Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Wednesday, 19 December, 09:16

Liknande nyheter

Taggar: Röstånga-förening, prisasför , jämlikhet
BT - 12 sep 14 kl. 17:28

Jämlikhet innebär inte likriktning

En man irrar runt på en tågstation i England. Han ser uppenbart förvirrad ut. När han till slut får hjälp till rätt perrong utbrister han “Men det viktiga är väl inte vart man ska, utan var man kommer ifrån”.

Skånskan - 19 sep 18 kl. 13:02

Prisas för medveten jämlikhet

röstånga Röstånga Tillsammans fortsätter att visa framfötterna och nu väntar ännu en utmärkelse.
Under onsdagen tilldelades den ideella föreningen 100 000 kronor när Jämlikhetspriset fick en ny mottagare.Det är Stiftelsen Jämlikhetsfonden med ordförande Per Sundberg i spetsen som haft ögonen på Röstånga och blivit imponerad vad invånarna lyckats med.

YLE - 13 nov 16 kl. 07:47

Många veteranpolitiker i Västnyland lämnar fältet i vår

I Hangö vill Ulf Lindström (SDP), snart 80 år, sluta med politiken, men han fattar beslut först i vår eftersom många försöker övertala honom att ställa upp. För SFP i Lojo blir kommunalvalet 2017 extra intressant. SFP:s enda fullmäktigeledamot Monica Lemberg ställer inte upp i valet och det finns ingen självklar efterträdare.

Sydsvenskan - 19 apr 16 kl. 04:00

Pengar kommer först. Bernie Sanders väg till jämlikhet går genom plånboken.

Bernie Sanders talar politik som om 1968 aldrig hänt, som om kritiken mot de traditionella arbetarpartierna för att vara patriarkala och endast bry sig om den vita arbetarklassen aldrig formulerats. Klass slår allt annat i hans politik: ekonomiska klyftor är viktigare än rasklyftor, inkomstklyftor viktigare än genusklyftor. Det är som levde han på 30-talet.

YLE - 17 aug 17 kl. 04:09

Finland intervjuar syriska flyktingfamiljer i Beirut

Utrikesministeriet har ordnat intervjuresor till Beirut i Libanon för att hjälpa syriska familjer som vill återförenas i Finland. Vanligen måste familjerna själva ta sig till Turkiet för en intervju. Syrier med familjemedlemmar som fått asyl i Finland måste delta i en intervju i Ankara i Turkiet för att kunna ansöka om familjeåterförening.

YLE - 17 aug 17 kl. 04:09

Finland tillmötesgår syriska flyktingfamiljer - ordnar intervjuer i Beirut

Utrikesministeriet har ordnat intervjuresor till Beirut i Libanon för att hjälpa syriska familjer som vill återförenas i Finland. Vanligen måste familjerna själva ta sig till Turkiet för en intervju. Syrier med familjemedlemmar som fått asyl i Finland måste delta i en intervju i Ankara i Turkiet för att kunna ansöka om familjeåterförening.

YLE - 08 mar 17 kl. 14:29

Bolagsstyrelser förändras och ger mer plats för kvinnor

Fler kvinnor i bolagens styrelser ger en mångfald som alla tjänar på. Men för att det här ska ske måste de som letar upp kandidater skärpa till sig och inte alltid välja den lättaste vägen. Under de senaste åren har antalet kvinnor i börsbolagens styrelser ökat.

YLE - 03 maj 17 kl. 09:08

Translag, utsatta flyktingbarn och nedskärningar som drabbar utsatta - det här vill organisationer ändra när FN granskar Finland

FN:s råd för mänskliga rättigheter UNHRC granskar i dag Finland. Medborgarorganisationer har prickat Finland för brister i hur flyktingar behandlas och för nedskärningar som drabbar de mest utsatta. Att Finland är uppe till diskussion inom UNHRC handlar om en periodisk granskning, som alla medlemsländer går igenom med jämna mellanrum.

YLE - 24 okt 15 kl. 16:22

FSD samlat i arbetarstaden

-Regeringen är i dag på klappjakt efter arbetarna. Vi har inget att säga till om, arbetsgivarna dikterar villkoren. Så känns det för Bjarne Strengell, ordförande för Jakobstads svenska arbetarförening.

Skånskan - 06 nov 16 kl. 14:00

Hon vill göra människor medvetna

PRISAD. Hon arbetar för jämlikhet och för att folk i allmänhet ska engagera sig i samhällsfrågorna. Hon har varit med om att skapa Rosens Röda Matta.

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Memorerade kortlek på 80 sekunder – Lundalärare i världstopp på VM i minne

Började med en bok på tåget. Nu är tillhör Martin Nilsson världseliten i minneskonst..

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Pojke skjuten i benet av polis

Polisen i Haparanda har skjutit en pojke i benet efter att han ska ha uppträtt hotfullt vid ett inbrott, skriver Norrbottens-Kuriren. Pojken, som uppges vara i yngre tonåren, ska ha gått mot polispatrullen beväpnad med en trädgårdsspade. Incidenten intr.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Nya ägare till fastigheten på Hindergatan 20 i Ängelholm

4 500 000 kronor blev priset..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Reseledare gjorde makabert sälfynd

Sex sälungar har hittats halshuggna i närheten av den turisttäta staden Christchurch i Nya Zeeland. Det makabra fyndet gjordes av en reseledare på måndagen och beskrivs av viltvårdare som ett "grymt och vansinnigt" brott mot en fridlyst art. – Till följ.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

M-KD-budgeten kan stoppa 190 lägenheter på Drottninghög

Stöd på 50 miljoner försvinner med M-KD-budgeten..

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Minskat resultat för Kappahl

Klädkedjan Kappahl redovisar ett minskat resultat för första kvartalet i bolaget brutna räkenskapsår. Under perioden september till november uppgick resultatet före skatt till 50 miljoner kronor, vilket kan jämföras med 91 miljoner kronor i motsvarande.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Nya ägare till fastigheten på Rälsgatan 4 i Perstorp – prislappen: 2 700 000 kronor

Fastigheten på Rälsgatan 4 i Perstorp har fått nya ägare. Köpet….

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

70-talshus på 150 kvadratmeter sålt i Billesholm – priset: 2 005 000 kronor

Nya ägare har köpt huset på adressen Läsgatan 6 i Billesholm….

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Ny ägare till fastigheten på Malmövägen 28

Så mycket fick nya ägaren betala..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Armékopplade Facebooksidor stängs i Myanmar

Facebook har tagit bort hundratals konton, sidor och grupper på nätverkssajten i Myanmar efter att ha upptäckt "koordinerat falskt beteende", med koppling till landets militär. Nyligen tog teknikjätten bort flera konton, bland annat Myanmars arméchefs,.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.