Kristianstadsbladet > Lokalt

Friday, 14 December, 10:51

Liknande nyheter

Taggar: Här är alla som tarplats i , fullmäktige
YLE - 23 maj 16 kl. 16:38

Live: Vasamodellen i fullmäktige igen

Idag tar fullmäktige i Vasa igen ställning till förslaget om en ny organisationsmodell. I korthet handlar det om att de kommunala nämnderna försvinner och ersätts av fem fullmäktigeutskott. Enligt förslaget består medlemmarna i utskotten av fullmäktigeledamöter och deras ersättare.

YLE - 23 maj 16 kl. 20:35

Fullmäktige i Raseborg inledde skoldebatten i förtid - stadsdirektören varnade för permitteringar

Frågan om skolnätet var inte på agendan när fullmäktige i Raseborg möttes på måndagen (23.5). Det är meningen att frågan avgörs den 6 juni.

YLE - 30 nov 16 kl. 17:30

Fullmäktige röstade nej till Guggenheim

Helsingforsfullmäktige röstade nej till Guggenheim efter en debatt som räckte fem och en halvtimme. Omröstningen slutade 53-32. kl.

Skånskan - 03 feb 17 kl. 09:23

Ger sig inte – tar upp frågan i fullmäktige

HÖRBY Sista ordet är inte sagt om de omstridda flyktingavtalen. Leif Rosvall (M) nöjer sig inte med socialnämndens besked.
– Nästa steg blir fullmäktige, säger han.

YLE - 23 mar 17 kl. 04:45

SFP går till val med unga kandidater - "Åldersstrukturen i fullmäktige är förvrängd"

Svenska folkpartiet har med slagord som jämställdhet och mångfald lyckats engagera unga att ställa upp i kommunalvalet. Men att få fart på de unga väljarna kan bli en större utmaning. I dag är det SFP som står på tur i Yles satsning Fokus på partiet.

YLE - 23 maj 16 kl. 05:11

Fullmäktige i Vasa tar åter ställning till ny förtroendeorganisation

Fullmäktige i Vasa tar på måndag kväll än en gång ställning till stadens nya förtroendeorganisation. Förslaget återremitterades av fullmäktige på det senaste mötet den 25 april. Förslaget gick via stadsstyrelsen och kommer nu tillbaka oförändrat till fullmäktige.

Sydsvenskan - 26 sep 15 kl. 04:00

"Risk att nämnder struntar i vad fullmäktige bestämt"

Kommunfullmäktige är det högsta beslutande politiska organet i Lunds kommun. Det är det enda som vi Lundabor själva väljer. Vad fullmäktige har bestämt ska alltså verkställas, inte minst för att Lundabornas vilja i valet ska respekteras.

BT - 28 feb 13 kl. 00:30

Mindre fullmäktige ger mer

Om just 101 ledamöter är det optimala antalet må vara osagt. Men alldeles uppenbart är Moderaterna ute i ett angeläget ärende när de radikalt vill banta den 149 ledamöter tunga regionfullmäktigeförsamlingen i Västra Götaland. I onsdagens BT hävdade oppositionsrådet Johnny Magnusson (M) att de flesta politiker aldrig är uppe i talarstolen och att västsvenskar nästan inte känner till någon av sina representanter i regionen.

Barometern - 05 aug 14 kl. 08:43

Många avhopp från fullmäktige

21 politiker har hoppat av sitt uppdrag i kommunfullmäktige under året. Mindre än tre fjärdedelar av de valda politikerna sitter kvar. I februari 2012, drygt två år efter förra valet, hade åtta politiker hoppat av från kommunfullmäktige i Nybro.

Nyan - 11 jan 16 kl. 14:40

Minister uppmanar saltvikare att gå på fullmäktige ikväll

Ikväll, måndag, diskuterar det nyvalda kommunfullmäktige i Saltvik om kommunen ska ta emot en flyktingfamilj.

Frågan har väckt stor debatt i sociala medier efter att Saltvikspolitikern Runa-Lisa Jansson (Ob) i en artikel i tidningen Åland sade att hon helst vill se att flyktingarna som kommer till Saltvik skulle vara kristna.

Bland annat gick socialminister Wille Valve (M) ut och uppmanade saltvikarna att delta i kvällens möte.

YA - 24 apr 14 kl. 04:00

Brunt i fullmäktige

Foto: Thorsten Persson
Nazismen tar plats i skånsk politik. Ystads fullmäktige kommer i kväll att hysa en representant för ett öppet rasistiskt parti.
Lars Rosenberg kom in i Ystads fullmäktige, kommunens högsta politiska organ, på ett mandat för Sverigedemokraterna.

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 5 timmar sedan

Diarrémedicin används som drog

Tomma tablettkartor för diarrémedicin och lustgaspatroner till sprutgrädde har under senare tid hittats slängda på flera håll i Vä. Under år 2016 tros elva personer ha dött på grund av att ha missbrukat ämnet som finns i den receptfria magmedicinen. .

Kristianstadsbladet - 10 timmar sedan

Freke Räihä: I år ska jag tända kaminen och göra senap

Så långt tillbaka jag kan minnas har julen handlat om att vara på väg någonstans. Till mormor, till pappa, till mamma, till mostrar och bröder och systrar. Det har packats morotslådor, presenter och rökelse.

Kristianstadsbladet - 12 timmar sedan

Uppgifter: Skytten i Strasbourg död

Den man som misstänks ha skjutit ihjäl tre personer vid en julmarknad i franska Strasbourg i tisdags har dödats av polisen, rapporterar flera medier med hänvisning till poliskällor. Mannen sköts i en stadsdel i Strasbourg..

Kristianstadsbladet - 14 timmar sedan

Många ville se luciatåg på Torget

Årets luciafirande i Åhus fick flytta ut på Torget eftersom S:ta Maria kyrka renoveras. Idén kom från barnen i mellanstadiekören. Och Torget fylldes av folk på luciakvällen..

Kristianstadsbladet - 15 timmar sedan

Äkta julstämning med C4-gymnasiet

Med harpa, elgitarr men framför allt klangfulla röster skapade C4-gymnasiets elever och lärare julstämning på Kulturkvarteret på luciakvällen..

Kristianstadsbladet - 16 timmar sedan

Stadens parker del i stort EU-projekt

Kristianstad kommun har blivit utvald att delta i ett EU-projekt som handlar om hur stadens parker och naturområden kan använda på ett mer hållbart sätt. Projektet ska pågå i cirka två år. Hela 1,8 miljoner av EU:s projektbudget är avsatta för Kristianstads räkning.

Kristianstadsbladet - 18 timmar sedan

Efter branden: Hon är rädd för att det ska brinna igen

Natten till torsdag brann en stallbyggnad ner på en gård mellan Balsby och Fjälkinge, 400 meter från granngården som brann för tre veckor sedan. Polisen misstänker mordbrand..

Kristianstadsbladet - 18 timmar sedan

Just nu: Två personbilar i krock

Kristianstadsbladet - 18 timmar sedan

Olycka: Bil har voltat av vägen

Kristianstadsbladet - 19 timmar sedan

Växande engagemang för hemlösa i Kristianstad

De hemlösa i Kristianstad blir allt fler. Och det blir också de privatpersoner som engagerar sig för att kommunens hemlösa inte ska behöva frysa..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.