Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Tuesday, 16 October, 19:26

Liknande nyheter

Taggar: Röstånga-förening, prisasför , jämlikhet
BT - 12 sep 14 kl. 17:28

Jämlikhet innebär inte likriktning

En man irrar runt på en tågstation i England. Han ser uppenbart förvirrad ut. När han till slut får hjälp till rätt perrong utbrister han “Men det viktiga är väl inte vart man ska, utan var man kommer ifrån”.

Skånskan - 19 sep 18 kl. 13:02

Prisas för medveten jämlikhet

röstånga Röstånga Tillsammans fortsätter att visa framfötterna och nu väntar ännu en utmärkelse.
Under onsdagen tilldelades den ideella föreningen 100 000 kronor när Jämlikhetspriset fick en ny mottagare.Det är Stiftelsen Jämlikhetsfonden med ordförande Per Sundberg i spetsen som haft ögonen på Röstånga och blivit imponerad vad invånarna lyckats med.

YLE - 13 nov 16 kl. 07:47

Många veteranpolitiker i Västnyland lämnar fältet i vår

I Hangö vill Ulf Lindström (SDP), snart 80 år, sluta med politiken, men han fattar beslut först i vår eftersom många försöker övertala honom att ställa upp. För SFP i Lojo blir kommunalvalet 2017 extra intressant. SFP:s enda fullmäktigeledamot Monica Lemberg ställer inte upp i valet och det finns ingen självklar efterträdare.

Sydsvenskan - 19 apr 16 kl. 04:00

Pengar kommer först. Bernie Sanders väg till jämlikhet går genom plånboken.

Bernie Sanders talar politik som om 1968 aldrig hänt, som om kritiken mot de traditionella arbetarpartierna för att vara patriarkala och endast bry sig om den vita arbetarklassen aldrig formulerats. Klass slår allt annat i hans politik: ekonomiska klyftor är viktigare än rasklyftor, inkomstklyftor viktigare än genusklyftor. Det är som levde han på 30-talet.

YLE - 17 aug 17 kl. 04:09

Finland intervjuar syriska flyktingfamiljer i Beirut

Utrikesministeriet har ordnat intervjuresor till Beirut i Libanon för att hjälpa syriska familjer som vill återförenas i Finland. Vanligen måste familjerna själva ta sig till Turkiet för en intervju. Syrier med familjemedlemmar som fått asyl i Finland måste delta i en intervju i Ankara i Turkiet för att kunna ansöka om familjeåterförening.

YLE - 17 aug 17 kl. 04:09

Finland tillmötesgår syriska flyktingfamiljer - ordnar intervjuer i Beirut

Utrikesministeriet har ordnat intervjuresor till Beirut i Libanon för att hjälpa syriska familjer som vill återförenas i Finland. Vanligen måste familjerna själva ta sig till Turkiet för en intervju. Syrier med familjemedlemmar som fått asyl i Finland måste delta i en intervju i Ankara i Turkiet för att kunna ansöka om familjeåterförening.

YLE - 08 mar 17 kl. 14:29

Bolagsstyrelser förändras och ger mer plats för kvinnor

Fler kvinnor i bolagens styrelser ger en mångfald som alla tjänar på. Men för att det här ska ske måste de som letar upp kandidater skärpa till sig och inte alltid välja den lättaste vägen. Under de senaste åren har antalet kvinnor i börsbolagens styrelser ökat.

YLE - 03 maj 17 kl. 09:08

Translag, utsatta flyktingbarn och nedskärningar som drabbar utsatta - det här vill organisationer ändra när FN granskar Finland

FN:s råd för mänskliga rättigheter UNHRC granskar i dag Finland. Medborgarorganisationer har prickat Finland för brister i hur flyktingar behandlas och för nedskärningar som drabbar de mest utsatta. Att Finland är uppe till diskussion inom UNHRC handlar om en periodisk granskning, som alla medlemsländer går igenom med jämna mellanrum.

YLE - 24 okt 15 kl. 16:22

FSD samlat i arbetarstaden

-Regeringen är i dag på klappjakt efter arbetarna. Vi har inget att säga till om, arbetsgivarna dikterar villkoren. Så känns det för Bjarne Strengell, ordförande för Jakobstads svenska arbetarförening.

Skånskan - 06 nov 16 kl. 14:00

Hon vill göra människor medvetna

PRISAD. Hon arbetar för jämlikhet och för att folk i allmänhet ska engagera sig i samhällsfrågorna. Hon har varit med om att skapa Rosens Röda Matta.

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Wegner siktar på att bli historisk

Ingen har vunnit Europatouren tre år i rad..

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Flera vrak undersöks i Stockholm

Vad lurar på botten? Just nu håller marinarkeologer på att undersöka flera nyupptäckta vrak vid Djurgården och Fjäderholmarna i Stockholm. Syftet är att inventera det marina kulturarvet.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Gulldén skadad tätt inpå EM

Med bara sju veckor kvar till EM i Frankrike har handbollslandslagets storstjärna Isabelle Gulldén drabbats av en skada i vaden. Det skriver Aftonbladet. – Det är ett jättespann i den diagnosen just nu.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Världskänd tavla restaureras inför publik

Snart får konstälskare en möjlighet att se på när en av världens mest kända tavlor blir som ny igen. Konstnären Rembrandts tavla "The night watch" (Nattvakten) ska nämligen restaureras inför publik på Rijksmuseum i Amsterdam. Hela arbetet, som väntas ta.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Häxor tar till svart magi mot Kavanaugh

Efter en turbulent utnämningsprocess har USA:s nye, kontroversielle HD-domare Brett Kavanaugh fått ett nytt problem på halsen. En grupp "häxor" planerar att lägga en besvärjelse på Kavanaugh, i protest mot utnämningen. Ceremonin ska gå till i två steg,.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Jurist och läkare i topp bland utbildningarna

Söktrycket till vårterminens program och kurser på universitet och högskola är något lägre än förra året. Totalt har 217 085 anmälningar kommit in. Trycket har minskat med en procent jämfört med vårterminen 2018.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Mystisk fågeldöd på Söder: ”Eftersom duvorna vinglade kan man misstänka förgiftning”

Helsingborgs stad har polisanmält duvdöden..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Google "måste överväga" en Kina-sökmotor

Google undersöker möjligheterna att ta fram en sökmotor anpassad för Kina – och kommunistregimens censur. Det måste övervägas med tanke på hur stor marknaden är, säger nätjättens vd. Google stängde ned sin sökmotorstjänst i Kina år 2010 när landets styr.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

VM-guldforwarden skickas bort

Klubbyte eller spel i farmarligan AHL. Så ser framtiden ut för VM-guldforwarden Jacob de la Rose sedan han placerats på den så kallade waiverslistan av sin NHL-klubb Montreal. Det innebär att de andra NHL-klubbarna har ett dygn på sig att göra anspråk p.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Asllani: "Matchen som hållit mig levande"

Hennes Linköping är borta ur toppstriden i damallsvenskan. Mötet med ex-klubben PSG i Champions League betyder därför, om möjligt, ännu mer för Kosovare Asllani. – Det här är inget "mission impossible", säger stjärnan.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder




Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.