YLE > Finland

Friday, 14 December, 10:52

Liknande nyheter

Taggar: Överraskning, hotade, rörfabrikeni , Lappvik, SSAB, kallartillbaka , till förhandlingsbordet
YLE - 22 jan 14 kl. 11:23

Fusionen överraskade fabriksarbetare i Lappvik

Nyheten om att SSAB och Rautaruukki går ihop väcker många frågor i Rautaruukkis fabrik i Lappvik i Hangö. Fusionen kom som en fullständig överraskning. - Vill det nya bolaget i framtiden producera rör?

YLE - 05 okt 18 kl. 09:27

Rörfabrikens saga all i Hangö - beslutet om nedläggning ingen överraskning

Över ett hundra fabriksarbetare och tjänstemän förlorar sina gamla jobb när SSAB:s stålrörsfabrik i Lappvik i Hangö stänger. De anställda erbjuds jobb på SSAB:s andra fabriker i Finland..

HBL - 22 jan 14 kl. 11:18

Fusionsnyhet tog Lappvikanställda på säng

På Ruukkis rörfabrik i Lappvik är frågorna efter fusionsnyheten fler än svaren. Produktionsarbetarnas huvudföretroendeman Timo Jansson befinner sig på semesterresa och har fått ta del av fusionsnyheten per telefon.
– Det kom som en fullständig överraskning, säger han.

YLE - 28 jan 16 kl. 12:00

FSD-ordförande: Tågtrafiken en livsnerv i Västnyland

Viktor Kock har avslutat sin västnyländska turné på fältet. Ordförande för Finlands Svenska Socialdemokrater säger att tågtrafiken är en livsnerv i Västnyland. Det finlandssvenska socialdemokratiska fältet är brett.

HBL - 16 apr 14 kl. 04:30

Även goda nyheter

VN berättade i går att stuveriföretaget Port Acts saga är all.
Företaget som verkat i Lappvik på Hangö udd sedan 1987 upphör med sin verksamhet i september, då Rautaruukki slutar föra ut sina stålprodukter via hamnen där. Resultatet är att 17 personer sägs upp.

YLE - 12 apr 17 kl. 19:46

Hangö: Koverhars underjordiska konstruktioner kan bli kvar

Det är fem år sedan stålverket i Koverhar gick i konkurs. Stålverkets byggnader rivs som bäst. Men konkursboet vill lämna kvar de konstruktioner som finns under markytan.

Fler nyheter från YLE

YLE - 2 timmar sedan

Mässling hos tre vuxna i Tammerfors - smittan överfördes vid gudstjänst

I Tammerfors har man den här veckan upptäckt sammanlagt tre fall av mässling, meddelar det regionala sjukvårdsdistriktet. Två av dem med mässling är vuxna som har fått vaccin. Den tredje, källan till smittan, är en ovaccinerad vuxen som har smittats i Polen..

YLE - 2 timmar sedan

Mässling hos två vuxna i Tammerfors - fick smittan vid gudstjänst

I Tammerfors har man den här veckan upptäckt två fall av mässling, meddelar det regionala sjukvårdsdistriktet. De smittade är vuxna som har fått vaccin. Källan till smittan är en ovaccinerad person som i sin tur har smittats utomlands..

YLE - 4 timmar sedan

Raseborgs ungdomsfullmäktige föreslår könsneutrala toaletter: "De kan förebygga mobbning"

Raseborgs ungdomsfullmäktige föreslår att stadens gymnasier inför könsneutrala toaletter för att förebygga mobbning och stöda personer som inte känner sig hemma med att använda dam- eller herrtoalett..

YLE - 4 timmar sedan

Sara Kuivisto är årets idrottare i Borgå: "Fint att priset går till en friidrottare"

Årets idrottspris går till friidrottaren Sara Kuivisto från Borgå Akilles, medan serietecknaren Kaisa Leka får årets kulturpris. Sara Kuivisto säger att hon är glad att få uppskattning för sitt hårda arbete..

YLE - 4 timmar sedan

Morgonkollen: I dag gäller det för klimatmötet i Polen, faran för mässling kan vara över i Larsmo

I dag är det tänkt att länderna vid klimatmötet i Polen ska kunna enas om ett regelverk. Uppdagas inga fler fall av mässling i Jakobstadstrakten de närmaste dagarna så kan faran vara över, bedömer läkare..

YLE - 4 timmar sedan

Åboföräldrar ger gärna en liten julklapp åt läraren som tack – "Ingen tänker att nu ska jag muta läraren"

Föräldrar i Åbo är förvånade över nyheten om att Esbo stad anser att julklappar i form av presentkort till lärare kan vara olagliga. Det är frivilligt att ge pengar till den gemensamma insamlingen, säger Annette Palanen vid Hem och Skola i Åbo..

YLE - 18 timmar sedan

Avigsidan med ekologisk mat: Klimatet lider då skogarna minskar till förmån för odlingsmark

Fördelarna med ekologiskt odlade grödor är klara. Man använder inga bekämpningsmedel - och också djuruppfödningen är bättre om djuren föds upp med ekologisk föda. Men det finns också avigsidor.

YLE - 5 timmar sedan

Chefsläkare om mässlingen: Det ser ganska hoppfullt ut just nu

För två veckor sedan konstaterades mässling hos ett barn i Larsmo. Men inga fler fall har uppdagats och om inga fler fall dyker upp under den här veckan, borde faran vara över. 500 personer har gått och vaccinerat sig under extra insatta vaccinationstillfällen..

YLE - 6 timmar sedan

MT: Gröna Pekka Haavisto utesluter inte regering med Jussi Halla-aho och Sannfinländarna

De Grönas ordförande Pekka Haavisto säger i en tidingsintervju att han inte utesluter regeringssamarbete mellan de Gröna och Jussi Halla-ahos parti Sannfinländarna. Haavisto intervjuas i tidingen Maaseudun tulevaisuus..

YLE - 6 timmar sedan

Samarbete över språkgränserna ska hålla kvar skolorna i östra Borgå - Sannäsföräldrar bjöd på lussekatter

I Sannäs skola och Ilolan koulu samarbetar föräldrarna över språkgränserna för att kunna bevara skolorna i östra Borgå.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.