DI > Ekonomi

Friday, 22 February, 20:14

Liknande nyheter

Taggar: USA-börser, Dämpad, handelsoro, gavnya , rekordnivåer
DI - 16 feb 18 kl. 15:18

USA-börser: Dämpad återhämtning väntas

USA-börsernas återhämtning ser ut att komma av sig på fredagen, enligt vad terminshandeln indikerade inför öppningen. Efter att tidigare under eftermiddagen legat mer tydligt på plus svängde terminerna mellan minus- och plussidan om nollan för att sedan successivt dra sig nedåt..

DI - 04 sep 18 kl. 15:11

USA-börser: Dämpad öppningshandel väntas

Efter ledigheter på måndagen står USA inför en vecka där handelskonflikter och valutaoroligheter på tillväxtmarknader väntas stå i fokus.  Vid 15-tiden visade terminerna för Dow Jones, S&P 500 och teknikinriktade Nasdaq på nedgång vid öppning på mellan –0,1 och –0,3 procent. .

DI - 19 apr 16 kl. 22:07

USA-börser: Olja och finans gav nytt årshögsta

Uppgång i oljan och styrka i finansaktier, gav bränsle till Wall Street som stängde tisdagshandeln vid ett nytt årshögsta. Vägde på marknaden gjorde rapporterande teknikbolag..

DI - 17 apr 17 kl. 22:09

USA-börser: Teknik och finans gav lyft

USA-börserna fick en bra inledning på handelsveckan med teknik- och finanssektorn i spetsen. Amazon steg 1,9 procent sedan Credit Suisse höjt riktpriset för näthandelsjättens aktie..

DI - 12 jul 17 kl. 18:05

USA-börser: Yellens duvaktiga ton gav skjuts

USA-börserna fortsatte uppåt på onsdagseftermiddagen. Tonen i Fed-chefen Janet Yellens anförande inför representanthuset tolkades som duvaktigt..

DI - 07 dec 15 kl. 17:43

Europabörser: Dämpad uppgång efter svag vecka

Efter ett par dagar med nedgång slutade Europabörserna måndagen på plus, trots att uppgången avtog mot slutet. Starka USA-börser lockade in köpare medan rejäla tapp i oljan bromsade..

DI - 23 feb 18 kl. 22:16

USA-börser: Dämpad inflationsoro lyfte börserna

New York-börserna avslutade veckan positivt med stöd från uppgångar i IT-aktier och en sjunkande räntor efter att oron för att Fed-ledamöter dämpat oron för mer aggressiva räntehöjningar under året till följd av stigande inflation. .

DI - 04 jun 18 kl. 16:29

USA-börser: Microsoft stiger efter förvärv

De ledande New York-börserna inledde den nya veckans handel med indexuppgång. Börserna fortsätter därmed den positiva trenden efter fredagens avslut, då en stark jobbrapport i USA för maj månad gav indexen en skjuts norrut. .

DI - 12 jun 12 kl. 22:13

USA-börser: Spekulationer om Fed gav lyft

De ledande amerikanska indexen stängde upp på tisdagen efter uttalanden från Federal Reserve som startade spekulationer om eventuella stimulanspaket. På den negativa fronten nedgraderade Fitch 18 spanska banker..

DI - 20 apr 16 kl. 22:27

USA-börser: Bank och olja gav bränsle

Fortsatt uppgång i oljan och finansrelaterat, hjälpte Wall Street som stängde onsdagshandeln på plus..

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Rådgivare: Svenska bolag naiva inför cyberbrott

Trots att riskerna från cyberbrott ökar är svenska företag mindre förberedda på attacker. ”Vi har prioriterat innovation”, säger Jakob Bundgaard, ansvarig för PWC:s rådgivning om cybersäkerhet..

DI - 45 minuter sedan

Överreglera inte pengatvätten

LEDARE. De senaste åren har västvärldens fokus på att stoppa penningtvätt ökat. .

DI - 45 minuter sedan

Asiatiska millennier är världens gång

De syns nu överallt, i politiken, på tidningarnas förstasidor, i konsumentjättarnas reklam. De unga vuxna, ”millennierna” som börjat ta över världen. I USA flockas de i demokraternas växande fält av presidentkandidater.

DI - 45 minuter sedan

Uppgifter: Trump och Xi planerar toppmöte i mars

USA och Kina diskuterar ett nytt toppmöte mellan ländernas presidenter sent i mars, uppger källor enligt CNBC..

DI - 1 timme sedan

FI-chefen varnar för blodpuddingeffekten: ”Vändningen blir väldigt tvär”

Finansinspektionens chef Erik Thedéen ser kollapsen lura runt hörnet. Efter lång tid av högkonjunktur i lågräntemiljö har svenskarnas risktagande piskats upp till ohållbara nivåer. ”Det är ett beteende som genomsyrar allt från privatpersoner till de största företagen”, säger han till Di..

DI - 1 timme sedan

Fed: Nu är det en bra tidpunkt för översyn av policyramverk

Givet en långsiktig miljö med låga räntor och låg inflation är nu en bra tidpunkt för den amerikanska centralbanken att se över hur den når sina dubbla mål om maximal sysselsättning och prisstabilitet..

DI - 1 timme sedan

Standard & Poors höjer Sandviks kreditbetyg

Kreditvärderingsinstitutet Standard & Poors har höjt sitt långsiktiga kreditbetyg för Sandvik till A-, från tidigare BBB+..

DI - 1 timme sedan

Uppgifter: May bör avgå om tre månader, enligt hennes ministrar

Theresa May borde lämna sin post senast om tre månader enligt ministrar i hennes regering, erfar The Guardian..

DI - 2 timmar sedan

Europabörser: Stark avslutning på veckan

Europabörserna handlades svagt uppåt på fredagen medan rapporter satte avtryck i enskilda aktier. Positiva toner kring handelsförhandlingarna mellan USA och Kina bidrog till viss optimism. Regionala Stoxx 600 var upp 0,2 procent..

DI - 2 timmar sedan

34-åring slipper megaskattesmocka

Den 34-årige stockholmare som krävdes på närmare en halv miljard kronor i skatt har prutat ned beloppet till 335 000 kronor, något som Dagens Nyheter var först med att rapportera om. Glädjen grumlas möjligen något av en förseningsavgift på 3 750 kronor..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.