Kristianstadsbladet > Lokalt

Sunday, 24 February, 01:53

Kristianstadsbladet - 20 sep 18 kl. 21:45

Här är alla som tar plats i fullmäktigeSammansättningen för kommunfullmäktige i Kristianstad den kommande mandatperioden blev färdig på torsdagen. Här är alla 65 personer som tar plats:.
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Kristianstad

Dela artikeln

7 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Här är alla som tarplats i , fullmäktige
YLE - 23 maj 16 kl. 16:38

Live: Vasamodellen i fullmäktige igen

Idag tar fullmäktige i Vasa igen ställning till förslaget om en ny organisationsmodell. I korthet handlar det om att de kommunala nämnderna försvinner och ersätts av fem fullmäktigeutskott. Enligt förslaget består medlemmarna i utskotten av fullmäktigeledamöter och deras ersättare.

YLE - 23 maj 16 kl. 20:35

Fullmäktige i Raseborg inledde skoldebatten i förtid - stadsdirektören varnade för permitteringar

Frågan om skolnätet var inte på agendan när fullmäktige i Raseborg möttes på måndagen (23.5). Det är meningen att frågan avgörs den 6 juni.

YLE - 30 nov 16 kl. 17:30

Fullmäktige röstade nej till Guggenheim

Helsingforsfullmäktige röstade nej till Guggenheim efter en debatt som räckte fem och en halvtimme. Omröstningen slutade 53-32. kl.

Skånskan - 03 feb 17 kl. 09:23

Ger sig inte – tar upp frågan i fullmäktige

HÖRBY Sista ordet är inte sagt om de omstridda flyktingavtalen. Leif Rosvall (M) nöjer sig inte med socialnämndens besked.
– Nästa steg blir fullmäktige, säger han.

YLE - 23 mar 17 kl. 04:45

SFP går till val med unga kandidater - "Åldersstrukturen i fullmäktige är förvrängd"

Svenska folkpartiet har med slagord som jämställdhet och mångfald lyckats engagera unga att ställa upp i kommunalvalet. Men att få fart på de unga väljarna kan bli en större utmaning. I dag är det SFP som står på tur i Yles satsning Fokus på partiet.

YLE - 23 maj 16 kl. 05:11

Fullmäktige i Vasa tar åter ställning till ny förtroendeorganisation

Fullmäktige i Vasa tar på måndag kväll än en gång ställning till stadens nya förtroendeorganisation. Förslaget återremitterades av fullmäktige på det senaste mötet den 25 april. Förslaget gick via stadsstyrelsen och kommer nu tillbaka oförändrat till fullmäktige.

Sydsvenskan - 26 sep 15 kl. 04:00

"Risk att nämnder struntar i vad fullmäktige bestämt"

Kommunfullmäktige är det högsta beslutande politiska organet i Lunds kommun. Det är det enda som vi Lundabor själva väljer. Vad fullmäktige har bestämt ska alltså verkställas, inte minst för att Lundabornas vilja i valet ska respekteras.

BT - 28 feb 13 kl. 00:30

Mindre fullmäktige ger mer

Om just 101 ledamöter är det optimala antalet må vara osagt. Men alldeles uppenbart är Moderaterna ute i ett angeläget ärende när de radikalt vill banta den 149 ledamöter tunga regionfullmäktigeförsamlingen i Västra Götaland. I onsdagens BT hävdade oppositionsrådet Johnny Magnusson (M) att de flesta politiker aldrig är uppe i talarstolen och att västsvenskar nästan inte känner till någon av sina representanter i regionen.

Barometern - 05 aug 14 kl. 08:43

Många avhopp från fullmäktige

21 politiker har hoppat av sitt uppdrag i kommunfullmäktige under året. Mindre än tre fjärdedelar av de valda politikerna sitter kvar. I februari 2012, drygt två år efter förra valet, hade åtta politiker hoppat av från kommunfullmäktige i Nybro.

