Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Friday, 22 February, 18:18

Liknande nyheter

Taggar: Röstånga-förening, prisasför , jämlikhet
BT - 12 sep 14 kl. 17:28

Jämlikhet innebär inte likriktning

En man irrar runt på en tågstation i England. Han ser uppenbart förvirrad ut. När han till slut får hjälp till rätt perrong utbrister han “Men det viktiga är väl inte vart man ska, utan var man kommer ifrån”.

Skånskan - 19 sep 18 kl. 13:02

Prisas för medveten jämlikhet

röstånga Röstånga Tillsammans fortsätter att visa framfötterna och nu väntar ännu en utmärkelse.
Under onsdagen tilldelades den ideella föreningen 100 000 kronor när Jämlikhetspriset fick en ny mottagare.Det är Stiftelsen Jämlikhetsfonden med ordförande Per Sundberg i spetsen som haft ögonen på Röstånga och blivit imponerad vad invånarna lyckats med.

YLE - 13 nov 16 kl. 07:47

Många veteranpolitiker i Västnyland lämnar fältet i vår

I Hangö vill Ulf Lindström (SDP), snart 80 år, sluta med politiken, men han fattar beslut först i vår eftersom många försöker övertala honom att ställa upp. För SFP i Lojo blir kommunalvalet 2017 extra intressant. SFP:s enda fullmäktigeledamot Monica Lemberg ställer inte upp i valet och det finns ingen självklar efterträdare.

Sydsvenskan - 19 apr 16 kl. 04:00

Pengar kommer först. Bernie Sanders väg till jämlikhet går genom plånboken.

Bernie Sanders talar politik som om 1968 aldrig hänt, som om kritiken mot de traditionella arbetarpartierna för att vara patriarkala och endast bry sig om den vita arbetarklassen aldrig formulerats. Klass slår allt annat i hans politik: ekonomiska klyftor är viktigare än rasklyftor, inkomstklyftor viktigare än genusklyftor. Det är som levde han på 30-talet.

YLE - 08 mar 17 kl. 14:29

Bolagsstyrelser förändras och ger mer plats för kvinnor

Fler kvinnor i bolagens styrelser ger en mångfald som alla tjänar på. Men för att det här ska ske måste de som letar upp kandidater skärpa till sig och inte alltid välja den lättaste vägen. Under de senaste åren har antalet kvinnor i börsbolagens styrelser ökat.

YLE - 17 aug 17 kl. 04:09

Finland intervjuar syriska flyktingfamiljer i Beirut

Utrikesministeriet har ordnat intervjuresor till Beirut i Libanon för att hjälpa syriska familjer som vill återförenas i Finland. Vanligen måste familjerna själva ta sig till Turkiet för en intervju. Syrier med familjemedlemmar som fått asyl i Finland måste delta i en intervju i Ankara i Turkiet för att kunna ansöka om familjeåterförening.

YLE - 17 aug 17 kl. 04:09

Finland tillmötesgår syriska flyktingfamiljer - ordnar intervjuer i Beirut

Utrikesministeriet har ordnat intervjuresor till Beirut i Libanon för att hjälpa syriska familjer som vill återförenas i Finland. Vanligen måste familjerna själva ta sig till Turkiet för en intervju. Syrier med familjemedlemmar som fått asyl i Finland måste delta i en intervju i Ankara i Turkiet för att kunna ansöka om familjeåterförening.

YLE - 03 maj 17 kl. 09:08

Translag, utsatta flyktingbarn och nedskärningar som drabbar utsatta - det här vill organisationer ändra när FN granskar Finland

FN:s råd för mänskliga rättigheter UNHRC granskar i dag Finland. Medborgarorganisationer har prickat Finland för brister i hur flyktingar behandlas och för nedskärningar som drabbar de mest utsatta. Att Finland är uppe till diskussion inom UNHRC handlar om en periodisk granskning, som alla medlemsländer går igenom med jämna mellanrum.

YLE - 24 okt 15 kl. 16:22

FSD samlat i arbetarstaden

-Regeringen är i dag på klappjakt efter arbetarna. Vi har inget att säga till om, arbetsgivarna dikterar villkoren. Så känns det för Bjarne Strengell, ordförande för Jakobstads svenska arbetarförening.

Skånskan - 06 nov 16 kl. 14:00

Hon vill göra människor medvetna

PRISAD. Hon arbetar för jämlikhet och för att folk i allmänhet ska engagera sig i samhällsfrågorna. Hon har varit med om att skapa Rosens Röda Matta.

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Bandkamp stundar vid Venezuelas gräns

Tusentals människor har samlats för att se miljardären Richard Bransons välgörenhetsgala "Venezuela live aid". – Vi måste bryta dödläget, få slut på den humanitära krisen, säger Branson. Flera tusen personer har samlats i den colombianska gränsstaden Cú.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

På hal is under lediga dagar i Åstorp

I Åstorps ishall kan man både åka skridskor och umgås över generationsgränser..

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Medborgarförslag om Bjärehemmet

I ett medborgarförslag till kommunfullmäktige föreslår en privatperson att stängningen av Bjärehemmet i Västra Karup ska behandlas av kommunfullmäktige..

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Efter köpet av kraftverken i Klippan – nu väntar långa utredningar

Det lär ta minst 1,5 år innan kommunen får tillstånd att riva ut kraftverken..

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Toyotatjuvarna kapar andra bilars identitet och kör utomlands

Stöldvågen fortsätter. Fler bilägare kan vara drabbade utan att veta om det..

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Civila dödade trots eldupphör i Jemen

Nio civila personer dödades och ytterligare 13 skadades i olika attacker i Jemen tidigare i veckan. Åtta av dem dödades i granatbeskjutning mot en marknad i området kring den viktiga hamnstaden al-Hudaydah, som är central i den överenskommelse om eldupp.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

FI:s ledning ville inte granska Swedbank

I höstas ville tjänstemän på Finansinspektionen granska Swedbanks verksamhet i Baltikum men förslaget röstades ned i en av FI:s chefskommittéer, uppger Svenska Dagbladet. Men efter Uppdrag gransknings avslöjande om penningtvätt har FI ändrat inställning.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

New York-operor tillbaka på bio i höst

Med start den 12 oktober direktsänds flera operor från Metropolitanoperan på svenska biografer..

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Tyck till – precis som Astrid Lindgren!

Med Astrid Lindgren som verktyg ska demokratifrågor och ordets makt lyftas på Dunkers..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Man hittad med skärskador i trapphus

En man har hittats i ett trapphus i Skärmarbrink i södra Stockholm, med vad som tros vara en skärskada i axeln. Brottet rubriceras som försök till mord. – Han var vaken och talbar när han fördes till sjukhus men vi vet inte hur allvarliga skadorna är, s.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.