 6 timmar sedan

EU ber Turkiet avstå invasion i Syrien

EU:s utrikeschef Federica Mogherini vädjar till Turkiet att inte inleda en militärinsats i områden i nordöstra Syrien som den kurdisk-arabiska alliansen SDF kontrollerar. Även USA har varnat för en intervention..

DI - 6 timmar sedan

Soldater krävde högre lön – fängslas i 14 år

En domstol i Etiopien har dömt 66 soldater till fängelse efter en protest i huvudstaden Addis Abeba i oktober, rapporterar statliga medier. Fängelsestraffens längd varierar från fem till fjorton år..

DI - 7 timmar sedan

Bedragarnas julafton på nätet – se upp

Skor, kläder och leksaker är några av de vanligaste produkterna som piratkopieras. När förfalskningarna blir alltmer förfinade och näthandeln ökar finns många fallgropar att se upp för. ”Standardregeln är att om det är för bra för att vara sant så är det säkert också det”, säger Peter Hedin på Patent- och registreringsverket (PRV)..

DI - 7 timmar sedan

Franska regeringen: 66.000 deltog i protesterna

Inrikesdepartementet ändrar nu antalet deltagare i protesterna under dagen till cirka 66 000, rapporterar AFP..

DI - 7 timmar sedan

Svenskan som ger Renault nya linjer

En intensivt blå Renault Laguna fick Agneta Dahlgren att falla för bildesign.  Som en av de svenskar som klättrat högst i den inter­nationella bilvärlden har hon nått toppjobb inom design hos Renault och prisats som föredöme i branschen. Nu formger hon morgondagens eldrivna bilar.

DI - 8 timmar sedan

Mycket färre deltar i protesterna i Frankrike

Proteströrelsen Gula västarna har samlats i centrala Paris och på andra håll i Frankrike för en femte helg av demonstrationer. Men demonstranterna är mycket färre än vid tidigare protester..

DI - 8 timmar sedan

Danskt tunnelbygge i nytt blåsväder

Efter många förseningar stod hoppet till en byggstart 2019 – men nu ser det ut som att jättebygget från Danmark över Fehmarn Bält till Tyskland kan drabbas av ytterligare förseningar..

DI - 8 timmar sedan

Myskoxar får dela halv miljon i testamente

En kvinna från Halland har testamenterat en del av sina besparingar till myskoxar och fjällrävar i Jämtlands län.  Det är länsstyrelsen och Naturskyddsföreningen i västra Härjedalen som får 270.000 kronor var, skriver SVT Nyheter Jämtland..

DI - 9 timmar sedan

Säpo förhindrade nytt terrordåd i Sverige

Säkerhetspolisen gjorde ett tillslag mot ett uzbekiskt nätverk i våras och förhindrade därmed sannolikt ett nytt terrordåd i Sverige, enligt myndighetschefen Klas Friberg, skriver Svenska Dagbladet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.