Nyan - 11 jan 16 kl. 14:40

Minister uppmanar saltvikare att gå på fullmäktige ikväll

Ikväll, måndag, diskuterar det nyvalda kommunfullmäktige i Saltvik om kommunen ska ta emot en flyktingfamilj.

Frågan har väckt stor debatt i sociala medier efter att Saltvikspolitikern Runa-Lisa Jansson (Ob) i en artikel i tidningen Åland sade att hon helst vill se att flyktingarna som kommer till Saltvik skulle vara kristna.

Bland annat gick socialminister Wille Valve (M) ut och uppmanade saltvikarna att delta i kvällens möte.

YA - 24 apr 14 kl. 04:00

Brunt i fullmäktige

Foto: Thorsten Persson
Nazismen tar plats i skånsk politik. Ystads fullmäktige kommer i kväll att hysa en representant för ett öppet rasistiskt parti.
Lars Rosenberg kom in i Ystads fullmäktige, kommunens högsta politiska organ, på ett mandat för Sverigedemokraterna.

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 3 timmar sedan

Kristianstad: Tonåring greps för våld och hot mot tjänsteman

En tonårskille greps misstänkt för våld och hot mot tjänsteman samt våldsamt motstånd på lördagskvällen..

Kristianstadsbladet - 10 timmar sedan

Försäljning till förmån för utsatta – ”Markant ökning på senare tid”

Kristianstadsborna blir allt mer givmilda. Det vittnar Stadsmissionen om. Vid lördagens lagerförsäljning på Hemgården var det kö in till secondhand-butiken..

Kristianstadsbladet - 12 timmar sedan

Pernilla Andersson: ”Fel att människor utan egen kraft ska bli så illa bemötta”

Hon är arg, trött och besviken. Artisten Pernilla Andersson gör uppror mot vanvården av sin alzheimersjuka pappa. Och passar på att slå ett slag för andra äldre utan röst.

Kristianstadsbladet - 15 timmar sedan

Nya bilder släppta på nya tolvvåningshuset vid gallerian

Wästbygg har släppt nya bilder på Kristianstads nya landmärke, tolvvåningshuset No 12 som ska byggas mellan Galleria Boulevard och Kanalen. .

Kristianstadsbladet - Igår: 05:00

Kyrkan om staketbråket: ”Vi vill bli behandlade som alla andra”

Kyrkan är helt oförstående till de förmodade trafikproblem kommunen fasar för om smidesstaketet byggs vid tomtgränsen. Enligt deras beräkningar kan bussarna fortsatt köra förbi. Till och med om det byggs en trottoar utanför staketet..

Kristianstadsbladet - Igår: 17:00

”Vi funderar på att bygga ut inslaget till nästa vecka”

Det brutala rånet i Tollarp lyftes aldrig i torsdagens Efterlyst i TV3. Men inslaget ska sändas och förmodligen också byggas ut det till nästa veckas program. Det säger programledaren Hasse Aro..

Kristianstadsbladet - I förrgår: 05:00

C-topp slår tillbaka mot kritik

Per-Ingvar Johnsson, ordförande i Centerpartiets valberedning i Kristianstad, slår tillbaka mot kritiken inom partiet. .

Kristianstadsbladet - Igår: 15:13

Valprånet: Kvinna misstänks ha hjälpt till

En 23-årig kvinna var inte med när valparna stals på kenneln, men misstänks för att ha bidragit på annat sätt. På fredagen omhäktades kvinnan efter att misstankarna mot henne stärkts. .

Kristianstadsbladet - Igår: 11:45

Villapriserna har ökat med över 200 procent

Priserna på bostadsmarknaden i Skåne har under de senaste 20 åren stigit mer än i resten av landet. Men prisökningen i nordöstra Skåne är inte lika stor som i övriga länet..

Kristianstadsbladet - Igår: 10:39

Nu är våren här

Av årets alla årstider är kanske våren den mest efterlängtade. Solen värmer och dagarna blir längre. Nu är det klart: våren har kommit till Skåne..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.