YLE > Finland

Wednesday, 20 February, 10:13

Fler nyheter från YLE

YLE - 30 minuter sedan

En ilska över att inte finnas drev Ole Högberg till att rota i sin historia - resultatet blev en bok om det sista brukssamhället

Ole Högberg är född och uppvuxen i Dalsbruk. Redan som barn blev han arg över att inte finnas med i fotoalbumen. Ett 400-sidigt verk senare känner han sig färdig med sina efterforskningar om Dalsbruks - och sin egen - historia..

YLE - 1 timme sedan

Lojobor i riskområde vaccineras gratis mot fästingburen hjärninflammation

Lojo stad börjar vaccinera en del av stadens invånare mot fästingburen hjärninflammation (TBE). Orsaken är att det uppdagades flera fall av TBE på ett begränsat område vid Lojosjöns sydvästra strand sommaren 2018..

YLE - 4 timmar sedan

Morgonkollen: Finland kan inte vägra att ta emot jihadister, sex dödsfall vid Attendos vårdhem i Siilinjärvi utreds, vårdreformen dryftas i grundlagsutskottet

IS-krigare som har finländskt medborgarskap har laglig rätt att återvända till Finland. Vårdbolaget Attendo krävs på en utredning om sex dödsfall som inträffade under fyra veckor på äldreboendet Vänrikki. I Australien diskuteras att införa en databas över vårdpersonal som missbrukat sin makt.

YLE - 4 timmar sedan

Saltade cykelvägar är bra för vintercyklandet men bedrövligt för cyklarna: "Efter två veckor är en helt ny kejda sönderrostad"

Hösten 2017 började Åbo stad satsa på vintercyklisterna och började salta några utvalda cykelvägar vintertid. Vägarna är i flitig användning, men nu har många cyklister börjat märka av ett problem - saltandet leder till att cykelns delar börjat rosta..

YLE - 4 timmar sedan

Pargas psykiatriska avdelning stängs - ny tvåspråkig avdelning öppnas i Åbo

Den 3 mars stängs Pargas psykiatriska avdelning. Istället blir en psykiatrisk avdelning på sjukhuset i Kuppis tvåspråkig. Men det finns fortfarande oro för hur det blir med vård på svenska..

YLE - 5 timmar sedan

Savon Sanomat: Siilinjärvi vill utreda dödsfall på Attendos äldreboende – sex personer dog på fyra veckor

Vårdbolaget Attendo krävs på en utredning om sex dödsfall på ett äldreboende i Siilinjärvi i Norra Savolax, rapporterar Savon Sanomat. Inspektioner som gjorts den senaste månaden har visat på flera brister vid vårdhemmet..

YLE - 5 timmar sedan

Hangö hamns vd: "Vi har ingen chans att klara konkurrensen om Hangö-Hyvingebanan inte elektrifieras"

Trots långvarig lobbning är Hangö-Hyvingebanan den sista järnvägen som inte är elektrifierad i södra Finland. Det är nu en ödesfråga för regionen att banan blir modern och effektiv, säger Hangö hamns vd Anders Ahlvik..

YLE - 5 timmar sedan

Flygledarnas konflikt märks i flygledningstornet på Helsingfors-Vanda – men det finns inte rum för misstag

Stridsåtgärderna trappas upp inom flygledningen, vilket också märks tydligt på Jenny Ehrnsten arbetsplats. Hon säger att konflikten påverkar stämningen och att arbetsbördan också har blivit större, trots att det är en bransch där det inte finns rum för misstag..

YLE - 5 timmar sedan

Henrik betalade inte medlemsavgiften till segelföreningen, som tog avgiften till indrivning: "Det är bara luft bakom, jag behöver inte betala"

Har du låtit bli att betala medlemsavgiften till en förening där du är medlem? Avgiften kan gå till indrivning. Enligt Lauri Tarasti, expert på föreningslagen, finns inget lagligt hinder för det, men åtgärden är ovanlig.

YLE - 15 timmar sedan

Anne Berner ställer inte upp för omval i riksdagsvalet - ska bli medlem i SEB:s styrelse

Kommunikationsminister Anne Berner (C) lämnar politiken och föreslås som ny styrelsemedlem vid SEB, skriver Dagens Industri. Berner ställer därmed inte upp för omval i riksdagsvalet i april..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.